- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Polllen #100101 üzenetére
Az is.
Korrekt szenzor, kommersz Omron (20M) kapcsolók, de kellemesen feszesen implementálva, decens tappancsok, leválasztható micro USB/USB Type-A paracord, a felbontás és a polling rate fizikai gombbal állítható az egér hasán, minimalista, standalone driver és 48 grammos tömeg.A vastag, kétrészes kartondobozban egy fémdoboz, abban meg egy extra szett PTFE tappancs, egy grip tape szett, két bónusz TTC Gold vagy Pink kapcsoló, egy kis porvédő "zacsi", egy portörlő ecset, egy nagyobb fajta, összehúzható szájú hordszütyő és egy Chanel illatosító párna. Meg nyilván maga az egér.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Csandi
őstag
válasz FireKeeper #100100 üzenetére
Igen, ezért tettem idézőjelbe a "csúcs"-ot viszont ha már berendeltem ugye azt a 4-et amit írtma, még lehet egy Viper V3 Pro majd becsúszik még melléjük, most megint eljátszogattam a Superlight 2-vel és tac shooterre amugy nem rossz ha picit nagyobb.
Jó lesz ha itt lesz mindegyik egér és tudok végre választani -
Oposszum
tag
Egész korrekt áron elérhető most itthon az XM2we, ha valaki netán ezt nézte ki.
[ Szerkesztve ]
-
raaay
csendes tag
Váltottam a 80-90 grammos egereimet egy Endgame Gear OP1-re.
Nagyon megtetszett pont a felettem írt több kapcsoló miatt is, amit egyszerűen cserélhetek benne. Ezzel nem is lenne gond, DE úgy érzem ez a súly dolog nagyon túl van kapva. Nekem az 50 grammos egér közel kezelhetetlen. Flickkek sokkal jobbak, de nem stabil az aimom. Meglehet szokni? Vagy szar leszek innentől?A másik meg a 8k. Szerintem ez egy full marketing bullshit. Mármint van egy egered, ami 1ms-el reagál. Tegyük fel 1 ms faragva lesz a 8k-val. Nyilván ez sem teljesen ennyi és van az 2-3 ms is, de ameddig egy teszten 150-170 ms között lövök, addig nem mindegy? Ha tegyük fel 150 és 152 között lőnék mindig, akkor ezzel az egérrel 148 és 150 közé kerülnék... Hát ha ezen múlik valami. Főleg, amilyen retek játékok vannak és a szervereken is sok múlik...
Van egy 240 hz-es monitorom és nem hinném, hogy érezhető lenne a különbség. Max a microlaggokban... Annyit legalábbis biztosan nem ad pluszban, amennyit a prociból elvenne. Nem is választottam a 8k-s verziót.Valaki győzzön meg.
-
Fastfact
csendes tag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Fastfact #100107 üzenetére
JTC ha itthonról kell garival, és/vagy sürgősen, vagy aliexpress ha spórolnál egy kicsit, ki tudod várni a szállítást (kb 2 hét), és nem bánod hogy nincs gari.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
válasz raaay #100106 üzenetére
Nem tudom, részemről a "megszokás" kb. 3 perc, bármiről bármire.
Az utóbbi 14 hónapban már 40 grammos egereket mainelek (fel grip tape-ezett G-Wolves HSK Stardust és HTX Ace), de nyugodtan lehetnének 15 grammosak is.Mindenesetre
–lassabb tappancsok
–lassabb pad
–alacsonybb sens
–vagy ezek bármiféle kombinációja"Szerintem ez egy full marketing bullshit."
Nem az, de rengeteg feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy marginális különbséget érezhess (a csak 240 Hz-es monitor például már alapból kizárja). 100-ból kb. 97 embernek csak fölösleges árnövelő faktor (wireless esetén pedig akkuidőt nagyban csökkentő tényező is), a maradék 3 meg profitál belőle, igaz, nem behozhatatlan előnyt.
Egy másik topikban posztolt hozzászólásomból kivágva: "Ez nem arról szól, hogy mennyivel elhanyagolhatóbb a késleltetésbeli differencia, hanem arról, hogy 360, de inkább 540 Hz-es monitoron mennyivel simábban úszik a kurzor, ha a szükséges feltételek teljesülnek. Ez adja az extra reszponzivitás érzetét, nem az, hogy 1 helyett 0,125 ezredmásodperc az input lag."
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Mielőtt beleugranék, kérdezek.
A normál kézméretű fiam nemsokára 14 éves lesz, és meglepném egy egérrel. Megfogdosta multkor a logitech g pro x 2 superlight egeret, tetszett neki nagyon. Picit húztam a fogam az 50K-s árra, így gondoltam kérdezek itt először.
Valoranttal, CS GO-val játszik sokat, jobbkezes, kellenének oldalsó gombok (2db) is. wireless egér előnyben. Az a baj, hogy ennél több infóval nem igazán tudok szolgálni.
Ennyi infóból tudok ajánlani esetleg a fent említett logi egér kiváltására valamit kb 30-35K környékén? találtam itt aprón egy fehér logi egeret 40k-ért, de kíváncsi lennék a véleményetekre. -
válasz AndrewTdi #100110 üzenetére
Valóban értelmes javaslathoz jó lenne egy pontos kézméret (nincs olyan, hogy "normál") és fogási stílus.
Mindenesetre 10-ből legalább 8-szor nem a Logitech ugrik be, mint über alles, ha valaki megfelelő paramétereket megadva ajánlást kér.
[ Szerkesztve ]
-
Yamaha R1
tag
válasz raaay #100106 üzenetére
Nem egyedi az eseted, nem mindenhez és mindenkinek jó az ultrakönnyű egér. Nekem sem sikerült megszokni, pedig nagyon próbáltam. 90 gramm környéki egérről váltottam (volna) 49 grammosra. 1 hétig szenvedtem vele: állítgattam senst / dpit, cserélgettem az egérpadokat, próbáltam többféle skatezt rá, de sehogy sem lett jó. Egyszerűen képtelen vagyok vele megoldani a nagyon finom, pici mozdulatokat. Az egércibálós játékokban biztosan nagy előny lehet, de nekem CS-ben használhatatlan. Végül maradtam a GPX, Deathadder V3 Pro 60 gramm környéki súlyánál.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz AndrewTdi #100113 üzenetére
Félreértés ne essék, nem "szar" a Logi GPX/GPX 2, csak a formája/mérete miatt a "mindehez ért egy kicsit, de semminek sem a mestere" kategória. Ez az egyik oka annak, hogy miért olyan népszerű, de pontosan ezért a legtöbben sokkal személyreszabottabb cuccra lelhetnek, ha tudják, hogy mit keresnek.
Meg néhány részletében az árát meghazudtolóan fillérszexuáló, lásd például hulladék talpak, gagyi kapcsolók, hamar fellazuló görgő encoder és nuku parakábel, annak ellenére, hogy már 2024-et írunk. Az akkuja, a szenzora, annak energiatakarékossága, illetve a wireless kapcsolata viszont elsőrangú, de ez nem ér semmit, ha formára/méretre lenne sokkal jobb, netán még érezhetően olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
-
Evil Snowman
őstag
válasz Evil Snowman #100117 üzenetére
Ahogy nézem a francia amazon már leek-elte a leendő árat és a specek egy részét.
https://www.gizmochina.com/2024/04/01/razer-v3-pro-edition-leaked-renders/
[ Szerkesztve ]
-
raaay
csendes tag
válasz Synthwave #100109 üzenetére
Aha. 3 perc megszokás. Érthető, hogy Te ehhez hozzá vagy szokva.
Nekem meg munkámból adódóan mindegy, hogy automata, manuális váltós autót vagy személyautót vagy teherautót kell vezetnem. Neked lehet nem menne, mert nem kell egyikből a másikba ugrálni.
Nekem az új egeremnek fele lett a súlya. Előtte 20 évig mindig dupla súlyt mozgattam nagy megelégedéssel. Ne mindig magadból indulj azért ki, ha egértémáról van szó. Te nem az átlag vagy. Mondom ezt úgy hogy láttam quakes vidiket tőled.
Ahogy @yamaha R1 írta, mondjuk CS-ben nem praktikus és valorantban, de neked quakeben és apexben perfekt egy könnyű egér.
Mostani munkám as gép előtt van és abban érzem az előnyét a könnyebb egérnek. Hálás a csuklóm.
Adok még neki időt, mert maga az egér nagyon tetszik csak indulatból ki kellett írnom magamból ezeket a sorokat.
@Yamaha R1 Köszi a megerősítést.
Amúgy simán elképzelhető, hogy játékfüggő is, hogy milyen egér mekkora súllyal használható. -
Borote
addikt
válasz FireKeeper #99124 üzenetére
Köszi a tippet, végül egy Darmoshark M3 PRO-ra neveztem be, egyelőre egész jó. Annyira talán nem vészes a minősége sem, nem tervezem falhoz csapkodni - a kapcsolók meg a csuda tudja, hogy meddig bírják. Viszont van előrelépés a GPW-hez képest a kattintás feedbackjében, meg hogy mekkora erő kell hozzá. Plusz egy jó 30 grammal könnyebb is
-
-
válasz F-ECT$ #100122 üzenetére
Hidd el, hogy nem, már akkor is benne voltam a hobbiban. Az MS-nek három (négy) "jó" egere volt.
WheelMouse Optical 1.1a
Intelimouse Optical 1.1
Intellimouse Explorer 3.0
Laser Mouse 6000
Ezekből az első háromban ugyanaz a prediction nélküli, 400 cpi-s STMicroelectronics OS MLT 04 szenzor van, ami a 8 bites adatsáv miatt megmásfélszerezi a perfect controlt, ha 125 helyett 500 vagy 1000 Hz-en hajtod (1 m/s-->1,55 m/s). A negyedik meg 1000 Hz-en használható történet volt, ha nem low senst használtál (1,07 m/s), de messze volt az eredet trió legendás státuszától.
Intelli 1.1-ből és IME 3.0-ból van is itt még egy-egy fehér SteelSeries Edition japán Omronokkal, parakábelezve és Corepad for MS 1.1/3.0 tappancsokkal. : >SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz raaay #100119 üzenetére
Tudom, hogy nem mindenki áll át olyan könnyen, de a három módszerrel vagy azok tetszőleges kombinálásával szerintem bárkinek áthidalható a dolog, ha nagyon nem akar menni.
-
válasz raaay #100119 üzenetére
Egyébként akkor sem volt gondom az átállással, amikor még közel sem járt ennyi cucc a kezeim alatt, viszont az biztos, hogy miután elkezdtem komolyabban lövöldözni (2007), mindig az elérhető legkönnyebbek közül maineltem valamit, legyen szó bármilyen stílusú játékról. Értelmes határokon belül a sens ugyanez, de ugye azzal is rengeteget kísérleteztem, csakúgy, mint a más beállításokkal (Quake Live-ban a vége felé már pl. fejből is tudtam komplett, rendszerezett cfg-t írni, egy üres text dokumentumból indulva ).
Amúgy az utóbbi 5 évben (~800 óra Apexen, ~35 órányi FF VII Remake-en és az esetenkénti LAN-ozáson kívül) gyakorlatilag kizárólag klasszik Doom pörög már csak, ha épp valamit játszanék, a manapaság modernebb címekben megszokottól eléggé eltérő egérbeállításokkal (14,6 cm/360° + [link], és csakis compleveles történetek, szóval nincs fel-le nézelődés, GZDoom, meg effélék). : >
Tipikusan az a cím, ami egyszerű koncepciókra épül, könnyen bele lehet csöppenni, nem érzékeny annyira a hardverre (sem a nyers vasra, noha vannak kivételek, sem a beviteli eszközökre), de elképesztő mélységei vannak, bár magasabb szinteken a tizedmásodperces reakciók helyett a meta és a combat geometry ismerete (fegyverek és dögök pontos ismerete, hogyan kell hordákban – meg persze kisebb létszámmal – terelgetni őket, infighting, mi ellen mi jó, pályaismeret stb.), illetve a movement tech helyeződik előtérbe. Főleg 3rd party WAD-ozás folyik itten, slaughter, egy kis speedrun itt-ott, néha béta tesztelés, nagy ritkán multi, ez-az.
Valahogy már nem hiányzik az életemből a Quake-es kompetitív feszkó (mások elvárásai és a sajátom, magammal szemben, prac warok egyeztetése, community dráma stb.), bár ennek jól körülhatárolható fiziológiai/magánéleti okai vannak. Sajna már a kezem sem bírja a régi, legtöbbet használt senst (35,4 cm/180°+medium accel, lényegesen magasabb vertikális szorzóval, mint horizontálissal), és a variálás miatt csak felqrna, hogy nincs meg a konzisztens 45-50% lg/70-70+% rail. Túl aim-heavy player voltam ahhoz, hogy ne zavarjon, és mivel 8000+ óra van a franchise-ban, nem is próbálnék megszokni mást.
[ Szerkesztve ]
-
LaCeeN
tag
Vegul megfogadtam az itt kapott tanacsot es rendeltem egy VGN F1 Pro Max-ot ami ma jott meg. 2 ora hasznalat utan, azt kell mondjam eg es fold a kulonbseg a Sensei 310 utan
Eddig pozitivak a tapasztalataim. A merete epp hogy jo, a gorgo talan egy kicsit mozoghata konnyebben de idovel valoszinuleg ez valtozni fog.
-
Zaied
Topikgazda
válasz FireKeeper #100130 üzenetére
Főleg nem raknák be egy rosszabbat a jó helyett.
Az LK jobb, mint egy első generációs Razer switch.[ Szerkesztve ]
-
BBpeter
tag
Sziasztok!
Váltani készülök elöregedés miatt egy wired Glorious Model O-t. Ebben kérném a segítségeteket, mert sokadik nekifutásra sem sikerült egyértelműen döntenem.
Legjobban a tekintetem a Razer Viper V2 Pro és a G Pro Superlight 2 ragadta meg, de ez csak egy kiindulópont.
1. Mennyi a keret?
Legyen maximum 40 000 forint, de a minőség oltárán rugalmas vagyok. Reális keretek között a high-end a cél.2. Használtpiac játszik?
Természetesen, sőt azt is részesítem előnyben.3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Ezt inkább kihagynám, csak akkor húznám elő, ha feltétlen muszáj.4. Mire használnád az egeret?
Leginkább gaming, azon belül pedig E-Sport tételek. (Fortnite, Valorant, CSGO2, Finals, R6, stb.) Nagyon ritkán sztoris játékok, de ez nem a fő szempont. Office felhasználás szinte egyáltalán nem.5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Enyhe átmenet a fingertip, és a palm között, de én inkább fingertipnek nevezném.6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
~19 cm7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
Az esetek 90%-ban rögzített 400 DPI-vel, ritka esetben 800 DPI.8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Mindenképpen vezeték nélküliben gondolkodnék, minél hosszabb akku ciklussal (bár nem döntő feltétel), világítás előny, de szintén nem feltétel. Lehetőség szerint fehérben, vagy bármilyen színben, ami nem a fekete. Plusz gombok az FPS tételek miatt nem indokoltak. Amennyiben az ajánlott egérhez szükséges egyéb kiegészítő (pl: glide, skatez) természetesen arra is nyitott vagyok.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
"It always seems impossible until it's done."
-
Zaied
Topikgazda
válasz #02260224 #100134 üzenetére
Szerintem nettó hülyeség, már ne haragudj, ezek nem úgy hullanak, mint a mechanikus társaik. Hamarabb cseréled majd az egeret, mint a kapcsolót.
Egy sárga pöckű v2-es LK van benne gyárilag.
A Razernek már van v3 is, ha ragaszkodsz hozzá, akkor már inkább az vagy TTC/Omron.
[ Szerkesztve ]
-
BBpeter
tag
válasz Zaied #100133 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlást!
Ha egyet kéne mondanod közülük minőség, és használhatóság szempontból, melyik lenne az?
Nekem a legszimpatikusabb az M8, és az Atlantis.
Konrét dealeket nézve:
Hardver- [Lamzu Atlantis Mini 24k]
Az M8 csak boltban van jelenleg: [Xtrfy M8 27k]Köszi!
"It always seems impossible until it's done."
-
Mephike
őstag
válasz BBpeter #100132 üzenetére
Mindenképpen vezeték nélküliben gondolkodnék, minél hosszabb akku ciklussal (bár nem döntő feltétel), világítás előny...
A hosszú aksi idő és a világítás megléte eléggé üti egymást. Nem véletlen, hogy ma már a gyártók többsége kezdi elengedni az RGB-t az egereknél.
Atlantisra szavazok én is. -
spae
aktív tag
Üdv. Mindenkinek!
Van egy EVGA X20 egerem. Eddig tökéletesen működött. Ma töltenem kellett, de amikor ráraktam az usb kábelre, és csatlakoztattam, akkor rendben feltöltött, de azóta se vezetékes módban, se 2,4 GHz-en, se Bluetooth módban nem mozog a kurzor. A görgő, és a gombok működnek!
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet?
Előre is köszönöm! -
Oposszum
tag
válasz FireKeeper #97415 üzenetére
Mostanában dobálja fel nekem is ezt az X6-ot az Ali, nagyon frankónak tűnik. Esetleg járt már valakinél egy példány? 15k nagyon barátinak tűnik érte.
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Melyik a top 3 legolcsóbb, még ajánlható vertical (függőleges, vertikális) egér (magyar boltból)?
Szeretném kipróbálni ezt a típusú egeret, de nem akarok csak kipróbálás céljára 30 ezres MX-et venni.
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
A régi v1-es Logitech MX 518-as egerem jobb klikkje meg akarja adni magát. Tudnám javíttatni, ahogy azt már számtalanszor megtettem, de gondolkodtam hogy esetleg ideje nyugdíjazni és beplexiztetni.
Mivel tudom, hogy pár éve újragyártották, ezért gondolkodtam, hogy megvenném az újat, de jól látom, hogy már nem lehet kapni?
Vagy esetleg van bármi tipp hol tudnám beszerezni, minél olcsóbban lehetőleg?Vagy maradjak a 20 éves barátomnál?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Ja úgy látom, már nem lehet sehol se venni
Van bármi hasonló fogású a piacon?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parfüm topik
- Autós topik
- RAM topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs