Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz Aszi123 #59513 üzenetére

    Nem is ez az igazi baj, hanem hogy az olcsó energia ígéretével átvertek mindenkit. Látom, mire költötte mindenki a csokot meg a babavárót: a teljesen jó járólapot előbb rakatta újra, mint hogy hőszigetelésre költsön. Teljesen felesleges látszatra meg csicsára ment a pénz.

    De igazából meg is értem, mikor egy közepesnél szarabb kőművesbrigád csak munkadíjban elkér 2 millát egy teljesen átlagos 90 m2-es ház szigetelésére, számolgat az ember és azt látja, hogy ezekkel az energiaárakkal 15 év lenne a megtérülés, teljesen felesleges meló belevágni, jó lesz olcsón fűteni az utcát az Atyuska olcsó gázával. Hiszen megígérte áprilisben a főnök, hogy amíg őt látjuk, itt lesz tejjel mézzel folyó kánaán meg rezsicsöki. Aztán bekopogott a valóság.

    Ettől függetlenül nem igazán értem, mit javasolsz akkor alternatívának, az látható, hogy Európában gázfűtésre még csak gondolni sem szabad többé, legkésőbb 2023-ban be is fogják tiltani az új kazánok üzembe helyezését, fűtsünk akkor fával, mert az olyan karbonsemleges? A passzívház vágyálomnak jópofa, az unió második legszegényebb országában egyáltalán nem realitás. Marad a klíma, mint az egyetlen alternatíva. Vagy a levegő-víz hőszivattyú, ami szerintem az abszolút jövő, de kb annyira elérhető az átlag magyarnak mint a passzívház.

Új hozzászólás Aktív témák