- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
-
Isual
veterán
válasz DeathAdder #26552 üzenetére
értem... 40k körül van ahogy látom... így nem értem a másik kérdésedet - persze csak akkor, ha valóban olvastad az első hsz-t, mert mitadIsten ott épp árszegmensekre van bontva a monitorajánlás
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz DeathAdder #26554 üzenetére
Na csak belejösz te ebbe a fórumba!
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Ismét újítgatnám a konfigom, és mivel a legutóbbi frissítésnél nem nyúltam a monitorhoz, így ő már nem mai gyerek (Samsung 970P)
Pótlására a fórumot olvasgatva egy Dell U2412M monitort néztem ki. A gépet netezésre, néha fotó és videó szerkesztésre, Office - feladatokra, gyakran játékra használom (főleg FPS). Ahogy olvastam, ez megfelel utóbbi célra is.
Kacérkodtam az U2410 gondolatával is, de mivel gyakoribb a játék, mint a képszerkesztés, így nem látom értelmét jóval többet kiadni érte - bár kb az lenne az a minőség, mint a 970P volt a maga idejében (árban is )
Az U2412M árában érdemes még esetleg más monitort is megnéznem, ami alternatívája lehet (jobban felszerelt, esetleg némilebb alacsonyabb az ára)? -
Acheron
őstag
Köszönöm, akkor azt hiszem, a keresgélés végére értem.
Rekordidő alatt összeválogattam mindent az új konfighoz - most már "csak" meg kell venni
Remélem ez a monitor is kibírja hét - nyolc évig - a mostanival nagyon elégedett vagyok, sajnálni is fogom
Az S-PVA 6 ms -os késleltetéséhez képest az e-IPS 8 ms -a gondolom nem lesz jelentősen észrevehető (nem vagyok egy fps vadász hardcore gamer - csak szeretek játszani)[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy monitort(BenQ GW2450HM)
A kérdésem az lenne,hogy a gyártó 2féle válaszidőt adott meg neki:
Válaszidő (Tr+Tf; tip.) 12ms, 4ms GTGEZ MIT JELENT??????Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv mindenki!#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
trufa12
addikt
Alá írom aki játsztani akar IPS v akármi más alá ne adja (tn kuka)
Eszméletlen fordulatot vett az életem tegnap ótaezek az árnyékolások már kezdem érteni mit szoktak annyira enni a grafikán még ha a textura 1 rakás szar is de maga az összhatás valami eszméletlen
Nem gondoltam hogy ennyit számít 1 képmegjelenítő (ez esetben monitor) (mármint a gagyibbakhoz képest)
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
lasarus1988
tag
válasz DeathAdder #26550 üzenetére
Ez TN paneles. Ha jól sejtem akkor inkább Dell U2212HM; U2312HM; U2412M vagy ha fényes és nem matt kijelzőt szeretnél akkor S széria.Egy kicsit lekéstem
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
22-esben 16:10-es IPS nincs? Vagy csak én nem találok?
-
generic
senior tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség.
Szeretnék vásárolni az asztali gépemhez egy lcd/tft monitort, de elég alap gép, szóval alap monitor is kellene. Itt a szám.teches boltban 21k volt a legolcsóbb, egy AOC monitor, esetleg olcsóbban lehet valahol találni? Nézegettem használtan is, de inkább újat vennék. -
vond
MODERÁTOR
Nesze Nektek 27", FullHD, IPS, passzív sztereó 3D, 5ms GTG, 2xHDMI, meg vékony káva...
Mindez 279 ajróér'... Ami persze ki tudja mennyi lesz, mire ideér...
Nekem nem sok minden kellene ebből a palettából, de biztos lesz, akinek meg épp ilyen monitorra fáj a foga...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
marec1122
senior tag
ha kompromisszumot kéne kötnötök inkább ips vagy inkább 120hz.(fps hez)
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy monitort(BenQ GW2450HM)
A kérdésem az lenne,hogy a gyártó 2féle válaszidőt adott meg neki:
Válaszidő (Tr+Tf; tip.) 12ms, 4ms GTGEZ MIT JELENT??????Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv mindenki!#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Isual
veterán
válasz marec1122 #26570 üzenetére
IPS
(#26571) steewcv65: 4ms gtg - szürkéből szürkébe (grey to grey), tehát a szürkeárnyalatok közötti váltásról ad információt, míg a 12ms az a ki-be (btw - black to white) váltás sebessége lesz valszeg / vagy az overdrive nélküli gtg. Számomra nem egyértelmű...
Első hsz-t olvastad egyébként? Mert ajánlottabb lenne neked is IPS-ben gondolkozni...
korábbra:
(#26504) infekt007: nem hülye kérdés. az iPonon viszont _sok_ hülye van, inkább minket olvass - a válasz a kérdésre egyébként fent megtalálható (gtg, btw válaszidők; OD - ON, OD - OFF gtg értékek). Nem hinném, hogy tisztább lesz ettől, de hidd el, nem lesz gond a válaszidővel a mai IPS-eknél.
(#26505) deuscreator: nem érdemes hozzányúlnod semmihez, mert jó eséllyel csak rontasz a helyzeten. Ha szebb/pontosabb megjelenítésre vágysz, akkor egyedileg kalibráltatnod kell valaki olyannal, akinek van műszere és szakértelme.
(#26506) Smile8822: első hsz!
(#26513) HUNgaroczel: első hsz! aztán térjünk vissza erre, ha esetleg hajlandó vagy ránk hallgatni.
(#26520) ragesz: ha ASUS-t akarsz mindenképp, akkor boldogulsz te egyedül is, mi nem tudunk ezen a szinten segíteni. str28 egyébként leírta azt, amit legtöbbünk írna neked, továbbiakban rajtad áll, hogy miben vagy hajlandó kompromisszumot kötni.
(#26522) marec1122: olvasd el az első hsz-t, vess egy pillantást a (monitoros) világra magad körül és térj vissza egy megvilágosult hsz-szel
(#26524) marec1122: ha csak a 120Hz és a 3D játszik, akkor sajnos mi itt nemigen tudunk neked okosat mondani, nemigen tudunk "bestbuy" 120Hz-es TN-es monitorról, vagy mik azok valójában...
[ Szerkesztve ]
-
ifjabbf
csendes tag
sziasztok
elolvastam az első cikket a fórumról, 36kért lehet kapni Benq GW2250HM monitort, ami VA paneles.
mit lehet tudni a VA panelről, mennyivel jobb mint a TN és mennyivel rosszabb mint az IPS?
Vagy 36000ért inkább csak TN panelben gondolkodjak? -
ragesz
csendes tag
Nem ment el az eszem nem akarok Asust, +20.000-ért meg pláne nem. Csak nézelődtem, melyik gyártónál mit kínálnak. Az ajánlott Dell beszerzése már folyamatban van...
Az Asus-t mint márkát nemigazán csípem ezért: Asus alaplap + Asus procihűtő: fordulatszáma nem megy le 1700 rpm alá, így nagyon hangos. Ugyanaz a konfig, ugyanolyan alaplap csak Gigabyte kiadásban: a venti 800-as fordulatú, hangtalan. Az 1700rpm-et zalman fordulatszabályozóval sem lehet csökkenteni, SpeedFan-nal sem. Szívás
Üdv
-
ragesz
csendes tag
Több BIOS verzióval is próbáltam, legfrissebbel is: be van állítva, hogy 4V-tól adja neki a feszt, és a hőmérséklet növelésével növelje a feszt. Hogy mennyit ad le valójában nem tudom, nem értek ehhez, nem tudom mérni. Szabályozót Zalman PWM Mate-t vettem, 1700 alá nem tudta levinni. Lehet meg kéne próbálni egy Zalman Fan Mate 2-t (ez a feszültséget szabályozza). SpeedFan-ból is több verziót próbáltam, mindenféle beállítással (Thermistor, Dioda...), nem tudta levinni. Gyanítom, hogy az alaplap valami miatt nem ad le alacsony feszültséget. Mondjuk egy külső feszültségszabályozónak ezt meg kéne tudnia oldani, ki is fogom próbálni.
Üdv
-
generic
senior tag
Hol kapható a legolcsóbb TFT monitor?
-
generic
senior tag
válasz stranger28 #26582 üzenetére
Köszönjük az értelmes megnyilvánulást.
-
Sleek
senior tag
Sziasztok múltkor írtam Dellre nem lesz pénzem úgy döntöttem nem érdekel ha kell várnom egy hónapot akkor is Dell lesz )
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Isual
veterán
válasz KaiotEch #26585 üzenetére
Ajánlott. Kiváló monitor, nagy pixelekkel és a 23-as Dellekhez hasonlóan nem valami jól leszabályozható háttérvilágítással. Egyébként 145k-ért is van (ahol még van rakin) EiZO, ilyen méretben és felbontással.
(#26587) KaiotEch: újonnan nem van. használtat lehet csak bogarászni: Dell 2209WA / LG W2220P
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz marec1122 #26570 üzenetére
Nézd meg (pl a fraps nevű programmal), hogy milyen framreate-tel viszi a leggyakrabban játszott játékokat a géped. Ha ez az érték 120fps környékén, vagy fölötte van, akkor ajánlom a 120Hz-est a sokkal folyamatosabb megjelenítés miatt. (Én tudom, hogy ez mennyit számít egy pörgős fps játéknál, mert magam is sokat lövöldözök, és van is 120Hz-es moncám hozzá, de most egy 120Hz-es IPS monitor beszerzésének reményében ettől inkább megválok)
-
kickboxko
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitorvásárlással kapcsolatban az itteni szakértéktől
Az egyik haverom monitort akarna venni 50-55k körül IPS panellel jó minőség stb ezzel nincs is probléma mert az abszolút nyertes a mezőnyben a DELL U2312HM ezzel tisztában vagyok csak annyi a bökkenő hogy ezen a modellen nincs HDMI port ami alapból nem is probléma .Azt nem tudom hogy HDCP van e benne .
De a haverom PS3 hoz is használná a monitort képromlást eredményezne egy DVI --> HDMI átalakító vagy igazából semmi látványos ? a Hang hangfalról menne neki.
Még esetleg ebben az árkategóriában DELL S2340L ezt néztem amin van HDMI port de a másikat jobban dícsérik.
Előre is köszönöm a válaszokat .
"Life is simple"
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni kb 30-35 000 ft-ért 20-22' monitort.
Lehetőleg legyen rajta DVI vagy HDMI csatlakozó.
Játék, film, netezésre használnám.
Az 1hsz-ban szereplőknél vannak esetleg más ajánlott modellek, vagy az 1 kategóriában szereplők azok most is aktuálisak? -
ifjabbf
csendes tag
válasz FullGas #26592 üzenetére
szia, ajánlhatom [link], de
ezzel kapcsolatban lenne nekem is egy kérdésem. nem biztonságosabb/jobb egy prémium Tn paneles monitort venni(pl. asus vs228h), mint egy meglepően olcsóm IPS paneles monitort, mint ez az lg, nem lehetnek vele minőségbeni problémák az olcsósága miatt. valaki vett már ilyen lgt? -
liquivent
csendes tag
Sziasztok!
új vagyok ebben a Topcban.
Tanácsot, segitséget szeretnék kérni.
Jelenleg van egy ASUS VW222U monitorom, amelyet szeretnék lecserélni egy kicsit nagyobbra.
22" -ról 24" -ra váltanék.
Ahogy olvasgatom itt mindenképp az IPS paneles monitort érdemes venni.
Amire használnám:
FPS játékra, webszerkesztésre, internetezésre.Árban nem szeretnék elszállni, mert a rászánt forrás nem korlátlan.
olyan 60-70 e HUF -ig mennék el nagyjából.
A tanácsokat előre is köszönöm.
-
trufa12
addikt
válasz liquivent #26595 üzenetére
szerintem meg gyűjts még és vegyél 1 27 colos szintén dell monitort
94 k körül
(nah mondjuk ha olyan vagy mint én hogy nem tudsz várni) akkor vedd ezt amit ajánlottak nagyszerű ez is
v ha tényleg később sem tudod rá szánni azt a pluszt
de am mindenki 22-24 re vált
pedig nem sok az a képméret
így tapasztaltabban inkább (ha nem tegnap érkezett volna meg a monitor) várnék
sok pénzt elherdáltam a sok ki próbált monitorra 24 esekre amire el jutottam idáig hogy ide írjak tanácsot kérjek és 1 komolyabb összeget 1 komolyabb monitorra rá szánjak ami ráadás nem is kicsi és nagyon szép és élethű képet adFPS ESeket ezzel tuti élnéd
én is fogom ha már meg lesz köv hónapban a jó gép is hozzá mert az xbox nem ad túlzottan jó képet vele ki jön a hibája hogy nincs élsimítás benne[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
steewcv65
őstag
Igen gondolkodtam rajta,de 50-55 000ftos kategóriába kapok normálisat?Vagy lehet ,hogy nincs is?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Isual
veterán
válasz steewcv65 #26598 üzenetére
Az U2312HM ilyen árban (főleg ha visszatekintünk 2-3 évet) nagoynis normális monitor, sőt!
(#26597) trufa12: Megértem az izgatottságodat, de ne oktrojáld rá a többiekre az egyéni meggyőződésedet, főleg ha már adtak a kérdésére egy adekvát választ! Köszivagyok
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- ASUS ROG Strix XG248Q 24", 240Hz, 1ms, G-SYNC, FreeSync, Asus Aura Sync.
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest