- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz csoki7 #14506 üzenetére
Ebben az ársávban nem nagyon találsz jobbat a 18-105-nél. Kicsit feljebb szokott lenni Tamron 17-50/2,8, amit dicsérni szoktak, de abból állítólag szerencse kell, hogy jót fogj ki (de legalábbis jól le kell tesztelni az adott példányt).
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Throme
veterán
Ha kitben veszel D5100-at + 18-105 obit, akkor az obi kb 50K-ra jön ki és ráadásul zsír új....
Használtan is 45k körül van....
Szvsz jobban ki fogod használin a 18-105 átfogását, mint egy 17-50 fényerejét.
f 2.8-on kapsz olyan kis dof-ot, hogy 2 ember már nem lesz éles a képen, ha nincsenek egy vonalban....
Vakuval meg k.rva jó a 18-105 is....
Én próbálkoztam fix 35-el vaku nélkül.
Még kisebb a mélységélesség f 1.8-nak köszönhetően és lehet így is picit tekergetni az iso-t bemozdulás elkerülésére....
Mióta van vaku azóta nem bohóckodok a fix-el.
Persze kreatívkodásra jó... no meg nagyon kis babák fotózására, mert őket nem illik szétvillantani...persze mindez szvsz!
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Vedd meg a kitobit szerintem. Ár/érték arányban nagyon jó, sokáig lesz jó társad, és arra is jó lesz, hogy kitapasztad, milyen szokásaid vannak. Aztán ha azt látod, hogy szinte mindig 18 körül fotózól, veszel egy nagylátót, ha telézel, egy 70-300-at, ha kevés fényben kreatívkodsz egy 35 vagy 50 fixet. Akárhogy is, a 18-105 egy jó alapdarab, és elég olcsó ahhoz, hogy meglegyen.
Én is azzal használtam a d5100-at, és volt mellé egy fix 50. A d7100-at is azzal vettem, és igaz, az utóbbi pár hónapban egyáltalán nem használom, de nem adtam el, megvan tartalékobinak...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest