- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalzarus
tag
Hello,
5e forintos felső határral (akár apróról is) kapok értelmes cpu hűtőt egy i5-4570-hez? Az egyetlen szempont, hogy minél kisebb legyen. Ezért az árért kapok valamit ami jobban hűt, mint az intel gyárija vagy maradjak inkább a gyári hűtőnél?
-
Manson^
tag
Sziasztok!
Van egy i5-4670 processzorom, amit egy Cooler Master Hyper T4 hűt és tökéletesen elégedett vagyok vele. A párom most vett magának egy ugyanilyen processzort és hűtőben is ezt akartam javasolni neki, mikor észrevettem, hogy már nem igazán árulják. A kérdésem az lenne, hogy milyen hűtőt tudnátok ajánlani erre a foglalatra, ami árban és teljesítményben a T4-hez hasonló? (CM Storm Scout 2 házba kéne beférnie) -
Burt1793
veterán
válasz Dalzarus #56506 üzenetére
Jogos. Én most úgy tervezem, hogy jó messzire rakom a házat magamtól. Fanless táppal, csendes hűtőkkel. Szóval egy mukkot se akarok hallani, így a plexit is befalaznám, ha lehetne. Sajnos szellős és hangos a házam, afféle játékház gondolom... És körbe is van rakva házventikkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dalzarus
tag
válasz pipo112 #56508 üzenetére
Nah igen, erre gondoltam amikor azt mondtam, hogy nem szeretnék semmi drabálisat Ráadásul az 5k-s keretnek is majdnem kétszerese. Én ilyenekkel szemeztem, hogy ARCTIC COOLING Alpine 11 van belőle vagy 4 féle 3k körül) vagy ZALMAN CNPS80F vagy 90F vagy COOLERMASTER X Dream i117.
Jobban hűtenek ezek, mint az intel gyárija? Ajánlhatóak egyáltalán? -
pipo112
őstag
válasz Dalzarus #56509 üzenetére
nem tartom valószínűnek kb nyerhetsz vele 3-4 fokot de szerintem többet nem plusz nem valószínű hogy halkabbak lennének mert 80-as és 90-es ventikkel rendelkeznek amik nem a halkságról híresek de ha ezek közül kéne választani akkor ARCTIC COOLING Alpine 11 az ac ventik elég jók és halkak nekem is van 2 a házban 12-es
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
-
Dalzarus
tag
válasz Burt1793 #56513 üzenetére
Igen, csak elég meleg van nyáron a panelban. Ezért akarok valami erősebbet, mint a gyári hűtője. Csak egyszerűen nem veszi be a gyomrom, ahogy ezek a 15-16 centis böhöm hűtők kinéznek. Ezért akarok valami kisebbet, vagy valami fektetett profilút. De lehet, hogy nyárig beteszem az intel gyáriját, nyárra meg összespórolok egy ilyen 1 ventis kompakt vízhűtésre.
Potzee: Ezekből kb a Panorama HTPC amire rábolintanék a fektetett profil miatt, de a száll. költség miatt jelenleg az is kiesik a keretből.
[ Szerkesztve ]
-
dgabor80
tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszives dönteni! Egy i5 4670K megy majd 4200-4400 Mhz-en...
Thermalright macho 02
vagy
Sycthe Ninja rev 3 ?
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Hunork
veterán
Üdv!
Hát egy érdekes kérdésem lenne. Hivatalos oldalon nem találtam, és bizony el vagyok szomorodva. Korábban itt értekeztünk, és úgy néz ki, marad a Freezer 7 Pro. Viszont ezzel csak annyi a bajom, hogy nagyon széles a ventilátora, és mATX lapom van, amiben GEIL memók vannak, és ha a normális módon teszem fel a hűtőt, akkor az nem is lehetséges, a már említett venti miatt. Ez a gyári. Meglátásom szerint, ahogy nézem a termékeket, már a Freezer 13-as ventije is jó lenne, elférne a memóriák mellett. Nyilván a memóriákat eszem ágában sincs lecserélni.
Ezek azok:És tulajdonképpen emiatt kérdezgettem itt, hogy egy csere esetén, melyik hűtő lenne a jobb. Freezer 13 CO/ Scythe Shuriken Rev.B / Thermaltake CL-P0579
Tehát az igazi kérdés, hogy valóban nem létezik egyetlen ventilátor sem, amit erre a hűtőre fel tudnék rakni, és így a szokásos módon tudom betenni a házba?
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Potzee #56526 üzenetére
Hát én ezt értem, de mennyire jobb lenne megúszni egy komplett hűtőt...ez a kérdés... Nyilván új hűtő esetén megfontolandó, vagy akár egy Shuriken is befigyelhet, de a lényeg a gazdaságosságon van, Én nem húznám a procit, eddig sem tettem, de nem is szeretem az Intel gyári hűtő hangját nyáron...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Dalzarus
tag
Lehet itthon kapni hasonló piros ledes extrém designú cpu coolert olcsóbb árkategóriában? Úgy döntöttem végülis beruházok egy rendes cpu coolerre. 10-15k-s árban keresnék lehetőleg piros leddel ellátott hűtőt. Vagy ebben az árban már érdemesebb lenne venni egy seidon 120v-t vagy hydro h40-et venni? (LGA 1150-es lefogatással)
[ Szerkesztve ]
-
tibcow
csendes tag
Hello!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Adott egy Haswell i3 4330 gyári hűtővel. Hűtési teljesítményével kb semmi gond, átlagos terhelés mellett sem megy 55 fok fölé. Viszont a hangja az valami egészen elképesztő módon idegesítő. Nem kifejezetten hangos, inkább zavaróan zúgó-búgó.
Szeretném lecserélni valami halkabbra, vagy legalábbis olyan hűtőre, ami nem produkálja ezt a zavaró hangot.
Nézegettem a hűtőket, olvasgattam a fórumot, de nem jutottam el a megoldáshoz.
Vehetnék Freezer 7 Pro-t vagy Hyper Evo 212-t. Átlagos, kicsivel átlag feletti használathoz ezek bőven megfelelőek.
És itt jön a kérdés.
Létezik ezeknél olcsóbb(nyilván kisebb, kevésbé jól hűtő) megoldás, ami az stock coolernél azért halkabb.Esetleg valami barkács megoldással lecserélni a stock cooler ventillátorát?
üdv,
tibi -
Manson^
tag
Úgy érzem véletlenül mindenki átsiklott a kérdésem felett, biztos az egyforma avatar miatt
Szóval a kérdésem, hogy milyen hűtőt tudnátok ajánlani a Hyper T4-hez hasonló teljesítménnyel és árfekvéssel, 1150-es foglalathoz, CM Storm Scout 2 házba? -
Potzee
addikt
válasz Manson^ #56534 üzenetére
Raijintek Themis (7.5k)
A Hyper T4 a 120 mm-es ventis coolerek közt az egyik (ill. ha a Themis-t nem számítjuk akkor) a legolcsóbb.
Ami már erősebb és kicsit drágább Zalman CNPS 10X Optima (8.7k), Coolermaster Hyper 212 (9k), Thermalright True Spirit 120M (8.5-9k), Scythe Kotetsu (10k)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Ha még aktív a topic, mondanátok olyan proci hűtést egy Phenom II-es AMD rendszerhez, ami 10eFt alatti?
Tuning nem érdekel, de a szabályozhatóság és a csendes működés annál inkább, mert a gyári megoldás iszonyú hangos!Köszi előre is a tippeket!
-
marquuard
veterán
Csáó.
Szerintetek egy Zalman CNPS14X jó hűtő egy FX8350-hez?
PSN ID: marquuard
-
-
Jolet
őstag
vettem egy mugen 4-et, csend lett a szobában :-)
WOT - lunczgabo youtube: http://www.youtube.com/user/lunczgabo http://ph3lan.hu/replays?uploader=lunczgabo
-
Kornl23
tag
Sziasztok,
tudtok mondani tapasztalatot erről ? Jelenleg egy g2120-at kellene lehűtenie egy kis kuckóba, majd későbbiekben cserélném i5-re.
Köszi! -
goya999
tag
Üdv! AMD FX 8350-re szeretnék hűtést venni.Melyiket ajánljátok max 15k-ig?
A gyárit lecserélni,tuning nincs.A ház CM Elite 335.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Posta, csomagküldés
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest