Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Rommel6600 #67267 üzenetére

    Hol írtam olyat hogy minden kismegszakító külön Fi relén lóg?
    Egyáltalán nem írtam ilyet, hanem hogy "például", mert ahol rendesen csinálják, ott a klíma külön leágazást kap, saját Fi relével, függetlenül a többi áramkör szeparálásától.

    Igen, lehet 2 pólusú kmsz-t is használni ahogy pjen írta.
    Csak sok helyen még a világítást is Fi reléről járatják igazodva a legújabb szabvány ajánláshoz, mert a szervizeléskor számíthat. Sokszor kombi Fi relét raknak kollegák klímákhoz, ezért volt egyszerűbb így fogalmazni.

    Cégnél onnan tudtuk meg hogy baj van az egyik klímával hogy a saját Fi reléjét levagdosta. Amikor csak 1 pólusú kmsz-en volt, nem vagdosta le olyan gyakran, csak 3 naponta.
    A Fi relével viszont azonnal levágta amint bekapcsolt a kültéri, lenyitva kiderült hogy széjjel volt égve belül egy rakás vezeték, újra kellett kötni az egész panelt. Átadni átadott, ezért működött amíg csak 1 pólusú kmsz-en volt.

    #67264 szimcsi
    Azt írom inkább hogy nem biztos hogy elegendő. A 2 pólusú leválasztás lenne a legjobb, de megértem ha anno nem így alakították ki, a havi 100-300 huf (ne kössetek ebbe is bele, típusonként lehet ekkora eltérés) nyereség nem éri meg a ráfordítást.

    #67265 Rommel6600
    Jobb lett volna ha ezt az 50 hufot az első alkalommal is beleírod a félreértések elkerülése végett, mert csak annyit írtál hogy ebben az évben, nem tudhattuk hogy pontosan hány nap alatt hozta össze.

    Márpedig 8000 / (31+28+31+ apró...) = kb 80-90 Wh / nap, ami így havi jelleggel kb 100 hufra jön ki nappali tarifával számolva, nem számítva hogy mi van ha túlléped ezáltal az éves 2523 keretet.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák