- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
Rendeltem múlt héten egy MSI Pro MP275Q monitort, teljesen elégedett vagyok vele, azonban épp ma, amikor pötyögtettem a monitorról az értékelést árukeresőre , akkor tűnt felt, hogy majdnem középen megjelent egy szürkés színű pixel. Word, excel, böngésző fehér /világos háttér esetén azért látni, játéknál egyáltalán nem. Eizo monitor teszttel pedig leteszteltem több soron, amikor megjött, nem volt rajta semmi, nem gondoltam, hogy 8-9 nap után még ilyenbe fogok belefutni. Pixelhiba garit természetesen nem kértem, de ahogy olvasom itt a topikban, többen nem is javasoljátok. Álljak el a vásárlástól? Szerdáig még megtehetem, de sohasem csináltam még ilyet.
-
gulupeti
senior tag
válasz sztivo #138995 üzenetére
Nem csúszik ez sajnos sehová, de annyira azért nem is akarom kocogtatni. Tuti nem volt rajta, mert végigteszteltem, amikor megvettem.
Annyira nem látványos, tehát nem világít, itt a fórum szövege között kb. el is veszik, aki nem érzékeny ilyenre, szerintem észre sem venné. Eizo monitor tesztjében fehér szín alatt szürkésnek látszik, tehát nem is full fekete, homogén zöld színnél látszik legjobban, pirosnál és kéknél nagyon kell keresni.
Nem tudom mi tévő legyek.. azon is gondolkodtam, hogy muter megkapja netezős monitornak, én meg veszek egy másik ugyanilyet, hátha azzal szerencsém lesz. -
gulupeti
senior tag
válasz Roland861010 #139034 üzenetére
"Ez ma már egy elfogadott dolog a gyártók részéről."
Gyártók részéről lehet, hogy az, de a felhasználók részéről nem kellene, hogy az legyen. Szerintem elég gáz, hogy az eredeti árán 115-130 ezer forintos monitor is ilyen, ráadásul ha jól látom ez egy fehéren világító pixel. -
gulupeti
senior tag
Bár nem akarok beleszólni ki mit vesz, de ez az emlegetett Dell miért ajánlott vétel? Az elmúlt 2 napban ez a 3. amiről olvasok és mindhárom pixelhibás volt. Ez igen rossz statisztika.
-
gulupeti
senior tag
válasz Lokids #139060 üzenetére
Én pont ilyen cipőben járok egyébként mint te, csak egy olcsóbb monitorral, szombaton írtam épp ide a topikba ez ügyben. Elálltam a vásárlástól, rendelek egy másik webshopból egy ugyanilyet, hátha az jó lesz. Ha észrevetted a pixelhibát és érzékeny vagy az ilyenre, utána úgyis azt fogja a szemed keresni, én visszaküldeném a helyedben.
Én is dilemmáztam ezen, hogy megtartom, mert mi van ha a másik is ilyen lesz. Játék alatt pl. egyáltalán nem látni, itt a fórumon sem igazán, de mivel a monitor munkára is van használva, elég sokat excelezek, sok a fehér háttér, az előtt meg egyből szembeötlő a dolog. Ha nem cseréled, akkor biztosan pixelhibás a monitorod, ha kérsz egy másikat, akár lehet jó is. -
gulupeti
senior tag
válasz atees #139141 üzenetére
Ilyet vettem másfél hete, nem csak irodai használatra, 8-9 nap után lett rajta sajnos egy pixelhiba, ma küldtem vissza, holnap jön helyette egy másik ugyanilyen, pont ahonnan te is linkelted.
Ettől függetlenül szerintem ennyi pénzért ez egy szuper monitor, tűéles képpel, bevilágítás a bal felső sarkában volt minimális (az LG 27MK430H-B amit lecseréltem, sokkal rosszabb volt ebből a szempontból), amit csak akkor látsz, ha homogén fekete képet nézegetsz. Freesync tökéletesen működik rajta, színei szépek (mindkét teszt szerint gyárilag kalibrált), a beépített hangszóró irodai használatra vastagon elég és bár papíron csak HDR ready, ez nem von le sokat abból a tényből, hogy a mérések szerint majdnem 400 nit a fényereje, a gyári megadott 300 nittől jóval többet tud. Baldur's Gate III-at toltam rajta így, jól néz ki rajta.
Itt egy teszt, ha érdekel, valamint egy másik is. Negatívumként annyit említenek meg, hogy "olcsó" a burkolat, nos, engem ez különösebben nem érdekel, mert nem azt nézegetem. Talpáról nem tudok nyilatkozni, mert tartón használtam, bizonyára nyegle, mint ahogy az ebben a kategóriában lenni szokott. -
-
gulupeti
senior tag
Nem hinném, hogy csak ez számítana, egyébként 10-250 ezer forintig már 2 év gari jár a törvény szerint.
Pl. MSI is 3 év gyári garanciát ad a monitorjaira, ha valamelyik webshop ettől kevesebbet, akkor ott valami nem kerek. Notebook.huról vettem az első MSI Pro MP275Q monitort, 36 hónap volt feltüntetve a termékoldalon, megkaptam a számlát, azon meg csak 1 év jogszabály szerint + 1 év gyártói szervizgarancia szerepelt. Garancia topikban is mondták, hogy ezzel így valami nem kóser, jeleztem feléjük, kaptam pluszban 1 év biztosítást, amiről azt mondták, hogy egy nagy semmi, mivel az MSI 3 év gyári garanciát ad. Ami ettől eltérő, az nagy eséllyel szürkeimport.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Építő/felújító topik
- Kriptovaluták és az adózás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest