Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz elite.cs11 #82025 üzenetére

    TXből én csak lineárissal találkoztam, van különböző rugó hossz és rugó erősség.

    Keygemnél TX rugókbol fogsz találni S, M, L és XL típusokat, ezek csak hosszban különböznek. Adott hosszát kiválasztva majd látod a kapható rugó erőket is. Fontos még megemlíteni, hogy kapcsoló esetén általában kapcsolási erőt (operation force) szoktak feljegyezni, rugónál pedig bottom-outot.

    A hosszabb rugónál nagyobb lesz az indulási erő, minél nagyobb a rugó, annál nagyobb. Pl egy 60g-s rövid rugó indul 40g-ről, és 60g-nél van a bottom-out. Ugyanez hosszabban pl indul 50g-ről, és 60g a bottom-out. A nagyobb indulási erő mellett a visszatérés is sokkal gyorsabb, reszponzivabbnak érzed a rúgót (Oil Kingben is hosszú rugó van, 20mm). Az átlag rugó hossz 15mm körül van, de ma már kapni elég sok felével szerelt kapcsolót, pl CJ Boxban 22mm van, akko cs-ben szintén 22mm, de gyakori a multi stage rugók is.

    Ha oil Kingben akarsz cserélni, 20mm-eset TXből nem fogsz találni (az XL az 17mm), Spritből is a leghosszabb amivel találkoztam emlékeim szerint 18mm, Geonbol is sajnos csak 18 meg 22mm hosszan vannak, 20mm az pont nincs, úgyhogy pont ilyet szerintem nem fogsz kapni. Oil Kingben 55g operation force van megadva, az ábra alapján valahol 70-80g körül lehet a bottom-out:


    Tehát ehhez 70-80g bottom-out körüli 20mm rugó kéne de ilyet sajnos nem tudok. Hasonló lenne a Geon 70g-s 22mm rugoja, egy kb ugyanolyan erővel indulhat mint az Oil King, csak kicsit könnyebb lesz a bottom out. Már ha egyáltalán hasonlót keresel, mert mint írtam, van sok féle :)

    De egyébként az Oil king az a +-5g gyári rugós, ennél jobb szórású gyári rugóval nem találkoztam még (persze Sprit, TX, Geon még így is sokkal jobb szórásban/konzisztenciában).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák