- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
34" 21:9, IPS, 100+Hz 1440p-re mi most a legjobb deal?
Egészen pontosan nekem az ideális egy 36-38" közötti 16:9-es 4K-s monitor lenne, de ilyen nem létezik megvakulni pedig nem szeretnék 32"-on.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
CabalX
aktív tag
A legutóbbi black friday napok alatt az LG 34GN850-B elég jó áron volt, sajnos arról lemaradtál - nem hiszem hogy lesz egyhamar olyan kedvezmény rá.
Az ACER NITRO XV340-t nézd meg szerintem 34", 21:9, IPS, 144Hz, 1440p - 200e körül van - Freesync-et tud 48-144Hz között. -
Komplikato
veterán
válasz CabalX #113456 üzenetére
Gondolom ez az Acer Nitro XV340CKP monitor, csak fontosnak tartom a pontos típúst, mert pont Acer-nél minden karakter számít és rá lehet faragni. Állítólag létezik olyan, hogy XV340CK ami csak 75Hz-es. A B verzió, hogy valahol nagyon elszúrtak egy táblázatot.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Amerigo57
őstag
válasz Motion_Blur #113455 üzenetére
-
m.lala
aktív tag
Akkor ez el is dőlt, marad az Acer nitro , köszönöm.
Még két gyors kérdés, átlagusernek a kalibráció hoz bármilyen látható különbséget?
A másik pedig, hogy egy általános gyári gari vonatkozik pixelgaranciára? Mert akkor nem adok ki pluszt és maximum gariztatom.Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
Busterftw
veterán
-
Amerigo57
őstag
válasz m.lala #113460 üzenetére
m.lala
Gyárilag csak az EIZO a NEC , és néhány Dell munkamonitorok kalibráltak .
A gyári garanciára úgy vonatkozik a pixelgarancia , ha netten rendeled meg ,
és ha hiba van , akkor 14 napos elállás , azaz visszaviszed , vagy visszaküldöd a monitort.
A 2019 -s , és a 2020 -s kiadású Acer monitorokra , érdemes pixelgaranciát kötni ,
akár itt rendeled meg , vagy akár itt.[ Szerkesztve ]
-
fahrii
őstag
Szeretném lecserélni a monitoromat, azonban kissé tanácstalan vagyok.
Az oazisnál jelenleg akciós a 32-es Samsung Odyssey G7, mivel nagyon jó értékeléseket kapott ezért most erősen hajlok efelé. Büdzsében ez jelenti nálam a maximumot, 210.000 Ft.Nem tudom mekkora szükségem van egy 240hz-es gamer monitorra egy RTX3070 mellé. Egyetlen játékkal játszom ahol fontos lehet, azonban ott nincs 144fpsnél több (codMW). A single gamek ritkán mennek 80 felé, így ebben az esetben bukhatom a G-Syncet is.
Másik versenyző egy AOC CU34G2X/BK. Ennél előny számomra a képarány, munkánál előnyös lenne a számomra és persze az ára. Szerintetek a G7 megérné a felárat? Időtállóbb az AOC-nél?
-
Amerigo57
őstag
válasz fahrii #113463 üzenetére
fahrii
Hasonló karakterű monitorokról van szó , mivel az AOC CU34G2X/BK monitor kapta ,
a 34 colos , ívelt VA paneles monitorok között , a legjobb minősítést ,
a vásárlói vélemények alapján.
A Samsung Odyssey G7 monitor , viszont az egyik legtekintélyesebb monitorteszt
cégtől , a toms'sHARDWARE - től , kiváló minősítést kapott . Link:Így átnézve a teszteket , én a Samsung Odyssey G7 monitort választanám.
Link:[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Tegnap megjott a Dell S3220DGF monitorom, egy AOC CQ32G1-et valtott. Szerencsere nincs dead pixel.
Mindketto VA panel, de eszreveheto a kulonbseg, minden tekintetben elorelepes.
Az AOC-ot en meg mindig tudom ajanlani, most 280-300 euroert szerintem remek monitor.
A Dellt BF kereteben 320 euroert vettem.165hz-en mukodik a G-Sync, gyonyoruek a szinek (Rtings kalibralt profilt), nincs felhosodes es a black uniformity is sokkal jobb. HDR 400 plecsni is van es ha jol lattam 10bit panel.
Csak ajanlani tudom, eddig nagyon megvagyok vele elegedve.Beri
Ez tortent, a ket emlitett jatekra alapozva mondtam en es mas is utanam, hogy a gtx 1060 nem eleg.
Random jatekokat mar te kertel tolem, hogy mennyi a felbontasbeli kulonbseg. Hat hoztam parat.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
De, ez tortent.
#113268 ka64
"Fiamnak keresek PC-hez "gamer" monitort -jelentsen az bármit is. Mindenféle lövöldözős játékokat játszik. Névről GTA-ra és Battlefield 5-re emlékszem, de van valami légi csatázó játék meg ilyesmik. A gépben MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 videó kártya van.
Most egy 21 colost használ. Annál legyen nagyobb, illetve egyik barátja most kapott "kétkás" monitort, azt érje el!"
#113269 Busterftw
"A "ketkas" monitorhoz a gtx 1060 szerintem keves lesz, hogy megfelelo minosegben es FPS-el jatszon. Vagy lehet a jovore gondolni es venni egy 27" 1440p 144Hz monitort es kesobb ujitani videokartyat."Aztan irta, hogy legyen jobb a monitor, majd kesobb lesz ujabb vga.
Ket emlitett jatekra alapozva irtam amit irtam (tesztek megtekintese utan, es tekintve hogy az en 1080-em sem eleg lassan mar) es utana mas is irta.
Lehet cafolni, de a forum szerencsere nem felejt.bonusz:
" #113279 boogie84
#113278 ka64 Karcsú a vga teljesítménye ahhoz a felbontáshoz. Kevés lesz az fps-ed bármilyen játékot játszol is. Ahhoz a VGA-hoz vagy kisebb felbontású monitort válassz, vagy a 1440p-hez erősebb VGA-t."Sok oldalon at nem tudod kovetni az esemenyeket.
-
errorcode06
őstag
T. urak!
Végignéztem a videót (UW kontra 4K), és inkább e melett (LG 27GL850-B) döntöttem.Van valamilyen ellenérv ellene?
A visszautalt pénz maradékából meg veszek egy billentyűzetet.
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Beri
addikt
válasz Busterftw #113470 üzenetére
"Szerintem a helyes megoldás maximum belinkelni a játék topicját. Az, hogy a random alkalmazás hogy fut, nem ide tartozik."
Erre írtad, hogy:
"Ez tortent, a ket emlitett jatekra alapozva mondtam en es mas is utanam, hogy a gtx 1060 nem eleg."Tehát nem az történt. Nem belinkelted a játék topicját, hanem tettél egy brutálisan túlegyszerűsített állítást, ami nem mellesleg nem is ebbe a topicba való.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
nagyúr
Bocsi, hogy beleszólok, de nem unjátok még?
Mindkettőnek igaza van, és egyiknek se, csak az megy, hogy "de nem is azt írtad, mert volt vessző, amit meg én írtam, abban nem volt vessző". Vagy meddig akarjátok még hasogatni a szőrszálakat?
Legyen ez inkább a monitoros topic, ne a kinek van igaza egy olyan dologban, ami senkit nem érdekel topic...Aki él és nem boldog, az téved!
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
monitor vásárláshoz kérném a tanácsotokat . 1440p.-re (gsync) szeretnék váltani . Lényeg játékra és napi használat lenne . Képminőség (gazdag színek , kontraszt stb) rendbe legyen Max :~ 230k lenne a keret ..
32"
1440p
~144hz
Gsyncegy LG 32GK850G-B néztem ki eddig vélemények ?
Köszönöm előre is a segítséget .
Szinyák
-
frelife
aktív tag
válasz liptak.t #113471 üzenetére
Először is, ez nem profi kalibrálás,de otthonra mindenképp jó lehet, bár teszteken,forumokon,gyártó honlapján utána kell olvasni mindig hogy Gyári kalibrált e a monitor.
Én ezt a műveletet hajtottam végre a monitoromon:
Icc profilba menti a gamma értéket,ám windowsban ezt el kell tárolni,ugyanis egy kalibrálás után a monitor kikapcsolása majd bekapcsolása után nem biztos hogy ujra betölti.
Ez az írás végig vezet: [link]
0. Szedd le az alábbi programot [link] , reset-eld a monitort, állitsd be a monitort srgb-re monitorban is és windows megjelenitésben is.
1. Állitsd be a gamma 2.2 értéket a quickgamma programmal.
2. Windowsban kalibráld: win keresőbe ird: Monitor szinkezelés
Menj végig a beállításokon.
Majd hogy tudd tesztelni a szellemképet,gyors elmosodást használd a kapott linket [link]
Itt alkalmad van különböző felbontáson és Hz-en tesztelni a monitorod.
És pixelhibára meg itt van ez: [link](Jó lenne ha ez vagy hasonló az összefoglalóban is helyet kapna)
-
DavidLindhag
csendes tag
Hello mindenki!
Vettem pár napja egy monitort. Nem volt drága, "csak" 250k. Tegnap este bontottam ki. Ma világosban meg azt látom, hogy a gyári tükröződésmentes fólia szarul van felraktam. Egy helyen szakadt (kép), egy helyen pedig púpos (azt nem lehet fotózni). Igaz, képernyőn kívüli részen vannak. Van kicsomagoló videó, azon is látszik, hogy ott volt kezdetektől.
Ti visszavinnétek?
Írjatok sokan, kíváncsi vagyok, ki mennyire lenne rigolyás ilyenre!
-
kotibor
tag
válasz Busterftw #113466 üzenetére
Szia, ránéztem én is erre a Dell-re, jónak tűnik.
A véleményetekre vagyok kíváncsi, a kettő közül melyiket? (előbbit már korábban berendeltem, utóbbi a kosában csücsül)
LG 32GK850F vs Dell S3220DGF
[paraméterek]
Papíron LG színtérlefedettsége picit jobbnak tűnik, a DELL viszont szépen ívelt 165 Hz-es...
Ti melyiket választanátok?2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
fahrii
őstag
válasz Szinyák #113476 üzenetére
Pont ugyan abban a cipőben járunk.
Hosszas keresés után ezt találtam, rendkívül ajánlott típus, épp imént a forumos kolléga is megerősítette. -
Busterftw
veterán
"Szerintem a helyes megoldás maximum belinkelni a játék topicját."
Igen, ezt te irtad, nekem nem kotelessegem ezt tenni, csak mert te "max" azt csinalnad.
Attol hogy te ezt irtad, meg nem ez tortent. Jol nezunk ki.Hanem az tortent, hogy a ket jatek alapjan tettem tesztekkel bizonyithato allitast, amit ebben a topikban merlegelni kell.
A te erveid meg kimerultek annyiban, hogy "ugyanaz a kategoria".pilóta
En mar befejeztem volna, de latod, a hsz-ek hazudnak es a tesztek is.
Mehet a gtx 1060 Battlefield 5/ GTA V-re 1440p 144Hz felbontasra, mert kihajcsa 50fpsel okosba.[ Szerkesztve ]
-
frelife
aktív tag
válasz liptak.t #113480 üzenetére
Hát ez elég erős bár felülről fotoztad és igy rossz a bevilágitás, de a jobb also sarok csunya, a fényerővel tudsz kombinálni és maga a monitor döntése,süllyesztése állitása, ha akkor is bántó akkor tessék megreklamálni.
Eut azért ajánlim figyelmedbe [link]
Ebben a témában nem vagyok nagyon otthon, nálam is van bevilagitás de nagy nem ekkora mértékben..sőt![ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Busterftw #113482 üzenetére
"Igen, ezt te irtad, nekem nem kotelessegem ezt tenni, csak mert te "max" azt csinalnad.
Ettol meg nem ez tortent.."
Pontosan. Nem az történt. Mégis úgy kezdted a következő mondatot, hogy "Ez tortent..."a ket jatek alapjan tettem tesztekkel bizonyithato allitast, amit ebben a topikban merlegelni kell.
Nem kell mérlegelni, ez nem a gétéa meg a béef topic.A te erveid meg kimerultek annyiban, hogy "ugyanaz a kategoria".
Mert a 62es meg a 78as átlag FPS baromira ugyanaz a kategória.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Busterftw
veterán
"Nem kell mérlegelni,"
A kerdezo pedig elment merlegelni, mert igen is merlegelni kell. Ezert irta a vga-t is.
Ha a kerdezonek nem szamitana, akkor nem irta volna."ez nem a gétéa meg a béef topic"
Vilagos, nem is a jatekokrol beszeltem."Mert a 62es meg a 78as átlag FPS baromira ugyanaz a kategória."
A szubjektiv meglatasod szerint. Ahogy a 100fps - 55fps is.
Kicsit atlatszo a biased kampanyhadjarat a 1440p monitoroddal es a gtx 1060al a gepedben.[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Busterftw #113486 üzenetére
A kerdezo pedig elment merlegelni, mert igen is merlegelni kell. Ezert irta a vga-t is.
Ha a kerdezonek nem szamitana, akkor nem irta volna.
Mérlegeljen, számítson, csak ennek a topicnak nem ez a célja. Nameg az ítéleted túl általános.Vilagos, nem is a jatekokrol beszeltem.
Most is azokról beszélsz.Kicsit atlatszo a biased kampanyhadjarat a 1440p monitoroddal es a gtx 1060al a gepedben.
Ne személyeskedj, ne gyanúsítgass. Amivel én játszom, arra 4k-ban is elég a 1060.eladó Aromamizer RDTA V1
-
frelife
aktív tag
válasz Busterftw #113486 üzenetére
Szerintem ezt engedd el.
Mindenki tudja hogy monitort a vga és játékokhoz veszünk ha a cél a játék. Nyilván felesleges egy olyan vga-hoz 144hz k2 monitort venni ami fullhd se tolja 120 fps-el. Ha ez valakinek nem világos akkor nincs miről beszélni. Ahhoz a vga-hoz k2 mellett elég a 120hz.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Arra azért jó volt az a kis eszmecsere, hogy én megvilágosodtam, és hagyom a monitorcserét a francba. jó nekem a 27" FHD 60HZ , 1070 mellé.
Köszi srácok---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
kotibor
tag
válasz Amerigo57 #113485 üzenetére
Köszönöm. Az ívelt képernyőtől tartok, de ennek jó nagy a sugara, "nem zavaróan" görbül...
[ Szerkesztve ]
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
Busterftw
veterán
"Most is azokról beszélsz."
Linkeld. Egy vga teljesitmenyerol beszeltem x jatekban adott felbontas alatt.
Amirol te beszelsz, az igy nez ki."Amivel én játszom, arra 4k-ban is elég a 1060."
Remek. Amivel meg a kerdezo jatszana, arra nem eleg, 1440p-ben.
Orulok, hogy vegre egyetertunk. -
BioNiCMaN
addikt
válasz Motion_Blur #113455 üzenetére
Acer XV340CKP-t vettem múlt héten szerdán. Imádom.
Mellesleg ívelt vs nem ívelt témában egy elég jó hsz proci985-től.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Acershop-on vettem egy Acer Nitro VG220Q monitort. Eddig minden szuper, nagyon tetszik, nem találok rajta hibát.
A weboldal 5 év gyártói garanciát említ. Sem a kapott számlán, sem a "Korlátozott gyártói jótállás" papíron papíron nem látom feltüntetve ezt az 5 évet, sőt, igazából nincs megjelölve semmi. Annyit írt a papír, hogy professzionális monitorokra 3 év korlátozott jótállás, konzumer monitorokra pedig 2 év. Regisztráltam a monitort az Acer támogatás oldalán, ott is csak 2 év garanciát ír.
Most akkor hogy jön ki az az 5 év? az volt az egyik nyomós érv, hogy emellett a monitor mellett döntöttem.
Köszönöm. -
Clark_1
csendes tag
Sziasztok!
A munkatársamnak lenne szükséges otthoni használatra, a gyerekeknek egy esetleges távoktatáshoz monitorra.
Egy DELL E2420H-t néztem ki neki (mert a munkában ennek az elődjét használom megelégedéssel), de ha esetleg van minőségben ezzel megegyező olcsóbban, akkor annak örülne.Előre is köszönöm a javaslataitokat.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG 27MR400 Monitor
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest