Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz jjeahh #23562 üzenetére
"ha tükrös: d5100 + 18-105, vagy d5100 kit + 50mm F1.8G portréra, vagy pentax k500 kit + pentax fronton nem tom mi van portréra"
Esetleg, ha hozzárak még 70-et, abból kijön egy D5300 + 18-140, ami (különösen az obi) évekig nem fog elavulni és nagyon verzatilis (mivel superzoom). Szerintem mindenképp érdemes ráköteni azt a plusz pénzt, óriási a különbség, és a 18-140 képminősége is kifejezetten jó (zoomok között).
-
silmatauki
őstag
válasz jjeahh #23568 üzenetére
Úgy értettem hogy ma a D5300 minden tekintetben korszerű: az APS-C-k között legjobb minőségű 24 Mpixel Sony lapka, 1080p60 minőségi (alig van moiré / aliasing) videó, Wi-Fi, GPS, plusz a 18-140-es obi talán a legjobb APS-C kit-utazózoom. Ezt sokkal tovább lesz kedve használni, mint egy gyengébb gépet és/vagy egy olyat, ahol obikat kell cserélnie.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz jjeahh #23568 üzenetére
A 10 éves digitális gép "el nem avulásával" azért vitatkoznék: 2006-ban majd' 3 havi fizumból vett (és tavaly hibátlan állapotban, fillérekért eladott) Canon 30D-met képminőségben (felbontás, zaj) többszörösen lekörözi a tavaly vett, akciós-filléres-abszolúte belépő szintű kis Sony NEX3 MILC-em. (A Canonnal ISO 800 zaja egyenértékű a kis Sony ISO 3200-ával, nem beszélve a kitobi képstabijáról sem). Lehet, hogy egy-két év alatt nem nagy a fejlődés, de 8 év távlatában már brutálisnak tűnik.
Más kérdés, hogy a Canon az "félprofi" szerszám volt, ez meg egy kezelhetetlen kis szutyok, de hát nem is egy ligában játszanak/játszottak.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Colonel993
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz jjeahh #23610 üzenetére
Érvelési hibával bizonyítani? Nem tartom egészségesnek az olyan példákat, ahol az adott gépben lévő szenzor egyáltalán nem azért alacsonyabb felbontású, mert az a jobb, hanem mert egy speciális területre szánják, ahol muszáj visszafogni ezt a paramétert.
Ha lenne olyan gyors a feldolgozás (és a memória írás-olvasás, buffer méret) ami lehetővé tenné a sportfotós gépekben a 36 megapixelt, akkor lennének ilyen felbontású gépek. Ráadásul pont egy 36 megapixeles gépnél jön ki igazán az sRAW és a 1:4 sampling előnye.
-
INTELligent
senior tag
válasz jjeahh #23702 üzenetére
és ha használt, akkor kezdőnek mit lehet az előbb vázolt igények esetén ajánlani (nem ragaszkodom MILC-hez, sőt, kifejezetten örülnék vmi DSLR-nek, mert jobban kézrállnak, na meg a kereső...)? (tudom, már kisezren kérdezték, ha az idegeidre megyek, akkor bocs )
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #23721 üzenetére
Igen, de a szenzorstabilizátor mindig "kéznél" van, nem limitálja az objektívek választhatóságát. Nekem nagyon fontos a stabilizátor, sokat videózok.
Szóval a következő extrákkal megáldott gépet keresem MILC fronton: dönthető érintőképernyő, minimum 16Mp, fHD videó 50fps-sel, külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség, szenzorba épített OIS.
Haszáltba jó lenne megúszni 100Ft-ig bezárólag alap objektívvel.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
pinnacle
nagyúr
válasz jjeahh #23809 üzenetére
Köszi! Lányom a barátnőjétől kapott ötletet fotózásra. Neki Canon EOS 1100D-je van. Megnéztem a dpreview-n, hogy mit ajánlanak ebben a kategóriában. A Canon EOS 100D-t. Itt a fórumban viszont nem ajánlottátok. Gondoltam inkább megkérdezem a véleményetek. Az általad javasolt gépek, hozzák a Canon 1100D, 100D minőségét? Illetve, ha el kell fogadni, hogy egy jó gép, objektív nem könnyű, akkor mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz jjeahh #23812 üzenetére
Köszi jjeahh, schawo! Lányom azt mondta, hogy elbírná a 1100D-t, csak én gondolom, hogy hosszútávon nem biztos. Igen mindenképpen élőben is meg kell nézni. Nikon D3100, 3200, 3300, D5100 milyen az eddig említett gépekhez képest? Utóbbi is van 150k alatt.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #23864 üzenetére
Én azt az infót kaptam, hogy ennyiért kifejezetten drága. Itthon 50körül megy a váz, de volt már 40-ért is. Ehhez képest tényleg meggondolandó.
Csak az a bajom, hogy ha várok, akkor lehet, hogy 3hónapig nem lesz egy eladó sem. Aztán lehet, hogy holnap feltesznek az apróba 3-at is. Sajnos ezt nem lehet előre tudni.
G5 nem jó, méretét tekintve érezhetően nagyobb, mint a G3.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz jjeahh #23900 üzenetére
Köszi a tippet!
Agyvérzést kaptam már a sok variálástól, úgyhogy megalkudtam magammal Cserébe kapok majd magamtól hozzá egy keresőt idővel
Mercutio-nak köszönhetően jöttem rá, hogy a dslr formájú vázak nem nekem valók. Egyelőre nagy a szerelem. Aztán majd ha lesz hozzá obim is egy héten belül, akkor reméljük még nagyobb szerelem lesz.
MrChris: GX1. Méghozzá amit ajánlottál az index fórumon
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz jjeahh #23898 üzenetére
Üdvözlet!
Köszönöm a 2 tippet, már olvasom is. D5100-et már néztem, bár a figyelmemet azért kerülte el, mert nem mai darabról van szó így gondolom a jobbak precízebbek (D5200 vagy D5300). Viszont ahogy néztem az Olympus-t máris felmerült bennem egy tényező ami kimaradt az előző hozzászólásomban:
- Jó azért ha van keresője.
- Kijelző kihatjhatósága sem lehet olyan rossz.
- Érintésvezéreltség nem fontos, csak akkor, ha az a vezérlést nagyon nagyon segíti.Megj.: Olympus E-PL5 videóképességeit nem nagyon láttam/olvastam. Viszont tetszik a dupla kit.
Mondjuk láttam egy Pentax gépet is dupla kitben 160e körül. Asszem a K30 volt. Nem tudom az jó-e.
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Lassú Víz
addikt
válasz jjeahh #23934 üzenetére
Minden usernek van igénye rá, csak nem adják oda annyiért amennyit a belépő vázakért kérnek. Sőt sok esetben pont ezekkel a látszólag apróságokkal pozicionálják a vázakat. Hány programozható gomb, hány AF érzékelő, mekkora a kereső, mekkora a markolata és még pár dolog aminek a képminőségre semmi hatása nincs, de a használatra annál inkább van.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
HollyBoni
veterán
válasz jjeahh #24022 üzenetére
Ja sajnos még GH1-el nyomulok, kéne már cserélni. GH4 kéne, első fényképező ami nagyon közel áll a profi FHD nagyszenzoros videókamerák képéhez, nagyon fáj rá a fogam, csak hát nem occsó. Képelni mostanában nem sokat képeltem, meg fórum is felbacta az agyamat és nem is írkáltam, meg rájöttem hogy igazából semmi értelme. Most sem tudom miért írok ide.
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz jjeahh #24172 üzenetére
Szerk.:
Jah és ez meg itt Mark II-t jelöl...
[ISO 12 800-on is kényelmesen használható][ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
MrChris
nagyúr
válasz jjeahh #24239 üzenetére
Milyen jól látni a panás portrék bőrszínét
-
silmatauki
őstag
válasz jjeahh #24325 üzenetére
"viszont videóra sőt, hogy mf ajánlott...az más kérdés, hogy a nikonos obikon hogyan fog rekeszt állítani, ha nincs rekeszgyűrű"
Pont erre írtam, hogy olyan adapter van, ami a rekeszgyűrű nélküli (Nikon G) obik pöckét képesek forgatni. Fuji X-re például kettő ilyen:
http://www.amazon.com/gp/product/B007YP9OJ2/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1 (nekem ez van)
http://www.amazon.com/Fotodiox-Adapter-Fujifilm-Camera-X-Mount/dp/B00D9BL07E/ref=pd_cp_p_2
Nagyon kényelmetlen megoldás, de jobb, mint a semmi (pl. az, hogy mindig tárva-nyitva kell fotózni).
-
uffneked
aktív tag
válasz jjeahh #24427 üzenetére
Valami miatt blokkolja az agyam, hogy mindig magammal vigyem a DSLR-t, és azt gondolom, hogy ezt a MILC-et magammal vinném.
Nem tudom... nem érzem nehéznek, szívesen viszek mellé 2-3 obit is egy táskában... Csak... nem tudom.
Kicsit az is benne lehet, hogy mondjuk kirándulásokkor-nyaraláskor nincs idő állítgatni-kompót váltani, "csak lődd el a képet, és gyerünk tovább".
Lehet, emiatt kicsit félve viszem magammal közös programokra... Viszont ezen meg lehet, egy milc se segít... Vegyek egy kompaktot? Bridge-t? Annak meg szerintem fanyalognék a minőségére...
Nem tudom...[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz jjeahh #24453 üzenetére
+(#24451) jeni, (#24450) MC Pite: Köszi a választ mindenkinek, bár ennyiből még nehéz konklúziót vonni.
Megnéztem amiket írtatok, hát, kompaktra nem igazán vágyom, inkább tényleg valami cserélhető obis apróról. Akkor ezek szerint válllalhatóbb objektívvel sem éri meg az ócsóhasznált DSLR Canon és társai? GH2-t nem igazán látok most aprón, egy G6 tűnt fel 90-ért. Erről vélemény esetleg? Az itteni tesztet átfutottam, egészen dicsérték. Bár nem sürgős a vásár, sőt.. ha ennyire nincs vállalható cucc apróról 100e alatt, akkor meg még egészen távoli dologról beszélünk.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
MC Pite
veterán
válasz jjeahh #24453 üzenetére
Oszt GH2+14-42vel nagyobb lenne a dof kontrol? Hogy annyira akar-e videózni hogy a G3/5/6 ne lenne elég és GH2 kelljen, arra nem vennék mérget, sosem értem ilyen esetben miért olyan magasra célzunk egyből...
petata: Hát igen, azért mielőtt leírod hogy nem vágysz nem cserélhető obis gépekre, nem árt tudni hogy kitobikkal a felsoroltakat nem léped le. Bár ezt már biztos tudod... Ami előnye van anagyobb szenzornak zajban vagy mélységélességben, azt fényerős obival visszanyerik az egybe gépek. Azaz értelme cserélhető obisnak leginkább akkor van, ha az is fényerős, jó objektívet kap.
Az egyik X10-el készült, a másik 650D + 18-55... vajon melyik melyik? (90mm ekv)
Van különbség, de nem sok.
A vállalhatóbb obi ott kezdődik (használtan!) mint a mostani keret (1-2 ritka kivételtől eltekintve, de ha zoomot (is) szeretnél akkor tamron 17-50 2,8 alá nem érdemes menni ha normálisabb obira vágysz).
G6 nem rossz, de én inkább a G3-at pécézném ki, és a különbözetet inkább obira költeném.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
petata
őstag
válasz jjeahh #24460 üzenetére
Passz. Az a baj, hogy tényleg abszolúte kezdő vagyok etéren. Igényem 'csak' (ahogy böngézgettem az aprót, elég sok gép kiesik emiatt) annyi lenne, hogy képes legyen FullHD videofelvételre. Emellett csak azt tudnám mondani, hogy legyen szép és szaggatásmentes a felvett anyag, ezzel viszont nem mondok sokat. GH1-ek vannak elképesztő olcsón még, ezek nagyon elavultak már, vagy egy magamfajta laikusnak ez is megfelelhet? Egyébként kitobinál egyáltalán nem lehet játszani a mélységélességgel? Nagyon jól jönne pár ilyen snitt pedig, egy-egy téma, tárgy hangsúlyozására.
Igen, azért gondoltam ilyen gépre, mert a jövőben elképzelhetőnek tartanám egy-két másik obi beszerzését.
(#24461) MrChris: Neked is köszi a infót.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest