- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia,
Szerintem abszolút. Néztem egy YT csatornát anno, egy brit srác csinálja, lényeg, hogy rengeteg configot összeépít. Christopher Flannigan? Nem tudom, nem is érdekes. Nála ez a ház volt tavaly, vagy előtte az év háza.
Tehát, aki ennyire sokszor rak össze gépeket annak már valami elképzelése van róla, hogy melyikben könnyű szerelni, melyikben jók a hőfokok, a zajterhelés, a kábelmenedzsment, ilyesmi.
Jó ház!
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
h1mpi
félisten
válasz spleenszuru #80504 üzenetére
Én az elmúlt 5-6 évben szinte nem költöttem a gépre, ez is az Ő kérése volt
Fully electric lifestyle!
-
-
válasz HUN_Sector #80507 üzenetére
Hát... valamit valamiért, ez már egyéni döntés kérdése. Nem mindig a pénz számít, hanem az, hogy elégedett legyél.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Ti hallottatok mar errol a hazrol? Semmi tesztet nem talalok rola.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A minap az alábbiaknak megfelelően kértem hogy ajánljatok házat. Mivel látszott az igényen a léghűtés azt a választ kaptam hogy zárt házat léghűtésre nem ajánlotok. Mivel nekem nagyon fontos lenne a halk működés így egy átlagos kompatk vízhűtés esetén mi lenne az ajánlott ház? Esetleg a vga hűtő is gond lehet?
Magasság max: 460 mm
Designe: Minél zártabb és halkabb. Plexi és hasonló "fénykieresztő" elem illetve RGB ne legyen
Fontos: Halk legyen
VGA: rtx 4070 3 venti
Ár: Nem írok árat, az első pár ami már ajánlott.Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
HUN_Sector
őstag
válasz marec1122 #80513 üzenetére
Zárt ház is megfelelő léghűtés esetén. Jó minőségű toronyhűtővel, csendes ventikkel, mesh panelekkel kifogástalanul át lehet szellőztetni bármelyiket.
Ha a belteret megfojtod tele panelekkel (nem is tudom van e olyan ház ami ilyen öngyilkos kialakítású) akkor a ventik nagyobb fordulaton hangosabbak lesznek a nagyobb hőfok miatt.[ Szerkesztve ]
-
kesenyi
tag
válasz marec1122 #80513 üzenetére
Szia, ha csend akkor Fractal design define széria, nyitható ajtóval az elején, szellőzési lehetőséggel a tetején, + venti opciók.
Fractal Design Define R6 (FD-CA-DEF-R6)Az újabb R7 változat 475mm magas, szóba jöhetett volna még BQ Silent 802, de ő is magas.
*Léghűtéshez, aiohoz mesh ház kell.
[ Szerkesztve ]
-
Zizzencs
csendes tag
Új géphez vennék házat.
1. Mennyit szánsz a házra
Amennyibe kerül, de marginálisan jobb házért nem szeretnék jelentősen többet fizetni.
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
Ez: https://pcpartpicker.com/list/xHxPxH - a ház placeholder.
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Fekete téglatestet szeretnék az asztal alá. Ne világítson bekapcsolva se. Legyen néma, ha nincs a gépen nagy terhelés, és elfogadhatóan csendes, ha van nagy terhelés. Front panelen legyen USB-C legalább 1 db és USB-A is legalább 1 db.Alapvetően a be quiet! Silent Base 802 és a Fractal Design Define R7 között szeretnék választani, de nyitott vagyok másra is, ha mondtok jót. A mostani házam egy Fractal Design Define R4, elégedett vagyok vele, és hasonló kategóriájút szeretnék, mint amilyen az volt X éve, mikor vettem.
Melyiket válasszam?
-
kesenyi
tag
válasz Zizzencs #80517 üzenetére
Fractalnál egyszerűbb kinyitni az első ajtót ha kell plusz levegő, míg BQnál a panelt lehet átcserélni, nagyjából ennyi a döntő kényelmi funkció.
Alapvetően mindkettő nagyon jó kis kuckó, én is ezek közül választanék csend mániám csillapítására, de ugyanakkor az évek alatt rá kellett jönnöm, terhelés nélkül szinte már minden lekapcsol, cpu hűtő, vga hűtő, táp is, az amúgy sem hangos ház ventiket (6db silent series 2) meg egy kapcsolóval leveszem 5V-ra a define r4 házamon, szóval nem feltétlen szükséges már full zajszigetelt házban gondolkodni, a régi idők elmúltak. Egy vinyó hangosabb tud lenni az egész rendszernél nálam.
Egy elől,oldalt,felül nyitott megfelelő légáramlással ellátott mesh+porszűrős házban is tud csendes, halk lenni a legtöbb komponens, finomhangolás kérdése csak.
Nem lebeszélni akarlak, de a processzorod és a vga-d meg fog sülni egy teljesen zárt házban. És még az ssd hőtermelését nem is említettem. Szóval ha ezeket átgondolod, nem biztos, hogy kifizetődő teljesen zárt házban gondolkodni. Télire egy fasza kis hősugárzó kb. Kell pár plusz venti még, ami beszippantja a friss levegőt, és ami a házból kitolja a meleget. Terhelés alatt meg gondolom lesz rajtad fejhallgató.
A BQ silentnek adnék egy esélyt, porszűrős tetővel és előlappal, és belepattintanék annyi 14es ventit amennyi csak fér.
A tápod méretét túlzásnak érzem.
-
kesenyi
tag
válasz kesenyi #80518 üzenetére
Este eszembe jutott még egy harmadik opció, ő nem más mint a Phanteks Eclipse P600s
-
spleenszuru
őstag
válasz slywild #80520 üzenetére
Nem te küldted vissza a P6-ot? Ugyanakkorák kb., vagy nem?
Viszont újra megkérnélek, hogy mondd meg nekem, mekkora a vastagsága annak a helynek, ahol a radid van.
Úgy látom Asus a lapod, ott pl. az Armoury Craten belül, az Aura Sync-ben tudod állítani a színeket, de ahhoz egységesen be kell legyenek dugva az ARGB csatik az alaplapodra, akár hubbal, akár valamilyen splitterrel.
Malaka!
-
slywild
csendes tag
válasz spleenszuru #80521 üzenetére
-
slywild
csendes tag
válasz spleenszuru #80526 üzenetére
Szívesen.
-
slywild
csendes tag
Urak szeretnék segítséget kérni mert már nem tudom mi a gond
STRIX B550-A GAMING alaplap, vizhűtés rog Strix lc2 ARGB. Bekapcsolva a gép, és időnként hallani a leválasztó hangot mikor ki huzol egy pendriv és utána a led világítás elsötétül majd visszatér, ez elég idegesítő főleg hogy adja a leválasztó hangot. Jah meg elvileg Win 11 alkalmas a gép de nem engedi azt írja ki nem alkalmas rá 🤯 valakinek van türelme segíteni videó hívásban messengeren vagy Whatsapp-on, vevő vagyok rá, lehet a BIOS is állítani kellene 🤷♂️ -
addikt
válasz slywild #80520 üzenetére
Mennyire hangos a ROG hűtő pumpája?
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz KAMELOT #80533 üzenetére
Lopakodsz a sötétben és mindig észreveszed aki kicsit bűnözni akar
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
félisten
Üdv!
Inter-Tech S-703-hoz, Chieftec BS-10-hez hasonló fekvő/álló kisebb mATX házat keresek!1. Mennyit szánsz a házra - 20-30k HUF
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő) - táp, alaplap (244 x 244mm méretű bele kell, hogy férjen!), low profile hűtő, 2-3 HDD
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb) - low profile is jöhet,Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz HUN_Sector #80538 üzenetére
Azt már láttam, inkább valami keskenyebb kellene...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
potyi23
senior tag
halli. lassan kezdem összeírni a rendelni kivánt gépemet. Intel 13900 proci,2X16 gb ram,2 Tb ssd,és jövő évben pedig egy 3080 Nvidia. Az most nem fog beleférni a keretbe sajnos,igy igp vel fogom használni 5-6 hónapot.Sima léghutes lesz,max ha nagyon fog melegedni ,kap egy kompakt vizet a proci. 2 fajta házikót néztem ki,segítsetek eldönteni h melyik legyen.Mindenképp fehéret akarok,és max ár 150 Eur
-
Busterftw
nagyúr
válasz potyi23 #80540 üzenetére
Ebbol a kettobol inkabb a Lian Li, viszont felulre csak 240mm AIO fer ami a 13900-nek keves, elore befer 360mm, viszont akkor limitalod a GPU hutest.
En 150eurert egy kicsivel nagyobb hazat neznek ennek a konfignak.
Pl NZXT H7 Flow Matte White
Vagy az RGB-s variant.A Be Quiet 500DX is jo haz, de nem adnek erte mar 100 eurot (ha onnan akarsz rendelni), nekem ez volt tobb evig es anno 65 euroert vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
válasz potyi23 #80540 üzenetére
Esetleg lancool 216. Árban ugyanott de tud felülre rakni majd 360mm vizet.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
potyi23
senior tag
Busterftw - koszonom, kicsit rá is hajlottam volna,de nekem tul tegla kinezetu de teny,jo kis haziko
Exelsior - tenyleg a 216 os lancool jo haziko,sot meg is tetszett,de alzan nem talaltam,csak 215 -ost
-
csabiy
csendes tag
Sziasztok!
Mai nap beruháztam egy CM TD500 Mesh v2 házra.
Hátulra átraktam a régi házból egy Arctic P12 Max ventit, amit a CM ház oldalán található ARGB/Fun HUB-ra kötöttem rá. Érdemes inkább az alaplapra kötni, hogy külön vezérelhető legyen? Jelenleg szinkronban fut a 3 első + 1 hátsó venti. Az alaplap Armoury Crate programját használom, végeztem egy Auto Tuningot, az állította be a hőmérséklet-RPM-t.
Esetleg BIOS-ban érdemes állítani valamit a ventikkel kapcsolatosan?Köszönöm előre is!
-
Exelsior
senior tag
válasz potyi23 #80543 üzenetére
Szia,
Én merlin-röl rendeltem. Nem tudom neked csak alza jó?
Üdv,
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
mefistofeles
addikt
Sziasztok! Egy furi kérdésem lenne. A ház oldalait tartó csavarok (amik kézzel lazíthatóak) tapasztalatom alapján különféle házaknál is azonos méretűek. De mennyi az annyi számszerűsítve? M4?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Exelsior
senior tag
válasz potyi23 #80546 üzenetére
Nagyon jó ötlet. Nekem ez az életem legjobb házikója.
Ha tehetem én is alzáról rendelek. De sajnos ott sincs mindig minden.[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz mefistofeles #80547 üzenetére
Ezeknek elmeb@ott méretei vannak.
3.5mm pl és valami nem szabvány menetemelkedés.
1x megtaláltam, talán pont ebben a fórumban.
Hirtelen ez: [link][ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Deepcool Matrexx 55, nem ajánlott!!!
Hiába a nagy design, bőven fér a kártya is, egyszerűen nem jött össze nekik az elgondolás.
A HDD rekesz nem kivehető, ezért a táp behelyezéséhez, annak csavarjait is ki kell venni de így a kábelrendezés (ha nem moduláris a táp de még azzal is) vicc kategóriába kerül.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest