- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajbogyesz
tag
Sziasztok!
Halk és gazdaságos hűtési megoldást keresek E8400-amhoz. Persze húzni is szeretném. MSI P7N SLI Platinum lapom van, szal néhány alkatrész kicsit magas. Válaszokat előre is köszi! -
Henk
veterán
válasz betyarr #8700 üzenetére
Most ezt nem teljesen értem.A freezer 64 pro-t ajánlottam amiből szerintem csak pwm-es van.Ez az és 130w-ig írják.
Ha elfér és szánsz rá többet akkor ez egy komolyabb kategória.
De megnézheted a CM hyper 212-t is.Ezek olyan 7-8 k körül vannak.A többi ami jó már sokkal drágább.
Most ez az am2 meg am2+ ez megegyezik?[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsot kérnék.
Az alul látható konfigom van, amit 3,73 Ghz-ig húztam fel.(Fesz. emeléssel)
Jelenleg egy Zalman 7700 Cu hűtőm van, de Prime95 alatt 80-82 C -ig fölmegy!
Idle-ben kb 45 C.
Ez nagyon sok, vagy ne csodálkozzak, hogy a Prime alatt ennyire felmegy?
Vagy lehet,hogy nem jól van fent a hűtő?Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy miután bepasztáztam, még vagy 3-szor le kellett vennem a hűtőt igazítás miatt. Lehet, hogy el kellett volna igazítanom a pasztát? Vagy ennyire képes 1 majd 10.000.- Ft-os hűtő?Ha ez a hűtő gyenge, akkor mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Érdemes Artic Cooling Freezer 7 Pro-t venni,ha procit akarok húzni?
Vagy inkább TX2-t?Tigris, tigris, csóvafény...
-
maflame
aktív tag
válasz Olajbogyesz #8709 üzenetére
Hát nem egy hangos fajta Alapjáraton gyakorlatilag hangtalan, terhelésre mikor felpörög, azért lehet hallani de nem vészes.
-
betyarr
veterán
sztem maradok az AC-nál,csak nem tudom hogy ez a PWM mennyire csinálja azt amit írnak róla,vagyis ha nagyobb a hő akkor rákapcsol,de ha kisebb,akkor meg lejjebb megy a legyező fordulatszáma,ergo lehalkul.amit eddig olvastam a neten,az nem volt túl pozitív.állítólag csak parasztvakítás ez a működés.persze ettől függetlenül még lehet állati jó a hűtő.(gondolom nem véletlen a 6 év gar...)
-
bartucc
addikt
válasz betyarr #8713 üzenetére
Hát nekem ma volt egy nagyon jó tapasztalatom az AC-kkel. Egy alpine pro 7-em van, és 2000-en járatva fixen nem hallani hangját, de az E2160-at 3 gigán is 50 fok alatt tartja.
És a gimirögzitésnek hála, nincs rezonancia sem, a keret nélküli ventik meg egyébként is halkabbak, szval egy AC jó hűtő lehet csakNem melegszik annyira az a Phenom II
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Stirbi
addikt
válasz Olajbogyesz #8709 üzenetére
üdv nálam éppen,hogy csak hallani a hangját a smart fan-t ha beállitod akkor tökéletesen megy.
-
betyarr
veterán
válasz bartucc #8714 üzenetére
hehe,ez megnyugtató!
és hogy szabályozod?asszem az nem PWM-es...
most egy olyanon gondolkodok,hogy egy ac freezer pro 64 pwm-et teszek a procira az eredeti hűtője helyett és a házra meg kellene 2x12cm-es.csak nem tudom hogy azok is legyenek-e PWM-esek és a proc hűtőjével összekapcsolva működjenek,vagy pedig 2 nem PWM-es házhűtőt vegyek és softveresen állítsam a fordulatszámot...ezért is érdekelne,hogy mennyire működik ez a PWM úgy ahogy írják a honlapján.
-
bartucc
addikt
válasz betyarr #8718 üzenetére
Elvileg igen, működnie kell, de én a 2000-es fixre állítottal se voltam gondban hangügyileg. A ventik meg nálam 5v-ról mennek, a pwm-es házventiket meg nem próbáltam még
A giga lapomban a PWM nagyon szépen működött úgyhogy csak a biosban kell beállítani hogy milyen legyen a ventivezérlés. Amint meglesz a géped, írsz és megkeressük azt az opciót és jó is lesz A freezer 64/pro 7 bőven elég egy 4 magosra is ha nem hajtod nagyon
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
betyarr
veterán
aham,köszi mindkettőtöknek!
azt hiszem úgy lesz az igazi ha házhűtésnek nem pwm-est veszek és azt leveszem minimum fordulatszámra.sztem az is bőven elég szellőzésnek.ha meg nem akkor lehet még állítani.de sztem elégnek kell lennie,mert nem fogom húzni.meg a mostani házamban sincs venti,mégsem sül meg benne a cucc.
amúgy ezek a ventik mennyire szedik össze a port?van rajta vmi speciális megoldás por meg a szösz ellen?
-
dokee78
félisten
Érdemes-e a Hyper TX2-t lecserélni erre [link] a nagyobb hűtésteljesítmény reményében?
-
Olajbogyesz
tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Marad a Freezer 7 pro. Még ma megveszem ha találok boltot nyitva.
-
elfelejtette
veterán
válasz zsolt1129 #8728 üzenetére
Vagy esetleg 7k-ért egy AC Freezer Extreme is jó választás lehet neki...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Hukkle
tag
Hello!
Egy e5200-es proci egy ASUS P5Q lapban figyel. A lapon lévő bordák túl melegek.
Az a kérdés, hogy mivel járok jobban:
1. egy lappal párhuzamosan fúlyó CPU hűtővel (mert a CPU-ról nem fújja a meleget a lapra)
2. vagy egy lapra merőlegessel (mert a CPU egyébként se meleg és így a langyos levegő jobb, mint a semmilyen levegő)Mindkét álláspont logikus, de nem akarok két hűtőt megvenni, hogy tesztelgessek.
Mit ajánlotok az 1. és a 2. variációra CPU hűtő tekintetében.
A tuninggal szemben a halk működést preferálom. Jelenleg a stock hűtővel a CPU 26C a lap 37-40C.
-
Olajbogyesz
tag
Hali. Szerintem a lapnak nem lenne szabad ennyivel melegebbnek lennie a procinál. Talán a ház átszellőztetése is segíthet. Mostanában inkább a lappal párhuzamosan dolgozó hűtők terjednek, de van ellenpélda azért. Pl. sztem a CM GeminII Vagy Geminii s megfelelhetnek, párhuzamusan dolgozó coolerből nekem az AC Freezer Extreme vagy a Freezer 7 Pro szimpi. Az extreme halkabb, bár kicsit drágább is, de ez a 4es elég olcsó.
-
dokee78
félisten
Vagy még ezt néztem a Hyper TX2 leváltására.[link]
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
A 45 nm-es wolfdale hűtő szerintetek mennyire elég egy 65nm-es 2160-asra? -
Chosen
addikt
válasz dangerzone #8735 üzenetére
Alapra igen , tuningot inkább kihagynám azzal , vagy ha lesz is, feszemelés kilőve.
-
dokee78
félisten
A CPU hűtőválasztás szempontjaim:
1. 50 fok alatt legyenek a magok 3.7-4GHz között! (most 3.680MHz CPU 34 magok:52-52)
2. Ne legyen nagyon hangos!
3. 10.000Ft alatt legyen csak új érdekel! -
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
A CPU hőmérséklet topikban nem válaszolnak,ezért írok ide.
Asus Silent Square Pro van a Q6600-as procimon,EasyTune progival probálom állítani a venti fordulatszámát.Egyik problémám az,hogy állítólag 2500 a max.rpm,nekem eddig csak 1500-ig sikerült eljutnom.A másik,ha újraindítom a gépet,bemegyek everestbe,és a hűtőventillátoroknál nincs ott a CPU.Ilyenkor hiába állítok bármit,a magok nem akarnak 70fok alá esni.Ha meggondolja magát,és már látni everestbe a cpu fordulatszámát,lemegy 40fok-ra.Szóval nem értem miért van ez hogy egyszer működik,egyszer nem.
Ha valaki tud megoldást megköszönném!FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
bartucc
addikt
válasz manutdzoli #8740 üzenetére
Sztem a ventilátor szabályzásával van gond...
Másik ventivel próbáltad már?"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
makkai
aktív tag
Hali!
A házban elöl van egy 8 cm-es hűtő, hátul egy 9,2 cm-es az oldalában pedig egy 25 cm -es hűtő, ami a házban volt gyárilag.
A hátsót most akarom kicserélni egy 12 cm-esre.
Közben javult valamennyit a hőmérséklet, mivel auto feszültségre volt állítva a proci feszültség, kicsit többet adott neki, mint amennyi szükséges.Most manuálisan tudtam feszt csökkenteni, így 72-73 C-ra tudtam szorítani a hőmérsékletet.mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
Azt még nem csináltam újra, még nem volt kedvem szétszedni, mert ki kell szednem a tápot is , hogy hozzá férjek a hűtő lefogatő csavarhoz rendesen.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
max-on megy a venti.
-
Henk
veterán
Mikor volt egy 77cu 10k,4 éve?Egy 10k-s hűtő nem ennyit tud,de egy 77cu ennyit.Nekem is volt régen,de lecseréltem.Vegyél egy olcsóbb hp-os hűtőt és szerintem megoldódik a gond,főleg ha egy normális pasztával lesz feltéve.
cellpeti(#8706): a 2 hűtő teljesen egyforma,talán a freezer jobb a pwm miatt.
betyarr:mint említettem a pwm tökéletesen működik.Ahogy melegszik úgy gyorsul ahogy hül úgy lassul,fokozatmentesen és automatikusan.Nekem a házhűtők is azok és sorba van kötve a cpu hűtővel.Mind a 4 venti azonos fordulaton megy és szabályozza a lap.Az easy tune segítségével még azt is betudod állítani,hogy mennyi legyen a kezdő fordulata és mekkora hőmérséklettől kezdje el gyorsítani illetve mikor érje el a max fordulatot.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz bartucc #8714 üzenetére
Azt azért kicsit fenntartással kezelem,hogy egy ventinek 2000rpm-en nem hallani hangját.
betyarr(#8723):ha feltekeri a szöszt a venti és tönkremegy az nem garanciális probléma.
dokee78(#8727):nem érdemes arra cserélni semmivel nem lesz jobb.10k alatt hyper 212 vagy freezer xtreme lehet jó választás.Ha mindenképpen újat akarsz.Esetleg geminII.
Olajbogyesz(#8732): szerintem nem melegszik annyira az a lap.Nekem idle a cpu 29-30 fok a lap meg 42-43.Ez attól is függ milyen lapról va szó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest