- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, Blu-ray író vásárláshoz (nem kölcsönre lenne szükségem ) milyet érdemes venni ,s írható lemezekből milyet ? Kezdenék 25 gigással. Itmedia oldal..
Köszönöm!
-
bigrobika
csendes tag
Üdv mindenkinek. Egy kis segítség kellene. Valószinűleg a végét járja a dvd-íróm. Létezik még olyan író ami képes cd lemezt négyszeresen írni? Nem vagyok jártas a témában. Előre is köszönöm a válaszokat. Robi
-
jeni
félisten
válasz bigrobika #5155 üzenetére
hello!
a használt piacon talán van még ilyen de lehet nem mennél vele semmire mert a ma kapható CD korong nem 4x sebességű íróra lett legyártva.
maga az író programok sem tudnak 4x sebességet megadni.talán egy régi gépben,régi író programokkal,régebbi gyártású írókkal lehetségesek,a kérdés,hogy ezekhez találsz még korongokat? bár nekem vannak még ilyen lemezeim.
tomaszka88
nincs kínálat már
Pioneer vagy LG
Lemezekből elfogadható árban Verbatim.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5154 üzenetére
Ajánlott :
Pioneer BDR-209DBK
Lemez :
Panasonic BD-R 6x (25GB) BluRay 25cake *Print* (JAPAN)
. .
Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) 50cake HTL 43838 TaiwanA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5160 üzenetére
Mehet rá a ráírt 6X ,sőt én anno írtam rá 12X is mert a 206D felajánlotta.
Azóta sincs gondom a lemezzel, viszont mivel tesztelő írom nincs így csak a beolvasás és az elérés gyorsaságát tudom említeni.
Mp3-ak vannak rajta, de megkeresem mert nincs napi használatban és beteszem a képét.UI:
Panasonic 6X BD-R 12 X írva Nero akkori portable íróprogramjával :
A Dátum idő is akkori, amikor készült, idáig nem volt gondom se a 6 éves és 10 hónapos 206D, se az új 209 írómmal sem.
Gyors tökéletes[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
-
jeni
félisten
válasz tomaszka88 #5165 üzenetére
Ez ugyanaz mint a 209EBK. Más házban.
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Szinte média fájlokat írnék Bd-re. Fotók,videók,zenék. A kérdésem az lenne, Neroval és a fent említett Pana lemezzel meg lehet írni 6x-an? Gondolom jobb minőségűek ezek a bd lemezek,mint a mostani i dupla rétegűek.
-
gaben22
senior tag
válasz tomaszka88 #5169 üzenetére
Te döntsd el mennyire fontos neked az adott adat, ha nagyon akkor alapszabály, hogy duplikálva tárolsz mindent különböző médiumon (HDD, cloud...) és mellé Panasonic egyrétegű lemezre írsz. BD esetén kétrétegű lemezeket nem szokás a biztos megoldások közé sorolni. Cserébe az drága, ezért ha nem annyira fontos az adat, akkor menj lejjebb a minőségben, egész sokat tudsz spórolni. BD esetén azt szokták mondani, hogy annyival kell írni, ami a lemezre van írva. Ez számomra is szokatlan volt a CD/DVD világ után, de elfogadom.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
Beni2360
félisten
válasz tomaszka88 #5171 üzenetére
Itt az ImgBurn progi ajánlott.
És ha lehet minden más szoftver előtte teljes kitakarítása ha jó emlékszem.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5169 üzenetére
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5174 üzenetére
Nem használtam még olyan lemezt, így nem tudom a különbséget.
209EBK
DVD-RAM is ír Blu-ray XL 75-100 GB lemezt is ír és olvas
BDR-S09XLT
Ő a full xtra.
Porállóbb a ház és a mechanika XL lemezek szintén kezeliA D-s végütől meg annyiban is különböznek, hogy DVD-RAM ot is írnak.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz tomaszka88 #5179 üzenetére
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5177 üzenetére
Imgburn kész Iso képet írok csak, a többi Nero-val annak is a portable változatával, ami mentes mindenféle sallangtól.
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5183 üzenetére
Csinált iso-val ( amit én csinálok nem foglalkoznék ) persze ha csak nem értesz a készítéséhez.
Ha más által készített normálisan működő ISO egyéb kép file ( virágbolti pl ) Imageburn, minden mást én Nero portable írok ( adat, audio cd, video s-video cd stb-stb )UI:
Amúgy már nagyon ritkán írok, BD lemezeim is már csak archiválásra vannak, csak a fontos adatok kimentésére.
+
Van egy pár ( Kb 150 darab ) 25/50 GB BD-RE lemezem amit használok ideiglenes tárolásra, meg pár ritkaság számba ment Plextor JVC Samsung stb CD/-R RW DVD-+R RW lemezem UAE Verbatim Dvd+R
Meg pár 25 pakkos Blu-ray 25 GB LHT Verba 25 GB lemezem, s egyéb említésre sem méltó BD-R lemezem.
Meg egy pár Panasonic BD-R 25 GB 6X The Best lemezem[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5185 üzenetére
Természetesen mehetnek 6X
-
jeni
félisten
válasz tomaszka88 #5187 üzenetére
Hivatalosan NEM!
Itt az íróról a dokumentáció. Ebből látni,hogy nem támogatják hivatalosan, csak bizonyos firmware segítségével.
Az LG alapból tudja.
-
tomaszka88
aktív tag
Átnéztem a listát,de az hogy lehet ,hogy a xl-es lemezekről nincs benne leírás? Meg ez a BDR209 D-hez van. Az író, az xl lemezek írását támogatja. Dobozán feltüntetve: BD-R TL/QL
Nem írják,hogy firmware segítségével,azonban találtam hozzá friss firmwaret.Hogyan kell majd felrakni ? Utilityt letölteni hozzá,és azon keresztül ?
https://pioneer.jp/device_e/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz tomaszka88 #5189 üzenetére
Én az M-Disc-re írtam,hogy az független,hogy EBK vagy DBK az író.
Természetesen a BD-R DL/TL/QL lemez az EBK és az S09XLT írókra vonatkozik a 100Gb lemez esetén.
Az M-Disc ettől független.
A Pioneer firmware 1.1 verziónál a másik lista alapján lenne képes megírni,de a lista amúgy is régi.
Egy 100GB M-Disc lemez nem 2Ft és nagy a rizikó,hogy menne vele,de ha mégis semmi garancia nincs rá,hogy sikeresen meg is tudod majd írni. Ha rossz lett a megírás,akkor onnantól kuka a lemez és ugrott a 8-9000Ft
U,.i.:
Pioneer esetén vissza felé nem lehet menni,vagyis lejjebb sem. Amúgy sincs már forgalomban 1.1 verziós Pioneer. Szerintem már 1.30 verziókat lehet megvenni a boltokban.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5187 üzenetére
M-disc-et nem ismerem, de ennyit nem adnák ki egy lemezért mint amennyibe az M-disc kerül.
Nem sok embernek lehet itt Mo-n Mdisc-je " nem annyira elterjedt szerintem "
Személyem inkább a bevált MINŐSÉGI lemezt venné.Inkább 6X Pana :
[link]Ebből tárazz be amennyit tudsz, kevés van már belőle siess le ne maradj szűkösebb időkre
[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
Így már értelek, én csak egy db 100gb lemezt írnék,de lehet akkor nem kockáztatom meg a pénzem, csak azt gondoltam már van annyira kiforrott a dolog,hogy mehet. 1.50-s firmwareval kaptam az írót, de már ráraktam az 1.52-st az a legfrissebb.
M107 : Igen,ezt a Panát sokan dicsérik adat archiválásra, fogok én is beszerezni belőle,de a Verbát is kipróbálom. Ha mondjuk, sok fájt írok, pl: adat lemez : képek,videók, akkor a Nero Portablet használjam vagy az Imgburn programot ?
-
jeni
félisten
válasz tomaszka88 #5192 üzenetére
Ki lehet számolni ahogy ahogy a M107 kolléga is írta,hogy a BD M-Disc lemez baromi drága! Főleg 100Gb kiadásban. Annyiért már 120-240Gb SSD-t vagy 500Gb-1TB noti HDD-t tudok venni.
Azt is hozzá kell adni,hogy az még nem újra írható! Sőt az asztaliba sem garantált,hogy ott lehet futtatni.
A hibátlan megírás sem garantált a lemezen!
Annyit lehet csinálni és próbálni,hogy LG DVD íróban kaphatóak amik tudnak M-Disc DVD lemezre írni. Mintha 1000 Ft körül már elvileg be lehet szerezni lemezeket. Ott még beleférhet a próba,gyakorlat ilyen téren.[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5192 üzenetére
Azt válaszd amelyik szimpatikusabb, és neked könnyebben fekszik a kezelhetősége.
Mindkettővel lehet jó lemezt írni, ha minden feltétel teljesül. Bár én mint írtam ISO (képformtáumokat) imageburn mert pár katt és indulhat a perkelés, Nero-t meg minden másra.
Amúgy imageburnel is lehet mindent, de én anno Nero-val kezdtem el cd-t írni még anno 1998- ban és az nagyon berögződöttRégi szép idők :
Matsushita cd-r ami csak írni tudott 2X olvasni nem még akkor olyan 300000 Ft volt az ára
[ Szerkesztve ]
-
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5195 üzenetére
Mint már írtam, én nem szoktam képfile készíteni, de ha te csinálsz is, akkor egy egyszerű módszerrel, mondjuk T commander-rel megnyitod az iso-t, és ha tudsz benne navigálni akkor 90%-ban biztos jó.
A többivel amit írtál nincs gond.
-
M107
addikt
válasz tomaszka88 #5197 üzenetére
Sok sikert, eredményes írást és jó minőséget sokáig.
-
Beni2360
félisten
Sziasztok!
Innen indítottam egy írási hibát a lemez topikban. Több levélváltás volt.
Esetleg van valakinek ötlete mi lehet a gond.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs