- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocaa
senior tag
jahóóóó!!!!!
találtam 90fokban elfordított winyókeretes házat ami plexis de a ráadás nem "tésztaszűrő"
És az ára is baráti a kinézete pedig magával ragadottNZXT ALPHA ALP-001
ájm szó hepi"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
ludla
őstag
A segítségeteket szeretném kérni hogy 10.000ft környékén milyen alsó táp elhelyezésű házakat ismertek esetleg? Azért akarom az olcsót mert moddingolva lesz. A Xilence házak ki lőve mert csak meg van fordítva a ház és igy beszorul a meleg fentre [ha valakit érdekel]
Köszönöm!https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
elfelejtette
veterán
Egyébként én most ábrándultam ki végleg az elforgatott vinyókeretes házakból.
Haver gépét 4 hónapja építgetem, lassan 200k-ba van, és gagyi 500Ft-os távtartókkal szereltem be a vinyókat a DVD írók alá, és a vinyók így 5 fokkal hűvösebbek, pedig az eléjük beszerelt venti nem 12V-on teker, mint amikor még a boxban voltak, hanem 5V-ra kötve!
Ráadásúl a box teljesen felfogta az első venti légáramlatát, így a házba már alig jutott friss levegő."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Dikk
tag
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite
erről esetleg valami vélemény? illetve egy kérdés akinek van..
elölre ha berakok egy világítós 12-est az kb mennyire látszódik elöl ha ránézek? szóval elég rácsos gondolom.. hogy látszódik jól nem? nem kell hogy fényáradatba ússzon a szoba tőle csak hogy egy kcisit világít e.. azaz csak látszik gondolom / remélem.. köszi előre is a válaszokatüdv, Dikk
szerk.: ja és esetleg ha tudtok jobb házat max 8e-ig akkor még 1-2 tippet is elfogadnék.. ha plexis lenne az se hátrány.. lényeg elöl hátul a 12-es belemenjen meg jól szellözzön ;)
[ Szerkesztve ]
-
ludla
őstag
Ha netán lenne 10200ft-od akkor ajánlanék egy Lc-Power PRO 909BAD Ezzel nagyon jól járnál. Itt tudod meg venni.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
ludla
őstag
Vagy ha plexis kell akkor olcsóbban mint bárhol 5232ft ért a PcWebshopon XDL HERO 16B Ezt is olvasd át Teszt cikk róla
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
z00li
senior tag
Hali!
Én ilyet vettem karácsony előtt (Casetek Roma CK-1026), asszem 8300Ft körül volt. Pozitívumok: 0,8mm vastag lemezből van - elég masszív - elől-hátul 12cm ventihelyek - plexi oldallap - alumínium frontpanel.
Negatívumok: cd meghajtót gombbal nem lehet zárni, csak ha betolom - a vinyómtól rezonál az oldallap (erre ki kell találnom valamit)
Egyenlőre tetszik, szerintem jó választás volt.Üdv: Z
-
Mad_001
csendes tag
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni.
Egy nem túl erős de vmire használható gépet szeretnék magamnak összerakni, egyenlőre csak az a cél hogy menjen, később majd lesz bele vga kártya meg még több ram is.FSP ATX-400PNF
GMC R-2 Toast BlackINTEL Core2 Duo E6550 2.33GHz 775 BOX
GIGABYTE GA-EG31MF-S2
LG GH-22NS30 SATA Fekete
MAXTOR 320GB 7200rpm 16MB SATA2
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800MhzA kérdésem az lenne hogy mit szóltok a házhoz? GMC R-2 Toast Black. 7000 ft ba kerül az iponon néztem ki, nagyon tetszik mert elég egyedinek tűnik csak az a kérdés hogy belefér-e ez a konfig és egyáltalán érdemes e megvenni mert nincs benne túl sok hely... lesz-e gond a melegedéssel ? Vagy felejtsem is el és vegyek egy rendes méretű házat ? Itt van róla link meg képek:
[link]
[link]Tudom hogy ez már nem a ház topichoz tartozik de esetleg ha vki mondana magára a beltartalomra is vmit, javallat ellenjavallat, szívesen venném!
Előre is köszönet!
Üdv.:
Mad_001 -
TeChNoRby
tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata az ANTEC házakkal kapcs.?Konkrétan engem a P180/182 érdekelne..Esetleg hol lenne érdemes venni?
"..The music starts where the end of the words.."
-
Dikk
tag
hát igazából egyik ház se túl jó.. talán a 10200-as még szellőzik is elöle de a másik biztos hogy nem mivel full műanyag az eleje ami egybe van..szóval szellözés 0.. a mellesleg egyik se tetszik.. az a nagy 22-es vagy 25-ös venti az oldalán undorító.. engem a RC331 érdekelne csak nem tudom milyen is.. mivel neten semmi értelmes méretű kép nincs róla.. úgy hogy van benne alkatrész is.. szóval ha volna valakinek RC331-e pls tegyen már fel képeket róla kivül belöl oldallal anélkül meg belülről pár kép.. ha lehet.. köszi elöre is.. és köszi ludla-nak a tippet csak nem igazán tetszik egyik se.. meg nem is túl jók asszem..
-
Dikk
tag
válasz Mad_001 #7063 üzenetére
én erről azt hittem elöször amikor megláttam a pc boltba hogy valami mini hűtő amin van ilyen kávé adagoló funkció vagy mifene.. sztem elég gagyi ház.. amit linkeltél mutatják a lég áramlat újtát elöl lent be.. amit már erőssen kétlek mivel ott van a meghajtó szóval ott levegő fix nem megy át.. max ha kifúrod a meghajtót.. amúgy ízlések és pofonok.. én nem vennék ilyet az fix.. inkább egy RC331-be gondolkozz te is mint én.. az jól szellőzik állítólag meg egyszerű kis ház.. viszont nem támasztja alá senki.. kép főleg jó volna
-
kokoato
aktív tag
-
syC
addikt
Sziasztok! Egy kis gondba lennék. Nem tudjátok véletlenűl, hogy melyik cég forgalmaz Mo.-on Tagan A+ házakat?
•
-
-
Mad_001
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Ez a kávé autómatás hasonlat nekem is eszembe jutott Jólvan akkor ez elvetve Az a helyzet hogy jelenleg Asus A7V600 alaplapom van egy Athlon XP 2400+ procival, 1 giga ram meg egy Radeon 9600 kártya benne. Még száz éve lett véve az alaplap meg a proci meg a ház sulinettel, a többit azt idővel raktam bele. Nem is tudom mi a ház fajtája vagy neve egy sima szolid nagy ház. És most kezd kicsi lenni a gép meg haldoklik a vinyó és nem akarok régit venni de ez a lap csak SATA 1 et kezel. És mivel apukám egy gyenge pillanatába mondta hogy lehet kapok vmi értelmesebb gépet azért nézegetem. Ezt a mostanit viszont fejleszteni nem érdemes de kidobni meg szétszedni se mert itthon még a szüleim elgépeznek rajta. De mostanában nem nagyon vagyok benne a dolgokban meg annyi minden van és igazából nem is nagyon foglalkoztam az újdonságokkal ezért is érdeklődtem itt.
Jópofák ezek a nagy házak óriási ventikkel az oldalukon de nem szeretnék űrhajót se a szobámba meg nem is vagyok benne biztos hogy olyan jók, élőbe még nem láttam működni ilyet... Viszont túl sok pénzt se akarok költeni egy házra mert az egészre sincs sok. Tehát vmi szolíd házat akarok ami elegáns de nem gagyi meg szellőzzön is mert a mostanit is győztem beventillátorozni de elég reménytelen eset A 3D kártyámról meg leégett a gyári hűtés és raktam rá egy Thermaltake Crystal Orb nevű hűtőt ami ugyan brutális sebességgel megy és a hűtés is pompás de akkora hangja lett a gépemnek mint egy porszívó Engem ugyan nem zavar de gondoltam hogy most az intel proci nem lesz egy nagy hűtés igényű azért szerettem volna vmi csendes kis házat csendes dolgokkal
Tudom hogy ez nem ebbe a topicba tartozik de gigabyte alaplapot szeretnék csak igazából nem tudom hogy mi a különbség kb 800forintokkal araszolva felfelé nekem csak annyi kéne hogy elvigye ezt a procit INTEL Core2 Duo E6550 2.33GHz 775 BOX meg majd később egy 3D kártyát és kész. Nagyrészt pókerezni szoktam csak a gépen általában sok asztalon egyszerre meg megy mellette egy két segéd progi is és ezt már ez a régi gép nem nagyon szerette. Meg néha egy kis NFS vagy GTA vagy vmi játék de tényleg csak hobbi szinten tehát nem vagyok egy fanatikus.
Bocs a sok irományért meg a végén a nem ide tartozó részért!
Boldog Új Évet mindenkinek!
Jó Szilveszterezést!
Üdv.:
Mad_001 -
Pá
addikt
Sziasztok!
Házat keresek 15k-ig. Legyen minél szellősebb, de halk. És az se baj ha jól néz ki.
Ajánjatok párat.Egyébként mi a tapasztalat az ilyen nagy 25-40cm oldalventikkel? Hatékonyak? És mennyire hangos egy olyan?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
kokoato
aktív tag
Hali!
Nekem anno volt egy Aerocool Aeroengine 2T,vagy valami hasonló tipusú házam, beépitett előlapi panellel, elől hátul 12-es, oldalt 25 cm-es ventikkel, és megmondva az igazat, elég hatékony volt! Ha lecsavartam a szabályzót félig, akkor szinte hagtalanul tették a ventik a dolgukat, mégis hatékonyan!
Csak javasolni tudom az oldalapi ventit, nekem most is ilyen házam van, csak váltottam Thermaltake-re!... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/
-
uziramiel
csendes tag
Milyen házat vegyek?
Sokból nálam 3 maradt oolermaster stacker 830 vagy coolermaster haf 932 vagy Thermaltake spedo? tunninghoz szerintem a legutóbbi passzolna a proci mögött lévő hűtés miatt is. (szeretném ha v.mennyire időtálló lenne) Itt lenne pár link:http://prohardver.hu/teszt/cooler_master_stacker_830_aluminiumraketa/kulso.html ÉS http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/HAF_932 ÉS Mégegy:http://www.pureoverclock.com/review.php?id=658&page=1 amúgy Búék mindenkinek !
-
knbs
senior tag
Üdvözletem az újévben a fórumozóknak!
Hozzáértők segitségét kérném, új ház vásárlása előtt állok, a keret kb 30k körül maximalizálnám, a fő szempont a zajszint, a hálómban van a gép és p2p-re szinte nonstop megy.Corsair 520W táp, C2D6600 alap órajelen, 4 gb ram, 8800 gtx, 2db winyó és 1 dvd iró lenne benne.
Tuningolni nem tuningolok,de a gtx igy is elég hőt termel, tehát nem mindegy a szellőzés sem.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
Laslow
senior tag
Zajszint: én mostanra úgy gondolom, hogy ebből a szempontból 2 dologra kell figyelni.
Az egyik, hogy ne legyen az oldalán rácsozás a proci/VGA/HDD felett. Miért? Van egy fotelem 1 méterrel a gép oldala mellett. A gépem oldala ki van lyukasztva a proci felett. Ha leülök a fotelre, valami hülye sistergést hallani. Odaraktam egy könyvet az oldallapi kivágás elé, a sistergés megszűnt. Elvettem a könyvet, újra kezdte. Szóval ez valami középmagas/magas hang, ami sugárirányban jön ki a gépből, de ha nincs rés, akkor nem jön ki.
A másik, hogy a vinyók felfüggesztése kis gumiizékkel történjen, ne becsavarozással/műanyag sínekkel. Ezzel elkerülhető, hogy berezonáljon az egész ház, és ez nagyon fontos. Persze, aki szerencsés, annak gumiizék nélkül sem rezonál be a ház - nálam egy régi Samsung vinyóval bármit csináltam, elviselhetetlen volt, az új Samsung vinyóval meg semmilyen panaszom nincs, ugyanabban a gumizémentes házban.
A többi tök mindegy, mert a gépben lévő ventik hangja a fórumokon olvasott tapasztalatok alapján a hangszigetelt és a fapados házakból ugyanúgy kihallatszik, egy fő beszámolójától eltekintve mindenki az mondta, hogy nem lett semmivel sem halkabb a gépe az új hangszigetelt házban.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
knbs
senior tag
"A többi tök mindegy, mert a gépben lévő ventik hangja a fórumokon olvasott tapasztalatok alapján a hangszigetelt és a fapados házakból ugyanúgy kihallatszik"
Ezzel azt akarod mondani, tök mindegy hogy 40k-s cooler master, antec, ... ház vagy 7k-s noname házikó+ suffnituning ventipakolgatás, gumiszalagozás ?
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
nyunyu
félisten
Az egyik, hogy ne legyen az oldalán rácsozás a proci/VGA/HDD felett. Miért? Van egy fotelem 1 méterrel a gép oldala mellett. A gépem oldala ki van lyukasztva a proci felett. Ha leülök a fotelre, valami hülye sistergést hallani. Odaraktam egy könyvet az oldallapi kivágás elé, a sistergés megszűnt. Elvettem a könyvet, újra kezdte. Szóval ez valami középmagas/magas hang, ami sugárirányban jön ki a gépből, de ha nincs rés, akkor nem jön ki.
Milyen jo, hogy a legtobb haznak csereszabatos a bal es a jobb oldala, igy eleg megcserelni oket.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
A többi tök mindegy, mert a gépben lévő ventik hangja a fórumokon olvasott tapasztalatok alapján a hangszigetelt és a fapados házakból ugyanúgy kihallatszik, egy fő beszámolójától eltekintve mindenki az mondta, hogy nem lett semmivel sem halkabb a gépe az új hangszigetelt házban.
Ez is netto baromsag.
Miota korbetapetaztam a hazamat padloszonyeggel, azota nem hallom a hatulra legkavaras celjabol berakott 12centis SilentBlade-et, pedig most teljes fordulaton (~950) jar, mig elotte 500-on idegesitett a hangja...
-
kokoato
aktív tag
Hali!
Ha már van 30k a gépre, akkor azt javaslom oszd meg a költséget, és 20k-ért vegyél házat, a maradék 10k-ért pedig vegyél egy előlapi panelt, meg plusz 2 vagy 3 ventit, amennyi fér a gépbe! Azokat berakod, lecsavarod a szabályzót, és teljesen hangtalan, de megfelelő hatásfokú hütésed lesz, nálam ez bevált! Sok ventinek az hátulütője, hogy jóval több a por, de ha teszel eléjük porszürőt, akkor nincs gond!
... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/
-
Laslow
senior tag
Hát nagyjából igen, de ne vedd véresen komolyan, mert 40k-s házam sosem volt még.
Miben jobb a 40k-s ház a 7k-snál?
1. Csavarmentes, pl. Némi szerencsével találni 7k-ért is csavarmentes házat (arra alapozom, hogy az én szintén 7k-s házamban csavarmentes a ház oldallap és a meghajtók rögzítése, a bővítőkártyáké viszont csavaros).
2. A 40k-s ház szereléskor nem vágja meg a kezed, nem sorjás. Az én 7k-s házam sem sorjás, egyáltalán nem.
3. A 40k-s ház előlapja fém, a 7k-s ház előlapja pedig műanyag. Nyilván jobb érzés lehet ránézésre és tapintásra is a fém előlap.
4. A 40k-s ház külseje általában 1-2 tizedmilliméterrel vastagabb fémből készül, így ellenállóbb az oldala, és kevésbé hajlamos berezonálni.
5. Vannak még ezek a nagyon fanatikusoknak való apróságok, hogy pl. pár kábelt az alaplap alatt lehet elvezetni, plexiablak van az oldalán, az egész ház egy nagy hűtőborda, alapból hőmérséklet és fordulatszámkijelző panel van benne, lent van a táp, alapból hangszigetelt (ki tudja mennyire hatásosan), meg ilyenek, de ezekre semmi szüksége az emberek 95%-ának. Persze, a maradék 5% sokat olvassa ezt a topikot, az is igazMit értesz "suffnituning ventipakolgatáson"? A 8/12 centis elő/hátlapi ventiknek mindkettőben van gyárilag néhány hely (a 7k-shoz általában nem, de a 40k-s házhoz talán gyárilag is adnak ventiket, de mi van, ha te nem pont olyat akarsz, továbbá a 7k-s háznál csavarral rögzíted a ventiket, a 40k-snál meg rezgéselnyelő kis izékkel). Kérdés, hogy a felsorolt előnyök megérik-e az akár 6x árat. Az emberek többség számára egyértelműen nem.
A kérdezőnek a lényeges szempont a zajszint volt. Nyunyu véleményével együtt az én javaslatom számára továbbra is a legolcsóbb gumírozott meghajtófelfüggesztéses ház + 1m2 padlószőnyeg, hogy elnyomja a ventiket (bár, ha csendet akar, akkor nem tuningol és nem lesz szüksége semmi extra ventire, csak táp+CPU). Költheti a 30k-ját egy drága házra, de nem fog többször olyan jó házat kapni, mintha megtartja a 20k-t, és egy 10k alatti házat vesz végül. Ár-érték viszony. És mindez persze csak szerintem.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
kokoato
aktív tag
Hali!
Teljesen igazad van, de lehet a ház olcsó, vagy drága, nem csak a rezgésre kell gondolni, hanem ott van a szélzaj is! Nem akartam szándékoltan leirni hogy milyen házam van, de leirom,hogy mindenki értse! Thermaltake Armor + VH6000SWA ezüst ablakos, nem volt olcsó, de függetlenül az árától, hogy olcó vagy drága, a fizika az fizika marad mindenütt! Ha a ventik mennek full-on, nagyon hangos a szél zaj, de a hatásfok miatt kell! Ezért vettem bele még egy Zalman 6-os előlapi panelt, meg 3 darab Thermaltake 12 cm ventit, és letekerve használom, igy csendes és jó hatásfoku! Végül is a lényeg, mindegy drága vagy olcsó ház, sok venti kisfordulaton, és csend van! Nos nem értek egyet viszont azzal, hogy adnak ventiket a drága cucchoz! Ami benne van az van, a többi opcionális. De ami benne van az trükkös, mert azokban a ventikben nincs benne a 3-ik kábel, ami ugye kelle a fordszám visszajelzéshez! Másik dolog ami a tuningra vonatkozik! Nem tuningolog na jó a procit egy kicsit, mást nem,de kell a házba a sok venti, mert egy 4870x2 van a gépben, az pedig ugy fűt, hogy tojást lehet sütni rajta! Szóval mégegyszer, jó hütés csendesen, sok venti, kisfordulaton, mindegy milyen ház!
-
nyunyu
félisten
válasz kokoato #7082 üzenetére
Teljesen igazad van, de lehet a ház olcsó, vagy drága, nem csak a rezgésre kell gondolni, hanem ott van a szélzaj is!
Rezges: ~500Ft 4db utkozesgatlo szilikongumi (amit a padlora szoktak csavarozni, nehogy nekicsapd az ajtot a falnak), erdekes modon megszunt az asztalom bugasa, miota felragasztottam oket a haz aljara.
Pedig allitolag gumirozottak a Centurion 5 tappancsai...Szelzaj: kevesbe hallatszik, ha csak hatul van venti.
Ha elolre raksz, akkor hiaba tekered le a fordulatszamot, hallatszik ahogy athuz a haz resein...Ami benne van az van, a többi opcionális. De ami benne van az trükkös, mert azokban a ventikben nincs benne a 3-ik kábel, ami ugye kelle a fordszám visszajelzéshez!
Mind a hazamhoz jaro 12-es, mind a vinyokerethez jaro keken vilagitos venti fordulatszam visszajelzos.
(Mas kerdes, hogy egyiket sem hasznalom, mert hangosak.)Nem tuningolog na jó a procit egy kicsit, mást nem,de kell a házba a sok venti, mert egy 4870x2 van a gépben, az pedig ugy fűt, hogy tojást lehet sütni rajta! Szóval mégegyszer, jó hütés csendesen, sok venti, kisfordulaton, mindegy milyen ház!
Ilyen ketlapos villanyrezsot nem lehet halkan levegovel huteni...
Ha meg nekiallsz vizezni, akkor konnyeden rakoltheted a meregdraga hazad aranak a duplajat
(Sajat tapasztalat. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kokoato
aktív tag
Lehet hogy igazad van az első ventikkel kapcsolatban, de kellenek a rezsó miatt!
Nos a 3-ik kábelről meg annyit, ha veszek a gyártótól pont olyan ventit külön, mint a házban van, abban benne van, de amit drága házba épitve ad, abból kispórolja! Ez szerintem ilyen szinten faszarágóság, vagy nem egy helyen készülnek a cuccai? A vízhűtésről meg annyit, hogy baromi drága, eszembe sem jutott hogy vegyek olyat, de ha mégis, akkor inkább veszek hűtőszekrényt, beleteszem a gépet, és olcsobban megúsztam![ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz kokoato #7084 üzenetére
A vízhűtésről meg annyit, hogy baromi drága, eszembe sem jutott hogy vegyek olyat, de ha mégis, akkor inkább veszek hűtőszekrényt, beleteszem a gépet, és olcsobban megúsztam!
Aztan meg anyazol, hogy a huto kompresszora _sokkal_ hangosabb, mint 5 ipari venti
(Es akkor most nem a jo oreg szovjet Minksz meg Szaratov hutokrol beszeltem, hanem egy atlag mai Zanussirol...)
-
syC
addikt
Melyik az a ház ami:
-nagy (ex-atx)
-alsótápos
-magas (min. 40cm)
-ócsó•
-
syC
addikt
válasz kokoato #7091 üzenetére
Az "olcsó" az relatív. Tisztában vagyok vele, hogy 5-10ezerért nem fogok találni ilyen házat. Viszont 50 ezreket sem szeretnék kiadni érte. Énis néztem a 810-es stackert és árban nagyon jó (~30), szerintem az lesz, ha sikerül beszereznem, mert most hiány van belőle. Gondoltam előtte benézek, hátha van pár jó tippetek.
•
-
Laslow
senior tag
válasz kokoato #7080 üzenetére
kokoato, én épp tegnap kezdtem el valamilyen potméteres megoldás után keresgélni, mert a VGA-m (4670) ventije zavar már napközben is, de éjjel meg végképp. A terv az, hogy netezéskor letekerem 5V-ra a ventibe menő veszt és halkabb lesz, játékkor meg feltekerem. Csakhogy annak a ventinek kéteres vezetéke van, de az ilyen potméteres szabályzóknak 3 eres a kimenetük - ettől még rá lehet rakni valahogy, nem? Gondolom létezik 3pin->2pin átalakító kábel.
A másik meg, hogy nézegettem az ilyen paneleket, de egyetlen olyat sem találtam, ami LED mentes lenne. (Sötétben filmnézéskor nagyon zavarnak az előlapi ledek, ezért még a power és a hdd ledeket is kikötöttem.)
Összesen 2 db nem világítósat találtam:
1. Zalman Fanmate 2 nevű cucc alig több mint 1000Ft-ért, amit a ház oldalára lehet ragasztani.
2. 800Ft-os PCI-os Coolink potméter.Mindkettővel az a bajom, hogy "messze" lennének, ezért keresek előlapit, ami nem világít - tudsz esetleg ilyet ajánlani?
-
kokoato
aktív tag
Nos először is, a 3 pin-es csati azért van, mert 2 szálon kapja a tápot a venti, a 3-dik pedig azért van, mert azon jön vissza a vezérlés a szabályzónak, ebből tudja pl. hogy hány rpm-en forog a venti! Ha pedig olyan szabályzód van ami ledes, ez alapján változtatja a fényerejét fordulattól függően! Ha nincs 3-ik szál, az a te esetedben jó is, mert pl akkor egy led-es előlapi szabályzónál nem fog világítani a led, ami téged zavar! Nyugodtan rádughatod a 2-pin-es csatit is a szabályzóra, csak előtte nézd meg melyik a +/-, mert ha forditva, vagy az érzékelő részére dugod, akkor lesz zöld füst!
Ezt nézd meg: http://www.flash.hu/index.php?p=termek&id=117[/B]
Elvileg ez egy Revoltec 3,5 colos 4 csatornás előlapi szabályzó, led-es, de két pin-es csatival nem fognak világitani a ledek!... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/
-
nyunyu
félisten
Egyaltalan mi a rakhoz kell EATX haz???
Szervert akarsz epiteni?
-
Laslow
senior tag
Ahogy boltot kerestem az előlapi panelhez, beleakadtam a Xilence termékébe.
A 3700Ft-os árával olcsóbb a Revoltechnél, a LED-ek fényét a 4. tekerővel ki lehet kapcsolni és tudja a 0-12V közti kimenetet, szóval inkább ez lesz. (Bár, állítólag nem egy csúcs minőség.)"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest