- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
kabanka és Wind-Storm! Fórum, nem chat! Ha öt percen belül vagytok használjátok a (Szerkesztés) gombot!
Egyébként is off volt az egész, szóval töröltem.
Mind a kettőtöket figyelmeztetésben részesítettem.
[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
utólag köszi a tippeket, végül egy Noctua NH-D14 mellett döntöttem és az állam leesett!
maxon járatom a ventiket, ki sem hallatszik a házból pedig SWiF2-1200-as ventik vannak amik eléggé halkak, a 955 BE-m 3,7en prime alatt 50 fok fölé nem engedi ami elég jó nem?
ráadásul maga a csomagolás, a manual, amiket és ahogy adnak hozzá sztem elsőosztályú kiszolgálás! Örökre elkötelezett hívük lettem![ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Wind-Storm
őstag
Jó halk venti!
Gentle Typhoon High RPM
14 watt!
Poénból vennék is egyet
Egyébként a sima verziónak valami brutálisan kicsi az áramfelvétele[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
üdv találtam pasztázásról egy videót akkor ez így megfelelő?
[link][ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Wind-Storm
őstag
válasz Predator2 #26711 üzenetére
Elvben nem, mivel légbuborékok maradhatnak alatta ha a szétkent pasztára tesszük rá a hűtőt.
Így kéne csinálni elvileg.. link
Az már más kérdés hogy én mindig szétkenem hogy ne karcolódjon a tükörre polírozott hűtőm hőátadó felülete.. Egyszóval sz@rok erre a középrenyomós technikára.. -
Wind-Storm
őstag
válasz Predator2 #26711 üzenetére
Érdemes még ezt is megnézni, pl. 5 pöttyöt nyom a procira a hőpasztából link
Van még method isszerk: Véleményem szerint egyik technika sem jobb..
Szétkenős módszernél a légbuborékok miatt, a pöttyözősnél meg nem teríti be az egész felületet a paszta, csak a közepét + jobban karcolódhatnak a tükörsima felületek és nem teljes felületen történik a hőátadás.[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
ajaj és akkor most melyiket ?
őszintén szólva most nekem a lehető legrosszabb ahogy össze van rakva szal szeretném cserélni:kaptam egy kis zacsiba fehér trutyit és hát rányomtam mindet elkentem a zacsival meg az ujjammal rá a gyári hűtőt és csókolom megy de mivel vettem egy normális hűtőt: corsair A70 gondoltam már rákérdezek h hogyan is kéne rendesen
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
kabanka
aktív tag
válasz Tothgera30 #26715 üzenetére
Eddig ACnál volt tök jó hogy, a hűtő aljára van feltéve egy négyzet ráteszem és tökéletes...Miért nem gyártanak ilyen kis hővezető lapokat ilyen anyagból....szerintem tuti vinnék mint a cukrot
kabankaWorks - Esküvők és rendezvények filmezése!
-
kabanka
aktív tag
válasz Tothgera30 #26717 üzenetére
Én próbáltam már mindent, aközeépre nyomom egy kupacot és szétterül akkor elkenős hűtőn is cpu-n is csak hűtőn csak cpu-n....egy fokkal nem lett hidegebb....
-
JackFeryll
őstag
Elvileg azért nem kell az egészet beterítse, mert középen a legmelegebb és kifelé hűvösebb.
-
Gerisz
addikt
válasz kabanka #26716 üzenetére
Vannak hővezető lapok, de míg egy procira való annyiba kerül mint egy tubus paszta amiből többször simán átkened a procit addig nem sokan fogják venni.
A Coollaboratory széles választékban kínálja.[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Most jutottam el odáig h már nem bírom az AMD Phenom II X4 955 BE coolerjét 6500-at is pörög a venti és nagyon idegesítő Lenne 2 cooler amit kinéztem: az Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2 illetve a Cooler Master Hyper 212 Plus ezek árban is megfelelnek nekem és nagyobb hűtők mint Mugen 2 nem jók, mert a memória modulok fölé lógnának és nem férnének el. Szerintetek e 2 cooler közül melyik lehet jobb választás?Matthew 24:42
-
kabanka
aktív tag
Tedd be egy házba és úgy videózd le, az akusztika tejesem más egy olyan helyen ahol a kemény felületekről visszaverődik a zaj, visszhang kelettkezik, erre valók az absorber kit-ek, hogy ezt az akusztikai hatást elnyeljék.
-
kabanka
aktív tag
válasz @matthew@ #26729 üzenetére
Tessék a teszt:
http://www.tweaktown.com/reviews/1614/arctic_cooling_freezer_xtreme_cpu_cooler/index6.htmlAC legfelül, CM középtájon leledzik. IDLE állapotban AC 4 dBvel halkabb viszont LOADban 100%on 3dB-el hangosabb, de mivel Idle állapotban többet van mintha 100%ra kihúzva futtatnád, AC mellett IDLE állapotban gépezni jobb.
-
kabanka
aktív tag
Esetleg még nézd meg az AC freezer 13 pro-t sok képet lehet találni neten hogyan fér el a házban és a CM 212plust hangban pláne IDLE és LOAD állapotban pár fokkal veri.
-
@matthew@
őstag
Lenne még 1 kérdésem csak már nem tudtam szerkeszteni: ha AM3-as lapra jó a cooler akkor AM3+ -os lapra is rá lehet tenni későbbiekben?
Matthew 24:42
-
-
@matthew@
őstag
válasz Wind-Storm #26736 üzenetére
Jó de az megint + pénz lenne, mivel alapból nem jár hozzá
-
Wind-Storm
őstag
-
@matthew@
őstag
válasz Wind-Storm #26738 üzenetére
Mind1 azért én a kínai fröccsöntésben nem bízom annyira, meg ha eltörik akkor mire megszerzem a rögzítő pöcköket addig nem is használhatom a gépet mert a proci elszáll
-
GhostDino
csendes tag
Nekem van egy AMD Athlon x2 245 boxed 2,9 ghz-es procim, és van rajta egy AMD (eredeti) hűtő.
Na már most én alaplapba sehol nem tudom lejjebb vinni a fordulatszámot ( MSI 770-G45)
Milyen hűtőt ajánlotok erre, ami jól lehűti a procit, meg halk is?
Mindenkinek megvan a maga időgépe. Ami múltba visz, az az emlék,s ami a jövőbe, az az álom:)
-
Chainsaw
tag
válasz Tothgera30 #26680 üzenetére
Na beinstaláltam a Mugen 3-t!
A tapasztalataim:1.Mivel egy HAF 932-ben van a rendszer ,ki kellett szednem a komplett alaplapot,mivel a szerelő nyilás nem ott van ahol kellene lennie S1366-nál! Eltakarja a backplatte 2 csavarját!Igy a beszerelés 1órámba került,de aki más házzal rendelkezik,alaplapi tálca nyilás nem szól közbe,annak max 15 perc! Tanulság ebből,legalább pórtalanítottam!
Bár féltem,hogy megsérül az R3E a ki-be rakosgatástól! Hál,ístennek,.nem!
2. Alapon az i7 950 4 magja 40C-ak 26C-s szobában,mindenféle energiagazdálkodás+Turbo Boost bekapcsolva(ez elött a gyári hütővel 50c-s volt úgyan ezekkel a feltételekkel),olyan helyen van a ház,hogy nem sok huzat van tehát a ház ventijei magukra vannak hagyva! Megjegyzem nem polcban van a ház,ha nem sarokban!
3.Akinek R3E-je van az feljtse el a kis chipsethütő ventit amit paraszt VaKiTáSnAk ad Az Asus a lap mellé! Nem fér el a hütőtöl,nekem fent volt(már ha adták akkor miért ne rakjam fel)! különben ha fent van a chipset hütö akkor 48C-s az X58,most meg 50C-s! Szóval felesleges felrakni!
4. Hangja most(alapon) az 1600Rppm-s ventinek nincs,1000-n pörög CPU-Q Fannal(MidleQueit) leszabájozva! Légszállítás már igy is elképesztö,kézzel lehet érezni a lammellák között átjáró levegöt!
5. Ja és úgy van felrakva a venti,hogy nem a Memoria fogglaltoknál van, hanem a hütő bal felén(a Bluetooth modul felöli oldalon),mert a Kingston Hyperx-ken van egy Hyperx kék RAM hütő,értelme nincs de tetszik!!!
6. tunning eredmény lesz,ha ma marad idöm rá,ma vagy holnap!
Összegzés,már igy alapórajelen, már megérte az árát!!!(-10C )Szóval a 13500Ft-t mindenképpen megéri!!!
[ Szerkesztve ]
Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
-
diegho
nagyúr
Hővezető paszta téma is jöhet ide szerintem, vagyis remélem.
Ti milyen pasztát használtok? Itt vidéken semmi értelmes pasztát nem kapni, futárral meg 3500 lenne egy normális paszta, szóval inkább végigpróbáltam 4 pasztát is.
1. Noname nagy tubusos fehér valami
2. Spire ezüst
3. Spire fehér
4. CoolerMaster HyperTX3-hoz adott ezüstMindegyik pasztát legalább 1 napig használtam figyeltem a hőmérsékleteket és levettem a hűtőt, megnéztem, hogy milyen lesz 1 nap után.
- a noname tubusos eléggé híg, ezért nagyon sok légrés látszik.
- a spire ezüst túl sűrű és már 1 nap után is eléggé összeáll, ez sem valami jó
- a spire fehér elég jó állagú maradt, nem láttam légréseket, tényleg tömített
- CM ezüst szintén elég sűrű, bár hígabb, mint a spire ezüst, mégis 1 nap után már elég keményre tud változniHőmérséklet adatokban nem nagyon voltak eltérések, maximum 2 fokot mértem, de ez akár mérési hiba is lehet. (fehér spire volt a legjobb)
Van valakinek konkrét tapasztalata a pasztákkal? A freezer13 pro-n lévő, gyári arctic paszta volt eddig a legjobb, azzal 6 fokkal jobb voltam, mint a noname tubusos pasztával.
-
diegho
nagyúr
Én is MX-et vennék, de ha tegyük fel 1500 a paszta és 2000 a futár, az már nem oké, több a futár, mint a paszta itt ezeknek a boltosoknak még azt is magyaráznom kell, hogy miért nem jó az LC Power táp és mi az a Seasonic, nem hogy AC MX pasztát tartanak, még olcsó sz@rt sem. No mindegy, majd köv hónapban veszek egy alaplapot is, azzal együtt már jó lesz a paszta ára is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.