-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemtabo
aktív tag
válasz Perillustris #32149 üzenetére
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
törölt tag
válasz #85154688 #32148 üzenetére
A MIDGARD II tudásának fényét immáron kb. fél évi őrzi a táblázatom elején, szóval 20k körül egy igen jó ház, sok szolgáltatással, USB3-al, dokkolóval, venti szabályzóval, stabilitással, minőséggel, eleganciával. Szellőzése ugyan már kissé megkopott, mert azóta sok új házat teszteltem és lejjebb csúszott majdnem a középmezőnybe, de olyan házak vannak mellette mint: Enermax Ostrog, NEXUS Prominent R, NZXT Tempest 410, Bitfenix Shinobi, legalábbis ami a gyári szellőzést illeti.
Ajánlott ház.
-
Perillustris
senior tag
válasz nemtabo #32152 üzenetére
Tény, de hát az ember ugye...
(#32154) ShellKretor: Néztem a Midgard II-t, s meggyőző a szakember véleménye, ám fájdalommal szembesültem azzal, hogy a PCI csatlakozót "elviszi" a fan controller, miközben az a FireWire bővítőnek kell(ene) az alaplapban.
A 200R-nek is kell ilyen?
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
nemtabo
aktív tag
válasz Perillustris #32155 üzenetére
Nem tudom, én anno húztam egy limitet 50.000.-nél, és ami abba belefért, igy lett 6870 és abból is Giga SO tipus.
[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nah, a Corsair Carbide 200R, a Fractal Design Core 3000 majd jelenleg a FD Arc Midi a kiszemelt...
Ahogy én látom Core 3000 vs. Arc Midi: Arcban szűrők alul a tápnál és a másik venti előtt is, USB3, gumiszegély a kábel kivágásokon, felül ventiknek nagyobb hely, van kivágás a CPU 4 pin tápcsatinak.
Ahogy olvasom ventiszabályzó és 3 venti mindkét típushoz jár. Ennyi extráért +8k-t kérnek. váó...
Core 3000 is tetszik, de elég durva, h a CPU tápcsatinak nincs kivágás, többivel megbékélnék, valahogy még szűrőt is fabrikálnék (OK, vennék egy mágneses gyárit... )
Jól látom-e...?Ráadásul asszony igazi gémer: Neki a Smilodon után Zalman Z9 tetszik csak...
Szerk: benéztem, az Arc marha nagy... Smilodonnál kisebbet akarok, max. 210×480×480 kb. vagy kisebb...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
gulupeti
senior tag
válasz nemtabo #32136 üzenetére
Most, hogy tovább nézegettem a Xigmatek Álfarról a képeket, nekem mintha úgy tűnne, hogy az általad említett ssd keretet el lehet távolítani. (Egyszer tuti, hogy el lehet. ) Ha megnézed, a hdd blokk tetején van 4 db kis fül felfelé hajtva, furatokkal. Nekem pont úgy tűnik, hogyha a keret ki van véve, 1 db 2,5"-os meghajtót oda lehet rögzíteni, egyik oldalon csavarokkal a másik oldalon pedig csak az ssd csavarhelyét kell rányomni a két kis fém pöcökre.
Bár egyértelműen nem derült ki a számomra, hogy a hdd blokk tetejére csavarokkal van rögzítve ez a keret, de én erre gondolok. Másképpen mi haszna van annak a 4 kis fülnek?
Vagy nem jól látom, gondolom?
Még egy kép.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha jól gondolom a PCI hátlapos venti vezérlőre gondolsz. Azt bármelyik PCI slotba berakhatod, vagy kizárólag csak a szabad PCI slot-nál lenne helyed? Egyébként nem kötelező használni, gondolom az ASUS alaplapodon is vannak kimeneti FAN csatik...
A 200R-nek nincs venti vezérlője.
(#32159) ViZion: Az FD3000-ben van 4-8 pines kivágás, ma linkeltem egy képet is!
[ Szerkesztve ]
-
rahotep
csendes tag
Sziasztok!
Az alább felsorolt alkatrészeket szeretném házba rakni. Ajánljatok nekem legyetek szívesek számítógépházakat max. 15E HUF-ig.Azt is szeretném tudni,hogy egy 450W-os táp elég lesz-e a konfihoz,alapon szeretném használni kezdetben.alaplap: Asus M5A99FX pro R2.0 alaplap
processzor: AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
memória: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT
Videókártya: SAPPHIRE Vapor-X Radeon HD 4890 2GB GDDR5 PCI Express 2.0
HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB -
Perillustris
senior tag
válasz #98593280 #32161 üzenetére
Nincs még meg az alaplap (sem), de csak egy PCI hely van rajta.
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A99FX_PRO_R20/
Perillustris
-
MZsoltee
veterán
Kezdem szűkíteni a kört:
corsair 300R
Fractal CORE 3000 USB 3.0
Xigmatek Midgard II
ZALMAN Z5A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
ViZion
félisten
válasz #98593280 #32161 üzenetére
Köszönöm!
akkor Carbide 200R és FD Core 3000 a versenyzők, sajna azt nem tudom melyikhez mennyi ventit adnak, ill. adják-e a cikkben szereplő 3 db-ot a Core-hoz? Mert akkor az nyerő, ha találok jóárast.rahotep: Minőségi FSP vagy jobb tápból 450 W elég ahhoz, ha nem húzod durván.
MZsoltee: USB 3-as Core 3000-t láttál valahol? Mennyi $$$?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nemtabo
aktív tag
válasz gulupeti #32160 üzenetére
Igen, az a négy fül egy felfogató keret, látszik rajta a furat a csavarnak.
Ezek szerint vszleg ki lehet venni a belső felfogató lemezt. Az egyik tesztben mintha az instabilitásnál a forrasztott ssd tartóra hibvatkoztak volna. Eléggé szétvágja a külső keres a venti légáramát, nem hiányzik, hogy a belső tovább lassítsa."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz gulupeti #32160 üzenetére
Aztán helyek tároló egységek és egyéb:
3 x 5,25-hüvelykes beépítőhely felszerelt elülső hálós "hálós", hogy segítsen a légáramlás passzív
4 x 2.5-inch belső bővítőhely (nem kivehető)
4 x 3.5-inch öblök
nem kivehető
[link]"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
törölt tag
válasz ViZion #32165 üzenetére
200R: 2 db venti
FD3000: 3 db venti (1 db 14 centis)(#32164) MZsoltee: Z5-öt kilőheted, másik 3 stabilabb.
(#32163) Perillustris : Bakker ha az alaplap sincs még meg, akkor nem értem mit tervezel?
(#32162) rahotep: XIGMATEK Alfar, 15k
ZALMAN Z9, 15k
Thermaltake Commander GS-III, 12k
XIGMATEK Asgard Pro, 13k
Cooler Master RC-K280-KKN1, 12kA Z9 az biztos hogy jól hűt, teszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #98593280 #32168 üzenetére
Lassan-lassan közeledek a bizonytalansághoz
FD Core 3000-be előre a 14 cm-es leszabályozva, alul-felül 12 cm-es, fenti vízhűtő single radin kifelé fújna a CPU melegét... VGA alulról kapna némi segítséget, bár a HD7770 nem egy forró darab. Vélemény? Hangban, hűtésben ez mit mutatna? Asztalon lenne, mellettem...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
gulupeti
senior tag
válasz nemtabo #32167 üzenetére
Igen, azok valóban nem csavarok. Viszont akkor abszolút nem értem, hogy miért csinálnak oda 4 db fület, ha nem is lehet odarakni semmit? Lehet, hogy az Álfarnak valami másik házzal közös a belseje, csak ebbe még pluszban belekerült ez az ssd tartó?
Simán megcsinálhatták volna ezt a részét kivehetőre is, nem gondolom, hogy olyan sok plusz költséget jelentett volna. Szerintem házilag ki lehetne venni és megcsinálni csavarosra. Bár enélkül van rá esély, hogy instabil lesz a ház. A másik dolog meg az, hogy új ház vásárlásakor nem akarja az ember rögtön szétfúrni. -
ViZion
félisten
válasz #98593280 #32172 üzenetére
Az már marha nagy. Sztem a core 3000 lesz, bár USB 3 jó lenne, de sebaj.
Carbide is tetszik, apróbb eltérések vannak, alszom rá még párat.
Hanggal majd megküzdenek a fordulat szabályzók, játék alatt fülessel meg lesz@rom az orkánt is
Köszi a sok segítséget!vúúú. EZT láttátok? érdekes, gondolom pormentes
[ Szerkesztve ]
-
Malanrion
tag
Sziasztok !
Halk házat szeretnék vásárolni ezeket néztem ki eddig
Corsair Obsidian 550D
BitFenix Ghost
Nanoxia Deep Silence One
Fractal Design R4 Black PearlA linkekből is látszik, hogy szigeteltet és valami zárható előlapit szeretnék, esetleg valamilyen tapasztalataitok vannak ezekkel kapcsolatba, vagy valamilyen jó minőségű és hasonló felépítésű házat tudtok ajánlani?
Ár: 30-40e -
sfefe
addikt
Szisztok!
Errol a ventirol van valakinek tapasztalata?
[link]
Adatok alapjan eleg jonak tuni...[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
nemtabo
aktív tag
Egy tesztben keveslik az 1 év garanciát, és az E szériásokat kis statikus nyomásuk miatt 3 vagy több HDD-nél előre házben nem, inkább oldallapi VGA-ra dolgozó ill. hátsó kifújó ventiként ajánlják.
TAbpasztalat nincs. de sztem drága. Én Skyte 14-est vettem 1200-ast. Nézted a venti tesztet ShellKretor tollából?[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz #98593280 #32177 üzenetére
Nah, a ventiket is beleszámítva a FD Core 3000 (18,5k) és a Carbide 200R (15,5k) szinte egy árban van, de FD kicsit több/jobb itt-ott, így azt rendeltem meg. A dokkoló kérdést megoldom ezzel. Kivezetem hátul, ott nem látszik, havonta 1-2 × a HDD-t csak ráaggatom, kész.
14 cm venti elől, 12 cm alul, 12 cm felül, ezek leszabályozva, másik 12 cm meg single radin át fúj hátra. Konfigom nem egy kazán, főleg ha sikerül később egy jóféle FX procira váltanom majd. Kb. ez a terv, köszönöm a segítséget, költözés után jelentek majdHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Gyors tippet kérnék, hogy viszonylag olcsón milyen házat vegyek aminek elöl legalább 1db usb3 as csatlakozója van. Nem kell semmi agyondesignelt cucc, irodába lenne. Táp sem kell bele.
Válaszokat előre is köszi.
Sabee
-
csaabz
őstag
Hello!
Van vkinek Cooler Master Storm-ja?
Ez az oldal azt írja, hogy ki lehet kapcsolni a front venti piros led világítását. Igaz ez? Más oldalakon azt olvastam, hogy nem lehet kikapcsolni.Előre is köszi!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
ViZion
félisten
válasz freestailo #32181 üzenetére
Elvileg nem, gyakorlatilag azt mondták HDD topikban is, h ne nagyon hotswappoljak még leválasztott HDD-t se. Mondjuk amire nekem kell, arra belefér a leállítás, esetleg altatás (nah, ezt nem tudom, de gyanítom ilyenkor is áramtalanítja a sata csatikat).
-
nemtabo
aktív tag
válasz freestailo #32181 üzenetére
azt hiszem alaplap függő. Én menet közben teszem be a gépbe a vinyót, és veszem ki. Eddig semmi baja nem volt vele a gépnek.
-
gulupeti
senior tag
válasz KAMELOT #32186 üzenetére
Ez a legnagyobb problémám nekem is a Xigmatek Álfarral. Valahogy az elejét még mindig nem vette be a gyomrom, viszont beltérre és felszereltségre, a kábelek alaplaptálca mögötti elrendezhetőségére nagyon bejön. Úgy mondom, hogy számomra ebben az árban nincs jobb. Ha élőben látnám, akkor biztosan könnyebben tudnék dönteni. Ezért is vajúdok már vagy másfél hónapja, hogy melyik ház is legyen az.
Jelenleg az Álfar és a Corsair Carbide 300R a két lehetőség ami megmaradt. A Corsair sokkal stabilabb, minőségibb, elegánsabb ház benyomását kelti szerintem. Dönteni viszont akkor sem tudok. , de! Ma este szeretném a dolgot rövidre zárni. -
gulupeti
senior tag
válasz #98593280 #32188 üzenetére
Kár, hogy csak akkor tudsz benne segíteni. Igazából ma terveztem megrendelni a dolgokat. 1 db Álfart ismerősnek ma tuti meg kell rendeljek, csak azt nem tudom, hogy nekem is az legyen-e. Külsőre inkább a Corsair felé húz a szívem. Olyan határozottnak tűnik az egész ház úgy, ahogy van.
-
gubisadam
aktív tag
-
ViZion
félisten
válasz nemtabo #32194 üzenetére
Jogos, én sem értettem miért fikázza az Opelt
-
geckowize
őstag
ShellKretor:
Most olvasom a Tt Commander MS teszted, látom ssdhez alapból van hely, nem tudod, a GS-IIIban is van?Az utóbbiba milyen ventiket ajánlasz még, mit raknál bele?
-
törölt tag
válasz geckowize #32196 üzenetére
Jelenleg COOLINK 12es SWIF-eket vennék, 1200-ast, vagy BITFENIX Spectre-ket: léghűtésteszt light Utóbbi 4 pines, nem elfelejteni!
A GS-e nem tom van-e SSD-nek hely, remélhetőleg raktak rá, ha az MS-en van, akkor nem hiszem hogy itt lehagyták volna. Keress egy review-t... biztos lehet látni az egyik képen.
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
Vennék egy TAGAN, A+ Black Pearl/Lian LI V2000 házat. Akinek van dobjon privit.
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
KAMELOT
titán
Egy kis teszt. Silverstone SUGO
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest