-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyulnyulu
senior tag
válasz xxxpepe #65203 üzenetére
Nálam eddig a cm haf xb evo volt az egyik legszellősebb ház,igaz én elmebeteg kocka házak híve vagyok,ujonan kb 30 körül mocorog,fekvő,hűtő nem húzza az alaplapot,könnyű szerelés,elöl 2db12/14cnm venti,felül 1db 20cm es,hátul 1 db 12/14 cm es,opcionálisan még 2db 8 cm est is be lehet rakni,elöl 2db hdd rack el
[ Szerkesztve ]
privátra illik válaszolni
-
nyulnyulu
senior tag
Vagy láttam az aprón egy tt core x9 snow t 35 ért,ha lealkudod 30 ra ,jó vételnek számít,és ezek örök darabok,bátran ajánlom a core x 9 et is,azt használok most,természetesen,ha elfogadod batár kockát
-
nyulnyulu
senior tag
Ennél tágabb,szellősebb házat nem tudok ajánlani,ebben egy nagytestű kutya belefér,majdnem hogy ingatlan adót kell rá fizetnem.
-
nyulnyulu
senior tag
-
nyulnyulu
senior tag
Értelek....igazad van,belerakok egyledsort és a tetejére csak piros ledes venti megy,és festek rá a strix/aorus logót,sőtt.... a palackokat is piros hűtőfolyadékkel töltöm és beledezem őket!ugy lesz a frankó!amugy viccet félretéve kurva jó hűvöset csinál,csak 4 óránként cseréli kell a flaskákat benne.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Jelenleg egy Phanteks Enthoo Luxe házam van, ami a sima verzió nem az üveg oldallapos.
Mint ahogy a múlt héten láthattátok a hozzászólásaimban, le szeretném cserélni a számítógépházamat több ok miatt is.
A korábbi kérdéseim előtt sajnos figyelmetlenségből nem adtam meg, hogy milyen konfiguráció kerülne a gépbe ezért ezt most szeretném pótolni:Alaplap: ASUS MAXIMUS VIII HERO (elvileg ATX lap) : [link]
Processzor: Intel Core i7-6700K : [link]
Processzor hűtő: be quiet! Dark Rock C1 Advanced : [link]
Memória: Kingston DDR4 2666 8GB HyperX Savage CL13 KIT (2x4GB)
VGA: GIGABYTE GeForce GTX970 Gaming G1 4GB GDDR5 (30cm hosszú) : [link]
HDD: WD Black 1TB
SSD: 2db OCZ VECTOR 180 240 + 1db INTEL 120GB 535Az elvárásaim az új házzal kapcsolatban:
-edzett üveg oldallap legyen.
-jó szellőzés
-könnyű tisztítás
-világítás nem baj ha nincsen, de jobb ha vanMax összeg: 60 ezer forint!
A léghűtést le szeretném majd cserélni kompakt vízhűtésre a közeljövőben, szóval úgy kell házat választanom, hogy beleférjen.
Jelenleg a Phanteks Enthoo Pro M Tempered Glass tetszik a legjobban, viszont lenne pár kérdésem a házzal kapcsolatban:
1.Ahogy a videókból láttam csak 1 db ssd keret van hozzá, gondolom ilyet tudok vásárolni pluszba. Jól gondolom?
2. A jelenlegi házamnál nagyon jó porszűrő takarítási lehetőségek vannak. Pl egy klikkes rendszerrel le lehet szedni a tetején a porszűrő lapot. Nem nagy visszalépés az Enthoo Pro M TG tetején lévő porszűrő lap?
3.Kivehető az optikai meghajtó tartó keret az Enthoo Pro M TG -nél? évek óta nem használok ilyet és eléggé idegesítő a látványa számomra.
4.Ajánlott az Enthoo Pro M TG -be vízhűtés?
5. Nem fog hátrány érni a kisebb ház miatt?
6. Ha a későbbiekben szeretnék ventilátor szabályozó előlapi panelt berakni akkor csak 1 slot nagyságút fogok tuni berakni igaz?
7.A vinyó dolgozását jelző kis led hová került az Enthoo Pro M TG -n?Igazából a fractal design házakból ami tempered glass volt, az mindegyik kisebb jóval mint a jelenlegi házam vagy az Enthoo Pro M TG. NZXT-ből nem is nagyon láttam ami tudja hozni ezeket a jó tulajdonságokat. Ami ebből tetszett az a H700i, de nem tudom, hogy megér-e annyival magasabb árat. A különbözetből tudnék venni nagyon jó ház ventiket.
Igazából ennyi lenne az én kis szösszenetm. Nem végleges a ház választásom, ezért kérném hogy ajánljatok még a "kritériumoknak" megfelelő házat ha tudtok, vagy mondjátok rá az áment a jelenlegi gondolatmenetemre. Ja és kérlek válaszoljatok a kérdéseimre.
Köszönöm szépen
-
bandi0000
nagyúr
válasz fogtunder #65171 üzenetére
köszi, én is azon állok, hogy az lesz a jó, viszont 1 valami aggaszt, mégpedig, hogy nincs benne alapból a vízhűtéses kiegészítő, ami nem nagy baj, mert nincs vizem, de lehet hogy lesz, kérdés az, hogy meddig fogják ezeket a kiegeket árulni? 40-50 dollár lenne a 2 cucc hozzá, ami azért nem kevés, mert árban akkor már ott vagyok a Pro-nál
Xbox One: bandymnc
-
fogtunder
nagyúr
válasz bandi0000 #65225 üzenetére
kompakt víz bárhova felmegy, ahova a megfelelő méretű ventik és van neki hely.
a többivel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy már a fene se emlékszik, rég volt, mikor utána néztem a háznak, ha az angol nem akadály, akkor a Hardwarecanucks tesztjét nézd meg, ott biztos beszélnek ezekről a témákról.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
KaZaA
tag
Sziasztok!
Nulláról akarok gépet összerakni
Érdeklödnék hogy van valakinek bármiféle véleménye és tapasztalata erről a házról?
Thermaltake Versa C23 Tempered Glass RGB Edition
egy SSD és egy HDD lenne a terv, meg corsair vízhűtés i7 procival
Jól olvastam elől csak kettő ventinek lenne hely, és ugye felülre menne a radiátorEsetleg mivel nagyon zöldfülű vagyok házak terén, van más opció tanács, mik amik még szóba jöhetnek?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Sanchez997
csendes tag
válasz smallmer #65221 üzenetére
Szia!
Nekem Pro M SE van, megpróbálok válaszolni:
1) Csak 1 SSD keret van hozzá, illetve az SE be 2 DB HDDnek van hely, ha plusszt akarsz akkor azt is külön kell venni. Az alaplap mögött két SSD felfogató hely van, a PSU takarón még egy, cserébe szerintem 3nál több nem megy bele. A HDDk alapból nem láthatóak (a 2 HDD-t takarja a PSU takaró)
2) A tetején lévő porszűrő szerintem teljesen ok, mágneses a cucc, az elején lévő porszűrőt viszont csak úgy tudod tisztítani hogy ha lepattintod az elejét
3) Kivehető az optikai keret.
4) Előre és felülre is belemegy 360-as hűtő, felülre egy kerettel tudod ki és bemozgatni a radiátort, szerintem ajánlott erre is, bár én léggel használom egyelőre.
5) Miért érne hátrány? A ház nagyon jól szellőzik. Könnyen szerelhető, igényes.
6) A lepattintható előlapon csak 1 slot nagyságú hely nyitott, tehát igen csak ilyen megy bele.
7) Az SE-n nincs HDD dolgozást visszajelző LED sem reset switch. A reset gombbal a HALO-k színét, illetve a lüktetést tudod kapcsolni. A nem SE verzióban manual alapján van reset gomb is és HDD visszajelző is, de hogy LED-et hova raktak az passz.
Én nagyon szeretem a házat, könnyen szerelhető volt, nagyon jól néz ki, nagyon igényes az üveg (bár nekem ez az első TG házam), jól szellőzik, a ventikről nem sokat tudok mondani cseréltem mindhármat noiseblocker eloopokra, így kb néma a ház.[ Szerkesztve ]
-
KaZaA
tag
válasz fogtunder #65228 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ
Elnézésedet kérem máris kiegészítem!!Szóval
- a gépbe szerelendő alkatrészek, kiemelten fontos az alaplap méret szabványa, a processzor és a hűtő pontos típusa, ha van, a VGA típusa, a meghajtók száma és mérete (2,5", 3,5", 5,25")Alaplap ASUS ROG STRIX Z370-E ATX, proci amit írtam i7 8700K és hűtőként Corsair Hydro H110i GT esett a választás, VGA egy GTX 1060, 1 db Samsung evo SSD 2.5" és 3.5" HDD
- van-e elvárásod a külsejével kapcsolatban, például ablak, edzett üveg, világítás, elképzelés a designnal kapcsolatban
oldalán edzett üveg, legyen betekintés hogy milyen szép a belseje és a led se utolsó, Thermaltakenél kifejezetten tetszett a led megoldás, de mint irtad nem ajánlod, így elvetődik, formára meg semmi csicsaság sima egyszerű téglalap kinézet- maximum összeg, amit a házra fordítanál
25-40K közöttire gondoltam mint összeg
Mégegyszer köszönöm, és bocsi a sok fáradt mondatokért
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
Phanteks Enthoo Pro M TG (ha kell a pilács, akkor SE verzió), Thermaltake Core X31 TG, Corsair 460X, ha esetleg mégis léghűtésben gondolkodnál, akkor Fractal Meshify C is lehet, 280-as kompakt vízre ez utóbbi kicsit necces, ki kell matekozni, hogy elfér-e a VGA és az előre szerelt radi. 240-es radi befér fentre, 280-asra nem vennék mérget, hogy nem lesz útban semminek.
-
fogtunder
nagyúr
ki kell számolni, hogy elfér-e elől a VGA-val együtt, lehet belemegy. de én inkább vennék valami böszme toronyhűtőt, olcsóbb is lesz, potenciálisan halkabb is és nem tud elromlani, egy Macho, vagy Dark Rock Pro nem lesz rosszabb, mint az átlag kompakt víz, delid nélkül legalábbis biztosan.
-
Ribi
nagyúr
Keresnék egy olyan házat amiben lenne egy kb 1050-1060 sintű vga, nem tuningos proci, 1-2 winyó+ssd.
Legyen pár USB csati az elején (teteje, oldala nem jó).
Van egy TT v3 házam ami kb jó is lenne, de az annyira szar anyagból van, hogy zörög az egész.
Van egy CM Silencio 500 házam ami jó lenne, mert jó anyagból van, de sajna a zártsága miatt VGA nélkül is bemelegszik 1-1 ventivel.
Világítós ház nem kell.
Ár olyan 20k-ig.
Javaslata valakinek? -
smallmer
őstag
válasz Sanchez997 #65229 üzenetére
köszönöm szépen a kimerítő választ.
3db ssd lesz benne szóval elég lesz a 3 ssd hely. HDD meg csak 1 db szóval az is elég.
Ventilátor HUB az volt a házhoz vagy azt külön kell megvenni?
Ha nincsen reset gonb akkor ha nagy gáz van hogyan indítod újra?
Azt megkérdezhetem hogy hol vásároltad te a tiédet?Köszi
(#65233) fogtunder
szerintem ő is azért szeretne vízhűtést amiért én. Esztétikusabb. Nekem pl baromira nem jön be a nagy hűtő a gép közepén, de lehet velem van a gond én is már rég lecseréltem volna ha tudnám, hogy nem hangosabb mint egy ventis hűtő, csak sehol nem tudok meghallgatni egy ilyet.
-
xxxpepe
tag
Hello srácok megint én vagyok!!
Na ezek tetszenek:
COOLERMASTER MasterCase 5 ablakos nem PRO
Corsair Obisidian 750D
NZXT Phantom 410
SilverStone Redline SST-RL06-PRO
Phanteks Enthoo Luxe
Phanteks Enthoo Pro M
Thermaltake Core X5-öt vagy X9
NZXT H440
És talán még ez Couguar Panzer MaxA lényeg hogy nagyon jó szellőzése legyen (Léghűtéshez).
Ezekből kellene megmondani melyik jó erre a célra.
Előre is köszi!! -
fogtunder
nagyúr
válasz smallmer #65236 üzenetére
Volt nekem is kompakt vizem hasonló okból. Aztán találtam egy Machot jó áron és bepróbáltam, halkabb a gép és én nem mondanám, hogy csúnya, de ez nyilván egyéni. Amúgy egy BQ Dark Rock Pro 3 bitang jól tud kinézni, és még attól sem kell félni, hogy meghal a pumpa és dobhatod ki az egészet.
-
fogtunder
nagyúr
válasz xxxpepe #65237 üzenetére
Már mondtam, nyitott elejűt nézz. Pro M, RL06, Mastercase 5, Panzer Max. De ezek között is iszonyatosan nagy a szórás sok mindenben, ismét mondom, nézz teszteket, mert a designt te tudod, melyik tetszik jobban, az apró dolgokat se fogja senki tudni helyetted eldönteni. Csak kicsit már kezd sok lenni, hogy ugyanazokat a köröket futjuk egy hete.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Thermaltake Core szérián kívül van még más gyártótól hasonló elrendezésű open-frame h/váz?
Minél laposabb és kisebb, függőleges elrendezést szeretnék vízhűtélshez, ami képes fogadni egy 420-as radiátort. ATX minden.
Előre is köszönöm!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
KaZaA
tag
válasz fogtunder #65239 üzenetére
240 mm jó vagyok elvileg az kompatibilis a házzal! Igen én is erre gondoltam azért akarom felülre rakni!
Hatalmas +1 leköteleztél!!! Köszönöm a helpet! Alzan van meg még egy helyen elvileg árukereső szerint, beszerzem mert videok alapján nagyon bejön és mintha tudtad volna mi kell[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz xxxpepe #65246 üzenetére
ha zárt az eleje akkor ott nem megy be levegő
a normálisan szellőző házaknak rácsos az eleje, vagy legalább is be tud jutni a levegő, ezért oda elölre raknak 1-2 ventit ami befele tollja a friss levegőt, és hátulra/felülre is raknak egyet ami meg kifele tollja a meleg levegőt
Xbox One: bandymnc
-
xxxpepe
tag
Tudnátok nekem mondani pár ilyen házat ami ilyen mint ezek??
Thermaltake Core X5-öt vagy X9
úgyan ilyen ATX alpalaphoz.
Csak kicsit olcsóbbat és jól szellőzőn??Plexis.
Nagyon be jön az dizájn hogy a kártya állítva van benne![ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz Sanchez997 #65229 üzenetére
"HDDk alapból nem láthatóak (a 2 HDD-t takarja a PSU takaró)"
- ez miért jó?(#65242) fogtunder
Azért én sem voltam egyszerű eset!
de én tudtam, hogy hangszigeteltet keresek, de ő csapong hangszigetelt és nyitott között... -
fogtunder
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #65243 üzenetére
hümm, hát a 420-as radi mellett nem lesz kicsi. állítólag a Phanteks Enthoo Pro-ban elfér fentre a gyári adatok szerint, ki lehet dobálni belőle a meghajtó kereteket mind. a Primoban is elfér, de az egy szörnyeteg. a többi ötletem kb. Thermaltake Core széria hirtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest