- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazlee
csendes tag
sziasztok!
nekem olyan bill kéne, ami nem kopik le erőteljes használattól se, vagy mondjuk eleve rá van öntve a gombra a betü is.
Van ilyen? -
vlevi
nagyúr
Nekem fehér Logitech Internet350-em van. Ezen furcsa módon nem matricás a betű. Azért furcsa, mert a fekete az matricás... Nem értem.
De azt hiszem, a matricák sem olyan nagyon kopnak. Az olcsóbbaknak hamarabb elkopik a mechanikája, mint hogy a betűk feliratával gond legyen. -
blackydan
senior tag
Mégis mennyit szánnál rá? Illetve számít-e a magyar vagy az angol nyelvű kiosztás?
12 ezer körül már van egy jó billentyűzet: gigabyte k8100. Sokak által használt és ajánlott darab ráadásul magyar nyelvű kiosztással is rendelkezik ami a gamer kategóriában ritkaság.
Ha jól emlékszem blogout-on is van egy cikk róla olvass bele.[ Szerkesztve ]
-
Luciferkó
csendes tag
Sziasztok!
Én is billentyűzetet keresek.Ami az elsődleges,hogy ergonómikus , lehetőleg megtört (de legaláb ívelt) és persze magyar legyen.
Az első ilyen jeleg billentyűzetem egy Chicony volt:
Egyszerűen imádtam,csak az idő eljárt felette, idegesítően hangossá vált, majd elajándékoztam.
Az utódja egy Ergomedia 700-as volt. Ez s volt rossz,de mégsem adta azt a komfortérzetet, mint az elődje. Ami legjobban zavart, hogy gyakran előfordult, hogy akaratomon kívül több gombot nyomtam le egyszere (pl CapsLock+a; ű+enter),talán azért mert túl vastagok az ujjaim,s túl terebélyes a tenyerem) .
Ergo az ergo ledjei mos úgy tűnik végleg kialudtak,most már 2-3 napja keresem a méltó utódját, sajnos eddig nem sok sikerrel.
Ami számomra biztosnak tűnik, hogy mind a fenti Chicony,mind az ErgoMedia eltűnt a hazai boltok polcairól, a probléma, hogy nem jött a helyükre semmi.
Amik eddig az eszembe jutottak (persze ha nem tudtok valami alternatívát javasolni):
1. visszaszerzem a régi Chicony billentyűzetet,s megpróbálom felújítani a gumiharangok cseréjével. <-- ez mennyire életképes ötlet? Csökkenthető e vele a billentyűzaj.2. Németországból rendelek egy másik ErgoMedia 700-as billentyűt,vagy mélyebben a zsebembe nyúlok,s inkább egy MS Natural Ergonomics-ot. Ha jól tudom, s ha azt szeretném hogy az "í", s minden gombahelyére kerüljön, akkor úgy tudom német nyelvkiosztású billentyűzetre lenne szükségem.
Segítségeket,tanácsotokat köszönöm. -
nyunyu
félisten
válasz Luciferkó #5908 üzenetére
Lehet valasztani a nemet vagy brit kiosztasu MS Ergo4000-bol, idehaza persze foleg amerikai kiosztassal lehet kapni. (jobb esetben, rosszabb esetben amerikait matricaznak "magyarra".)
Csak hat ez melyen zsebbenyulos tortenet.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
KKK-007
tag
Sziasztok.
Most készülök egy használt MX3200-at venni. Mire figyeljek, milyen típushibái vannak? Az egér nem is annyira lényeges, inkább a billentyűzet miatt venném. -
vlevi
nagyúr
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz einstein #5852 üzenetére
Amit ShadowK is említett GIGABYTE GK-K7100, nem "gagyi" szerintem, sőt!
Nekem ilyen van pár hónapja, de semmi olcsó hatást nem fedeztem még föl rajta, pedig csak kétezenyóccá HUF volt.
Gyűjti az ujjlenyomatot a nyilak körül, na bumm... ha valamibe bele akar az ember kötni.
De feltaláltak már valami "izét", amivel ezt el lehet tüntetni gyorsan pár hetente. (gyk. pzs+ablaktisztító vagy egyéb gyenge zsíroldó hatásúsz@rszer)
Mellesleg a nyunyu által linkelt képet nézve, mintha a Logitech Ultra X és a Gigabyte GK-K7100 beszállítója ugyanaz lenne...A fő bill. rész csont ua., a gombok elhelyezkedése, mérete, formája.
Leszámítva az Ultra X -en lévő extra gombokat, de az ugye (szerintem) úgyis külön panelen van, a 7100-on pedig külön funkcijjó gomb van e célra, mint a notikon.
Ráadásul ez "eltünteti" a bal WIN gombot, nem kavar be játék alatt (már ha valakinek ez szempont).[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Füleske
addikt
válasz M_o_g_y_i #5915 üzenetére
Szerintem meg nagyon nem hasonlít egymásra a kettő. Vagy ennyi erővel az összes egyszerűbb billentyűzet hasonlít egymásra.
"A fő bill. rész csont ua., a gombok elhelyezkedése, mérete, formája."
Hát azért mivel ugyanaz az us international kiosztás mindkettő. Az lenne a meglepő ha nem ugyanaz lenne. -
Bada Bing
tag
Genius LuxMate i200 van valakinek? Az érdekelne, hogy milyen magyar kiosztású. Van olyan, ahol jobb felül van az 'í'. Nyilván ez nem jó, olyat szeretnék, ahol bal alul van.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Füleske #5917 üzenetére
Nem így értettem...
Néztem már jópár bill.-t képeken, élőben. De látszik az eltérés a gombok kialakításán közöttük, viszont az említett kettő típus gombjainak a formája szakasztott ua.
Gondolom azért ollós mechanikát olyan sok helyen ezek szerint asztali bill.-hez nem gyártanak, ha ennyire kevés fajta kapható belőlük.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
vlevi
nagyúr
válasz Bada Bing #5920 üzenetére
Szerintem rendes magyar kiosztású. Én még nem láttam olyan Genius bill-t, amit magyarnak akartak eladni, de amerikai elrendezése lett volna. Ez inkább a Microsoft billentyűkre jellemző, amiket nem csinálnak, csak amcsi kiosztással, de valakik, valahol galád módon rárajzolják az áéű betűket, és azt hiszik, ettől már magyar
-
KKK-007
tag
Ismételném magam:
Sziasztok.
Most készülök egy használt MX3200-at venni. Mire figyeljek, milyen típushibái vannak? Az egér nem is annyira lényeges, inkább a billentyűzet miatt venném. -
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Segítséget/tanácsot/tapasztalatot kérnék a következő billentyűzetekkel kapcsolatban, aktuális lenne a csere. Játékra kéne, fps, rt, rpg ilyenek
Logitech g510,
razer lycosa vagy artosa (egyáltalán milyenek a razer-ek?)köszi!
Eki - az eredeti
-
girátor
csendes tag
Sziasztok!
nem tudtam hova írjak, ez meg elég hot topicnak tűnik, úgyhogy akár még az is lehet, hogy valaki elolvassa
giga k700-as billentyűzetem van, és az a problémám, hogy egyszerre csak 3 lenyomott gombot vesz be. Kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy moddolni, hogy háromnál több gombot bevegyen? -
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Tudnátok mondani olyan billentyűzetet, ami vezeték nélküli, multimédiás, nem agyonnyomorított helytakarékos vacok, magyar és halkabb egy Logitech Deluxe 250-nél?
Néztem Mk520-ast, az mintha halkabb lenne, de visszaolvastam itt és láttam hogy nem így van.[ Szerkesztve ]
-
Adams007
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy Razer billentyűzetet (Lycosa érdekelne főleg, de akár Arctosa is jó) hol lehet UK kiosztással venni? Mivel ahogy láttam legtöbb helyen US van. Razer hivatalos oldaláról lehetne rendelni, csak onnan 80€ + 20€ a szállítás, tehát a magyar árnál lényegesen drágább lenne.
Előre is köszönöm!
-
Zolaash
senior tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a billentyűmet (+egeremet) valami vezeték nélküli megoldásra. Az elvárásaim a következőek lennének:
-márka nagyjából mindegy, Trust lehetőleg ne
-hatótáv legalább 6 méter
-multimédiás gombok
-nem baj ha szettben van egérrel (az egér nagy legyen fizikailag, és legalább 5 gombos)
-ne legyen túl drága (max 8e ft)Hirtelen ennyi.
Rip and tear
-
vlevi
nagyúr
"-nem baj ha szettben van egérrel (az egér nagy legyen fizikailag, és legalább 5 gombos)
-ne legyen túl drága (max 8e ft)"Sajnos ez a kettő üti egymást.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Zolaash #5929 üzenetére
8k-ert meg egy normalis 5 gombos drotnelkuli egeret se nagyon kapsz, nem hogy billzetet melle...
Hopp, 7.3k-ert mar van az feher vagy szurke MS WMM4000, szinesek meg 8.1-8.5-ert mennek.
Mondjuk azok inkabb laptop egerek, szinesek raadasul csajoknak.(Nocsak, MS atdizajnolta a hardver oldalat, L mintara mar van webshop is.)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
gYaLo
őstag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Egy, a jelenlegi klavimhoz hasonlót szeretnék (Logitech Ultra Flat), az lenne a fontos, hogy a billentyűk világítsanak.iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!
-
Larodar
csendes tag
Sziasztok!
5k-ért tudnátok vmi billentyűzetet ajánlani? Jó lenne ha lenne hozzá csuklótámasz, márka mind1 nekem, csak strapabíró legyen!
Illetve a háttér világított billentyűzetek milyen ártól indulnak, ami meg is éri venni?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Impossible is nothing!
-
Bep88
csendes tag
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék venni. Max 15 ezer forintért. Sok leütést kibíró, gépírásra, játékra kellene. Magyar kiosztású.Milyen típust, márkát érdemes venni? Előre is köszi. -
Bikkrom
senior tag
Üdv!
3-4 ezerért keresek valami billentyűt programozásra, játékra. Lehetőleg iponról. Van valami bestbuy cucc ennyiért?
A válaszokat előre is köszönöm!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
€uro
őstag
Hátha érdekel valakit...
Ma érdeklődtem több üzletben Logitech K750 klaviatúra iránt. Azt mondták, hogy május 30-án érkezik belőle szállítmány a magyarországi disztribútorhoz.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
csaabz
őstag
Tud valaki magyar kiosztású világítós billentyűzetet?
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
vlevi
nagyúr
Itt a fórumban a gigabyte k8100 szokott szóbakerülni, ha valaki magyar világítósat keres.
Jó? Azt nem tudom, még csak a neten láttam róla képeket. -
vlevi
nagyúr
válasz Pierre75 #5944 üzenetére
MM-ban tapicskoltam meg ezt a billentyűt, és engem egyáltalán nem győzött meg. Förtelmes matricázás, csillog a matricák felülete, a betűk alig láthatók, és a gombok működése sem volt számomra az a hűdenagyonjóminőségű... Az, hogy kinek mi a lapos, túl magas, vagy ideális, az már szubjektív.
-
csaabz
őstag
Erről a kettőről valakinek tapasztalata?
Igazából azt szeretném tudni, melyik mennyire "hangos"?
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
worxland
addikt
Csak vedd hozzá a szállítást, ami 1500-2000. Különben én se ott vettem volna. A 6300-as ár meg fent se volt az Árgépen (ott 7900-es van), csak most látom az Árukereső-n. Egyébként meg persze vegye ott, ahonnan olcsóbban tudja.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs