- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz Motion_Blur #64442 üzenetére
Szia!
Konkrét típushoz nem hiszem, hogy bárhol forgalmaznának, de mivel szabvány méretű, bármilyet veszel passzolni fog.
[link]
[link]
[link]Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veterán
válasz demmer123 #64452 üzenetére
En ezt is sokallom, ha visszarakod az oldallapot meg megforditod a hatso ventit akkor ezekhet a hofokokhoz meg hozzajon 5fok es mar egybol 88-90 nel vagy . Noha nem 95 mint volt ,de tovabbra se normalis. A Liqmax 240 pumpaja mukodik rendesen ? 2200 rpm a max ha jol emlekszem (regen nekem is volt ilyen huto ) .
-
-
veterán
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. Mivel nem találtam fórumot rá (vagy rosszul kerestem) kérdezném, hogy milyen ventilátorokat ajánlanátok egy enthoo pro M be.
12cm
Fehér led
PWM szabályozás
jó légszállításEzek lennének az"elvárások". 6db kellene. Válaszotokat előre is köszi
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Tyrel
őstag
válasz abdulka1 #64468 üzenetére
nincs és a manual sem tesz róla említést, és a házba beépítve sincs... Nem mintha arra vágynék hogy folyton csipogjon, de X évente mikor gépet cserél / újít az ember azért igenis kell a Speaker, valahol van egy kontakthibád vagy valamit elfelejtesz (pl. Paks II.-t rákötni az R9 390-re) aztán nézhetsz mint a birka mert nem tud sípolni hogy elárulja mi fáj neki...
Tudom amúgy hogy vannak ilyen maszek speakerek amiről a képet is betetted, nem egyszer jól jött volna már, csak aztán mindig megoldottam máshogy a problémát (egyszer pl. mellé raktam egy másik házat és rádugtam annak a speakerét, rég éreztem magam annyira nyomorultul), ennek a beszerzése meg elmaradt, de most rendeltem kínából egy marékkal aztán b*sszon egyedül az összes gyártó amelyik képes ezen az 50 centes vacakon spórolni...
Leszámítva a speaker hiányt egyébként tök jó az Enthoo Pro - igaz nagyobb mint hittem így volt egy kis kábelhossz gebasz is, de végül is ez nem a ház hibája. Amúgy szép meg tök jól szerelhető meg kb. össztönöz hogy rendezetten rakd össze a gépet.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
abdulka1
őstag
Én is csak teszthez használok egy bontott szettet.
Egyébként a képen az nem maszek, az gyári tartozék sok házhoz, mert a mostani házakban már nem igazán van beépített.
Az a ház tényleg pöpec, és biztos nem lehet panasz a helyre, és a légáramra.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok,
A gépem: Ryzen 1200, Asrock AB350M Pro4, Sapphire R7 265 dual-x, hyper-x 2x4GB 2400Mhz, 1TB SSHD, DVD
Az alaplap Micro ATX-es
Processzor hűtő gyári AMD, de később Be Quiet hűtés lesz rajta (valószínűleg SLIM változatos)A legolcsóbb, már normálisan hangszigetelt ház kéne. Csak ez az egy szempont lenne, hogy a legkevesebb zajjal járjon a működés, mert sokat ülök gépnél.
Be Quiet! Silent Base 600-at néztem, ami 30k, de ha van olcsóbb ház ami hangszigetelt, azt szívesen meghallgatom.Youtube: Knobber
-
Alucard1323
csendes tag
Hali
Új gép vásárlása előtt vagyok
Alaplap valószínűleg ATX-lesz
Processzor + hűtés még kérdéses majd az uj Intel széria megjelenésével dől el.
Vagy az új Intel vagy Rayzen
VGA GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming jelen állapot szerint (hossz 280)Elvárások:
Tuning lesz szóval jó szellőzése legyen
Ablak nem baj ha nincs szellőző hely fontosabb
Porszűrök se ártanakZalman Z11 NEO neot néztem laikusként ebben az árkategóriában mik az opciók 20-25k környékén
Válaszotokat elöre is köszönöm
-
Zοltta
senior tag
válasz Alucard1323 #64474 üzenetére
Phanteks Enthoo Pro M
Phanteks Enthoo Pro, mostanában van aprón 20K körül
Define SCsak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Diosbejgli
tag
válasz Zοltta #64475 üzenetére
A Phanteks Enthoo Pro M-et megerősíteni tudom, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme van benne és nagyon jó házikó, jó hűtéssel.
Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb
-
Zοltta
senior tag
válasz Diosbejgli #64477 üzenetére
Éppen ezért , írtam ha egy ilyen csúcs kártyám lenne, minimum ezekbe a házakba raknám, amit írtam
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Alucard1323
csendes tag
válasz Zοltta #64475 üzenetére
Akkor Phanteks Enthoo Pro M ez jobb választás lenne.
1-2 kérdésem lenne
Jól látom hogy ebbe alapból csak hátul van venti ?
Az eleje rácsozott nem zárt igaz.
Opcionális ventik közül mi a fontos :
Elöl: 2 db 12/14 cm-es ventilátor (opcionális)
Felül: 3 db 12 cm-es, vagy 2 db 14 cm-es ventilátor (opcionális)
12 vagy 14 mindenhova netán kicsit keverve ? -
fogtunder
nagyúr
válasz Alucard1323 #64479 üzenetére
előre két 14-es, hátra maradhat a gyári, ennyi az esetek 80%-ában elég, max később veszel fentre még egy 14-est, ha indokolt. a fenti hely alapvetően vízhűtés radinak van, szellőztetni ritkán kell ott.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Diosbejgli
tag
válasz Alucard1323 #64481 üzenetére
Van ventilátor topik, ott tudnak segíteni. De például a BQ pure wing 2, Akasa Apache black.
[ Szerkesztve ]
Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
Adott az alábbi gépezet:
LAP: Asrock B85M Pro3 mATX
CPU: Intel s1150 i5 4460
CLR: Xigmatek TYR SD963B (125mm)
RAM: Kingston Value 2x4GB 1600
VGA: AMD Radeon Sapphire 7850 2GB Dual-X (207mm)
SSD: Kingston Fury 120GB
HDD: WD Blue 500GB SATA3
TAP: Corsair VS 350W ATX
HAZ: ide kellene újVga bővítés lehet később, de 3 ventis szörnyek nem jönnek szóba. Maximum még egy 1TB 3,5" vinyó érkezhet a házba.
Ismerős kért meg, hogy keressek neki házat, eredetileg ezt nézte ki, amiről le is beszéltem:
https://www.emag.hu/game-daemon-6004-szamitogephaz-mid-tower-tap-nelkul-fekete-gd-6004/pd/DG38JBBBM/Ezeket néztem ki összefoglalóból:
Aerocool Aero 800
Zalman Z9 Neo
Aerocool Aero 1000
NZXT S340
...Egy fiatal srácnak lesz, ezért nézett ilyen "gamer" kinézetűt. Fontosabb viszont a jó szellőzés és a porszűrők megléte. Max. ~23k, amit rá tud áldozni. Én elfogult vagyok az Aero 1000 házzal szemben. VS 350 táp kábelei nem tudom elég hosszúak lesznek-e a menedzsmenthez?
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
fogtunder
nagyúr
válasz tranceplanet #64483 üzenetére
ha gond lesz a táppal, akkor max a 4+4 PIN ATX lesz rövid, hosszabbítani lehet, párszáz forintos tétel.
ezekből én is az Aero 1000-et venném, de ha nagyon gémer kinézet kell, akkor az NZXT Phantom széria is jó, aprón szoktak lenni abból is értelmezhető áron.
-
kicsicsuvi
tag
Sziasztok!
Új otthoni szervert építek, a ház kiválasztásában kérnék segítséget. Elég alacsony és rövid helyem van, ez a legszűkebb keresztmetszet: 47 cm széles, 40 cm mély és 31 cm magas. Ha tudnátok microATX házat, az lenne a legjobb, de mini-ITX is jöhet, ha nincs más. Fontos még, hogy legalább 4, de inkább több 3,5"-os hely legyen benne. Egyelőre két mini-ITX jelöltem van: Fractal Design Node 304 és Lian Li PC-Q25, de jó lenne több ház közül válogatni.
Mivel még csak terv fázisban van, más megkötés nincs, egy rövid videókártyának kellene még beleférnie, de nem hiszem, hogy az bármilyen háznál gond lenne. Fix keret nincs, jó lenne 50k alatt megállni.
Köszi!
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz tranceplanet #64486 üzenetére
én alapból azért nem rendelnék feltétlenül, mert lehet nem is fog kelleni, az átlagos tápok kábelei elég hosszúak a Pro M-be.
-
fogtunder
nagyúr
válasz kicsicsuvi #64485 üzenetére
home szervernek nagyon jó a Node 304, esetleg a Bitfenix Prodigy és Phenom ITX verzióit nézd meg, de én a 304-et venném. a Lian Lit konkrétan nem ismerem, de nem nagyon szoktak szart csinálni, általában az áruk az, ami elrettenti az embert.
-
kurazsi
csendes újonc
Sziasztok, a Phanteks Enthoo PRO-val kapcsolatban lenne kérdésem mi a különbség a
es515p és a es614p modell között?Szerk: most látom az es614p az Phanteks Enthoo PRO M. Mit tesz az M betű?
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz kurazsi #64490 üzenetére
Egyrészt a gyártói specifikációkat nézd meg, összefoglalóban ott van linkelve mindkét típus. Ha tudsz angolul, ajánlom a Hardwarecanucks tesztjét a két típusról, youtube-on elérhető, szintén van link az összefoglalóban.
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok,
Az elmúlt 1,5 hétben végignéztem vagy 150 házat, ez mostanra lecsökkent 2-3-ra, de nem tudtam még dönteni.
Tetszés szerint sorrendbe rakva (fehérek):
1. Aerocool Aero 1000
2. Aerocool DS200
3. Phanteks Enthoo Pro (PH-ES614PC)Phanteks-nél az nem tetszik, hogy jobbról kell berakni a merevlemezeket és méretben is kicsit nagyobb, ezért inkább a 2 Aerocool-ra gondoltam. Viszont nem tudom, nagyjából milyen hőmérséklet különbség lehet köztük (3, 5, akár 10 fok is)? Mert az első nyitott a második zárt elől.
Aerocool Aero 1000-ben még az tetszik, hogy fém felül is (ezért nem sárgul), mint a mostani házam és könnyű a porszűrőt kiszedni tisztításnál, nem kell hozzá leszedni a ház elejét, mint a másik kettőnél (nem tudom mennyire macerás amúgy leszedni az elejüket).
Aerocool DS200 nincs az ajánlottak között, tetszik, hogy van rajta kijelző és ventilátor szabályzó, viszont olvastam, valaki írta, hogy bőr hatása van, talán az oldallapnak és lehet az könnyen sérül. Fekete/Fehéret néztem ki, fényes fehérnek tűnik a műanyag, talán az nem sárgul be, mint az én házamnak a fehér műanyag eleje. És hangszigetelt.
Alap gépem lesz (Intel Core i3-7100 3.9GHz LGA1151, VGA egyenlőre csak integrált, de későbbiekben kb. ilyen: GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 2GB GDDR5 128bit PCIe (GV-RX460WF2OC-2GD)), nincs tuning, feljebb lépés is csak sokára lesz.
-
tranceplanet
addikt
válasz fogtunder #64484 üzenetére
Végül győzött a kinézet és egy teljesen más ház lett megrendelve: Bitfenix Aegis Core kék színű. Béna módon 4 pines ventiket rendeltünk bele, amit sikerült módosítani a webshop ügyintézőnél 3 pinesre. Ahogy látom 3 ventit lehet rákötni a vezérlőre.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
R3laX
addikt
Heló! Szerintetek? [link]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Kam1kaze #64492 üzenetére
miért baj, hogy jobbról kell berakni a HDD-ket? nem halálosan mindegy? úgyse cserélgeti az ember minden nap. iszonyat jó ház, sokan vettek már itteni ajánlásra, én elégedetlen embert nem láttam közöttük. a ház elejét nem macerás leszedni, lehúzod és kész, pár másodperc. jó az Aero 1000 is, pláne az áráért.
hogy milyen hőfok különbségek lesznek, az függ a beszerelt alkatrészektől, hogy gyári ventikkel, vagy cserélve, és hogy hánnyal próbálkozol, de ehhez a hardverhez mindkettő bőven elég.
a DS200 hirtelen nincs már meg, miért nem került be az ajánlóba, vagy a szellőzése nem volt az igazi, vagy volt ugyanannyiért jobb alternatíva. venti szabályzó van sok más házon is, a kijelző meg szerintem parasztvakítás, rivatunerrel ki tudod írni OSD-re is. ha szigetelt házat akarsz, én azt javaslom, maradj az ajánlottak mellett.
-
nagyúr
Sziasztok!
Csak szeretném megköszönni, hogy anno ajánlottátok a Zalman Z9 Neo házat. Most raktunk egyet össze egy megrendelőnek. Neki is nagyon tetszik, és nekem is élmény volt az összeszerelés. Egy régi CM690-esem van otthon, ahhoz képest azért van difi
Külön előny az 5 venti gyárilag és a jófajta kábel menedzselhetőség. Viszont nagyon ajánlott hozzá a moduláris táp, vagy pedig órákat lehet szórakozni a kábelekkel. Ami nem tetszett, az az SSD-k helye. A tápkábel csatlakoztathatóság elég macerás (ha nem moduláris a tápunk), és fejjel lefelé lesz az egység is.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
fogtunder
nagyúr
válasz Tsebacsi #64498 üzenetére
igen, az SSD helyen fejjel lefelé van a meghajtó, a rögzítés szerintem nem problémásabb, mint a többi dedikált SSD rögzítő helyes megoldásnál, nekem is irgalmatlan szívás a H440-ben, de hogy jobb legyen, nem csak moduláris táp kellene, hanem konkrétan oda méretre készül tápkábel.
amúgy kábelmenedzsment témában meg annyi, hogy a felesleget simán gyorskötözővel össze, aztán bedobni a táptakaró lemez alá, azért van kitalálva, ott nem baj, ha káosz lesz, mert nem áramlik levegő.I hate morning people. And mornings. And People.
-
nagyúr
válasz fogtunder #64499 üzenetére
Oda is lettek téve, segített a prohardveres teszt is a házról És egyet kell értsek, milyen jó lenne a méretre gyártott tápkábel
Az SSD felfogatásával nincs baj, csak a helye. Nagyon közel van a gumis lyukhoz, és emiatt a tápcsatija, ami amúgy is merem, eléggé nehezen fér el. Alulra az egyik HDD tálcára meg nem akartam tenni.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest