- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR. Anderson
tag
szia belefér majd a házba bár ennyi pénzért majdnem kapsz egy aerocool nitron házat amin 25cm-es lapát van
[ Szerkesztve ]
"Ha szép nem vagy legalább hülye ne legyél" Az intellektusukat csillogtatni vágyók, ne nekem bizonygassák szellemi fölényüket...engem nem érdekel...
-
Vasinger!
nagyúr
Keresek egy az igényeimnek megfelelő házat, ezek a következők:
A legfontosabb az ár, max 20k, de 10k-nak jobban örülök. Elöl, hátul 12 CM-es ventihely, tágas belső, mid tower, csavar-mentes szerelés.Szerk.: Esetleg 2db 12 CM-es venti mellé egy 14- CM-es is beférhet
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Keresnék valami Antec P180/182-t vagy Cooler Master Stacker 830-at , lehetőleg feketét és horpadás , illletve karcmenteset .
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
vepe
őstag
válasz Tothgera30 #7553 üzenetére
Gyorsabban találsz, ha az apróba felraksz egy hirdetést....
-
Vasinger!
nagyúr
Szerencsére meglett, 800 rpm-ek.
Egyszerűen nem tudok dönteni. Az 590-ben a tágas belső, jól néz ki, határtalan szellőzési lehetőség, az 500 meg csöndes, csavarmentes és csak kicsit szellőz. Ha lenne még 1 venti hely és kicsit nagyobb lenne, már venném is.
Vki nem tud egy ilyen átmenetet?
-
Kombat
őstag
válasz Vasinger! #7564 üzenetére
Én az 590-et választanám, mert:
1, A halkság javarészt a házban lévő komponensek hangerejétől függ! pl. egy ordító gyári intel hűtőt nem fog igazán lecsendesíteni egy ház sem. Esetleg egy teljesen zárt, de abban meg megfőne minden...
2, Az 590 alsó tápos, tehát a tápot nem melegíti a proci, stb..
3, Az én házam is szinte ugyanilyen és úgy érzem sikerült elég halkra megcsinálni.
(értsd.: csak a Samu F1 hallatszik ki kb. 1 méterről pedig az is a halk vinyók közé tartozik..)+1, Tapasztalataim szerint a sima hangszigetelő szivacs szinte semmit sem tompít a hangokon. (Azt nem tudom, hogy az 500-ban milyen jellegű a hangszigetelés.)
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
590 tesztaszuro dizajnja semmit nem tompit a zajon.
Multkor tapetaztam ki a hasonloan tesztaszuro Centurion 5-ot mezei padloszonyeggel, azota alig hallatszik ki a vizpumpam morgasa.
Elotte zengett az egesz haz tole, annyira rezonalt a vekony oldallap...590-et ugyanebbol a vekony acelbol szabjak...
Sileo 500-zal meg az a bajom, hogy egy ujabb rokabor a hasznalhatatlan meretu Centurion 5-rol. (Pontosabban az egy hangszigetelt 534)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Vasinger!
nagyúr
Az a helyzet, hogy nekem most kb egy 6-7 éves házam van, egy Castek 1026, ami azért elég jó, 2 12-es venti, csavar mentes szerelés és iszonyat erős szerkezetű. Szval visszalépni meg nem akarok. Ha 590-et vennék, csavarmentesség ugrott, gyenge oldallapok, és rohadt hangos az enyémmel szemben a sok lyuk miatt. Persze sok mindenben jobb.
Az 500 pedig még kisebb mint az enyém, igaz kb uo. halk, de semmi kül. Az már visszalépés lenne, vagy ugyanoda jutok, ha azt venném.
Mindenképp tágas,csavar mentes, halk és viszonylag jó szellőző házat keresek! (és ha lehet, a táp is lenn legyen)
-
Vasinger!
nagyúr
Mi a véleményetek a Thermaltake M5-ről? Jó ház? Tapsztalatok?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ház vásárlását tervezem. 10-10enpár ezret szánnék rá. két alternatíva van jelenleg:
-AEROCOOL I-Curve+
-GIGABYTE GZ-X3Persze ezek változhatnak, csak ez a kettő, ami nem olyan drága, tetszik és belemegy 1-1 12 centis venti előre és hátra
Ajánljátok valamenlyiket, vagy esetleg van mégjobb ebben a kategóriában?
A lélnyeg:
-ne legyen túl überbrutál kinézetű kis szolid
-férjen benne el pár hdd kényelmesen min 4
-előre és hátra is tudjon menni 1-1 12cm-es venti
-komolyabb vga is elférjen benne vagyishát termetesebb[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Vasinger!
nagyúr
Vki letudná mérni, vagy megmondaná, hogyha vennék egy CM590-et ,akkor a lyukacsos oldalloapot letudnám cserélni az én Casetek 1026 oldallapára?
-
Tomi_Sci
őstag
Hali!
Nagyon jó szellőzésű nagy-miditornyot vagy fulltornyot szeretnek. A lenyeg hogy nagyon tagas legyen, es jol megpakolhassam ventivel. CM690 tokeletes lenne, csak eleg kicsi.
Eddigi jeloltek : HAF-932 , RC - 830, RC - 832 (a 830 es a 832 kozott mi a kulonbseg az aron kivul?) illetve Chieftec BA - 01 (keves venithely).
Nem artana vmi baratibb ar, nagyon sokan talalom a stackerek arat a tudasukhoz kepest
ThxHirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
vepe
őstag
-
nyunyu
félisten
Tenyleg, felcserelheto a Rebel9 ket oldallapja?
Ugy ertem, hogy nekem jobb oldalra kene a 25 centis venti, hogy a hazbol tolja at a levegot a radiatoromon, bal oldal meg teljesen zart legyen.
Csilivili kekledes ventik meg mennenek a kukabaHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kombat
őstag
Nem a 7577-re, hanem a 7571-re válaszolt! Ott nem volt feltétel, hogy nagy legyen...
Ha fel is cserélhető a két oldala, nem hiszem, hogy az alaplapi tálcától elférne a venti, ha mégis, akkor meg nem sok értelme lesz!
Én úgy tudom, hogy nincs a bővítőhelyek közt semmi, tehát ha dupla magas dolgot akarsz beletenni, akkor mehet, de ne feletkezz meg az optikait tartó kis kiálló fémdarabokról. Ha direkt PC-be való duplamagas valamit raksz bele, akkor valószínűleg ezekkel nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Hazcseren meg azert gondolkozom, mert ahogy jobban megneztem a CM 5-omet, eselytelen ugy elrendezni benne a vizhutesemet, ahogy szeretnem.
Tartaly+pumpa elvinne a felso 3 5.25" helyet, alsot a DVD, SilentStar Dualbox vinyohutonek meg nem marad 2 5.25" hely
Gondoltam elere allitva beraknam a floppy ala, szelessegre, magassagra pont elferne, meg jo is lenne a haz stabilitasa szempontjabol, hogy a haz teteje helyett az aljaba kerulne az az 5kg (hazon beluli kutyuk ossztomegenek a fele...), plane, hogy a haz oldalara akartam szerelni a szinten nem konnyu radiatort, ami megfelelo talpak hianyaban siman boritana az egesz gepet...Viszont eleve 18 cm hosszu a vinyohuto doboz, igy pont beleutkozne a VGA kartya vegen levo tapcsatiba. (CM 5/530/532/534 42.5 centi a kartyak hatlapjatol a haz vazanak az elejeig merve!)
Raadasul az egyik csocsati pont a VGA magassagaba esne, szoval maris 4-5 centi minuszban vagyok.Szoval kene valami nagyobb haz, de akkorat sem akarok, mint a Casetek 1099 volt.
Rebel 9 Economic tesztet nezegettem, nem estem hasra tole.
Oke, hogy a Value igenyesebben van festve, meg ventik is jarnak hozza, de attol meg a haz ritka igenytelen marad.Nagyon nem tetszik az elolapi bizbaszok kabelkotege, meg hogy nem lehet elrejteni a kabeleket az alaplaptarto tepsi mogott. (mint a CM 590/690-ben.)
Masik negativum en szempontombol, hogy majdnem egyben van az alaplaptarto tepsi az 5.25" helyek keretevel, tehat nem lenne honnan szivnia a levegot a haz jobb oldalaba epitett radiatorhuto ventinek.
Tepsibe integralt dudorok sem tetszenek, jobban szeretem a tavtarto csavarokat, mert ott legalabb en tudom varialni, hol van csavarhely az alaplapon.Szoval egyre inkabb ugy nez ki, hogy megiscsak CM 590 lesz belole, pedig marhara nem akartam annyit kolteni. (plusz ahhoz kulon kene vennem 25-os ventit, meg kivagni az oldalat )
Persze elso korben kitapetaznam a mostani hazbol megmaradt szonyeggel, hogy egyreszt ne engedjen ki semmi zajt a tesztaszuro dizajn, masreszt meg amilyen gyenge anyagbol van, siman razna a pumpa az egesz hazat, oldallap meg rezonalna ezerrel...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Ha fel is cserélhető a két oldala, nem hiszem, hogy az alaplapi tálcától elférne a venti, ha mégis, akkor meg nem sok értelme lesz!
Ventit kijjebb raktam volna 1-2 centivel, ugy elfert volna. (eleve meg kellett volna forditani, hogy kifele fujjon.)
De mivel teljesen tomor az alaplaptarto tepsi, igy tenyleg nincs ertelme.Egyebkent mostani gepem el van venti nelkul is, de egy alig kereplo ventivel megtriplazodna a radiatorom teljesitmenye, aztan siman birna, ha netan bovitenek C2Q+4870-re.
Én úgy tudom, hogy nincs a bővítőhelyek közt semmi, tehát ha dupla magas dolgot akarsz beletenni, akkor mehet, de ne feletkezz meg az optikait tartó kis kiálló fémdarabokról. Ha direkt PC-be való duplamagas valamit raksz bele, akkor valószínűleg ezekkel nem lesz gond.
Ezt elnezve megiscsak kene a kalapacs.
4 ful letor, aztan ferne csak be a Dualbox.De ez a legkevesebb
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nem akarok tornyot.
Van itthon egy nagy "fekete" sarkany, meg egy alu Hermes elod, csak az a bajom veluk, hogy tul nagyok. Meg ajtosak, ami rossz iranyba nyilik. Levett ajtoval meg rondak.
Sarkany raadasul az asztalom ala sem fer be...Szoval valami kompaktabb, ajto nelkuli haz kene, ami elfer a monitorom melle allitva az asztalon.
CM 5 dizajnjaba elso ranezesre beleszerettem, nem mericskeltem, hogy jo lesz-e, viszont ez tul kompakt...
CM 590 legalabb hasonloan nez ki pofara.[ Szerkesztve ]
-
Spam123
tag
Valakinek vélemény erről a házról?
Esetleg valaki tud, jobban szellőző 20 vagy annál több CM széles házat ajánlani? CM 590 és 690 kizárva. -
-
Spam123
tag
válasz elfelejtette #7591 üzenetére
És evvel mire akartál célozni? Hogy a ház nem egyenletesen széles?
-
-
Spam123
tag
válasz elfelejtette #7593 üzenetére
És akkor ezek szerint akkor az sehol sem 20 CM széles?
Minek gyártanak ilyen magas hűtőket, ha nincs hozzá elég széles mid ház?!
-
elfelejtette
veterán
válasz Spam123 #7594 üzenetére
A CM 3-as szériája ilyen kicsi, és ezzel együtt olcsó is a 10k alatti árával. A gyártó biztosan úgy gondolta, hogy aki ennél drágábban vesz procihűtőt, az többet költ házra is, nekik készítették az 5-ös szériát, amelyek 20cm-nél szélesebbek.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Spam123
tag
válasz elfelejtette #7595 üzenetére
Mért, és az 500-as az jó lenne?
-
elfelejtette
veterán
válasz Spam123 #7599 üzenetére
Nem csavarmentes? Akkor mi?
Egyébként akkor meg ott az 534, annak csak az előlap két oldalán van egy 2x20cm-es perforált rész."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest