- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToxLee
őstag
Sziasztok! Erről a házról tudtok valamit?-->Aerocool V-Touch Pro [link]
-
MikiASD
tag
HY!
magyarországon lehet kapni plexi oldallas cm 690 et vagy lehet hozzá venni?
És még azt szeretném kérdezni h venti szabályozót hol tok venni? -
MikiASD
tag
ööööö
mi? -
ToxLee
őstag
Megrendeltem az Aerocool V-Touch Pro házat. Kiváncsi vagyok ,hogy milyen. Találtam róla egy német tesztet, negatívumnak csak az írták ,hogy rövid az előlapi audio kábele.... Egyáltalán nem izgat ez a probléma. Majd írok valamit ha megjött.
-
Gr3h
csendes tag
No,és akkor melyik az "ultraszellőző belül tornádó legyen" ház?..Igazság szerint nekem meg pont olyanra lenne szükségem,az összes többi tulajdonság alárendelhető ennek.Maximum 20 ropit szánnék rá...Valakinek ötlet?
-
Draba
csendes tag
Azt próbálom épp eldönteni, hogy melyik a jobb nekem:
Chieftec GH01 Plexivel vagy
Cooler Master RC-690Ha esetleg valakinek van jobb tippje, az is érdekel, max 25K körül szánok rá.
Elég kisebb is, összesen egy 3.5ös vinyó, esetleg később egy ssd megy bele, még dvdket sem használok.
A fontossági sorrend:
- kevés zaj jusson ki
- jó szellőzés
- plexi jó, ha vanAmi megy bele, és hangja van/fűt:
- q9550
- gtx285
- 640es 7200as wd green power
- 120as alsóventis enermax modu82+ 525 táp
Tudom, hogy a gtx285 nagyon hangos tud lenni, amint hozzájutok egy AC Accelero Extreme gtx280hoz az lesz ráapplikálva.A chieftec felé húzok, jobban néz ki, full plexi az oldala, és az oldalain nincsenek lyukak, szóval tisztán elölről/lentről hátra/fel áramlás van. Az alsó 8 centis ventihelyet lebarbarizálnám, egy 12-es lyuk menne a helyére.
Minden venti silentblade II lenne, 120as elöl, hátul, és a procin, 80as a 3.5ösöknél.A cm 690 azért merült fel egyáltalán, mert az biztosan elég szellős és 6 120-as silentblade lehúzva 500 környékére gyakorlatilag néma. Cserébe több vinyó/vgazaj jut ki, jobban porosodik, és nekem nem is tetszik annyira.
Az örök kérdés tehát, szerintetek melyiket vegyem?
Szerk:
Azt nem tudom még eldönteni, hogy érdemes-e olyan házat szerezni, aminek az oldallapján szellőzők/ventihelyek vannak. Elvben az egyetlen pozitívum az, hogy a vga környékéről kitakarítja a felgyűlt hőt vagy frisset küld be, cserébe belekavar a normál légáramlásba.
Elég minimalista gépet pakolok össze, összesen egy hangkártya és egy videókártya megy az alaplapba, szóval ezt végszükség esetén egy 8 centis ventivel oldanám meg, ami az alsó slotok lyukain kitakarítja a hőt, helyem van bőven[ Szerkesztve ]
-
süttyő
tag
Hy!
Venni akarok CM 690 et de szeretném tudni h plexit venni lehet hozzá?
mert ugy még zsirabb lenne a ház
előre is köszi MikiASD is kérdezte de nem válaszolt neki senki -
betyarr
veterán
sziasztok!
a giga gz-x3-at néztem ki magamnak.azt szeretném megkérdezni,hogy mennyire zajos a ventije?esetleg érdemes kiszedni belőle?úgy nem fő fel?vagy másik fannal helyettesíteni esetleg...?
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik ház a jobb:
-Chieftec GH-01BW-OP
-Antec NSK4000Az adatlapomon lévő konfig költözne bele valamelyikbe. Cél a minél halkabb működés! Előre is köszi!
Z
-
süttyő
tag
Venni akarok CM 690 et de szeretném tudni h plexit venni lehet hozzá?
mert ugy még zsirabb lenne a ház -
Michell
tag
Üdv Mindenkinek !
Érdekességek csak - nem a CM Elite házkategóriában :
Silverstone Raven ház
Az Anandtech-en láttam, érdekes elgondolás, hogy alulról felfelé áramlik a levegő, és elforgatták az alaplapot. Mondjuk nelkem túl dizájnos.Viszont közben találtam olyan házat ami messze a legtöbb általam elvárt elhelyezést, ötletet tartalmazza (alsó táp, fenti csatlakozók de rézsút süllyesztve, elől 18-as venti, klasszikus kinézet ...). És ráadásul alacsonyabb 50 cm-nél.
Silverstone [FT01]Persze árról ne is beszéljünk.
[ Szerkesztve ]
-
süttyő
tag
Hy!
20 e Ft alatt van olyan ház ami olyan jó mint a cm 690?
lehetőleg plexi oldallal + - 3 e nem lényeg előre is köszi -
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Tervezek egy konfigot venni, de kéne egy ház aminek az oldalán van (vagy lehet rá csinálni) hely egy 20cm-es ventinek.
Ha már hűtés gondoltam adjuk meg a módját:
[20cm Antec Big Boy]
[Adatai]
[Beszerelve valahogy így nézne ki.]Nem szerettem volna 20 darab kis 8 centis ventit belerakni, egy nagy az oldalán megoldaná a friss levegő problémát, vagy nem?
-
kagyula
aktív tag
válasz Michell #7371 üzenetére
Silverstone FT01 nagyon bejövős, ha ideadnák féláron 55e Ft helyett, nem gondolkoznék rajta túl sokat.
Legyen minden, sokszor.
-
süttyő
tag
Hy!
vin1900
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek CM 690 vagy Gigabyte Triton?
Triton olcsóbb egy 5-össel + van benne 2 venti alapból.
-
Dark KillerX
addikt
Srácok erről a házról mi a véleményetek[link].Tudom olcsó(9000Ft),de nekem ez is megfelelne a mostani Asus házam után,és amúgy pedig az olcsósága ellenére sok jót olvastam róla.A válaszokat nagyon megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
sziasztok beesne ocsóért egy raidmax ninja. 2 kérdésem van szerintetek milyen ez a ház? A másik hogy egy 700w-os hipro elférne benne?(természetesen úgy hogy a többi motyó is ott van )
msi g31m3 v2-s lap
q6600 gyári hütő(tervezek rá valami nagy dögöt)
xfx 9800gt(gtx260 felváltja nemsoká)
2 vinyo satás
1 dvd író
kb ennyi köszi elöre is a választIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
süttyő
tag
Hy!
Stirbi
addikt
-
aram01
nagyúr
erre esetleg vki?
én nem türelmetlen vok csak kéne a válasz gyorsba,gyerünk profik segitsetekIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
vepe
őstag
hát, akkor inkább egy olyat, mint, amit linkeltem...használtan szerintem még olcsóbban meglehet venni, mert ugye a linken új van és miskolci bolt.. (pesten újban is olcsóbb tuti)...szellőzése nagyon jó, és a ventiknek leszabályozva 5v-ra szinte nincs is hangjuk....
Egyedül annyi van vele, hogy gyárilag 1db ledes-12cm-es és 1db 25cm-es ventit adnak, tehát pl hátra kell még egy 8-12cm-es venti....
de pl ezek sem rossz kis házikók:
Szóval vannak már elég kedvező áron jó szellőzésű házak..és ez fontos, főleg nagyobb teljesítményű konfigoknál...
[ Szerkesztve ]
-
sencor
csendes tag
HY!
ilyen confighoz milyen házat ajánlanátok? lehetőleg jól hütött csendes legyen ha lehet plexi oldalappal eddig raidmax smilodonban és rc690 ben gondolkoztam de ha tudtok adni tipppet szivesen várom
core 2 6600
9800gx2
4gb ram[ Szerkesztve ]
-
Bermi
aktív tag
sziasztok,
költözés előtt állok és kétlaki leszek, ezért eddigi fix gépemet szeretném hetente 2x költöztetni, jelenlegi xaserVI, egy csöppet nagy lesz
valami lanbox szerűségre gondoltam, ami fontos lenne, hogy nagy videókártyát tudjon fogadni, minden másban hajlandó vagyok a kompromisszumra. pl alaplap csre matx-re nem gond stb.
mit javasoltok?
F1.....
-
vin1900
csendes tag
Sziasztok!
Lécci segítsetek dönteni. Az előző hozzászólás óta kicsit utánaolvasgattam. (Még jobban összekavart.)
Jelenlegi konfigom: 4200+, 2 Gb, 320 vinyó, 2600XT, GA-MA69G SH3 lap
Főleg mérnöki számítások mennek, + sok CAD (gyakran sokáig jár 100%-on a proci)
Olyan házat keresek, ami jól szellőzik, és emellett baromi csendes (+ nem villágít nekem az éjszakában)
Amiket néztem:
1. Giga Triton - vajon tényleg fél év és zörög?
2. CoolerMaster Elite 331 - első rács miatt nem zajos?
3. Thermaltake Matrix VD2000BNS - [link] Erről semmit sem tudok, de úgy látom rácsos elől meg elég "lyukas"
4. AEROCOOL I-Curve+ - [link] Ez elég zártnak tűnik, de nem ismerem vajon jó minőség?
5. AEROCOOL V-touch Pro - [link] Ez is jónak tűnik. Szerintem ha bekötök egy [ilyet] akkor szép halkan mehet és nem kell más házventi.
6. Casetek RomaSzerintetek? Vélemények? (indoklással)
-
Dark KillerX
addikt
Srácok erre valaki esetleg?[link].Amúgy egy Cooler Master RC-331 Black Elite-ről lenne szó.
-
leviske
veterán
Javaslom, vegyél egy CM690 házat 20k-ért és vegyél hozzá egy plexi oldallapot 3k-ért.
Bár nem értem, hogy miért annyira jó, ha plexi oldala van egy háznak.
(#7396) Dark KillerX: Nekem korrekt kis háznak tűnik,. (Bár egyáltalán nem vagyok szekértője a témának. Unalomból jöttem erre. )
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Dark KillerX #7398 üzenetére
Támogatom a témát, itt kezdődik a "ház" kategória! Jó vétel!
-
aram01
nagyúr
válasz TazLeacher #7394 üzenetére
lehet hogy igazad van mondjuk a csicsa nem érdekel praktikus legyen
vepe:szerintem lecsapok 1 olyanra mint amit linkeltél
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest