-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #25712384 #32950 üzenetére
Elnézést, a Zalman Z9-et akartam ajánlani, nem a Z5-öt, összekevertem. A Z5 is jó, hatékonyan hűt, de kissé instabil. A Zalman Z9-ben elöl van egy darab LED-es venti, a Plus verzióban felül és oldalt is LED-es van és plexi az oldallapja is: Zalman Z9 Plus cikk
#32946) gyuribácsi88: Ez a kép hol van meg nagyban?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #25712384 #32953 üzenetére
Igen, fokmérő, venti szabályzó csak a PLUS-ban:
Hűtési rendszer:
Elöl: 120㎜ /140㎜ fan x 1 (120㎜ Blue LED fan x 1 standard)
Tetején: 120㎜ /140㎜ fan x 2 (120㎜ Blue LED fan x 1 standard) (CSAK A PLUSBAN)
Alján: 120㎜ /140㎜ fan x 1 (option)
Hátul: 120㎜ fan x 1 (standard)
Oldalt: 120㎜ fan x 2 (120㎜ Blue LED fan x 1 standard) (CSAK A PLUSBAN)
Front I/O Ports Mic x 1, Headphones x 1, USB 2.0 x 4,
Ventilátor szabályzó, Hőmérséklet kijelző (CSAK A PLUSBAN)Egyébként ezek a LED-es Zalmi ventik nem hűtenek túl jól, maxon hajtva is csak a középmezőnyben vannak: ventilátor teszt cikk
Mindamellett még ezekkel is a Zalman ház nagyon jól hűt, de ha cserélve vannak benne a ventik, akkor még jobban. Persze ha Neked világításra kell, az más tészta -
RootRulez
félisten
Sziasztok! Mi a véleményetek egy CM Elite 430 BLACK házikóról?
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654
═════════════════════════════════════════
-
-
törölt tag
válasz RootRulez #32955 üzenetére
Túl van árazva, 14 ezret nem ér meg, USB3 sincs rajta és kábel menedzsmentet sem tud. A 12500 Ft-ba kerülő XIGMATEK Asgard Pro-n belső 19 pines USB3 van és kábel menedzsment is.
Az USB3-as és menedzsmentes Vaya Value 11eFt, ennek megfelelően az RC430 kb. 8-9 ezret érhet. Viszont ha nem kell USB3, akkor még a 8 ezres sima Vaya alá is mozgatnám és max. 7 ezret adnék érte.
Mondjuk valszeg jobb hűtés alakítható ki benne, mint egy 2 ventis házban, de ez más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!Mit tud ez a ház,hogy ilyen borsos áron adják?[link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #85154688 #32960 üzenetére
A vásárló is hasonló, mivel egy 2 ventis rosszul hűtő házba vett egy 25 ezres tuning támogatással bíró ASUS P8Z77-V LX alaplapot, amibe elvileg K-s húzható procit illik tenni, min. 10 ezres cpu hűtővel. Persze az is lehet, h egy i3-at tett bele, de akkor meg a Z77-es alaplap volt felesleges.
Számomra egyébként az a "mit vettek még hozzá" ájpon fícsör inkább negatívum, mert ahogy nézegetni szoktam, általában egy alkatrészhez hozzá nem illő, silány minőségű, vagy feleslegesen drága komponenseket választanak. Ez is azt támasztja alá, hogy az ájpon nem más, mint egy szolgáld ki magad webshop, mindenféle szakértelem híján... Ha pedig a kívánt tudás birtokában nincs a vevő, akkor amit vásárol, annak az összképe az kritikán aluli lesz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #98593280 #32951 üzenetére
Nyomsz a képre egy jobb klikk-et, kép megnyitása új lapon (chrome alatt) és ott már csak egy bal klikk (a képre) és ki is nagyította (beállt eredeti méretre), ennyi. Annál nincs nagyobb, 1700x3200 ez az eredeti mérete.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
törölt tag
Én annyira nem voltam elégedett az Alfar-al, mert instabil. Ma este majd készítek róla egy rövidhírt a honlapomra. Egyébként ez az instabilitás várható is volt, mert lekoppintották a Ghost SSD tartó részét. Nehéz lesz megtoldani stabilan egy 90 fokkal elforgatott HDD és SSD részt, Azt már nem is említem, hogy az Alfar HDD szárai nem is gumisak.
-
törölt tag
Dikk máán Most nézem,hogy a PÉCÉIX-nél is fölment az előbb említett ház ára nem csak az ÁJPONNÁL.....[link] A végén már 30K-ért tudunk csak venni valami használható házat,hogyha ilyen szarokat is már 23K-ért adnak.Értem én,hogy gyenge a forint,no de ennyire???? Inkább akkor belerakom egy madáretetőbe a hardvereket.....
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz #85154688 #32968 üzenetére
Van még jó ház 20k alatt...
A Merc Alpha még mindig 10.5k ...lehetséges, hogy csak a CM gondolja, hogy értéket teremtett... továbbá Z9, NZXT Tempest 210[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy házra ami:
- maximum 40cm magas
- maximum 30cm mély
- mATX (vagy ATX?) lapot fogadTudtok nekem ajánlani valamit?
-
törölt tag
válasz #50717760 #32967 üzenetére
Ha tudsz kábel menedzsmentes minőségi házat 15k-ig, szólj nekem is!
Az Arctic Cooling Silentium T11 jól hűt, de menedzsment ugye nincs benne. -
VFR 800
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigomat keresek házat:
-Intel i7 3770K 3.5Ghz
-Asus P8Z77-V
-Asus GTX-680 DirectCu 2 2Gb OC
-16 Gb Kingston HyperX Predator 2400Mhz
-Seasonic X Series X650Én első körben a CoolerMaster Stryker-re gondoltam, szerintetek jó választás?
Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verekedj, mert 6 nap mindenre elegendő...
-
törölt tag
-
hitman,
őstag
Sziasztok
15k körül milyen best buy házat tudtok nekem ajánlani
-fekete legyen
-alul a tápnál mindenképp legyen porszűrő
-elől jó lenne 3.0-as usbDream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
addikt
-
hitman,
őstag
válasz gyuribácsi88 #32984 üzenetére
Ez sem olyan vad de mégse olyan unalmas a kinézete mint a másiknak.
Gondolom ilyen árfekvésbe nincs sok best buy vétel de azért nézegetek....
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
feco100
tag
Sziasztok!
Nos végre megérkezett az új gépházam Fractal Design Arc Midi. Immáron 1 napja dübörög benne a konfigom. Néhány tapasztalatot szeretnék megosztani.
De először is mindenkinek köszönöm a segítséget aki megkönnyítette a döntésemet!Különösen VIZIon, smiti és nem utolsó sorban ShellKretor fórumtársaknak az önzetlen segítségükért!!!
Elöljáróban annyit, hogy egy Sharkoon T9 Economy - t váltott le. Nagy előrelépést jelent ez számomra és úgy tűnik, hogy ez a kuckó egy jó ideig szolgálatban lesz nálam. Igazából semmi bajom nem volt a Sharkoonnal de amikor az Arc Midit elkezdtem kicsomagolni akkor már meg is értettem, hogy miért is került szinte annak a duplájába. A súlya első emelésre nem semmi, mikor levettem az oldallapokat hát azok se semmik. De igazából nem szeretném ennyire magasztalni, mert biztosan van ennél sokkal jobb is. Kaptam egy olyan házat a pénzemért, ami mind kívül, mind belül megfelelő a számomra!
Pozitívumok:
- elég jó kábel menedzsment (kényelmesen vissza tudtam tenni az oldalát, pedig van kábel bőségesen)
- jó hűtés (pár fokkal hűvösebbek a vinyók mint eddig)
- viszonylag halk gyári ventilátorok (bios - ban leszabályoztam őket)
- szerintem jó kinézet (ez nagyon szubjektív )
- elég könnyű szerelhetőség
- elég szellősnek tűnik még telepakolva is
- stabil, masszív felépítés
- van hova lefogatni a kábeleket az alaplapi tálcán hátulról (pl. a Corsair házaknál nem volt, amiket néztem)
- stabil HDD rögzítés (gumibakok is vannak, minden tálcán ott a hely az SSD felfogatásához is)
- bőven lehet bele szerelni ventilátort
- porszűrők mindenhol (felül is)
Nagy vonalakban ennyi jutott eszembe.Negatívumok:
- csavarok minősége (gyárilag meg volt szakadva a menet több darabon) nem az igazi (főleg azokra gondolok amelyeket kézzel is lehet tekerni) de legalább adtak hozzá egy csomót
- festésben is találtam kivetni valót (szerencsére a belsejében)
- gusztustalan kábel (HD audio/AC 97)
- elég erős a bekapcsológomb világítása (főleg tök sötétben)
Ezek inkább csak kukacoskodások szerintem, de ettől még jelen vannak.Összességében teljesen elégedett vagyok ezzel a házzal. Nekem nagyon bejön a stílusa, szerintem jól választottam. Eddig nem csalódtam benne, remélem a későbbiekben sem fogok.
Még annyit, hogy raktam bele még egy ventilátort, egy ilyet
Szerintem eszméletlen jó
ShellKretor ajánlom figyelmedbe egy következő ventilátor teszthez[ Szerkesztve ]
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
addikt
válasz feco100 #32986 üzenetére
+1
Nekem is ilyen házam van
Nálam is megvoltak a csavarok húzva rendesen, de egy sem volt megszakítva.
Az enyémben 6db venti szellőztet meg egy 12 csatornás venti szabályzó diktálja az ütemet, a gyári szabályzót hamar lecseréltem (amit adtak a házhoz) mert ha felénél lejebb volt véve a fordulat akkor nem mindig indultak el a ventik.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
betonfelhő
tag
docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmwgLDQ5cGKHdDJ4SEpKQWFyWGVaWXF3ZW11dzdES0E
37 mid tower ház elsősorban magasság (másodsorban szélesség) szerint növekvő sorrendbe rendezve.
Adatok: magasság, szélesség, hosszúság, súly, USB 3.0 portok száma a front panelen.
A hossz milliméterben, a súly kilogrammban értendő.(a gyártók a változtatás jogát fenntartják, a beírt adatok pontatlanok is lehetnek; ha nem mérsz le mindent saját kezűleg kétszer, magadra vess.)
[ Szerkesztve ]
-
feco100
tag
válasz betonfelhő #32988 üzenetére
Remek táblázat!!
Sokaknak jelenthet segítséget, akiknél a méret a lényeg
KöszönjükÚgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
törölt tag
válasz hitman, #32983 üzenetére
A V3-as TT-ben nincs kábel menedzsment. TT-ből a GS-III talán ami megvehető szerintem, de abban is csak 1 cm-es a wiring space, szóval nem sok...
-
törölt tag
-
Falcon C.
aktív tag
Nagyon piszkálja a csőrömet, ami a fórumon is olvasható volt valakitől: a Midgard II tetején lévő dokkoló "lyukas". Eközben sok tesztben látható, hogy van rajta 2,5"-es takaró. Addig keresgettem, amíg ezt találtam:
"Xigmatek has also placed a hot swap bay in the top of the chassis ... the retail version will come with the 2.5" area open, while the first samples shipped with the entire bay covered." (TechPowerUp - Xigmatek Midgrad II review)
Ez az egy tart vissza, hogy megrendeljem. A Zalman Z9 nekem ronda, marad a Fractal.
[ Szerkesztve ]
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
trafipax
tag
Keresek m-ATX házat (akár táppal ellátottat is) egy diszkret VGA nélküli konfigba,
ami elfogadható minőségű, minél olcsóbb. Office+film nézés a cél, nem lesz game.
pl egy HKC S005ND nagyon felejtős???
még nem döntöttem el hogy intel vagy amd lesz-é a konfig.
köszi[ Szerkesztve ]
elégedett vagyok az elégedettlenségemmel
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Fentebb olvastam, hogy lesz valami tesztféle Cooler Master RC-120A-KKN1 Elite 120 Advanced-hez, de tudna addig is valaki mondani róla pár szót? Hűtés, kábelmenedzsment stb?
Előre is köszönöm!
Máté
-
Kashim
őstag
Bocs hogy ide írok, de hátha tud valaki segíteni. Sehol nem találok itthon fekete Fractal Design Define R4 sima oldallapos házat. Létezik, hogy ennyire lenullázódtak a készletek, szünetel a gyártása? Még külföldi oldalakon is alig látok, lehet ahol ki is van írva, ott sincs készleten. iPonon kérdeztem, 3-4 hetet írtak, de gondolom az sem biztos. Nem ismertek valakit aki foglalkozik ilyen házakkal, nem-e tud beszerezni? Igazság szerint jövő héten rendelném, de kezdtem aggódni, hogy talán megszűnt és leváltották azzal a hülye plexis ablakos változattal, ami nekem nem kéne. Szürkét meg fehéret meg nem biztos hogy vennék, ha még van fekete.
-
Mate
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest