- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz sixpak #10768 üzenetére
Nikon D5100+18-105+Külső vaku + ha nagyon bejön valamilyen fix.
Egyébként nekem Canon 550D-m van (meg néhány jobb üvegem).
Ha ismerősi körben Canon van (van lehetőséged próbálgatni) akkor az (550D vagy ha kell a kihajtható kijelző akkor 600D).
Ha csak ennél kevesebbet tudsz rászánni akkor csak kinlódni fogsz, inkább várj hogy összejöjjön a rávaló.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Freddy76
addikt
válasz sixpak #10778 üzenetére
A Canon 550d jó választás lenne, most elég (nagyon) jó árban van - viszont a Canon belépő obijairól nem zengenek ódákat. Ellenben a Nikon 18-105 ár/érték arányban verhetetlen, kivételesen jól sikerült objektív. (Ha mondjuk 200e körül keresne valaki objektívet, akkor a Canon 70-200/4 lenne best buy.)
Ha veszel egy Nikon d3100-at 18-105-tel, hosszú ideig nem akarod majd cserélni az objektívet: [link].
Neme d5100 van 18-105-tel, és hiába "kitobi", ebben a tartományban nekem ez marad, nem fogom cserélni.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
A Zéé
addikt
válasz sixpak #10889 üzenetére
Szerintem mindenképp megtérül. Az a plusz 50mm pont elég lehet ahhoz, hogy kirándulásra nem kell más obit magaddal vinni. Emellett nem forog a frontlencséje, a szűrők használata is nagyságrendekkel könnyebb. Igaz, hogy kicsit orrnehéz tőle a váz, de úgyis két kézzel kell kapaszkodni a gépbe.
Linkelt obit felejteném. Nincs képstabi, nagy zoom, bagó összegért. Túl sok jót nem nézek ki belőle. Nem véletlenül kerül a hasonló Nikon obi 4x ennyibe.Just a simple Lineman...
-
BiriBum
őstag
válasz sixpak #10889 üzenetére
Jobb a 18-105 mind átfogásban, mind pedig képminőségben.
Ezt a Tamron szuperzoomot inkább ne... Ha mindenképp szuperzoom, akkor 18-105 vagy ez sokkal drágábban. -
Inv1sus
addikt
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz sixpak #10916 üzenetére
EVF-es, szóval nem optikai, hanem vetített keresője van (lerekeszelve is van képed rendesen)
(#10918) Zseketto az attól függ mennyire akar fejlődni, és mik az elvárásai saját magával szemben.
dslr-en is van "automata", meg "félautomata" (rekesz/idő prior) mód. (sőt a legtöbbön van program mód)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz sixpak #10949 üzenetére
abszolút nem.
ha nikont akarsz venni, vegyed.
ha használni is akarod, inkább ne. tejfölöspohár minőség, az egészről ordít a spórolás, nem beszélve a kezelésről, csak beépített motoros optikákat tudsz használni, 1 db Fn gomb, stb.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
k1csi
senior tag
válasz sixpak #10966 üzenetére
Ha nagyon szűk a keret és tudod, hogy később lesz lehetőséged és igényed bővíteni akkor azt érdemes mérlegelni mennyit bukhatsz a bővítésen (cserén).
Ha új cuccokban gondolkodunk akkor vsz. a váz cseréje több buktát jelenthet, mint a 18-55.
Míg a vázak (különösen a totál belépők) nagyon gyorsan vesztik az értéküket, az obik jól tartják (ez ugye a 18-55-nél azért igaz mert már eleve olcsó).Bár mivel személy szerint Canonos vagyok csak tippelni tudok mennyit érhet a 18-55, de ha ez a Canon ekvivalense nagyságrendjében van (30k újonnan, 20k használtan) akkor azt mondom, hogy legrosszabb esetben megtartod tartalék obinak.
Röviden: Ha a jobb vázat veszed azaz a D5100-at (én így tennék) és később lesz lehetőséged bővíteni (ehhez a választáshoz ez kell), akkor a 18-55 teljes árát elbukva is vsz. jobban jösz ki mint a másik opcióval (vsz. még akkor is ha a Nikon a közeljövőben valami szuper D5100 utódot hozna ki alig drágábban).
Viszont, ha a jövőben sem tudsz többet rászánni (kb. még annyit mint most), akkor lehet nem DSLR-t kellene vegyél. A DSLR egy kittobival vaku nélkül stb. félkarú óriás tolószékben.
Normális DSLR rendszert kb. 300k-tól felfelé lehet építeni. A cuccod összértékének kb. max. a felét tegye ki a váz (a gyengébb vázat kb. ebben a kontextusban érdemes értelmezni) és igényeidnek megfelelően néhány obi és igényednek megfelelően 1 vaku (meg rengeteg apróság amit most nem vállalnék, hogy összeszedjem; többször megpróbáltam, mindig kihagytam valamit).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Zozzer888
addikt
válasz sixpak #11041 üzenetére
hát ha "gyerek veszély" van akkor mindenképpen érdemes.Azt nem tudom hogy milyen mértékű,ezen a téren fotelfizikus vagyok, de több helyről azt mondták hogy olcsót semmiképpen ne.Néha jól jön, nekem nincs (de meg van rendelve ), láttam néhány "napellenzővel és anélkül" képet, az miatt rendeltem én is
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
nesa
veterán
válasz sixpak #11094 üzenetére
D3100 kisebb dinamika ami onmagaban meg nemolyan veszes de a RAWokban sincs igazan tartalek (azert klasszisokkal jobb meg igyis kepileg mint a belepo canon), D90 be van, aztan amin total kiakadtam es alkalmatlan is lett amire akartam nincs a D3100 be HSS egyszeruen 1/200 fole nemmegy a vakuszinkron rendszervakuval se (ez baromi gaz) es a D90 hez kepest igen nyekenyoka a vaz lotyog a kartyaajto ahogy megfogod.... ezek mind tudatossan ilyenek hogy erezd hogy ezmeg igencsak amator kategoria...
Es ugye nincs benne fokuszmotor (ez azert nem mindenkinek hatrany) mint ahogy az osszes belepo nikonbol kimaradt D40 ota.Tudom mitbeszelek tesomnak d3100 van 2 hete sokat fotoztam vele masodvaz volt hogy ne keljen objektivet cserelgetnem, hiaba volt ott az SB 600 nemtudtam hasznalni rajta mert napsutesbe nembirtam volna deriteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- Ukrajnai háború
- Robotporszívók
- Sweet.tv - internetes TV
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest