- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hix3r
csendes tag
Sziasztok!
Ötleteket keresek, milyen házat is vegyek majd, eddig leginkább a Cooler Master HAF 922 tetszett, ami a HAF 932 "kis"tesója, jó sok szellőzéssel, egyszerű szereléssel, megfelelő mérettel.
Namost az persze szeretnék tovább felfedezni, milyen lehetőségek vann, ezért kérdezem, mit ajánlanátok 10 és 20ezer Ft- között?
Ami belekerül az X58-as Gigabyte lap, Core i7 920, léghűtéssel csak, illetve Radeon HD 5850 esetleg 5870, ebből lehet majd kettő lesz. Táp külön lesz hozzá, szóval táp nélkülit keresek. Ezeknek kellene megfelelően hűs környezet. Ami kevésbé érdekel, azok a LED világítások, meg ilyen külcsín egyebek, szóval ha abbal "gyengélkedik" a ház, akkor nem omlik össze a világ, azt szeretném, ha jól szellőzne és minden elférne benne.Nem nagyon ismerem a piacot, miket érdemes, miket nem, segítség kéne.
"It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."
-
aero.
veterán
Szia
Cooler Master CM 690 II - belső fekete festés, sata dokkoló többek között
Xigmatek Midgard - fekete belső festés, elforgatott vinyórekesz
Xigmatek Utgard - fekete belső festés
Lancool K58 - Lian Li acél kistesóA HAF amúgy pont a legcsicsásabb ebben a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Milyen házat tudnátok ajánlani br. 10.000.-Ft-ig, ami hűvös, csendes, elfogadható kinézetű, és jó minőségű?
Esetleg komolyabb táppal szerelt ház is érdekelhet, 20.000.-Ft-os árig.
Kinézetre ami tetszik, az ez az Asus, bár erről nem sok jót olvastam a fórumon.
Várom a javaslatokat, és előre is köszönöm a segítségetHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
aero.
veterán
válasz klepto #10803 üzenetére
Szia
Bármilyen jól néz ki ez az ASUS, a minősége csapnivaló. Helyettük:
- Cooler Master Elite 335
- Xigmatek Asgard
- Thermaltake V3 Black EditionTáppal:
(Gyengébb minőségűek, mint az előbbiek. Táp: Gigabyte SuperB 460W)
- Gigabyte GZ-X1
- Gigabyte GZ-X2
- Gigabyte GZ-X3[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Köszönöm a tippeket, de egyik sem fogott meg igazán
Édesanyámnak ilyen, XDL Happy-5W fehér házikót vettem, ami szép, olcsó, és egész csendesen teszi a dolgát.
Nekem jelenleg egy Merkury KM81 full fekete házam van, amit részben meguntam, nem jó hangszigetelő, és iszonyat mennyiségben megül benne a por.
Ezért szeretném lecserélni egy szebbre, csendesebbre, és pormentesebbreHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
aero.
veterán
válasz klepto #10805 üzenetére
Én az ilyen házakat nem szeretem, jó olcsó, meg P4-nek elég, de könnyen berezonálnak, ill. nagyon hajlékony az oldallapjuk pl.
Ha egyik se jön be, akkor úgy igazából nem tudom még mit ajánlhatnékGigabyte Luxo széria még esetleg:
- X140
- X142
- M1004Vagy ott van még a kicsike ATX ház, a GMC Toast R2. Kép a belsejéről.
[ Szerkesztve ]
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Segítségeteket szeretném abban kérni melyik a legjobban szellőző és egyben a legkevesebb pórt magába gyűjtő ház???Mert hallottam hogy a zalman gs-1000 álítolag nagyon jó légkavaró hatású és kívülre fújja a port!Akármilyen segítséget örömmel fogadok!A 5 ezer ft-ostól az 50 ezer ft osig!
-
elfelejtette
veterán
Mit tudnál ajánlani, ha valami nagyon elvetemült (traktor) kinézetű ház kellene? A HAF922 jó lenne kinézetre, csak arra azt mondják a tulajok a topikjában, hogy nagyon hangosak benne a 20cm-es ventik...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
aero.
veterán
válasz elfelejtette #10808 üzenetére
Azt mondod legyen extrém kinézetű?
Valami más kritérium? Amúgy a ventilátorokon lehet segíteni szabályzókkal vagy ellenállással is, de a lap is tudja őket szabályozni.NZXT háza táján lehet még nézelődni esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
pitbull93
tag
Még azt is mondták hogy ha monitorral kerül egyszintbe (pl:nem a rendes helyén alul van az asztalba hanem a monitor mellett,egyszintbe)akkor lényegesen kevesebb pór megy bele!Igaz szerintetek?:S
-
elfelejtette
veterán
Hát ez már tényleg elég elvetemült!
NZXT házikóknak utána nézek. Azokat amúgy hol lehet beszerezni? Kérdés, hogy le tudom-e hozatni ide Debrecenbe úgy, ahogyan anno a Computermode-ból sikerült beszereztetnen a cuccokat..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
aero.
veterán
válasz pitbull93 #10810 üzenetére
A beszívó ventilátoroktól, a lakástól/háztól, szőnyegtől, környezettől függ nagyrészt. Porszűrőkkel ki lehet szűrni, de rendszeresen takarítani kell, ha olyan a környezet.
elfelejtette: Engusznál ( Pcgear ) vannak NZXT házak, gondolom más típusokat is be tud szerezni, de ezt tőle kérdezd meg.
[ Szerkesztve ]
-
sirzollee
tag
Hali!
Véleményeket szeretnék,mert nem tudom eldönteni melyiket vegyem meg:
COOLER MASTER 690PURE BLACK WINDOW vagy NZXT TEMPEST EVO -
jookomak
őstag
sziasztok!
kezdem úgy érezni, hogy nem elég nekem a cm elite 331 házam, szóval lecserélném. konfigom adatlapon, de további vinyók érkeznetnek.
lehetséges jelöltjeim a következők:cm 590 nagyon tetszik benne a vinyókeret megoldása. (új 17k)
cm 690 sima vagy a 2. kiadása. jól látom, hogy belső felépítésre annyi a különbség az 590-hez képest, hogy fölülre beférnek nagyobb ventik, alul középen is van ventihely? meg persze a vinyók elrendezése más. (új 20k)
lancool k58. belsőre hasonlónak érzem a cm 690-hez, kb árban is annyi. (új 21k).
cm storm scout. egy zavar benne, hogy az alaplap fölött a tetején nem túl jó helyen van a lyuk a kábelek elvezetéséhez. (új 21k)és egy külön kategória a végére: használt cosmos 30-ért.
mit gondoltok, melyik lenne a legjobb megoldás? inkább halkság, mint teljesítmény párti vagyok. mostani gépben 3x12 cm venti, és a táp.
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz jookomak #10817 üzenetére
Szia
Mivel nincs olyan nagyon brutál konfigod, ezért én elgondolkodnék a CM 690 2. kiadásán, javítgatták az előd hibáit, plusz ott a hasznos sata dokkoló is. Belül fekete festés, a kábel elrendezésre sincs panasz.
sirzollee: Ja, hogy plexi. Akkor én maradék a Tempest-nél, nekem tetszik.
-
gtamate2
veterán
Sziasztok!
Egy ilyen házam lenne, szerintetek érdemes lecserélnem? Olyan plusz 10k-m lenne rá, és célom a jól szellőző ház lenne. A mostaniba nincs igaz plusz venti csak a proci és a vga-jé.
Hőfokok:
proci idle: 38-42
100%: 47-55vga:
idle 40
100% 60-70*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Tothgera30 #10821 üzenetére
Hol nézzek szét?
ez tetszik, csak 20k-t nem szívesen költenék a házra inkább olyan 15k-t.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Tothgera30 #10823 üzenetére
ezek nem annyira tetszenek, ami jobb az már 25k-ért van Plexi oldallapos kellene.
Ez a NZXT Lexa S nem rossz, de ami van kép az árgépen ott valami szörnyű, így viszont tetszene[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Tothgera30 #10825 üzenetére
Köszi, de ez a Lexa S nagyon megtetszett, amint viszik a házamat veszem is meg
*Sn0w
-
planbmokus
senior tag
Én sok szeretettel ajánlom neked a 922-t nekem szeptember óta van meg, ésnagyon szeretem.
Nagyon jól szellőzik, viszont az egyetlen jó tanács ha ilyet veszel:
-Véletlenül se tegyél bele felülre 2db 12cm-es ventit, mert a rács kialakítás miatt nagy a szélzaj!
Cimborámnak ugyanilyen van, csak 20cm-es ventit tett bele, ami lassabban jár ugyanakkora légszállítás mellett és hangja sincs! kicsit drága, de megéri kb 3-4ezer a 20as venti.
Sajnos a 20ezerbe nem fér bele, de megéri rá beruházni, mert jó barátod lesz!"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
elfelejtette
veterán
válasz planbmokus #10827 üzenetére
Hy!
Neked nem hangosak a 922-es ventijei? Csak mert azt hallottam, hogy elég zajosak. Milyen fordulaton mennek nálad?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
-
Egon
nagyúr
Szeretném lecserélni a P180B-met, valami olyanra ami kevésbé engedi ki a zajt.
Acousticase C6607-et akartam (már volt olyanom, nagyon jó ház), de már nem lehet kapni sehol, így valami hasonló kellene. Max. 50 cm magas legyen. Ötlet?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Jimmy8
senior tag
Szia!
Megírhatnád a véleményed a házról. Látom neked előtte CM is volt, például ahhoz képest milyen?
És is ilyen TT-kel szemezek (nehezen találok megfelelő házat, már keresem egy ideje az igazit )de félek a "kicsi" súlyától, ill. többen írták már a TT-ról, hogy nem kellően masszív.Hang nagyon "kijön" belőle?
[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
válasz elfelejtette #10829 üzenetére
A gyári 20 centisek nem(1db az elején, 1-et felülről áttettem oldalra), azok 800-1000 rpm közt mennek saccra(tápra vannak dugva ).
Viszont vettem bele 12cm-eseket, amik eléggé tudnak búgni 2500-on a felső méhkaptárhoz hasonló rács miatt. De ha ott is 20-as lenne, akkor nem lenne gond sztem.
Ma fogom leharisnyázni, hátha."Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
chadi
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyiket vennétek a kettő közül ha csöndesség a fő szempont?
Sharkoon Rebel 9 Aluminium
xigmatek utgardvagy nagyon nem egy súlycsoport?
-
planbmokus
senior tag
válasz planbmokus #10833 üzenetére
Bocsánat" 1500 rpm
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
carrot
tag
Xigmatek Asgard gyors bemutató. Klikk. Ha valakit ilyesmi érdekel.
-
DarkDeer
senior tag
A Sharkoon előlapja nem lukacsos, így kicsit gyengébb a szellőzése, kicsit melegebb belül, de halkabb.
A Xigmatek előlapja tésztaszűrő, emiatt jobban szellőzik de a hangok is jobban kiszűrődnek belőle, és a por is könnyebben bejut, hiába van benne porszűrő.
Egyéni ízlés kérdése, nekem tésztaszűrős házam van, de most fogom lecserélni, mert nekem a csendesség fontosabb mint pár fok mínusz. -
veresp
tag
Sziasztok!
A kérdés a szokásos, milyen házat vegyek?
Követelmények:
- Alulra szerelhető tápegység
- HDD-ek oldalra forgatva lehessen beszerelni.
- Csavarmentes szerelhetőség
- Legalább 1db 12cm-es ventilátor hely.
- Halk, rezonancia mentes működés.
- Midi méret. Minél több HDD-vel.Szolid megjelenésű házra gondoltam. Munkagép lesz, nem lesz benne 2 videokártya, csak sok HDD.
Régen volt egy Chieftech nagytorony házám, de azt eladtam. Minőségileg hasonlót szeretnék csak kisebbet. -
agemate
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Thermaltake Element T házról?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Új házban gondolkodom, de segítséget kérnék. A mostanim egy aOpen H700b torony (ami valszeg eladóvá válik majd), de szeretném lecserélni.
Ki is néztem egyet, Corsair Obsidian 800D. Minden nagyon teccik, egyeüdli visszatartó dolog az, hogy nem biztos, hogy megint szeretnék egy ekkora házat. Viszont nagyon teccik a belső praktikussága, az igényessége, a jó szellőzése, az is, hogy belül is fekete. Illetve az is, hogy külsőleg elegáns és letisztult is egyben. Csak a ház méretével van bajom.Tudna ajánlani nekem valaki egy ehhez hasonlót, de méreteiben picivel kisebbet?
thx előre is
-
DarkDeer
senior tag
-
DarkDeer
senior tag
válasz AndrewTdi #10846 üzenetére
Gózom sincs milyen hangosak a ventik, élőben még egy Lian Li házhoz sem volt szerencsém. Mivel nagyon jó minőségű házak így valószínűleg a beleszerelt ventilátorok is jó minőségűek és halkan működnek. Privátban elküldtem Neked Engusz e-mail címét, majd Ő válaszol a kérdéseidre.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest