- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Apple iPhone 11 - népalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Default
csendes tag
Story magazin:
Megjött az ASUS PA278CGV, jee. be is üzemeltem, próbálgatom Köszönöm az ajánlást.
Bluechip egy hétig állította hogy holnap jön, de aztán csak megtörtént. Van annyival jobb mindenben mint az előző, hogy semmit nem tartok rossznak, max érdekesnek, bármi jobb az biztos k***a jó akkor. De tele vagyok kérdésekkel. Amennyire meg tudom ítélni az említett 4k Pantone M15 laptop kijelzőmhöz nagyon közel van a minősége meg árnyalata, de 3x akkorában. Kicsit kékeknél melegebb tónusú, fél óra 4k hdr természetvideó egymás mellett nézegetés után. DP1.4-el kötöttem be.Érdekes, hogy a korábbi 24-esemnél nem sokkal nagyobb, de mennyivel több arányosan a felületből a képernyő és a SZÍN. Pl. feltűnt hogy a dark mode-ot használó weblapok milyen szürkék is pontosan. Laptopon is ugyanez volt, hogy javíthattam egy munkát mert látszott hogy kétféle kék amit egynek néztem addigi képernyőn és csak pipettáztam egy ideje hogy úgyis jó.. Színtér profilok ide-oda tolják a színeket, milyen környezetben válnak ezek a helyes színekké? Adobe RGB mód Adobe CC alatt pontosabb képet ad akkor elvileg most, vagy felesleges bonyolítás a native-hoz képest? Fogok nyomtatgatni próbákat.
Nézem, miez. A "Drivert" leszedtem az ASUS oldalról, ami a színprofil maga. 3 file van benne, melyiknek mi a dolga a középsőn kívül? Nem csináltam még ilyet hogy jó monitor és saját gyári profilja berak stb. Kell mást is? Ha ezt berakom a win beállításokban a helyére akkor látszólag semmi sem változott.
Ugyanannyira ülve tőle kellemesen jobban kitölti a látóteremet és a felbontás is jó ugrásnak bizonyult FHD-ról. Freesync megy NV karival, játékok nem kérnek sokkal többet a tesztek szerint, 60 fölé simán bemennek így is hogy több a számolnivaló, de hely hegyek lettek dolgozáshoz. A windows 120 hz-n jóóval reszponzívabbnak hat (főleg a fade in-out animációk, a scrollozás meg a menük). Fogom használni rajta az alsó keretbe gravírozott centit meg OSD-ből kapcsolható vonalzó meg center overlayeket is.
HDR-t játék és kontent alatt érdemes bekapcsolni? Amit észrevettem hogy elment-más lett a színe kicsit, más options van és a világos részek jóval világosabbak. Rosszul állítottam be v ez ilyen? 3-4 óra telt el, mire feltűnt a Control alatt, hogy van local dimming, 4 zónányi. A dimminget kikapcsolt HDR-rel is csinálja, és nem 0-100 közt kapcsolgatja, hanem van hogy csak óvatosan vesz el ami ahogy érzékelem használ a képminőségnek de nem bunkón feltűnő. A tök egyértelműen nem ideális fekete alapon fehér kocka részt értem ki is próbáltam, de a gradual beállítás puha áttűnéssel csinálja és ha a kocka csak kicsit van a zónában, akkor nem az egész kakaót adja rá és picit később. (ez lehet tök alap de én azt hittem ez úgy megy mint a fast mód hogy on vagy off.) Van teljesen OFF is. Már értem milyen a (nekem) bőven vakító brightness is, 60-on sok is sötét szobában, míg nappal 70 körüli elment. Érdemes profilt csinálni és váltogatni? Vannak jó-haszos beállítások mindentől függetlenül? Black level pl.
Backlight bleed úgy egyáltalán nincs, ahogy pl a laptopon hogy kifejezett led csoportok világítanak fényes spotot a kijelzőbe 3 és fél random méretű pontban, mintha nyomná ott a keret a panelt, vagy fakó műanyagfólia hatása lenne mint előző képernyőmnek. Megnéztem és tudok róla ugyanolyat fotózni mint Anaren91, hogy a négy sarok narancsosan világosabb, alul jobban és látható is főleg dim nélkül, de ha élőben meg rendesen szemből nézem akkor el tudok róla figyelni másra, mert egyenletes szerencsére. Ha messzebbről fotózom meg középről nézem akkor "elmegy" a sarkokból a világosság és csak a szürke derengés van. Ez tud romlani?
Összerakni könnyű volt, sárnehéz a talpa, forog, állóba tekerhető, előre-hátra dől, fel-le sokat mehet, nem recseg-ropog-billeg, hátul a kábeleket összefogja. Az ezüst színe sötétebb mint a képeken. Azt se tudtam micsináljak vele az eddigi fix műanyag rúd után.
Impulzusból ennyi jutott eszembe, nagyonis adja a leírások meg az itteniek szerinti tipik IPS tulajdonságokat, de én tök szépnek találom a képét.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest