- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tts
addikt
válasz Stalker-2572 #1550 üzenetére
műanyag dipitáska?
-
mézespálinka
senior tag
szevasztok!
létezik olyan ház, amiben jó minőségű(pl chieftec400w-os) táp van? -
Stalker-2572
veterán
Full passzív üzemmód lenne a cél, úgy tervezem, hogy pár helyen kivágom a tetejét és szűnyoghálóval helyettesítem várom az ötleteket!
All Black...
-
mézespálinka
senior tag
mégegy nagyon lámi kérdés
hogy tudom megnézni hogy a gépbe beépített táp van e?-
a beépítettt tápot ki lehet szedni hogy berakjak egy másikat?-amennyiben igen, előfordulhat hogy más méretű, és nem fér bele?(most benne egy codegen 300w-os táp van, és egy chieftec 400w-os jönne bele)
előre is köszi -
Stalker-2572
veterán
válasz mézespálinka #1555 üzenetére
Jó minőségő pl Chieftec táp jó minőségű Cheiftec házakhoz van [link] (ez a ház márkája is)
Gépbe nincs belehegesztve/szegecselve egy táp se.... nézd meg hátulról csavarok fogják
Ha ATX házad van, akkor abba belemegy bármilyen más ATX-es táp is.All Black...
-
mézespálinka
senior tag
válasz Stalker-2572 #1556 üzenetére
köszi a segítséget.
és honnan tudható meg hogy atx-s e a ház?? -
Dirtyz
őstag
válasz mézespálinka #1557 üzenetére
Nem valószínű, hogy a Chieftech gyárt nem atx-es házat
Védd a fákat, egyél hódot!
-
Stalker-2572
veterán
válasz mézespálinka #1557 üzenetére
Féltem, hogy ez lesz a következő kérdés Leírás? Doboz? Google? Esetleg lecentized a táp méretét és cetlivel mész be a boltba, hogy ekkora kő
All Black...
-
Stalker-2572
veterán
Antec Overture II
40k táp nélkül
Ez nagyon tetszik, nincs valami hasnló, csak olcsóbb...
[Szerkesztve]All Black...
-
törölt tag
Hello!
Így egyben nem hiszem, hogy be tudod szerezni, mindenesetre R.Zolinál ([link]) azért érdemes lehet megérdeklőni.
Az biztos, hogy vehetsz nála külön Cape Cora radikat: 55K-ba kerül a 10 darab, plusz csövek, plusz csatlakozók...olyan 60-65K-ra jön ki az egész. (Viszont sorba kötve hatékonyabb, mint az Alphacool féle gyári megoldás.)
Kraptor használtan is árult, 45K-ért, mindennel, csővel, csatival, oldallappal: [link] Kérdezz rá, hátha még mindig eladó!
Erre még számold rá a Stacker cca. 40K-s árát...korántsem olcsó cucc, de felettébb hatékony és nagyon durván néz ki!
[Szerkesztve] -
nbk
aktív tag
hali
házat akarok venni, egész nap a fórumot olvastam, kicsit okosabb lettem, de azért jólenne tanács házvásárláshoz....
szempontok:
- jól szellőzzön
- szolid design
- 15-17 e körül max...
- csavarmentes (van ilyen árban?)
- fehér DVD meghajtóm van...
- ajtót nem szeretem, de ha nem kapok világos házat akkor muszáj lesz a DVD miatt...
egy 360-as chieftec táp megy majd bele...
megathx előre is
[Szerkesztve]''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
Teszla_
senior tag
-
törölt tag
válasz yakuza.tora #1571 üzenetére
Variációk egy témára: [link]
Az oké, hogy olcsóbb, de a Stackeren sokkal jobban mutatnak ezek a radik! -
törölt tag
válasz Stalker-2572 #1573 üzenetére
Ezek azért ''passzív házak'', mert az Alphacool gyárilag passzív vízhűtéssel szereli fel őket, azaz a radiátoron nincs ventilátor.
Nem tudom, milyen léghűtésre gondolsz... Ha ventilátormentes, teljesen passzív hűtésre, akkor az egyetlen általam ismert gyári megoldás a Zalman TNN sorozata, ami a tekintélyes méretű álló ház nagy hőleadó felületű oldallapjával és sok-sok hőcsővel operál.
Házilag víz nélkül passzív rendszert összehozni...mondjuk úgy, kihívás. (Mivel nincs ami elszállítaná a házból a hőt.) -
yakuza.tora
addikt
válasz #72042496 #1572 üzenetére
Ízlés kérdése. Azért egy Chieftec Bravo megjelenése is tekintélyt parancsoló!
Amikor a barátnőm először meglátta, 20 percen át csak a levegőt kapkodta...aztán elkezdett beszélni...és én szinte még most is azt hallgatom! (nem szeretnék munkát adni a moderátornak, ezért csak annyiban foglalnám össze az általa elmondottakat, hogy kicsit nagynak találta az új számítógép házat )Alléz Olympique de Marseille!
-
törölt tag
Hát igen...érdemes volt végignézni a linkeket, nem számítottam rá, hogy ilyet is lehet venni.
Elkövettem a hibát: kiszámoltam, kb. mennyibe kerülne a rendszer...ha nem tévedtem, a nagyobbik Zalman TNN-el egy árkategória, viszont annál sokkal esztétikusabb - szerintem legalábbis. Szűk rétegnek készült bár, de azt mondom, van létjogosultsága!
yakuza.tora: Mi az hogy! A nagy Bravo lehet, hogy be sem férne az asztalom alá! Viszont a Stacker mélyebb. Amúgy kategórián belül tényleg ízlés kérdése.
Stalker-2572: Léghűtéshez csak amolyan betonjúzer szinten értek (mondjuk a többi hűtéshez is ), de ha nem ráncigálod agyon a rendszert, akár még elég is lehet a procira a Ninja. Tápod is passzív lesz?
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz #72042496 #1578 üzenetére
nem ráncigálod agyon a rendszert, akár még elég is lehet a procira a Ninja.
Szerintem is elég kell, hogy legyen, majd meglássuk tuning mennyire fér bele.
Tápod is passzív lesz?
Szerintem semmilyen passiv alkarrésznek nincs önmagában értelme, csak ha minden azAll Black...
-
kiSSrac
tag
válasz #72042496 #1567 üzenetére
Ha úgy vesszük akkor minden Stacker táp nélkül érkezik...
Csak azért mondtam, mert azért nem olyan rég még a középkategóriás júzer is a házzal vásárolta a tápot (márminthogy benne volt) legfeljebb hamar kicserélte...
Egyébként nekem nagyon bejött a Stacker... kivéve LAN Partinál (ugyebár cirka 14kg plusz táp plusz egyebek )
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz kiSSrac #1580 üzenetére
Én azt mondom, a közép, ill. alsóbb kategóriában is érdemes a PSU-t külön beszerezni, hiszen gyárilag a legtöbb esetben selejt tápot pakoltak / pakolnak a házakba.
Persze vannak azért üdítő kivételek is:
Havernak építettem gépet, s sikerült kifogni egy jófajta Foxconn házat ([link]), amelybe gyárilag egy 350W-os FSP tápot szereltek! (Valamivel több, mint 12K-ba került így.)
Ha már ház topic, gondoltam, leírom, hátha hasznára válik valakinek.
Hja, Stacker egy orbitális disznó, ezért (is) szeretem! -
nbk
aktív tag
sziasztok,
#1566 up?
annyi változott, hogy az összeggel elmegyek 20ig max és jólenne ha lenne benne stuff, nem akarok olcsó zörgős házat...
köszönöm''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
eastsider
nagyúr
[link]
sztetek ez a ház gáz lenne úgy h kis helyet foglalnak a hw-im szal h nem tul nagy? v a szellőzésnek jót tesz?
/mATX lap+kis VGA+1ODD+1HDD/ -
nbk
aktív tag
válasz eastsider #1584 üzenetére
mivel az oldala zárt, ezért tökmindegy mennyi cucc van benne, ha kevés az sem fog látszani... szerintem király, bár ha nem pakolsz bele akkor csak hátrány a nagy méret... cipelés/tárolás...
szellőzni kisebb ház is tud rendesen szerintem''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
kiSSrac
tag
válasz Teszla_ #1582 üzenetére
több
mondom alapból ugye 14-15 kiló maga a ház...
namármost egy táp 2-3 kg...
az alaplap, prociventi megint legalább 3 és akkor még a meghajtókról nem beszéltünk, nekem speciel 7darab van bent...
én azért saccoltam 25-30kg közé, főleg amikor egyszer cipeltem
[Szerkesztve] -
Teszla_
senior tag
válasz kiSSrac #1586 üzenetére
Pont ma voltam kénytelen levenni az asztalomról, mert ki akartam takarítani. Más kérdés, hogy szinte egy gramm port se találtam benne
A régi Codegen háznál hozzá voltam szokva, hogy ha lekapom az oldalát, egy kézzel cipelni lehet. Hát itt nagyot néztem, amikor ez a manőver nem sikerült -
boba6
senior tag
aki reális áron jó házat akar magának az Antek SLK3000B-t vegyen
15500 körül kell legyen az ára táp nélkül, de ennyit simán megér
gumis vinyórögzítés, 12cm szabályozható venti hátul +12cm hely elöl
élmény szerelni, egyedül az ajtaja lehetne egy fokkal masszívabb...... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
yakuza.tora
addikt
válasz eastsider #1584 üzenetére
Nekem ilyen Chieftec házam van. Az alaplapom microATX-es! Hátul 2 db 12cm-es ventit tudsz beépíteni, úgyhogy jól szellőzik! A súlya és a mérete komoly, de ha van hely a szobádba, és nem hurcolod a gépet lan partykra, akkor ez még előny is lehet!
Alléz Olympique de Marseille!
-
eastsider
nagyúr
válasz yakuza.tora #1592 üzenetére
csak az a gáz, h járok lanpartykra
a tt matrix VX csak 3,8 kiló, direkt lanpartys ház -
Teszla_
senior tag
válasz yakuza.tora #1597 üzenetére
Én is kézben vittem el a Stacker-t a kocsiig, ami kb. 500 méter volt, de a kezem majd le szakadt
Mivel csak a hátsó ülésen fért el, ezért nem láttam ki hátra a doboztól -
Szten Márs
nagyúr
Annyira qrva nehéz normális házat gyártani? Vagy ne is legyen normális, essen szét, baromira nem érdekel, de olyan kiba nehéz a rohadt távtartókat szabvány szerint odabiggyeszteni? De most komolyan...
Vettem egy Foxconn TH-01 házat. FSP táp van benne, csak nem lehet rossz, meg amúgy is. Tenném bele az alaplapot... na most a 9-ből vagy 6 távtartó passzol, vagy 3, de a 9 véletlenül sem. Mehetek majd visszavinni, a gép persze időre kell és a boltban - még ha egyből ki is cserélik - már múlt héten is karácsonyi sor volt, ami egy óra ácsingózást jelent. De nem vagyok ideges. Jó házak ezek a Foxconnok.... valamire biztos jók. Csak alaplapot nem lehet beletenni. Gratu.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs