Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz klarkzone #11639 üzenetére

    Szerintem ez eléggé szubjektív helyzetjelentés volt. A nagy hőhullámok nem maradtak el, azok a tavalyi évben is júliusban voltak, azt hiszem ötször adtak ki hőségriasztást julius-augusztus hónapokban, de még a szeptember is igen meleg volt. Tavaly ilyenkor junius 15 és 30 között nem nagyon ment fel a hőmérséklet Budapesten 20-22 °C fölé, és mindennaposak voltak az esők, tehát semmivel nem rosszabb az idei nyárindítás, mint a tavalyi. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a május tavaly sokkal melegebb volt, de ennek sincs igazából jelentősége, mert a klímás cégek jelentős részének már január-februárban elindult a szezon, és már tavasszal kezdtek betelni a határidőnaplók előre 2-3 hétre. Jelenleg is sok általam ismert cégnek legalább ennyi időre le van foglalva a szerelői kapacitása.

    Az NKVH által megkövetelt plusz papírmunka, adminisztráció leginkább a kisebb cégek, magánvállalkozók számára jelent plusz terhet, ahol a szerelőnek magának kell a regisztrációt, papírozást megcsinálni, ott, ahol erre van külön adminisztratív személyzet, ott a szerelők ebből nem sokat éreznek meg.

    A mi szerelőink kimondottan kedvelik a panellakásokban a telepítést, ennél sokkal nagyobb szívás általában a belvárosi nagypolgári lakások klímatizálása, ahol állandóan matekolni kell, hogy hova engedélyezik a kültéri egységet, 80-100 cm falak vannak, lift nélküli 3-4 emeletes házak legfelső szintjére kell felpakolni a szerszámokat, a klímát, halálos néha a parkolás, 10-15 méteres csőhosszakkal kell számolni, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák