- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemtabo
aktív tag
-
Falcon C.
aktív tag
A Midgard II-nek milyen "magasak" a lábai?
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
Vismajor01
addikt
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #33210 üzenetére
Konkrétan mire is gondolsz?
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #33210 üzenetére
A Midgard II VGA hosszára gondolsz?
Ki lett javítva! 30 centin van most. Amúgy a kép is ott van, mérőszalag 30 centit mutat.
A HDD blokkot meg ki lehet venni, úgy több. Mi itt a gond, nem értem?Ezeket a "súlyos" meg "vicces" jelzőket inkább hanyagoljuk...
Majd ha te is elkészítesz 25 db ház cikket, meg letesztelsz 50 db házat,
akkor nézzük meg te mennyit hibázol.
Ugyanis aki nem dolgozik, az nem is vét, a közmondás így szól...[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz #98593280 #33212 üzenetére
Hát nekem súlyos, mert épp azért zártam ki anno a midgard 2őt, mert már az első oldalon leszögezed, hogy 30 centis VGA fér bele, holott ők 33 centit írnak. Nem is olvastam el tovább a tesztet, mert akkor még nagyobb VGA térre vágytam. Csak utána olvastam el, hogy ők teljesen másról beszélnek.
Ott a kép az első oldalon, "ők 33 centis vga helyről írnak, én csak 30 centit mértem, később majd láthatjuk is"
Később meg is van a kép, ahol leméred a vga hosszt, és tényleg 30 centi.
A baj csak annyi, hogy ők azt mondják, hogy "kivehető HDD blokk akár 33 centis vga-nak!" és nem azt, hogy "33 centi hely a VGA-nak"
Példásítom:
BMW: A mi kabriónkba 25 méteres falécet is berakhat, lehúzott tetővel!
SK: Nemigaz, lemértem, és csak 175 centi fér be. Majd később mutatom is a mérést.(később látni a képet: a padló, és a plafon közt mértél.)Értelemszerűen a két állításnak semmi, de semmi köze nincs egymáshoz.
És egy szóval sem mondtam, hogy ne hibázz, azt kifogásoltam, hogy én rávilágítottam egyre, és nem lett kijavítva.
És abba is hagynám a dolgot, ha nem mentem volna el a ház előtt egyszer, emiatt a téves állítás miatt.Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #33213 üzenetére
és akkor én most tartozom neked, mert miattam nem ezt a házat vetted?
-
Falcon C.
aktív tag
válasz Vismajor01 #33213 üzenetére
Nem értelek, ne haragudj! Nem tisztem senkit sem védeni, nem is ezt akarom, de miért csak egyetlen egy teszt alapján döntöd el, hogy milyen házat veszel? Meg se nézed a gyári honlapot? Nálam ez az első, csak aztán a teszt.
Nekem az tűnt fel egyébként, hogy a Midgard II tesztben szereplő méretek (H×Sz×M) nem stimmelnek a dobozon látható méretekkel. Gondolom azért, mert a táblázat a PCGear honlapjáról lett átmásolva, s ott is a gyáritól és a dobozon szereplőktől eltérő méretek szerepelnek.
-
Vismajor01
addikt
válasz #98593280 #33214 üzenetére
Most nem mondod komolyan...
Ezt a házat vettem, mert tudok angolul, és elolvastam ami a dobozra van írva( a képen)
De itt most nem rólam és az általam vásárolt házról van szó, hanem azokról, akik a jövőben készülnek erre....
De igazából én itt végeztem, ha neked megfelel, hogy hülyeséget írsz a tesztedben, más erre(csupa jószándékból) rávilágít, és te ragaszkodsz hozzá... Szíved joga, a te oldalad, a te teszted, a te renoméd, nem az én dolgom.Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
válasz Falcon C. #33215 üzenetére
Nem egyetlen teszt alapján döntöttem, mert EZT a házat vettem meg végül. De amikor a listámat állítottam fel, kikukáztam az alkalmatlan példányokat. És én SK tesztje alapján választottam, mert az összes tesztje kultúrált, elfogulatlan, objektív, és szimpatikus. Csak akkor olvastam más teszteket, ha olyan ház került perspektívába, amit ő nem tesztelt.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
törölt tag
válasz Vismajor01 #33216 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy ragaszkodom hozzá. Részlegesen szerintem ki lett akkor javítva, de ott a második oldalon azt a bejegyzést nem vettem észre. Most javítottam. Ennyi a történet...
Szerintem egyébként "tű a szénakazalban" szindróma. Én ilyen kis dolgokon nem akadok fenn. Főleg nem csinálok belőle ekkora csinnadrattát
-
Falcon C.
aktív tag
válasz Vismajor01 #33217 üzenetére
Értem. Nem tanácsként mondom, csak leírom: az összes elérhető tesztet elolvasom, amikor döntenem kell. Ha ez csak egy, akkor egyet, ha tíz, akkor tízet. Könnyebb kirostálni az elfogultságot és a hibákat, illetve nincs két egyforma bepakolt konfiguráció, így szélesebb a spektrum. Az itteni volt a 2. vagy 3. a sorban. Szép estét!
[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
válasz Vismajor01 #33217 üzenetére
Kicsit mindenkinek igaza van, tévedni emberi dolog, de látszik a képeken, hogy mindkét keret benlétekor mérte a 30 cm. vga hosszat, és az is látható, hogy ki lehet venni a keretet, és az egybeesik a vga-val (mintha ezt én (is) mondtam volna) akkor viszont nyilván nagyobb a hely.
Az vesse rá az első követ, aki még soha sem tévedett. (Én vethetmén, de nincs miért. )
[ Szerkesztve ]
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
baboss
őstag
Sziasztok.Leszeretném cserélni a PC házamat,de akkora nagy a választék,hogy nehéz dönteni.
Ehez a összeállításhoz szeretnék egy házat venni.Szívesen fogadok egypár javaslatot illetve képeket és linkeket.
A képeken remélem minden rajta van ami szükséges a ház kiválasztásához.
A konfiguráción fúl vízhűtés van.
A ház lehet használt és új is.Max 30000FT-om lenne rá.
Ja és fontos,hogy legyen hozzá beépített szűrő,mert a mostani házam nemgyőzőm takarítani a por miatt.
A segítséget és tanácsokat előre is köszönöm.
Egy tájékoztató jellegű kép.A többi a linkben.[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
-
addikt
-
N3gro
aktív tag
Már majdnem megrendeltem a FD Arc Midit, azonoban ez a cikk teljesen elbizonytalanított. Valóban ilyen hangos bógócsiga ház? Nem teljesen néma házat akarok - tudom nem is erre tervezték - de ennyi pénzért lennének elvárásaim. Sajnos a Define Minit semelyik boltban találok, pedig az lett volna az etalon, így lehet Nexus Prominent R2 lesz.
Szerk.: közben látom a cikk fórumán, hogy a HDD okozta a búgást. OK, de akkor ne tegyek bele HDD-t?
[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
A házba szerelt ventillátorok 90%-a "gyenge" minőségű. Ha belegondolsz egy komoly, jó légszállítású és csendes ventillátor elég drága, örömként élhtjük meg, hogy ha 3.000.-Ft/db áron veszünk. Ez ha felszorozzuk 3-al, az már majd 10.000.-Ft.
A házakat szinte mindíg gyári ventillátorokkal tesztelik. A gyártó ahhoz, hogy jó teljesítmény mutathasson erős ventillátorokkal kell felszerelje a házat, mármint amennyit ad, azoknak erősnek kell lenniük. Nagyon-nagyon ritka hogy szinte teljesen ventihelyeket kitöltve adnak el házat, pedig akkor nem lenne szükség 2-3 széltolóval kisérletet tenni a ház kihűtésére. Ha sok ventit rak bele drága lesz, ha jó teljesítményű csendest tesz bele drága lesz és kevesen veszik.
Nekem fenn 2 14-es Scythe 1200-as van, annak is van hangja, de 800-on csedesen szépen szellőztet.Sokan másként vannak vele, de a cikk képeit megnézve az jutott eszembe, hogy a ház nem fülhallgató, és nem is csidálkozom, hogy a füled mellett hangos lesz. Nekem asztal mellett van a földön, tuti már ettől csendesebb is lesz (kivéve a tető kipufogót, mert azt hallom én is).
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Akinek van Xigmatek Midgard II-je attól kérdezném, hogy a felső részen lévő műanyag rács/háló eltávolítható-e?
Ezt a ház van nekem betervezve, de vízhűtést akarok, és oda menne egy 240x45 mm-s radiátor. És a radiátor tetejére meg két venti. Így már nem fér el a műanyag háló alatt, de a tető többi része kell, mert nélküle csúnya lenne. Várom válaszotok.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
addikt
Az a cikk egy baromság, ne az alapján döntsél.
Mint mondtam nekem is ilyen házam van, én tettem bele még plusz 3db ventit, tehát összesen nekem 6db 14cm-es venti van a házban.
Vettem hozzá egy ventiszabályzót, amivel kb az összes ventit 400-as fordulaton pörgetem.
Nekem egyedül akkor hangos amikor játszok, de az is a vga miatt van, mert felhúztam egy kicsit és így több hűtés kell neki.
Nálam a gép 0-24 ben üzemel, és sem a szoba nem nagy, se én nem vagyok süket, mégis simán tudok aludni, nem zavar a hangja.
Ha a ventik max fordulaton forognak akkor van hangja természetesen, de nem kell maxon járatni mert felesleges.
A ház eleje valóban műanyag, de nagyon szép és minőségi műanyag.
A csavarok meg vannak benne húzva, na és? Nincs otthon csavarhúzó amivel egyszer megvétel után meglazítsa az ember mindet?
Összegzésül:
Nagyon szép ház, letisztult egyszerű, de nagyszerű.
Nekem 6db vinyó van benne, 5db sima háromfeles (3,5') + egy SSD -> az ssd 25 foknál nem megy feljebb míg a töbi max 30 fokos.
A VGA-m egy 7870 -> játék alat sem megy feljebb 60 foknál, ami azért igen jó mert a legtöbb ilyen vga egy gagyi házban 75-80 fok körül mozog játék alatt.
A proci egy i5 3570 (gyári hűtővel) és ő sem melegszik mert nagyon jó a ház szellőzése.
Én tehát bátran ajánlom neked ezt a házat, és külföldi forumokon is dicsérik, nem is kicsit.
[ Szerkesztve ]
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
-
N3gro
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ, akkor szerintem nyugodt szívvel megrendelem. A hangadók egy Seasonic S12 430W, 1 db Samsung HD103SJ 7200, Asus 7870 VGA lesznek.
-
addikt
-
N3gro
aktív tag
Már csak azon sz*rakodok, hogy Arc mini vagy midi legyen. MATX-es lesz az alaplapom, tuningolni nem fogok, esetleg később minimálisan a szorzózáras i5 3570 felső küszöbéig.
-
törölt tag
-
N3gro
aktív tag
válasz gyuribácsi88 #33230 üzenetére
80+ bronze, a tápos fórumban elegendőnek ítélték.
-
nemtabo
aktív tag
válasz #98593280 #33236 üzenetére
Mint tudjuk kétféle fogyasztási számítás létezik.
Én az effektív számítási módot végzem, az 345W.A másik mód a relatív. Ez azt jelenti, hogy az effektív mód mellé bevezet egy viszonyítási tényezőt, ami maga az emberi tényező.
Ugye persze ehhez számszerűsíteni kell az emberi tényezőt. A legegyszerűbb módját választották az átlegmagasságot vették alapul, mely köztudottan 1,65.Így mikor kimérték 345W fogyasztás, akkor figyelembe vették, hogy emberfüggő a gép fogyasztása, ezért osztották 1,65-el, így jött ki a 209W.
Mindenki a relatív számítási módot használja, egyedül én maradtam az effektív módnál. Egyebekben, ha vki magának mér, annak nem kell az emberi tényezővel relatív számítást végezni, hiszen ő maga az ismert kezelő.
Megjegyzem a Zalman ZM-MFC3 panel nálam 360W külső teljesítmény felvételt mért, tehát ő is relatív módban számolt, igazolva engem.
[ Szerkesztve ]
-
plekk
tag
válasz nemtabo #33237 üzenetére
Most ezt mond el kérlek magyarul is
Nekem ez magas, akkor tulajdonképp ha tápot választunk akkor melyik számítást kell figyelembe vennünk?
Mert 135 W a különbözet és az nagyon nem mindegy hogy plusz vagy mínusz.
Mire jó az ha effektíven számoljuk ki a fogyasztást?A tápoknál az effektív vagy a relatív áramerősségi értéket adják meg a gyártók?
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Ehez kérnék még ház ajánlatokat.
Köszönöm.
Idáig ezeket ajánlották.
Xigmatek Midgard II
Fractal Design Arc Midi[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Végül az FD Arc Midi mellett döntöttem ez a cikk leírja hogy jóval hangosabb a Mini, ráadásul melegebb is.
-
addikt
-
nemtabo
aktív tag
Nem lenne egyszerű itt leírni, mert ez a konyhanyelvi leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy osztva 1,65. A tudományos levezetéhez tisztában kell lenni a relativitás-elmélet alapjaival, legalább "Fercsik János - A relativitáselmélet szemlélete" könyvének mélységéig. Így amig ezt el nem olvasta a T Közönség, addig várok.
Jajj, jajj az áramerősséget ne kavarjuk bele, mert az rettentően bonyolitja a dolgokat.
Aki az átlagos, leegyszerűsített módot választja szive joga, hiszem a gravitáció ismerete nélkül le fog esni az almánk a fáról. De aki a dolgok mélyére akar látni, a maga valójában megismerni világunkat, az nem áll be a sorba, és kiáll az effektiv mód mellett. Egyenlőre egyedül vagyok, de nem adom fel amíg nem fogynak el a tablettáim.
A többiek relítiv adnak meg adatokat. Ma még ők vannak többen, és holnap is, és . de egyszer talán egy évezred múlva ......
[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
válasz #98593280 #33236 üzenetére
Érdekes, ha a zalman előlapi 360W felvettet mér, a ctg500-80P 80%-os hatékonységgel dolgozik, akkor a leadott 288W, holott a teszt szerint 214 lehetne. Az biza több mint 70 W, vagy annyire trék a Zalman termékek?
És most relatívvel számoltam mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
plekk
tag
válasz nemtabo #33243 üzenetére
Hát ez nagy
Jól van, látom van gógyid!
De akkor ha választok egy tápot ami "tegyük fel" le ad 220 w-ot és nekem meg a relatív számítás alapján kijött a 210 w max fogy akkor elvileg elbírja a táp.
Viszont ha effektíven számolok akkor nem fogja elbírni.Az emberi tényező = feszültségemeléssel széttuningolt maximumra hajtott rendszer
Mert az előbbiek alapján arra a plusz 135 w fogyasztásra ezt tudnám csak ráfogni esetleg.
Ha valóban ezt jelenti az emberi tényező akkor egy haladó gamer nek már inkább effektíven kell kiszámolnia a fogyasztást.
Ha nem ezt jelenti, akkor nem tudom már végképp -
törölt tag
VGA karival, cirka 40 db ház hőfok adatait közzétettem! Olvassátok
-
nemtabo
aktív tag
Olyan fogalmakkal "dolgozol", melyek ebben a formában nem ismertek az általam alkamazott gondolkodási dimenzióban. Nincs még felkészülve az emberiség ezek információk befogadására. Most a P=UxI korszakát éli az emberiség.
Az emberi tényező nem csak a tuning, kezelés. Ismét a földhözragadt gondolkodás, a már megszerzett ismeretek okozta korlátok hátráltatnak.Ha olvastad a nagy csillagász Sir Fred Hoyle: Fekete felhő c. könyvét, akkor tudod miről beszélek, és azt is hogy miért nem mondhatok többet, mennyi emberéletbe kerülhetne az ismeretek megosztása.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest