- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Szil
tag
Úgy értem, hogy kevés lenne az RTX 4060 Ti 8GB videokártya a 1440p -re Call of Duty Black Ops 6 Multiplayer mode-ra.
-
Roland861010
addikt
Ez holnap vissza megy.
-
4264adam
veterán
válasz Roland861010 #139304 üzenetére
Miért mi a baj vele ?
-
Lokids
addikt
Nekem is van 4 folt, de alig észrevehető. Csak teljesen fekete háttérnél. Vagy a fénykép torzít, vagy ez tényleg durva...
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27", esetleg 32"
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Szemből nézem
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, játék, film
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
AMD RX 6800, FreeSync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort: 1.4 with DSC
HDMI™: 2.1 VRR and FRL
Output : Display Port 3
Output: HDMI 1
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem tudom
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, forgatható, magasságában állítható. A dönthetőt el tudom "engedni", de a másik kettő jó lenne.Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
4264adam
veterán
válasz Roland861010 #139306 üzenetére
IPS glowing, mindenen lesz. Főleg ebben az árkategóriában. Őszintén 3 éve is ennyi ha nem több volt ez a 27” 1440p IPS 120-140k azóta sok minden történt a világban + HUF változás szóval örülni kell sajnos ha 100k alatt van ez. Vagy használtan vadászni a régi Acer XV272 szériát.
Ha vissza lapozol pontosan az én képeimem is ilyen az IPS.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bajtokarpi #139308 üzenetére
Szia,
100.000 Ft-ból én ezt az AOC-t hoznám haza.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Atilla001
senior tag
Akit még érdekel.
Holnaptól emag. [kép]
bocs azoktól akik már megvették..Védd a természetet!
-
4264adam
veterán
válasz aginor #139287 üzenetére
Utolsó hsz-em igérem az AOC Q27G3XMN Mini-LED VA -val kapcsolatban
Maximálisan ajánlom aki 150k alatt ki akarja próbálni a HDR-t.
Chrome HDR bekapcsolása: Default értékeken kell hagyni a lehetőségeket. Itt az volt a gond, hogy egy bizonyos windows 11 frissítési artifact-olt a videólejátszója ezért OpenGL-t választottam ki amivel megszűnt a hiba viszont a youtube HDR nem kapcsolt be. Eddig
Most már ez is maximális.Cyberpunk 2077 HDR: Gyárilag a Tone mapping eltolja a "0" black levelt. Ezt vagy a "2" érték csökkentésével tudjuk eltolni lefelé vagy Reshade alkalmazással. Előbbivel csökkented a színek telítettségét is, ezért az első lépést ajánlom.
Sajnos a mai napig nem tud a win11 HDR-ben képernyőfotót csinálni így elnézést az SDR anyagért de a képen látszani fog a gyári black level eltolás felfelé. Majd a grayscale "20" érték beírásával tökéletes feketét "amennyit tud a VA és OLED is" és tökéletes színtelítettséget kapunk vissza.
Na így már egy teljes új világ van a HDR-el.Maga a monitor 1110 nit-re képes. Ez itt 1000 nit / 300nit / 2 Tone mapping / HDR PQ
sCRGB-t ne kapcsoljátok mert nincs benne elég metaadat sima SDR konverziót akar megvalósítani "rosszul"[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz Roland861010 #139314 üzenetére
A megrendelt termék(ek)et lefoglaltuk, kiszállításuk 2024. december 6-ig várható a(z) eMAG által.
Megrendeltem a DELL-t de ez egy vicc. 20 nap. -
xtx910
újonc
válasz Roland861010 #139315 üzenetére
Jaja én is megrendeltem, és pont kérdezni akartam itt, hogy másnak is dec 6-ig írják-e a becsült szállítást... boxba/boltba rendelted vagy saját címre? ill. kifizetted-e már előre?
[ Szerkesztve ]
-
Unsign
tag
válasz Roland861010 #139314 üzenetére
Emagost megvárom és megy vissza az Alzanak
-
xtx910
újonc
válasz Roland861010 #139317 üzenetére
Jah én is... nem tudom lakcímre meg kifizetve változna-e az a dátum... de még 1x megrendelni sem engedi csak ha törölném gondolom
-
veterán
válasz Roland861010 #139315 üzenetére
Én már rendeltem így. A kezelhetetlen mennyiségű csomagszám miatt adnak egy ilyen vésztartalék-dátumot. Lehet hogy a 4. lehet hogy a 6. napon megkapod, de ilyenkor káosz van, nem mernek hamarabbi fix dátumot megadni.
Tavaly ilyenkor emagról sok-sok apróságot rendeltem (egy kosárban), külön-külön apró csomagokként több napon át kaptam meg.
Szerinted ma elérhetők lesznek telefonon? Ugyan...[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
lcee79
őstag
Az a baj, hogy az IPS ilyen, főleg fényképen.
Egy tök fekete képernyőt kifényképeztem, és kb így nézett ki mint nálad.
De egy olyan amin van egy háttérkép, amin vannak színes képek, de a széleken fekete, és a villany is ég, úgy meg tök feketének tűnik az egész.
Szóval ez a technológia, és a fényképező hatása, élőben nem látszik 10ed ennyire sem.
És szerintem ha 300.000-ért vennénk IPS-t az se lenne kimagaslóan jobb, sőt ennek a Dellnek átlagon felüli 1500:1 kontrasztot mértek, sokszor inkább 800 szokott lenni IPS-eknek, még ha drágább akkor is.Local dimming javítana ezen sokat, pl miniled-nél ezért jobb, vagy oled, ott nem látsz ilyet,
De mindegyiknek megvan a maga gyengesége...[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
őstag
válasz Atilla001 #139311 üzenetére
Az az érdekes, hogy hogy figyelik egymást a webshopok
Nem tudom milyen rálátása van az Emganak, de érdekes, hogy pont ezt a monitort árazták le, amit alzától visznek ezerrel...
Annyi, hogy így már hirtelen mégse lett jó vétel.
Ez hasonlít az amerikai árára, sőt annál is olcsóbb.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
őstag
Kíváncsi lennék, hogy pl az a monitor
Dell Ultrasharp U2724DE Monitor 210.000-ért
sokkal szebb feketéket tud-e, és látszik-e a 2000:1 kontraszt. (IPS Black panel)
De ezen a videón Dell Ultrasharp U2724DE Monitor Review - Finally a great one
szépnek tűnik mikor mutatnak fekete hátterű videókat.
Meg minőségi anyagok, sok csatlakozó stb...De ugye, ennél már nem sokkat több pénzért lehet venni OLED-et is
Viszont ami pozitívum, hogy nem game-er monitor, de 120 HZ-es, és az szerintem a legtöbb videokártyának bőven elég
Szóval most már kíváncsi vagyok ez milyen lehet élőben.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Nem hinném, hogy csak ez számítana, egyébként 10-250 ezer forintig már 2 év gari jár a törvény szerint.
Pl. MSI is 3 év gyári garanciát ad a monitorjaira, ha valamelyik webshop ettől kevesebbet, akkor ott valami nem kerek. Notebook.huról vettem az első MSI Pro MP275Q monitort, 36 hónap volt feltüntetve a termékoldalon, megkaptam a számlát, azon meg csak 1 év jogszabály szerint + 1 év gyártói szervizgarancia szerepelt. Garancia topikban is mondták, hogy ezzel így valami nem kóser, jeleztem feléjük, kaptam pluszban 1 év biztosítást, amiről azt mondták, hogy egy nagy semmi, mivel az MSI 3 év gyári garanciát ad. Ami ettől eltérő, az nagy eséllyel szürkeimport. -
MODERÁTOR
válasz gulupeti #139333 üzenetére
- 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,
- 100 000 forintnál drágább, de 250 000 forintot el nem érő eladási ár esetén két év,
- 250 000 forint eladási ár felett három év.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
lcee79
őstag
Még nem rendeltem semmit, de a kosárban vannak a dolgok.
Most már hajlok rá, hogy az legyen.Igazából ez a DELL, ami megjött szerdán nem olyan rossz, annyit szerintem megér amennyiért vettem (leszámítva az új emagos olcsó árát...)
De amúgy szerintem semmi kimagasló nincs benne, inkább az volt benne a nagy szám a tesztelők szemében, hogy tudta ami rá volt írva, kicsit talán még jobbak is lettek a számok, úgy hogy olcsó.
Az a baj, hogy 2024 végén, a miniledek és oledek világában IPS-el nem nagyon lehet virítani szerintem.
Max, ha miniledeket raknának háttérvilágításnak, és nem kerülne ettől irreálisan sokba.
Árukeresőn van pár, és 1-2 olcsóbb van, de inkább drága.[ Szerkesztve ]
-
-
olymind1
senior tag
válasz lcee79 #139331 üzenetére
Van belőle olcsóbb U2724D verzió is 150 ezerért
-
aginor
veterán
válasz 4264adam #139312 üzenetére
"Utolsó hsz-em igérem az AOC Q27G3XMN Mini-LED VA -val kapcsolatban" - engem nem zavar, sőt szívesen beszélgetek róla. Tartom annyira relevánsnak a topic témája tekintetében, mint azt, hogy kinek hány napra igazolt vissza az Alza szállítást.
Mondtam, hogy jónak kell lennie a HDR videó lejátszásnak Chrome alatt is. Nem mindig beszélek hülyeséget.
Amúgy elég szánalmas, hogy 2024-ben még mindig trükközni kell a HDR-rel és még mindig nincs normálisan megoldva sem az os, sem a játékok szintjén. A képeken szépen látszik a különbség, ugyanakkor ez a Reshade nálam valamiért nem működött, amikor ki akartam próbálni régen (már ha egyről beszélünk),
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz lcee79 #139331 üzenetére
Ez valóban nem tűnik rossznak, de a napokban láttam OLED monitort már 249k-ért. Számomra nem lenne kérdés, hogy melyiket vegyem.
Az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy erősen fingreszelés szagúak, hogy ez kis képzavarral éljek. Csinálsz egy ilyen panelt, esetleg teszel rá MLA polarizálót, meg még miniledet is 1000+ zónával, és abból a pénzből már befigyel egy 32" OLED..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
fényes felületű full hd monitor létezik 24" méretben? Mennyire ajánlott játékhoz a fényes?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez is jó vétel lehet
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest