Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Domonkos

    Ármester

    válasz Dr. Akula #91544 üzenetére

    Neked a legnagyobb problemad, hogy megertsd a pici billentyuzeteket, az az, hogy keptelen vagy nem billentyukombinaciokban gondolkozni. Azt hiszed, hogy ha elakarsz erni egy-egy funkciot a gepen - peldaul legyen ez most az alt + f4 = ablak bezarasa - akkor ahhoz neked mindenkepp kulon le kell nyomnod az alt-ot es az f4-et; pedig nem. Abban igazad van, hogy ha a naiv megoldast hasznalnad, ahol mondjuk van dedikalt alt-od es az f-billentyuket elerned valami retegrol, akkor azzal tenyleg mindent le tudnal nyomni, amit a nagyobb billentyuzeteken, es minden ilyenhez csak egy plusz billentyut kellene lenyomnod, de miert tenned, ha amugy azon az fn retegen van vagy 40+ masik, meg fel nem programozott billentyud?
    Ha te be szeretnel zarni egy ablakot, akkor neked igazabol nem az alt-ot es az f4-et kell lenyomnod - mert amugy mit erdekel, hogy miert epp ez lett az ablak bezarasanak a billentyukombinacioja? Teljesen logikatlan. Miert akarnad tovabb bonyolitani azzal, hogy nem csak ezt az egy logikatlan hozzarendelest nyomnad le, hanem meg azokat a karaktereket is, amiknek nincsen dedikalt billentyuje. Ez igy tenyleg ertelmetlen. Aki 60% alatti klavikat hasznal, az garantaltan nem igy csinalja - kulonben tenyleg csak a szenvedes jut neki.
    Ellenben meg tudod azt csinalni, hogy az ablak bezarasat mondjuk az fn + 4-re rakod. Es ez nem hogy rosszabb, mint az eredeti, de meg jobb is, mert nem kell egyetlen billentyuvel sem tobbet lenyomj, viszont az a ketto amit sajnos meg mindig le kell nyomni, azok kozelebb kerultek az alap keztartashoz. Annyira kozel, hogy valoszinuleg le se kell majd nezz a billentyuzetre, mert ilyen kis tavolsagokban levo billentyuket egesz konnyu vakon eltalalni.

    Tovabba:
    >Aztán ha még a controlt le is hagyják jobbról az fn mellől, akkor egy (bal) ctrl+akármi már 2 kezes művelet lesz.
    Ha neked hianyzik a jobb oldalrol, akkor csak siman visszaprogramozod oda. :U

    >lehet sakkozni mit mire mappeltem, mert leolvasni a gombokról nem fogom tudni.
    Egy csomo billentyukombinacio amit lenyomsz, teljesen logikatlan es azok sincsenek felfestve a billentyuk tetejere. Ctrl + f? Alt + tab? Shift + insert? stb. Ezeknek full meretu billentyuzeten sincsenek dedikalt megfeleloi, pedig a legtobbunk napi rendszeresseggel hasznalja az osszeset.

    [ Szerkesztve ]

    Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Új hozzászólás Aktív témák