Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kam1kaze

    tag

    Pár éve egy Razer Mamba Elite egeret használok, ami hibátlan, csak a kezem egy ideje sérült, ezért gondoltam, váltanék egy könnyebbre.

    Most, hogy akciós volt (9.999 Ft) a SPC Gear LIX Plus Wireless egér, ami majdnem fele olyan súlyú mint a Razerem, gondoltam kipróbálom. Nagyon bejött, mérete, súlya, görgője (nagyon könnyen lehet görgetni), viszont amik voltak eddig egereim, ennek a legnehezebb lenyomni a gombjait. Ma viszem vissza, mert a 2 hét alatt nem sikerült ezt megszoknom benne, az ujjam is jobban fájt tőle.

    Pár napja egy Razer DeathAdder V3 egeret is rendeltem, ez már túl könnyű is, vezetéke el is húzza kicsit, ezt mondjuk tudom orvosolni, de valahogy nem kényelmes a kezemnek, hamarabb elfárad rajta, pedig ennek a legjobb a gombja eddig, nagyon könnyen lenyomható. Azt néztem, hogy kicsit mintha be lenne döntve jobbra, lehet ez a bajom vele, ezért kezdett fájni hamarabb a csuklómnál.

    A kettő párosa lenne nagyon jó. SPC Gear LIX Plus Wireles (nem létfontosságú a vezeték nélküliség), hogy könnyű görgetés, könnyű egér (69 grammot pont jónak érzem), mérete is jó, meg olyan, mintha jobban csúszna az egérpadon, mint a Razer. Razer DeathAdder V3-nak a gomb erőssége tökéletes számomra.

    2 hete rengeted időt szántam az egerek átnézésére, itt is, az egér ajánlót is, külföldi oldalak, YouTube videók, de már kezdek elveszni, telítődni.

    Azt tapasztaltam és olvastam is, hogy ugyanaz a kapcsoló, más-más egérben máshogy reagálhat. Mert igazából az lett volna a kérdésem, hogy melyik kapcsolót lehet a legkönnyebben lenyomni. SPC-ben Kailh GM 8.0 van, Razer-ben saját, így azt másik márkában nem találom meg (hiába a legjobb eddig). Néztem egy HyperX-et, abban TTC Golden van, meg LAMZU-t, amiben Huano.

    Szerettem volna elkerülni, hogy több egeret rendeljek (nem nagyon szeretek a 14 napos elállással élni, nem akarok az üzlettel "kitolni", hiába bolti állapotban adom vissza), de lehet nem úszom meg.

    LAMZU Atlantis M305 egeret néztem ki, mintha azt olvastam/néztem volna, hogy a Huano kapcsolót könnyebb lenyomni, viszont az oldalsó gombjai gagyik (1 éves videóban volt, lehet javították az oldalsókat azóta). LAMZU Atlantis Mini Pro-n is gondolkodtam. Razer DeathAdder V2-őt még Alzán lehet kapni (állítólag jobb fogásra, mint a V3). ZOWIE, VXE, Endgame, Glorious egereket is néztem.

    Milyen kapcsolós egereket érdemes néznem, amik könnyen lenyomhatóak?

    1. Mennyi a keret? - 20.000-nél többet nem szerettem volna kiadni, de 30.000 Ft környékéig is elmennék most már, csak legyen egy számomra megfelelő egér (tudom, nem létezik).
    2. Használtpiac játszik? - Nem
    3. eBay, külföldi rendelés játszik? - Nem
    4. Mire használnád az egeret? - Mindenes
    5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Talán claw áll a legközelebb
    6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. - 17,5/18 cm
    7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - 2.400 (lehet 2.600-ra feljebb mennék)
    8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - Legfontosabb, hogy könnyen lenyomható switch/gombja legyen (Razer DeathAdder V3 ebből a szempontból 10/10 nálam). 70 gramm körüli súly tökéletes, szerintem még a 80g is jó lehet (ez a max).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák