- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
.. nos átállítottam németre, mert ugye a CM Masterplus szoftver nem tesz különbséget US és UK között.
Így már elérhetővé vált a az "í" és az "ű"... beállítottam a kívánt színt, majd visszaállítottam angolra a nyelvet....
Kis trükközéssel megoldható... azért ennek nem így kéne működnie... vagy csak én várok túl sokat ... -
nagyúr
Nagyon érdekes, nem egész 3 napja használom az ortho splitet - kicsit kezdek már gyorsulni, és most visszavettem magam elé a Yakumot, mert egy hosszabb mailt kellett volna gyorsan megírni, és azt vettem észre, hogy a normál billentyűzeten semmit se találok, és mindent elütök Szóval most a két elrendezés között vagyok, de a split sokkal jobban bejön.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #66551 üzenetére
Érthetetlen, hogy miért csinálják így (és nem csak a CM, másnál is hasonlóan működik).
Összehasonlításképpen a custom világban adott a forrasztható PCB, amely támogat egy rakás opciót, ami alapján az igényednek megfelelően összeállítod a fizikai kiosztást. A billentyűzetre felkerül az open source firmware (azaz egy firmware lefed minden opciót, nincsen külön ANSI és ISO változat), elkészül egy leírófájl, aminek segítségével egy szintén open source konfigurátorban először beállítod először a választott fizikai kiosztást, majd úgy konfigurálod a logikai kiosztást és egy füllel arrébb a világítást, ahogyan tetszik. Amikor végeztél, akkor kilépsz a programból, a billentyűzet pedig teszi a dolgát. Ja igen, a konfigurátor Windows mellett macOS-en és Linuxon is fut.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #66557 üzenetére
Az Alps 2000-ben befejezte a kapcsológyártást, új billentyűzetben nem tudsz venni ilyet. A utóbbi években előfordult még, hogy találtak errefelé-arrafelé NOS kapcsolókat bizonyos típusokból, de mára az egyetlen Alps beszerzési forrás a régi billentyűzetekből történő kiforrasztás és tisztítás lett (sokkal érzékenyebb a porra/koszra a design, mint a Cherry MX).
A Mattias gyárt Alps klónokat, ezekről az a közvélekedés, hogy messze vannak az eredetitől (nem próbáltam még ilyet). Van egy épített billentyűzetem clicky NOS SKCM White-tal, ezt imádom. Akad még itthon jó állapotú SKCM Orange kapcsoló, ez egy nagyon kellemes taktilis, rettenetesen koszos SKCM Cream Damped, erről véleményt sem tudok mondani, mert annyira karistol benne a kosz, és SKCM Salmon, ez annyira nem jött be.
Leopoldból a Cherry MX-eken túl akad kapacitív Topre kapcsolós is az FC660C és FC980C modelleknél, az előbbiből van nálam egy kölcsönben, de még nem jutottam el oda, hogy 1-2 héten keresztül teszteljem, milyen a cucc.
F34R: igen, ez Qt, de Windowson. VIA néven van nem open source konfigurátor is, az Electron app és szintén mindhárom nagy platformon fut, valamint Remap Keys néven böngészőből használható WebUSB-re építő változat is.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Hát én ilyen nyalánkságokhoz nem értek.
Azért is furcsa nekem ez az egész, mert, ha már a szoftver (mindkettő, cooler master portal, masterplus) felismeri, hogy V1 vagy V2 billentyűzet van csatlakoztatva a géphez (a másikkal nem működik), akkor meddig tartana már, hogy felismerje automatikusan, hogy ANSI /ISO?
-
nyunyu
félisten
30$-os kínai billzeteknél * sincs külön ANSI meg ISO PCB, csak a plate más, meg a kupakok feliratozása.
De van valahol egy 30 éves BAE ANSI billzetem, amin szintén megvan az ISO +1 gomb helye, csak oda nem tettek kapcsolót.
Nagy tömegben gyártott ócó cuccoknál általában ilyenekre is figyelnek, hogy ne kelljen Európába másik verziót gyártani.
*: Valahol olvastam, hogy az EasternTimes gyártja a Redragon cuccait is.
Kumarát, Mitrát tuningoló kollégákat kérdezném, hogy náluk is megvolt az ANSI gombok helye a PCBn?#66562: Nem tudod érzékelni, hogy ISO vagy ANSI a billzet, ha fizikailag ugyanaz a PCB van mindkettőben.
Fenti ócó német TKLen pl. minden kapcsolóhely aktív volt, simán beadta a \-t vagy az Entert, amikor az ANSI kapcsolóhelyen lévő forrasztási pontokat zártam rövidre, amikor a sokéve kallódó PCBt teszteltem.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #66562 üzenetére
akkor meddig tartana már, hogy felismerje automatikusan, hogy ANSI /ISO?
Semeddig. Csak sokszor a logikus gondolkodás luxuscikkpIIrash: szerencsére rosszul, mert az eredeti GH postban szerepel az ISO opció, amit ki is emeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz nyunyu #66563 üzenetére
Kijavítasz, ha rosszul gondolom, de csak van valami IC ezeken a paneleken (ha már van memória a világítás/makro/profil...stb számára) amiben szoftveresen lehetne kapcsolni, hogy éppen most ANSI/ISO.
Ahol eldől egy billentyűzet "sorsa", hogy mely piacra megy (magyar, német, US, UK...stb) és kapja a kupakokat, ott el lehetne végezni, egy végső teszt keretén belül a lokalizációt/kiosztást.
Valahol, hogy visszatérjek a CM-hez, azt is beállítják, hogy V1 / V2 az a CK550/530.
Nem látok át a billentyűzet házon, de nagyon egyformának tűnik a V1 és V2.
Oké más gyártótól van a kapcsoló és a kupakok "grafikája" is eltér egyes esetekben, de szerintem lényegi különbség nincs.De elfogadom, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogy én azt lefestettem, akkor még mindig ott lenne a lehetőség, hogy a júzer ráklikkeljen, a szoftveren belül felsorolt x db sematikus kép egyikére, hogy neki milyen billentyűzet jutott. Enél olcsóbbat nem tudnék most hirtelen elképzelni.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Nos, kezdem azt hinni, hogy az általam keresett kategória nem létezik, de felteszem itt is, hátha tudtok rá megoldást.
1. 30e Ft, de nem baj, ha olcsóbb
2. új
3. DELL KB212B [link] több éve jól működik, csak a háttérvilágítás hiányzik
4. Sok munka, böngészés, semmi játék
5. mint a fenti Dell, tehát egy hétköznapi használatra alkalmas, jól összerakott billentyűzet, ne legyen tarkabarka gamer
6. Nincs preferált modell
7. magyar kiosztás kellene
8. Teljes méretű billentyűzet kellene.
9. Világítás mindenképp kell rá. -
-
tusi74
őstag
Sziasztok! Kíváncsi vagyok, erről mi a véleményetek? Nagyon tetszik, de 120-150 EUR körül adják. CHERRY MX 10.0N RGB
-
steewcv65
őstag
válasz tusi74 #66569 üzenetére
Jo cucc, de en mx3.0s valasztanam silent red kapcsoloval
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
nyunyu
félisten
Aztaqrva, ilyet lehet kapni???
G80-3000N RGB TKL, MX Clearrel ~27k HUF.Ennyiért???
Nyilván a nem TKL nagytesó, pláne Silent Reddel még jobb lenne, de ne legyünk telhetetlenek.
Mondjuk a teli Caps kupakért jár a faszkorbács.
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
válasz tusi74 #66569 üzenetére
Most vettem észre, hogy erről a billentyűzetről már szeptemberben cikkezett a PH! Szivárványfényben pompázik a Cherry MX 10.0N billentyűzet - PROHARDVER! Beviteli eszköz hír
-
steewcv65
őstag
válasz nyunyu #66572 üzenetére
A firstshop-nal szokott lenni nemet iso es silent ren kapcsoloval
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
nyunyu
félisten
Taktilisebb, mint az MX Brown, de jóval keményebb a rugója.
MX Cleares i186 meghajtású integrált számológépes anyahajóm 3.5 éve várja, hogy összerakjam + hegesszek hozzá soros-USB adapter firmwaret.
Mikor utoljára rádugtam a tápkábelt, már be se kapcsolt a kijelzője
Ha sikerülne életrekelteni, akkor sem lenne túl praktikus használni.
"Picit" drága volt az a 2.5 kilós levélnehezék.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megrendeltem a Redoxra egy DSA Vilebloom szettet, január elejére ígérték, hogy ideér. Kíváncsi vagyok, mennyi lesz rá az ÁFA. A szett szállítással 90 GBP, erre jön nemtom, 10-15% vám, attól függően, hogy hogyan tarifálják be a szakemberek, és arra az ÁFA, olyan 55-60k körül fog megállni kb. De olyan szép.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
addikt
Nezzetek, milyen vaskos tolltartot talaltam a hardverapron 2500 Ft-ert.
Raadasul ANSI!
2017 - 2018 kornyeken nagy slager volt itt a topikban, de akkor is ISO HU kiosztassal arultak az apron."Alig hasznalt"-kent volt hirdetve, de nincs osszehasonlitasi alapom, mert ujat meg nem hasznaltam. Lehet, hogy kene venni a HA-s ISO-bol a teszt kedveert vagy csak backupnak, mert ez igy elso blikkre tetszik.
A SIL08-W25 az aljan vajon azt jelenti, hogy 2008-ban gyartottak?
(Szerk. Lemaradt, hogy Lenovo Preferred Pro az illeto... hogy szeressen a search engine is)
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz 0xmilan #66584 üzenetére
A SIL08-W25 az aljan vajon azt jelenti, hogy 2008-ban gyartottak?
Azt.
Én szőke példányom hasára SIL11-W40 van írva, és iszonyúan csattog, mint minden elcsépelt régi gumidóm...
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
Glarses mekkora troll ingyé billentyűzet!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz 0xmilan #66584 üzenetére
Nekem is van 1 ilyenem. Baszott jó bill.
Csak már megszoktam az ollós slim cuccokat, utána már nem szokok vissza........Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Logitech MX Keys - US INTL teljes kiosztású világító billentyűzet, amire magyarító fóliázás kellene. Még nem volt dolgom ilyen felrakásán mert mindíg magyar layoutos billentyűzett használtam. Kérdésem annyi lenne h tudnátok-e ehhez való magyar matrica forrást ajánlani, és ha igen akkor érdemes-e azt szakemberrel felrakatni (és kivel), vagy otthon megoldható? Nem vagyok jártas ebben a dologban, ezért előre is köszönöm az útbaigazítást.
-
thomasrc
tag
Srácok, ha valaki Ducky Shine 7-et vásárolna magyar kiosztással, akkor sajnos elszomorító tapasztalatról tudok beszámolni a keycapeket illetően. Nyár végén vásároltam a billentyűzetet és múlt héten feltűnt, hogy az egyik hangerőszabályzó gomb élén van egy kb. mm-nyi áttetsző terület. Lekopott. A másik, hogy a fém borításról is lepattant már egy néhány mm-nyi területen a festék, holott tényleg semminek nem volt nekiütve, nem kapartam, nem pucoltam erősen... Az oké, hogy a magyar kiosztás miatt ABS keycapekkel árulják és ez kevésbé tartós, de legalább a dizájnborítást megcsinálhatták volna normálisan.
-
addikt
válasz nightzone #66592 üzenetére
En 5 eve cegnel kaptam ilyen matricakat az angol kiosztasu laptopra, de a manager kb. kinevetett, mikor megmutattam neki, hogy mit adott a HR, szoval ciki lett volna hasznalni es szerintem senki nem is rakta fel - meg amugy is, hogy nez mar ki. Akkoriban alltam at az angol kiosztasra otthon is es egyaltalan nem banom. A (programozashoz hasznalt) spec. karaktereket pl. sokkal konnyebb igy elerni.
Gondolom, atlag kezugyesseg eleg ahhoz, hogy egy ilyen matricat felrakj.
Az MX keys-nel viszont az bonyolithatja a dolgokat, hogy kor alakban homoru a kupakok felulete es lehet, hogy az egyenes feluletu kupakokra szant matrica nem simulna ra tokeletesen.
Masreszt meg azt javasolnam, hogy inkabb tanulj meg vakon gepelni es akkor teljesen mindegy, hogy milyen felirat van a gombokon. Bar tudom, hogy ez rovid tavon nem megoldas. -
nightzone
aktív tag
válasz 0xmilan #66594 üzenetére
Rendben. Az biztos nem lenne túl szép, ezért gondoltam előbb megkérdezem hátha van tapasztalata vkinek ezzel a billentyűzettel matricázás terén. A vakon gépeléssel nálunk 2 gond van csak, az egyik hogy otthoni (kanapén való használatra lenne), és ezáltal nem sík felületen (lábon billegős) módon lenne használva, így elég nehéz vakon gépelni. Nekem a kényelem fontos szempont itthon, erről nem szeretnék lemondani. A másik hogy többen használnánk és nem hiszem hogy meg szeretném várni hogy mindenki megtanuljon ezért vakon gépelni. Szóval más megoldás kellene.
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok! A billentyűzetet és egeret szeretném vezeték nélkülire cserélni egy windowsos asztali gépnél. Ehhez lenne pár amatőr kérdésem. Ahol párban adják a bill+egeret, ott csak egy usb adapterre van hangolva mindkét eszköz vagy mindkettőhöz jár 1-1? A másik, hogy van-e olyan, ami vezeték nélküli billentyűzet, de ha kell, pl telepítéskor, akkor lehet bele vezetéket dugni?
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
Destroyer91
tag
Sziasztok!
Új billentyűzet vásárlása előtt állok és kérnék egy kis segítséget. Egy Asus Cerberus bill.-t használok évek óta, de már nagyon ramaty állapotban, úgyhogy ezért váltanék.
Elsősorban munkára kellene (office-csomag + cikkírás), így fontos lenne az ergonómia, hosszú távon is kényelmes legyen rajta a gépelés, másodsorban némi gamingre (főleg komp. FPS-ek). Magyar kiosztásút szeretnék, numpaddal, illetve fontos lenne a háttérvilágítás (gyakran éjjel dolgozom).
Nem tudom, hogy membrán, mechanikus vagy milyen típusú lenne az ideális, igazából amilyen ajánlotok.
Esetleg vezeték nélküliben van bármi ajánlható modell?
Árban nem nagyon szeretnék a 20-30 ezer Ft-os kategórián túlmenni (persze ha valami nagyon best buy kicsivel többért, akkor hadd szóljon ), de használt is szóba jöhet.
Köszönöm szépen előre is a segítséget! -
zolnagy
őstag
válasz Destroyer91 #66598 üzenetére
Én ugyanezt keresem (kivéve játék, de az mindegy) Be is írtam, de nem kaptam rá választ, így feltételezem, hogy nincs ilyen. Logitech G213-al szemeztem egy ideig, de több helyen olvastam róla, hogy nem túl tartós.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Elsősorban Kellemes Ünnepeket kívánok!
A kérdésem a következő lenne: Apex 7 red switch változathoz milyen O-ringet tehetek fel?
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest