-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
válasz nemtabo #32396 üzenetére
Ahogy mondod, nekem picit "matt" a ház. Általában nem vagyok az a fajta kókler aki a kocsiát műanyaggal telerakosgatja, meg a bogárra 21 colos felniket tesz. Csak gép moddolásban teljesen kezdő vagyok, komplett gépeket vedd eddig a család auchanból ilyenekből amit most összerakok az lesz az első gépem. És most -még a régibe- vettem egy ventit ami kék ledes, és nagyon bejön, nincs fent a gép oldala. Ezért gondolkodtam vmi ilyesmiben.
off: Btw, tudtok linkelni vmi topikot gépösszeszerelésről? Én a különböző fórumokban (monitorok, procik, etc) egyszerűen nem látom a kiemelt témákat... Vmi beállítás kérdése? Csakmert komplett gépet még sosem raktam össze, de a proci+alaplap kivételével minden alkatrészt cseréltem/bütyköltem már a gépben, ezért bízom abban, hogy "képes vagyok rá"
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Anaren91
senior tag
Nem úgy írom mintha kötelező lenne csak ha már milyen házat válasszak topik akkor elvárnám hogy válaszoljanak... pont úgy ahogy minden más topiknál.. bár ritkán kapok választ...
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
nemtabo
aktív tag
válasz Anaren91 #32398 üzenetére
Kereste mindenki, hogy mekkora ez a kártya, mert nagyon neház megtalálni, hogy 285mm. Lennének jó házak menedzsment is van a BitFenix Outlaw-ban pld., de a legtöbb 270mm vga limites.
Saccolgatás tárgyát képezi, hogy a Thermaltake Commander [GS-III] rendelkezik-e vele, de az árban benne van és 320mm-es a vga helye.
Igyál egy sört, még nézegetek addig.
No Sharkoon Vaya.
[ Szerkesztve ]
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
Potzee
addikt
válasz Anaren91 #32403 üzenetére
Bitfenix Merc Alpha
10.3k + 1.600 postaFrequently Asked Questions
Q: What is the maximum clearance for CPU coolers on Merc Alpha and Merc Beta?
Merc Alpha and Merc Beta maximum CPU cooler height = 165mmQ: What is the maximum clearance for VGA cards on Merc?
Length, PCI-Slot to front panel: 437mm
PCI-Slots to HDD-Cage (effective maximum VGA card length): 320mmPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
törölt tag
válasz Anaren91 #32398 üzenetére
Egyrészt senkinek sem kötelező neked sem itt segíteni. Ha vki megteszi, akkor azt kizárólag segítő kész szándékkal teszi, a szabadidejéből. Te hány embernek segítettél már itt a PH-n? A szakmai HSz-eidből ítélve nem soknak. Szóval Te tartsd tiszteletben azokat, akik már évek óta segítenek, több 100 PH-s tagnak és várd ki türelmesen a választ. Az is lehet hogy éppen senki sem tud válaszolni a kérdésre, vagy több időbe telik, az pedig nincs éppen neki. Tedd fel újra a kérdést és ne jajong.
-
törölt tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy ehhez a Bitfenix merc alpha nevű házon miért nincs rajt a bitfenix embléma?Csak néhány helyen van rajta a képeken,de legtöbbször nincsen.
-
törölt tag
válasz Roderic #32397 üzenetére
Otthon vannak a jegyzeteim, most nem tudok erre válaszolni. A hátsó 12-es CM ventit mértem, az elég gyenge. Szerintem az első kék ledes sem túl erős. Alapvetően viszont ezekkel a ventikkel is jól hűt az RC692. Ha cserélnéd mind a 3 ventit jobbra, akkor még jobb lenne.
-
Anaren91
senior tag
válasz #98593280 #32411 üzenetére
Egyrészt nem rég óta vagyok PH n másrészt igen is akinek tudtam segítettem bár nem nagyon értek a dolgokhoz és ha már nem vagyok profi benne nem mondok hülyeségek szinten vagyok szal akinek tudok segítewk mint pl a 78950/7870 fórumon én csak annyit kértem hogyha van olyan ház ami nekem megfelelő akk segítsenek ha már ez a topik címe hogy milyen házat vegyek....
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
zserbox
őstag
válasz Anaren91 #32419 üzenetére
majdnem egy éve vagy itt, de ez sehol nem mentség...
erre a hangnemre nincs mentség meg kidumálás.
kérdezel ha tudunk segítünk és nem pattogsz ha nincs 30 másodpercen belül válasz.
ahogy látod többen is segítettek és elég sokat kerestek(amit te is vígan megtehettél volna ahelyett hogy itt hőbörögsz)
ha meg valamelyik megköszönöd a segítséget és cső nem ilyen hülye kifogásokatírsz hogy nem rég vagy a ph-n.
ui:
a 7850/7870 topikban is ott vagyok és eddig nem vettem észre hogy segítettél volna bárkinek csak kérdeztél ami persze nem baj.[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz zserbox #32420 üzenetére
Ahol tudok segítek viszont ha fogalmam nincs a képrdésrő akk inkább semmin nem szólok mert nem szeretek hülyeséget mondani ... nem hőbörögtem max a 2 liter pálinka bennem de senkivel nem akarok haragot csak már nem első eset hogy valamelyik fórumba kérdezek valamit és indenkinek váaszolnak csak nekem nem....
-
nemtabo
aktív tag
No, ne vita legyen az úr.
A (#32398) hsz-ban árnyaltabban is fogalmazhattál volna, én tényleg nem vettem észre a kérdésedet.
Engem csak az zavar, hogy ha valaki keres házat, és leír egy hardver nevét, és a méretét nem. És akkor először keresd meg pld. a vga méretét valahol, és csak utánba a házat. Azért amikor én kerestem, akkor irtam hogy 160 mm a cpu hűtő és 290mm a vga.
De a zúttörő ahol tud seggit.Pályinkát má ne igyá, csak söröt.
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz nemtabo #32423 üzenetére
Nem ezzel semmi gonde nincs és lehet hogy nem írtam le a vga méretét mert hmm kb 3l pálimka után vagyok csak ténygel sok fórujon előfordult már hogy nem kaptam választ a kérdésemre ... itt most kaptam vélaszt 1 pér ember től és köszönöm. nem akartam vitát kelteni köszönöm mindenkinek a választ
-
zserbox
őstag
válasz FireKeeper #32425 üzenetére
miaz hogy félrészegen
na de annyi ház ajánlatot kapott egyik csak jó lesz.
amúgy első hozzászólásba lehet be kéne írni hogy milyen adatok ismeretébe kérdezzenek ha házat keresnek.
bár az ilyenek kétlem hogy visszanéznék az első hozzászólást -
Anaren91
senior tag
válasz FireKeeper #32425 üzenetére
szerintem neked vsan igazad majd ha kijózanodtam akkor lehet hogy jobba nfogom látni a dolgogat...:d iumádok mindenkit naki vwette a fáradságot h nekem válaszoljon
-
s3toraph
senior tag
válasz nemtabo #32400 üzenetére
Jaj ne érts félre, tudtam kb. mire számítsak (ShellKretor cikkét olvastam róla, ill. sokat segítettek itt ő is és mások is), azt is tudom hogy ez nem luxus kategória. Azt azért úgy gondolom, egy ilyen nem alap házba azért már normálisabb ventik is beleférhettek volna az árba, valamint a hdd keretek rezgéselnyelése (ha már egyszer beletették) akkor legyen valóban jól megoldva, továbbá a furatokból ha pl. 6 jó a másik 3 már miért nem?
Ez szerintem nem luxus igény, hogy amit kínál ill. a kidolgozás minősége, az teljesen jó is legyen, ne csak részlegesen/nagyjából. Joggal elvárható lenne. Szerintem. No, de mint mondtam nem jelent óriási problémát, ezektől eltekintve még bőven jó ház.
Az is igaz, hogy ez más házaknál is igaz - tisztelet a kivételnek. Mondjuk manapság kevés olyan termék létezik, ami kivétel, legyen szó bármilyen cikkről...Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
nemtabo
aktív tag
válasz s3toraph #32429 üzenetére
Természetesen igazad van, bár ha kicsit gyengébb teljesitményért 10000-el többet fizetnék se érezném jobban magam akkor sem, ha semmi apró probléma nem lenne. Most sasoltam ki, hogy a fenéklemeznél a táp lyukai a ventijéhaz képesr hátra és jobbra el van csúszva. Legalábbis az en tápomnal.
Ráadásul ha belegondolok, hogy 5 éve vagy. 6000-ert vettem az szupergyenge asust, es kozben a ft is romlott, nem is volt draga a haz.[ Szerkesztve ]
-
Roderic
tag
válasz #98593280 #32414 üzenetére
mindenesetre, köszi! Amugy ,a Vga-n, CPU-n, nem biztos hogy segitene, inkább a HDD blockot hűtené rendesen, mivel majdnem vagy teljesen alatta van(attól függ hova teszem), de szerintem elég oda egy
Swif2-1200 , 800rpm-en elvan az magába, stabilan,hangtalanul"No pain, No gain"
-
s3toraph
senior tag
válasz nemtabo #32430 üzenetére
Ez is igaz. Persze, én sem alszom emiatt nyugtalanul, csak ha már itt kivesézzük a házakat, gondoltam kitérek ezekre is véleményformálás közben. Én 16500-ért vettem, ennyiért jó vétel volt szerintem. Sajnos ezeket a jobb házakat (amik még nem prémium kategória, de ugye sokkal jobbak az alap gagyiknál és még megfizethetőek) alig árulják pár helyen, debrecenben pl. sehol nem találtam árlistán/webshopban, mikor kerestem (november).
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
daredar562
tag
sziasztok, gépvásárlás előtt vagyok, és kinéztem egy házat, azt szeretném kérdezni hogy valakinek esetleg van tapasztalata erről a házról ?
házAsrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
geckowize
őstag
válasz nemtabo #32386 üzenetére
Aham, akkor szerintem nem rakok oda semmit, egyelőre marad a 2 db + 1 gyári felállás, már csak az a kérdés hogy milyen elhelyezési rendben. Egyébként nekem 27 centis az 5830-am, úgyhogy hasonló lenne a helyzet.
Igazából az alaplapon van 4db 3pines hely (2 alul, 2 felül) de csak egy 4pines van (procinak), 4pines elosztó már plusz kiadás lenne és kicsit feleslegesek is érzem, hogyha már az alaplapon ennyi 3pines csati van.
Szóval mi lenne jó előre, sima spectre, vagy spectre pro? A gyárilag házhoz adott az 1000 rpm-es az legyen hátul? Felülre akkor egy sima spectre megy. Ja és ledesekre gondolok, valamiért megvan még bennem ez a perverzió sajnos.[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
válasz s3toraph #32432 üzenetére
ÁÁ .... Debrecenben, a 80-as évek megyei hiradástechniai mekkája a Csapó utcai bolt volt.
A végén csíptem el én is egyet a házból, már alig van. Nekem nagyon tetszik, és jó is. Ez is hoz egy nekem jó hűtési teljesítményt, és még hajlandó voltam ennyit fizetni érte. Olyan 20-ig akartam elmenni, de úgy, hogy lehetőleg abba a ventik is benne legyenek, és csak picurkát léptem túl.
Már nagyon várom a venti vezérlőt, hogy netezésnél le tudjak halkítani néhány propellert, és akkor remélem igazán csendes lesz. Az összehasonlítás miatt már méregetem a jelenlegi hangját, hogy legyen összehasonlítási alap."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz geckowize #32434 üzenetére
Jobb lenne a Pro, a sima nem PWM-es inkább kiifújó a maga 0,62mmH2O nyomásával, tesztben a 0,8-ast is "kipufogónak jó csak" jelzővel illették más márkájúnál. A pro 1,24-et nyom, és 20m3/h val több levegőt szállit, és ha vmi van előtte, akkor jótékony a nyomás. a sima 1.700. a pro viszont 2.7000.
A PWM-es sima ellenben olcsóbb 2.310.-píz, és 1,88-at nyom 87m3/h szállítás mellett. Többet forog és kicsit hangosabb.A simát semmiképp, ha áldozol sokat, akkor pro. A PWM-es lenne a leggazdaságosabb a pwm lenne, de ha így döntesz kérdezz meg vkit a beállítás lehetőségéről.
Döntened neked kell a pro vany a pwm között.
Én ha discofény akarok a cateye 3 ledes sisakra is szerelhető bibalámpámat villogó kapcsolom be, és rádobom a gép tetejére. Amikor kidiszkóztam magam kikapcsolom.
Nem értettem miért 40 fokos nekem az erős ventivel is a hdd-m. Benéztem a gépbe, hát én gyagya, nem a venti motorja elé tettem pont a hdd-t? Nem sok fuvallat érhette, feltebb pakoltam, most 36 fokos.
[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
válasz Vismajor01 #32401 üzenetére
[Ez] sem rossz. 20.000körül van. a hdd keret elforgatott 90 fokkal, de ebben az a jó, hogy a középső részen a keret kivehető, így onnan a venti be tud fujni rendesen a házba, hab a tortán, hogy a felső keretrészt 90 fokkal visszaforgatva, tehát szélirányba is vissza lehet tenni. Elől 1 14 és egy 12cm-es venti és felül is van a kettő ventihely.
Elfér 160mm-es hűtő és a középen kivehető keret miatt 420mm-es VGA is. 4 db usb 2, és pci nyilásba hátra szerelhető ventillátor vezérlő max 3 venti köthető rá. Szerelve van a ház 2 db. 140-es és 1 db. 120-as ventivel.Egy [teszt].
Ez jó vásár lenne.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz #98593280 #32379 üzenetére
Én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Azaz CM ELITE 334 vs. HAF 932
Lehet vannak más házak amik jobbak. Ezeket nem ismerem annyira. Ez a big tower volt olcsón ezt vettem. Sajnos CM storm sniper már elfogyott.Leírnál nekem ide pár olyan házat ami a legjobb a hűtésben. Érdekel engemet! Köszi!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
válasz KAMELOT #32440 üzenetére
Ők a legjobbak nálam eddig a hűtésben, ez a gyári kiépítés, a több ventis adatok még nem lettek összesítve:
Corsair 300R
Tempest 410
Zalman Z11
Overseer RX-1
Silverstone TJ08
Merc Alpha
CM HAF XB
CM STRYKER
Zalman Z5 Plus
FD Core 3000
CM RC-692(ez nem sorrend)
(#32439) nemtabo : 3, hátul 12-es, fenn és elöl 14-esek.
[ Szerkesztve ]
-
daredar562
tag
erre esetleg valaki ?
[ Szerkesztve ]
Asrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
Santi22
aktív tag
válasz daredar562 #32443 üzenetére
Nincs tapasztalatom a házzal kapcsolatban. Én inkább az M-Tech-el mint márkával vagyok úgy, hogy kerülöm, ha lehetséges.
-
Grave_444
nagyúr
Gagyi ház, inkább egy ilyet vegyél.
-
Grave_444
nagyúr
válasz daredar562 #32446 üzenetére
Még van ebben az árkategóriában 2-3 jó ház, de elfelejtettem melyikek...
-
Potzee
addikt
[link]
Ezekkel a LED-es ventikkel nekem nagyon "parasztvakítósnak" tűnik...bár, sokaknak a látvány fontosabb mint pl. a szellőzés...Anyagminőségről, szellőzésről nincs tapasztalatom, de szerintem 13-15k környékén tudsz venni minőségi, tágas és jól szellőző házat is. ...Ha jól láttam, ez ilyen áron mozog...
...az a nagy malomkerék az oldalán...???[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
daredar562
tag
-
jookomak
őstag
válasz daredar562 #32449 üzenetére
13k-ról indultál, most már 15, 16k. Előbb utóbb eljutsz oda, amiért már kiváló házat lehet kapni, még iponon is, ott a fractal design core 3000 19-ért. Ezen kívül inkább pcgear.hu, itt a legjobb, legnagyobb minőségi (!) házválaszték.
15k környékén pár megvehető példa: Zalman z9, Xigmatek asgard pro, Bitfenix shinobi, corsair carbid 200, NZXT 210.
Más márkát nem érdemes venni ennyiért. Sem erókúl, tt, sharkoon, főleg nem cm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest