- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
IN WIN lesz a REX 3 ellenfele, már régóta vágyom rá hogy bemutassam a márkát, mert érdemes
-
cyberkind
félisten
Üdv !
Milyen házat ajánlanátok abszolút csak játékra ?
-
törölt tag
válasz cyberkind #30804 üzenetére
Coolermaster Storm STRYKER
Rudi cikkén kívül annyit tudnék hozzáfűzni, hogy valóban király ház és kiemelkedő hűtéssel is rendelkezik. -
törölt tag
válasz cyberkind #30807 üzenetére
A HAF X gyári 4 ventivel is csak középszintű hűtéssel rendelkezik. Annál a Stryker sokkal hűvösebb.
Nagyon jól hűt még az Overseer RX-1 és az Obsidian 650D is.
-
margithid
veterán
válasz #98593280 #30777 üzenetére
A xigmatek asgard pro-val mi a helyzet? Egy időben az is nagyon ajánlott volt.
Hűtése megfelelő? Melyik a jobb ilyen téren, a bitfenix outlaw vagy a xigmatek asgard pro?
Ezekhez képest a COOLERMASTER RC-120 hol helyezkedik el? Tudom sima ATX és miniITX, de érdekelne, mennyivel hűtenek jobban az ATX házak. (ha egyáltalán jobban hűtenek)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz margithid #30810 üzenetére
Az Asgard Pro idejében még nem mértem a hőfokot. Az Asgard 381-hez tudom hasonlítani, az a középmezőnyben van. A Bitfenix Outlaw, az a Merc Alpha alapján az élmezőnyben. RC120 nem járt nálam, kövképpen nem tudom. Ha tippelnem kellene, szerintem az RC120 rosszul hűt, azt gondolom 5-10 fokkal is rosszabbak benne a hőfokok, mint egy alsó kategóriás ATX házban.
-
Asbee
veterán
Így van nem minden házventi jó a tápba. A tápventik indítófeszültsége általában jóval alacsonyabb mint a a házventiké és a légszállításuk is nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz #98593280 #30812 üzenetére
Valaki itt vagy egy másik topikban linkelt egy hőfoktesztet asszem, ott a bitfenix prodigy 10 fokkal hűvösebb volt mint a collermaster RC120.
Azért az asgard pro szerintem el kell, hogy érje a merc alpha/outlaw szintjét, mivel azokban csak egy venti van, mig az asgard proban 2. Erőssen kélem ,hogy egy ventivel hűvösebb a bitfenix mint az agard pro kettővel, akármilyen jól kialakított ház is. -
törölt tag
válasz margithid #30814 üzenetére
mini ITX házakkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mivel nem teszteltem még olyanokat.
Az Asgard Pro-t sem. A 381-ben mondjuk gyárilag csak hátul van venti, én pedig most ezt az adatot adtam meg, mert ez van összesítve a 381 szempontjából. Amúgy a 381 sokat javul ha több ventit teszünk bele, az alaplap 3 fokot, a cpu 4 fokot, a hdd 10 fokot, a gpu 3 fokot.A Merc Alpha pedig gyári 1 ventivel is igen jól hűt, hogy miért azt nem tudom, talán ilyen a ház belső szerkezete és légáramlás kialakítása. Attól hogy 2 vagy több venti van egy házban, még nem biztos hogy jobb a hűtése egy 1 db ventis háznál. Ezt tapasztalatból mondom, mert mérési adatok bizonyítják ezt, nem feltételezés.
-
Mahrenburg
őstag
válasz #98593280 #30801 üzenetére
Örülök, nekem is tetszenek az IN WIN-ek, főleg, hogy már említetted, hogy jók, így már régóta vágyom rá, hogy olvassak róluk!
(Jól értettem, hogy most készül a cikk? Vagy milyen stádiumban van?)"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
törölt tag
válasz Mahrenburg #30817 üzenetére
most hetvegen kesz lesz. fele megvan:-)
-
soultrapp
senior tag
a zalman z11plusnak a ventiknek van molex csatija?
Mert néztem a házhoz egy aerocool f6xt előlapi panelt.
Vagy ezeket hogy lehetne pontosan össze kötni?[ Szerkesztve ]
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Házat keresek az adatlapomon lévő konfignak.
Egy darab kifelé fújó halk ventilátort akarok benne működtetni egyedül.Ahogy olvasgattam a topikot a Merc Alpha kiváló alanynak tűnik a célra.
A kérdésem, hogy ebben az árkategóriában még mely házak jöhetnek esetlegesen számításba?
Legfontosabb szempont, hogy hűvös legyen.(A Merc Alpha kapható még egyáltalán??)
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
margithid
veterán
válasz Gercsa #30824 üzenetére
Pont ma kérdeztem ShellKretor mestert és azt mondta, hogy az asgard pro-t nemtesztelte, igy véleményt se tud róla mondani. (hűtésről)
Az én magánvéleményem, hogy az asgard pronak kell hozzni a Merc Alpha szintjét, mert ott két venti van.
Ráadásul annak is van szelőzőnyilása oldalt és felül is. -
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok!
ATX méretű házat keresek ASRock Z77 Extreme4 laphoz 13-16k környékén. Nem gamer gép lesz, tehát nem kerül bele HIgh End VGA kártya.
Fontos lenne, hogy legyen előlapi (akár a tetején) min. 2db USB 3.0 csatlakozó. (alaplapon 19 pin csati van neki)Ami kinézetre bejönne az a Cooler Master Silencio 550/551, ami tudja, amit szeretnék, az meg a Sharkoon Rex8 Value.
Top I/O: 2x USB3.0 (internal 19-pin mainboard connector)
Front I/O: 4x USB2.0, 2x audioVan esetleg egyéb ötlet?
Üdv
YB.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
SpZ
senior tag
Chieftec LIBRA LF-01B ről lehet tudni valamit főleg az alaplap tálca mögötti hely érdekelne. Xigmatek Midgard II vel szemben mi a pro/kontra?
-
soultrapp
senior tag
csáótok!még mindig a zalman z11pluson töröm a fejem,de nem tudom,hogy pl:a videokartyam miatt az jó lenne-e.mert nincs rajta oldalt szellőzés.
mert az aztán tud melegedni van,hogy 80fokos.
vagy nem sokat számít az oldalsó szellőzés? -
soultrapp
senior tag
Erre is válaszoljon már valaki létszi
Fontos lenne. -
grizlisandor
veterán
válasz soultrapp #30819 üzenetére
(#30820) Gercsa: Jó lesz az, SK hőfoktesztjében jól szerepelt! itt(katt) meg is tudod venni!
(#30819) soultrapp: a 2db 80 mm-es ventinek, amik a HDD hűtéséért felelnek, ha jól emlékszek molex csatlakozója van. A 3db 120 mm-es ventinek pedig 3 pin-es csatlakozója van. ShellKretor tesztelte a házat ő tud mondani biztosat!
(#30827) Yogi Bear: Z77-es alaplap mellé Silencio-t én nem vennék, ha később lesz tuning, hanem inkább egy jól szellőző ház lenne a célszerű. Sharkoon REX8 Value nem tudom milyen lehet, elvileg nemsoká jön ShellKretor cikkje a Rex3-ról! Szerintem olyasmi lehet a Rex8 is. Inkább ezek felé tereld a figyelmed:
- Zalman Z9 Plus, 18k
- NZXT Tempest 410, 16k
- Xigmatek Asgard Pro, 13k
Ezekről van mind ShellKretor cikk, ami segít dönteni... Én a Z9 Plus/Asgard Pro kettős közül választanék!
Esetleg:
- Xigmatek Alfar, 15k a sima, 18k az ablakos, ShellKretor-nál van egy tesztelésen, első ránézésre egy egész jó ház, de pontosabbat ő tud mondani...
BitFenix Shinobi Core, 16k a sim, 19k az ablakos, erről Logout-on felleled a cikket.(#30829) SpZ: Ha jól emlékszem ShellKretor-nál volt ez a ház, ő tud róla mondani valamit...
(#30830) soultrapp: Ahhoz képest, hogy az oldallapon nincs a VGA/CPU mellett venti...
[ Szerkesztve ]
-
soultrapp
senior tag
válasz grizlisandor #30833 üzenetére
az én karim kicsit jobban fűt azért,attól ami a tesztben volt.
a csati meg egy aerocool f6xt előlapi panel miatt érdekelne,hogy tudom őket majd rakotni,mert nem is merem sem a házat sem a panelt.[ Szerkesztve ]
-
soultrapp
senior tag
válasz grizlisandor #30835 üzenetére
azt mondta shellkretor,hogy rossz a szellőzése és gondoltam lecserélem.
amiket ajánlott azok közül csak ez tetszik,de annyi a venti benne,hogy nem tudom a lapra kötni mind.
max valami átalakítóval.vagy ezzel a panellal,de még nem tudom ez jó lesz-e hozzá.amúgy 20szánok a házra+a panel.
tudsz jobbat ennyiért? -
törölt tag
válasz Gercsa #30820 üzenetére
Merc Alpha és a Bitfenix Outlaw is jó lehet Neked.
Már 1 db ventivel is meglepően jól hűtenek.
Ennek a ventinek pedig hangja sincs, még maxon 800.on is 45 dB-t mértem
és ezen a fordulaton is elég jól hűt:
SCYTHE Kaze Slip Stream 12cm 800rpm, 2k
most akciós is[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Yogi Bear #30827 üzenetére
A Sharkoon REX-ek elég jó házak, de mondjuk gumis HDD felfogatás nincsen bennük. Talán a Xigmatek Alfar-t tudnám Neked ajánlani. Bár kinézetre nem Silencio, viszont gumis HDD szárakkal rendelkezik és 2 db USB3 található a tetején. Árban is megfelelő, mert 15eFt.
-
törölt tag
válasz soultrapp #30842 üzenetére
Nálam sima Z11 volt, nem Plus. A simában nincs felül és oldalt sem venti. Ha kék LED-es, akkor szerintem azok is 3 pinesek lesznek. Egyébként a led-esek nem hűtenek jól, viszont az a hátsó sima Zalmi, az piszkos jó.
A linkelt Aerocool molex-es venti szabályzót nem ismerem, de nem hiszem hogy megvenném. Az Aerocool gagyi minőséget képvisel ház tekintetben, nem biztos hogy a venti szabályzójuk jó. Ha nekem kellene szabályzó, akkor Scythe, pl :
Scythe Kaze-Q-8 Fan Controller (fekete)
Bár 500 Ft-os 3 pines elosztókkal az alaplapi kimenetek is leoszthatóak. -
grizlisandor
veterán
válasz soultrapp #30836 üzenetére
Igen a szellőzés, ahol a Tauron is elvérzett...
A panel, amit néztél 5k, így marad 15k.
- Zalman Z9, 16k
- NZXT Tempest 410, 16k
- Xigmatek Asgard Pro, 13k
- BitFenix Shinobi Core, 16kEsetleg egy elosztóra rákötni az összes házventit és az alaplapról vezéreltetni nem lenne jobb?
- Xigmatek Midgard II, 20k
- Corsair Carbide 300R, 20k
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest