- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz mckolly #64749 üzenetére
ilyen ház szerintem nem lesz, vagy lehet van, csak én nem láttam még.
30 centi magas az alaplap, alatta van a táp, ami 86mm szabvány szerint, és te lábakkal együtt akarsz 41 centi magas házat, de nagyjából ugyanez a helyezt az ODD vs mélység témában is 240mm + 160mm elviszi a 480mm nagy részét, kell még hely a kábelezésnek és egyebeknek.
mATX-ból a Nanoxia Deep Silence 4 jó lenne, csak ahhoz kellene egy másik alaplap.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
mckolly
csendes tag
válasz fogtunder #64752 üzenetére
Értem, köszönöm. Az íróasztalom egyik rekeszében van benn jelenleg, és fizikai korlátai vannak az elhelyezésének. Az asztalra nem tudom tenni, mellé meg nem szeretném. Annyi megoldás lehet, hogy legfeljebb kilóghat a szgépház feneke az íróasztalból hátrafelé, ezzel lehet kb. 10 cm-t nyerni, illetve van felette egy polc, azt feljebb tudom tenni kb. szintén 10 cm-rel. Kiszedni nem tudom, mert annak az oldalnak a stabilitását azért nagyban segíti.
Tehát összességében:
510 mm magasság még lehet
a mélység ha muszáj, akkor lehet 550-580 mm is.Köszi!
-
fogtunder
nagyúr
válasz mckolly #64753 üzenetére
akkor marad pár opció, de a negyedik HDD-t már 5,25 helyre kell majd szerelni.
TT Core X31
BQ Silent Base 600
Fractal Design Define R4 és R5
Corsair Obsidian 450D
Phanteks Enthoo Pro Mén az utolsót venném, de kell hozzá még két 140-es venti előre és két HDD keret. viszont ha később raknál még bele meghajtót, ebbe lesz a legkönnyebb, csak külön meg kell majd venni hozzá a fém bizbaszokat.
-
Zοltta
senior tag
válasz Kbhont #64751 üzenetére
Szia ha jól látom akkor ez egy Enermax FS-981XPSS . Igen csak ritkaság az első bejegyzés is már 16 éves , és az is egy japán...
Tudom ,hogy a tied rácsos , ez meg plexis,de sajnos jobb mint a semmi
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Kianas
újonc
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új gépházat, és gondoltam megkérdem a fórum szakembereit
A lényeg:
mATX laphoz kellene
150mm procihűtő
220mm GPU hossz
15-20kA Válaszokat előre is köszi
ui.: formaügyileg nyitott vagyok, de lehetőleg csak mATX ház legyen (nincs sok helyem)
-
p87
senior tag
válasz fogtunder #64747 üzenetére
Köszi!
Kellene, mert 360-as radi nem sok házban fér el.
De közben találtam két alternatívát, Thermaltake Core V31 , és ebbe elvileg belülre be is lehet rakni a 360-as radit, de úgy kellene, hogy porszűrő megmaradjon, így ventistül kellene berakni a házba, de úgy meg szerintm már magas és belelógna az alaplapba, de nem tudom, ez szerintem csak szerelésnél derülne ki.
Másik a Zalman Z9 U3, de ez nem nagyon testzik külsőre, mondjuk a thermaltake se nagyon... -
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #64764 üzenetére
ui.
úgy látom, ha a TT F31-be nem fér bele, akkor a Define R4-et választom, abban kényelmesen elfér a 298mm-es is, mert van kivehető HDD kerete.
F31-ről még nem is olvastam olyan részletesen, hátha az is... Képek alapján úgy tűnik, abba is elfér, de légyszi erősíts meg.
Köszönöm. -
demmer123
őstag
Fractal Design Meshify C gépházba hova érdemes szerelni egy kompakt vízhűtést?Előre vagy hátulra?
-
p87
senior tag
válasz fogtunder #64770 üzenetére
Az kellene, mivel a gépház asztalmagasságban van, akkor nem látok rá rendesen a csatlakozókra, nyújtózkodni kellene mindig ha dugdosok.
Egész jó kis ház ez, oldalt a csatlakozók még elfogadhatóak, csak ennél se tudom, hogy fér el az alaplaptól 360radi+25mm-es ventik belülre?(#64773) fogtunder : 45mm
[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
-
-
Skynet258
veterán
válasz demmer123 #64768 üzenetére
Nekem most fent van, de volt elöl is. Fractal Design S24. Nagyjából tök mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz tpeter77 #64776 üzenetére
nem az F51 képeit nézed? az F31-ben csak 1 HDD keret van 3 meghajtónak, ez kb. az egész 3-as szériára igaz, mindegyik közel azonos vázra épül.
annyira közel van egymáshoz a két ház, hogy itt már nem tudok nagyon okosat mondani, mert nekem egyik se volt. az biztos, hogy az F31-ben iszonyatos mértékű hely van a kábeleknek, több, mint az R4-ben, annak viszont kicsit minőségibb az előlapja, és talán a gyári ventik jobbak valamivel.
-
ron8
senior tag
Hy! Vettem egy Cooler Master Force 500 tipusú házat, amiben van még hely plusz 2 ventinek. Tudnátok ventit ajánlani hozzá? Erről a házról lenne szó...
-
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
A Panzer Maxba elfér előre egy H105 P/P-be,úgy hogy az első ventiket a vázon kívülre rakom és az előre helyezett ventiktől rá vissza tudom rakni az első díszrácsot?van az elejében a hátlapi hddhűtés terelő lemezei.Azok oldhatóak e,mert tuti útban lenne nekem.
Valami ilyesmiről lenne szó azaz teljesen ugyan így kéne elférnie (bocsi a tré képért).
Felül is el kéne férnie a 240g-nek,de ott nem ragaszkodom a P/P-hez (de ha összejön még jobb).
Ugyan ezen kérdés érdekelne a sima Panzer-el kapcsolatba is.
Előre is köszönöm -
Bjørgersson
félisten
válasz tpeter77 #64782 üzenetére
Fractal Design Define C?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
fogtunder
nagyúr
válasz Bjørgersson #64784 üzenetére
Thermaltake suppressor F31 a másik pedig a Define R4
A Define C ennél vagy 5 centivel rövidebb.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz fogtunder #64785 üzenetére
Az megvan, a Define C-t még esetleges alternatívának írtam.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
fogtunder
nagyúr
válasz Bjørgersson #64786 üzenetére
Hangszigetelt házat keresett, abban meg elég vékony az anyag, plusz több HDD és ODD hely is kell.
-
Bjørgersson
félisten
válasz fogtunder #64787 üzenetére
Ja hogy ODD, akkor kilőve. Define R4-et még lehet kapni újonnan?
-
fogtunder
nagyúr
válasz Bjørgersson #64788 üzenetére
Igen, ezt még nem vonták ki, mint az Arc szériát, amit egyébként azóta sem értek.
-
tpeter77
addikt
válasz Bjørgersson #64784 üzenetére
az elején kiesett, mert nem lehet bele tenni (kettő) 5.25" DVD-írót.
-
tpeter77
addikt
válasz fogtunder #64783 üzenetére
oké, és ha alulra szarelem, akkor belefér egy 300mm hosszú kártya?
A tervem az, hogy alulra teszem a HDD-t, az SSD nem forró fajta, de alulra teszem, ott úgyis elfér.A gyári ventikről most olvastam vissza, hogy csak 3 pinesek, akkor ezek mennek is,
(hátha van akit érdekel, fel fogom tenni az apróra...)
veszek helyettük BeQuiet! SW2 vagy SW3 140mm-es PWM-es ventiket.Az alaplapról hány ventit tudok meghajtani? 2-3-4? mert sajnos csak 2 fan vezérlőm van, de rendes PWM-es.
Ennek fényében veszek majd ventiket. És azokat hová tegyem?
Ha alul lesz a HDD keret akkor oda gondolom elég 1, hátra a Thermal Macho rev B mögé talán felesleges is hűtő, de ha kell rakok mögé.
Alul és felül? Talán alul nincs is hely, felülre meg passz, max 1 ha kell.
Kérlek segítsetek a venti kérdésemben is.
Köszönöm!ui.
Hol ezt-hol azt használom, egyformán kopjanak De nem, attól függ hogy filmet, adatot írok vagy AudioCD-t.
Beszerelem mindkettőt és felváltva írok. jelenleg be van tárazva kb 20 CD mert a kocsi csak audio lemez játszik.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Milka 78 #64781 üzenetére
arról a terelő lemezről én sem találtam infót, hogy ki lehet-e szedni, de mivel műanyagból van, legrosszabb esetben a brute force hack megoldás. amúgy szerintem egyben elfér bent a p+p setup, hacsak nem valami gigászi hosszú PCB-je van a VGA-nak. ő viszont tudom, hogy moddolt is egy ilyet, egy privit megér a dolog.
a sima Panzerben meg nincs is ilyen lemez, az sima ügy.
-
fogtunder
nagyúr
válasz tpeter77 #64792 üzenetére
ha alul lesz, akkor bőven felette megy majd el a kártya, no para.
venti ügyben ventis topik, link az összefoglalóban én nem vagyok nagy expert, tőlük kérdezek én is. de ha van pwm-es aljzatod, akkor ugyanolyan pwm-es ventiből egy alzjatról akár 5-7db is mehet egyszerre vezérelve külső tápos elosztóval.
én előre raknék két 140-est, hátra meghagynám a gyárit (vagy ha nem megoldható a vezérlés, akkor egy ugyanolyan 140-es, mint ami előre ment), inkább legyen ott, a Machon átmenő levegőnek nem lesz már ereje, hogy kimenjen a rácson is.
audio CD, a múltkor találtam egyet, mikor eladtam a régi kocsimat és ki kellett pakolni belőle, szép emlékeket idézett fel, de visszamenni nem akarnék abba a korszakba. én amúgy vettem egy Dension BT FM transmittert, aztán megy a spotify. mióta eladtam a hackelt X360-at, talán két lemezt, ha kiírtam.
[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
-
MODERÁTOR
NZXT Phantom 410 házikó megérhet 22k-t? Egy xigmatek midgard II-est váltana, a 970 gtx alig fér el benne, nagyon nehezen hozzáférhetők bizonyos csatlakozók.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
fogtunder
nagyúr
alapvetően igen, de vannak sokkal jobb ajánlatok is most aprón.
22-ért van Phanteks Enthoo Pro, az így best buy, ha jó állapotban van. de NZXT-ből 18-ért van S340 elite, 22-ért Phantom full tower, 25-ért Phantom 530, ezek szerintem mind jobban megérik, de leginkább a Phantekset venném meg, boltban 30, és az egyik legjobb ház, ami perpill gyártásban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest