Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Z_A_P #66247 üzenetére

    Régió függő, mert sokszor a betáplálást anno nem szabványosan építették ki.
    Amennyiben a betáplálás kiépítése (ha szükséges védőcső, tetőtartó, egyebek) megfelelő keresztmetszetű és anyagú az igényelt teljesítményhez, akkor csak a mérőhelyel és az onnan tovább menő vezetékekkel kell foglalkozni.
    A falra szerelhető szekrényből 2 jellegű van most, az egyik az univerzális 30x60-as Hensel gyáretótól 3x63A-ig. A másik a 30x75-ös PVT gyártmányú szekrény, amely 3x80A-ig használható. Ezeken nem módosít hogy neked csak fázisonként 20A kell.

    Azért kell neki 30x75, mert ők betartották az eredeti ELMŰ utasítást és a kismegszakítóknak(valamint betáp kábelt fogadó sorkapcsoknak) egy küön 30x30-as tokozat van a mérőórát fogadó 30x45 tokozat alatt.
    (Megjegyzés az árakon hőbörgőknek általánosságban: tehát azért drágább mint a korábbi 1 fázisú 30x30-as szekrény, mert 3x annyi a műszaki tartalom.)

    A PVT korábbi években olcsóbb volt a Henselnél, ezért van sok helyen a régi szekrényből, jelenleg viszont emiatt a + doboz miatt a sima 1 fogyasztós, nem társasházi esetben drágábbak, viszont ők gyorsabban szállítanak.
    A Henselnél nagyok a csúszások, nem mindig beszerezhető a szekrény, mert akkora sorban állás van.

    Viszont vannak régiók ahol még mindig a saját haveri márkát támogatja a helyi EON és ezáltal oda más szekrények kellenek, mármint ha nem azokkal csinálják akkor mindenbe belekötnek vissza plombáláskor, ezért nem mind1 a helység ahol van az ingatlan.

    #66248 arnyekxxx
    Sokszor egyébként a hőszivattyúk adatlapján szerepel hogy 3 fázis 3x16A-el kell megbiztosítani (a maximálisan 3x10,1A , de állandó jelleggel csak 3x6A terhelést), márpedig ha telepítéskor nem a gyártói utasításoknak megfelelően telepítesz, simán ráfogják garanciakor hogy a Te hibád valami, mert ha ebben eltértél, akkor másban se tartottad be az utasításokat.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák