- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz Bada Bing #5750 üzenetére
Jee, ezen is ugy van megoldva a numpad, mint az IBM USB Travel Keyboardomon.
(Amit ~2 eve megvettem, hogy hudefasza, aztan azota is ott porosodik a gyari bortokjaban a polc tetejen, mert idokozben melohelyet valtottam, es mar nincs szuksegem konnyen cipelheto billzetre....)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz MichaelSD #5755 üzenetére
Az MS 4000esből van vezetékes és szerintem csak azt érdemes megvenni.
Plane, hogy a vezeteknelkuli tesojahoz eleg "erdekes" egeret adnak.
Ertem en, hogy az a termeszetes csuklotartas, de ki az, aki egy bogret akar tologatni az asztalon???Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
PGY65
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy új billentyűzetet tudjak venni. Jelenlegi cuccom egy Genius KB21e. Ezt azért választottam anno, mert a bal oldalán van görgő, amit remekül tudok használni. Most kerestem a "nagy" márkák között (Logitech, Genius ...), de nemigen láttam hasonlót. A kritérium az lenne, hogy legyen bal oldali görgője, szabványos funkcióbillentyű kiosztása (F1-F4, F5-F8, F9-F12 csoportosításban), az Insert-Home- PgUp gombok is így legyenek 3*2, ne pedig 2*3 kisztásban. Ne legyen ergonómikus, azt nem hiszem, hogy megszoknám. Néztem korábbi hozzászólásokban a Trust 15051 KB-2200-at. Képről, illetve néhány hozzászólásból ítélve ez jó lenne, csak nem tudom, hogy milyenek a tapasztalatok vele pl. lekopnak-e a feliratok? Valami hasonló cuccot keresnék. Köszönöm előre is a segítséget.
-
nyunyu
félisten
Logitechnek volt ilyen billzete (Internet Navigator SE), de jo 7 eve megszuntettek.
Pedig meg magyar kiosztassal is lehetett kapni...[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nagyúr
Sziasztok!
Nagy örömötökre megtaláltam a topikot
Billentyűzet vásárlást előtt állok. Sok volt már, de ami sokat is kibírt nálam az egy Apple Wired magyar kiosztású billentyűzet.
Nagyon megszoktam, így ilyen stílusú, lapos, rövid úton járó billentyűzetű, ha lehet magyar kiosztású, és wireless billt keresek. Sajnos, nemigen találtam, illetve nem is ismerem nagyon a márkákat (elvégre billt. nem olyan sűrűn vált az ember, mint pl. VGA-t).Gondolkodom az Apple Wireless keyboardon, de nem tudom, van-e driver win 7 64 bit alá (tudom hogy van, csak azt nem tudom, 64 bit alatt is megy-e).
Minden egyéb ötletet elfogadok! Köszönöm előre is!
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
TomiLi
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy valaki használ nem "gamer" bluetooth-os billentyűzetet játékra?
Ez a billentyűzet tetszett meg nagyon. Régebbi rádiós - igaz nem Logitech - billentyűzetnél volt olyan problémám, hogy több billentyű egyszerre való lenyomásakor nem működött rendesen az adott funkció....
Ez a probléma már a múlté?
Segítségetek előre is köszönöm
Bogyorisz
-
johny81
tag
Hi
Én is szeretnék venni Bill+egeret
Kb ami nekem fontostehát bill és az egér együtt legyen ne keljen külön megvenni
vezeték nélküli
magyar kiosztású
fekete
használnám játékokra ,filmnézésre, nettezésre
Logitech (de nem olyan fontos)
ha lehet este világítson a bill (ez se fontos)
ár. mindegy
-
vlevi
nagyúr
Az, hogy több gombot kezel-e egyszerre, vagy sem, az nem a vezetéknélküliségtől függ. Sima drótos billentyűnél is előfordulhat, hogy nem tudsz egyszerre 4-5 gombot nyomva tartani, mert csak 3-t érzékel belőle. Ráadásul ez billentyűkombinációnként változik, mert lehet, hogy a AFJKL gombok érzékeli egyszerre, de lehet, hogy a Ctrl+S+A kombinációba beletörik a bicskája. Aztán akkor nem tudsz hasalva balra hátrálni Ezt csak kipróbálni lehet, előre nem nagyon tudja senki megmondani.
Egyébként nekem Mk250-m van, és ez jobban kezeli ezt a dolgot, mint egy korábbi, drótos logitech billentyűm. Már nem tudom milyen típusú volt, de az is valami 2000ft-os darab, de azzal rendszeresen előjött, hogy 3 gomb lenyomásakor semmit sem érzékelt. Ez az Mk250 jobban teljesít. Biztos van, amilyen kombinációt nem bír kezelni, de én nem nagyon találkoztam vele. -
TomiLi
addikt
Akkor valószínű, hogy a rádiós billentyűzetem silányabb minősége miatt volt ilyen problémám, és nem a vezeték nélküliség miatt.
Annak nagyon örülök, hogy jó tapasztalataid vannak a billentyűzettel kapcsolatban!Köszönöm, hogy megosztottad!
Aztán akkor nem tudsz hasalva balra hátrálni Ez tetszett! Rátapintottál a lényegre!
Bogyorisz
-
vlevi
nagyúr
Nem feltétlenül a "rádiósság" miatt. Persze, az se hátrány, ha nem rádiós az a bill. Ahogy írtam, nekem a régebbi drótos rosszabb volt. Azzal tényleg volt többször olyan, hogy álltam a golyózáporban, mert nem érzékelte, hogy lenyomtam 3-4 gombot egyszerre. De az mk250-nél ugyanezt nem tapasztaltam.
A sima rádiós billentyűket olvasataim szerint érdemes kerülni. A mostani, 2.4GHz-es vevővel ellátott cuccok már sokkal-sokkal jobbak. Én pl. nem érzékelek különbséget az Mk250-hez adott egér és egy sima drótos egér reakcióideje között. Biztos van, de számomra nem észrevehető. Ezzel szemben bennt a cégnél van, akinek EX-110 vezetéknélküli szetje van. Legalább fél mp-et késik ez egér. Ha odahúzom valahova, és elengedem, akkor még megy fél métert -
nagyúr
Sziasztok!
Billentyűzetet keresek, főleg játékra és gépelésre, netezésre.
Jelenleg Logitech G11 billentyűzetem van, még az első szériából. Ennek az előnye a világítás, meg a bal oldani plusz gombok, amiket imádok, wow szempontjából több mint ideálisak!
a negatívumok között van a rossz gépelhetőség (folyamatosan melléütök rajta) és a magyar kiosztás hiánya, plusz a mérete.Tudtok-e ajánlani hasonlót?! Előny lenne a hasonló kiegészítő-programozható gombsor, magyar kiosztás és akár a világítás is, esetleg még multimédia gombok.
Előre is köszi!!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, épp a minap vettem egy Kolink KM2782UBH billentyűzetet. Vannak rajta multimediás billentyűk, amiket sajnos nem tudok használni.
Hogyan lehet aktiválni őket, kell valami driver-t feltenni hozzá vagy programot kell felrakni, hogy aktívak legyenek?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
-
vlevi
nagyúr
válasz Tsebacsi #5769 üzenetére
Igen, csak a padon működik, pont amiatt, hogy a padról kapja az energiát. Az egérpad méretével nekem egyébként sosem volt problémám. Ahogy visszaemlékszek, a pontosságával sem nagyon, bár már legalább 1 éve másik egerem van, de ha nagyon szar lett volna, arra talán emlékeznék.
-
nagyúr
Holnap jön a Logitech MK520-as bill-egér párosom. Sajnos, mivel az egér nem egy nagy szám (M510), így helyette érkezik egy Logitech performance MX. Munkára tökéletes lesz, a gombokat be tudom lőni szépen 3ds maxhoz
Ha valakit érdekel, majd írhatok véleményt.[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
üdv!
nem is tudom hol kezdjem, igazából egy bill kellene, mindenre..
jelenelgi s510-emet váltanám..-vezetéknélküli
-háttérvilágítós (ne a billentyűk között jöjjön a fény, ne merüljön le hamar, akár tölthető is lehet)
-lapos
-multimediás (mute gomb illetve +/- kell, más nem..)
-magyar kiosztás, nagy enterrel (elég a uk-is..)van egyáltalán ilyen?
előre is köszi!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
nagyúr
A billentyűzetkiosztásnál, ha az adott típusból nincs magyar, melyik angol kiosztást (USA-UK) kell választani, hogy baloldalt meglegyen a hosszú í betű helye, és az enter is a nagy enter legyen, ne a kicsi vékony?
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
vlevi
nagyúr
válasz Tsebacsi #5775 üzenetére
UK. Mert az US az a "101" gombos, ahogy régebben hívták. Akkoriban a magyar volt a 102 gomb. De legpotosabb, ha "ansi" kiosztásnak nevezzük az amerikait, a többit (német, magyar, UK angol) pedig ISO-nak.
Legnagyobb különbség nem is az Enter mérete, hanem a bal oldali shift, mert az amerikai, azaz ansi kiosztásnál sokkal hosszabb a bal shift, az ISO kiosztásnál egy kicsit kisebb, és ott van a helye a í betűnek.
Wiki -
RAMyMamy
tag
Hali!
Szeretnék egy új billentyűzetet venni. Most egy Genius K295-öm van, sajnos nemrég elromlott az "A" billentyű, beragad, a szóköz meg évek óta ki van törve. Van rajta egy elég nagy (jó értelemben) kéztámasz, csakis ilyen kell. A hátránya, hogy nagyon hangos, ha gépelek, ez néha zavaró.
Árban olyan 2000-3500 Ft között gondolkodok, de találtam egy nagyon bejövős billentyűzetet, Logitech Compact Keyboard K300 a neve. Ez nagyon tetszik, árban egy picikét sok nekem, nem akarok egy vagyont költeni billentyűzetre. A háttérvilágítást feleslegesnek érzem rajta.
Kérném a segítségeteket ez ügyben. Nem kell nagyon márkás bill, valami hasonló az említett Logitech-hez is megfelel. Magyar kiosztású legyen és vezetékes. A lényeg a kéztámasz, ha kicsit laposabbak a gombok, az se hátrány. A szín gyakorlatilag mindegy, de a változatosság kedvéért feketére szavaznék.
Köszi szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Jelenleg egy 5 éves Genius KB-29e tipusú billt használok. Mechanikusan semmi baja minden billentyű mükődik rajta. csak éppen elkezdtek lekopni a betűk róla.
Milyen utódot ajánlotok?
Ami fontos szempont, legyen:
csuklótámasz
USB-s
legyen halk
multimédiás legyen[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
theboobaq
aktív tag
Valaki tud nekem ajánlani egy vezetéknélküli billentyűzet+egéret ami nem merül le hamar?
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy billentyűzetet: Genius Luxemate i200 (ezzel férek el az asztalon, azért lesz a numpad nélküli). Az lenne a kérdésem, hogy ezen hány gombot lehet egyszerre nyomni?
Mert van a mostani Logitech Classic billem, amin egyszerre csak 3 gombot lehet talán nyomni és a negyediket már nem érzékeli. Ez játéknál nem jön túl jól -
senior tag
Sziasztok!
Biztosan volt már erről szó, és előre elnézést kérek, de nincs időm most végigolvasni az egész topikot.
Szóval le szeretném cserélni a billentyűzetemet, mert sajnos elhalálozott a régi.
A bill+egér kombó nem jöhet szóba, mert az egérre nincs szükségem.
Viszont sokat gépelek félhomályban, ezért un világítós verziót szeretnék.
Magyar kiosztású, és persze jó minőségű.
Létezik e ilyen mondjuk Logitech-ben, vagy Razer stb. -
vlevi
nagyúr
válasz hengelhof #5782 üzenetére
"Viszont sokat gépelek félhomályban, ezért un világítós verziót szeretnék."
Esetleg fehér billentyűzet, bár olyanból nem sok van Tapasztalatból mondom, hogy egy fehér billentyűzeten félhomályban sokkal jobban látszanak a fekete betűk, mint fekete alapon a fehér. Talán azért, mert a fehér billentyűzet a méreténél fogva több fényt ver vissza.
Én csak a drótnélküliség miatt hagyom meg az asztalon a fekete billentyűzetet és egeret, mert már túl sok volt a kábel. De a korábbi fehér az láthatóság szempontjából jobb volt -
nagyúr
Sziasztok!
Megjött végre a Logitech MK520 bill+egér páros. Sokat olvastam előtte, mindenki írta, milyen halk a billentyűzet. Hát lehet, hogy ti előtte mini kalapácsokkal gépeltetek, és ahhoz képest halk, de ez én fülemnek ez a bill nagyon is hangos. Előtte Apple wired alu billentyűzetem volt, számítottam rá, hogy ez hangosabb lesz,de ennyire? Sajnos, ez nekem minden, csak nem halk
Ennyit a rosszról, cserébe legalább személyre szabhatom, ahogy nekem jólesik, ez tetszikA egér megy a laptop mellé, mert kicsi, és tudatlan, helyette egy Performance MX-et vettem munkára (előtte MX518 volt).
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni egy wireless egér+bill kombót, mert rohadt macerás mindig kimászni az ágyból, és lelőni a gépet, ha vége a filmnek Ebben szeretnék tanácsot kérni. Ha nagyon belepusztulok valami betegségbe, akkor szintén ágyból tolnék valami rpg-t, egy nfs kört, vagy egy cod meccset. Mit ajánlanátok? Márkákból Microsoft-tal, Logitech-kel és Gigabyte-tal szemeztem. A keret az 5-6, nagyon max 8 ezer forint. Ennél többet feleslegesnek érzek kiadni rá. Van valami bevált ajánlat, esetleg bármilyen jellegű tanács?
Előre is köszönöm, Ábel
mod:
Még annyi, hogy az összes bill, amit 10k alatt néztem, nyomorított mini-enter billentyűvel volt felvértezve. Ez nagyon nem szimpi nekem. Kérdés, hogy csak én nem néztem körül elég jól, vagy ez a kategória sajátja, és békéljek meg vele?
Jaj, és olyan egérre ne is vágyjak, amin a 2 gom+görgő alapon felül van egy jobb oldali duplás gomb, amivel pl böngészőben tudok előre-hátra lépegetni? Nagyon megszoktam a Razer-en, és örülnék, ha ilyen fícsörös egeret találnék.
- Média gombok a billen nem szempont.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
NoOne1976
őstag
A segítségeteket kérném:
Régóta gondolkodom rajta, hogy a ps2-es billenytűzetemet nyugdíjazni kellene, és mellette a vezetékes egeret is.
A következő szempontok szerint tudtok ajánlani bill+egér kombókat? (Ha úg yjobb, akár külön-külön is.)
1. Vezeték nélküli legyen.
2. Világítson a sötétben.
3. Multimédiára, meg ilyenekre nincs szüség. Nem játszok, nem használok rajzprogramot, stb. Csak gépelni lehessen rajta, meg az egérrel normálisan navigálni!Remélem lesz ilyen, és nem horror áron. Minden javaslatot örömmel fogadok, mert ezt a szegmenst egyáltalán nem ismerem.
-
-
hoffman_
nagyúr
Hát, jobb híján egyedül, arra jutottam, hogy Logitech MK250, vagy MK320. Melyiket ajánljátok inkább? Ahogy feljebb is írtam, alapvetően filmezésre lenne, alkalomadtán játékra(rpg, online fps) - van egérkülönbség a két szett között?
-
asturel
őstag
Speedlink Verso Slim Profile USB Keyboard / SL-6454-SBK alternativat tud valaki ajanlani hasonlo arkategoriaban? (sajnos ezt a billentyuzetet mar nem nagyon lehet kapni, csak videki boltok arlistajan lattam) Vagy barmifele ma kaphato, olcso, slim, nem egybenumpados vezetekes billentyuzetet?
-
hoffman_
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz hoffman_ #5789 üzenetére
Egy kis különbség van. Mindkettőhöz elég apró, buta, sima 3 gombos egerentyűt adnak, de az mk320-hoz még kisebbet. Sajnos, amihez valamirevaló egeret adnak, azok marha drágák Ráadásul ott a billentyűzeten is vannak olyan zavaró tényezők, amik miatt nálam kiesnek. Az egyik ilyen zavaró tényező számomra a ronda matricázás, nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Sajnos alig van rendes magyar billentyűzet, ami ne matricázva lenne. De a Logi, MS csak matricáz A másik ilyen, az idétlen fícsörök, vagy a magyar kiosztás hiánya.
Játékra meg ki tudja, melyik a jó. Én nem vagyok nagy gémer, az mk250-el azért csak végigjátszottam pár COD-ot, hirtelen nem emlékszem, hogy összeakadtak volna a gombok. Egy nagyon-nagyon régi billentyűmmel volt ilyen, de ezzel nem emlékszem. Ha nagyon szar lett volna, arra talán emlékeznék
MK320-nál baromira zavar az a látvány, hogy nincs insert gomb. Az mk250-en legalább van, bár azon is elég idétlen elosztásban (elforgatva), azzal a hivatkozással, hogy így keskenyebb a bill. Viszont az mk320-on az a pár média billentyű külön van. Az mk250-nél a funkcióbillentyűkre vannak rátéve a média gombok, amik a jobb alsó "fn" gomb lenyomásával érhetőek el. Nem a legszerencsésebb. A Logitech internet 350 volt ebből a szempontból a legjobb, a billentyűzet jobb sarkán volt a mute gomb. Sokszor vettem hasznát, amikor a háttérben felordított valami youtube-os videó... Az mk250-en párszor megpróbáltam gyorsan lenyomni a mutét (fn+f2), és volt már, amikor elküldtem aludni a gépet (fn+f1 a suspend) -
hoffman_
nagyúr
A főbb különbségeket ismertem, de ez elég alapos volt, köszönöm A kisebb egér miatt egyértelműen kiesett az mk320, a 250 lesz. Köszönöm szépen
Amúgy én egy Deluxe 250-et használok, amit nagyon combos, 1300 forinért vettem. Már durván 4 éve nyüstölöm, és semmi gondom vele. Ahogy elnézem matricázva van, de még semelyik bill nem kopott meg, úgy hogy nem tudom, nem igazán tudom az égetés hogy néz ki A nyomáspontokkal semmi bajom nincs még most sem, az egyetlen, ami nem deluxe, hogy azért van hangja, ha csapkodom este, mikor már alszik minden. De azért az sem durva, és 1k-ért, hát istenem. Ennél több meg nem is kell, bár nem csere lesz, csak kiegészítés.
Szóval segítettél dönteni, ez a lényeg Köszi
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Tény, hogy fura dolog, biztos listák voltak áttenni a gyárban a "fekete fejet" De így meg nem értem az én részemről. Ezek alapján evidens, hogy az enyém is matricás. Viszont ezen évek alatt sincs egy gramm kopás se. Fura.
[ Szerkesztve ]
-
Zohan
senior tag
szerintetek melyik a legjobb legolcsóbb gamer bill?
Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD
-
igor78
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni billentyűzet vásárlás előtt.
Vezeték nélküli billentyűzetet készülök vásárolni, fel akarok hagyni a vezetékekkel. Nagyrészt este van időm játszani ezért világítós és csendes klaviatúrát szeretnék.
Nagyjából 20.e.-t gondoltam rá szánni.
Előre is köszönök minden hozzászólást! -
vlevi
nagyúr
Ma volt alkalmam belekukkantani a GIgabyte KM7600 dobozába.
Hát, gyorsan visszacsomagoltam... A Logitech Mk250 billentyűzet sokkal komfortosabb érzést ad. Ennél a Gigabyte-nál azonnal sikerült jópár billentyűt (erőltetés nélkül) lenyomni tövig, amikor már a műanyag alapon csattant. Ez szerintem nem jó, mert ha csillapítás nélkül működik a billentyűzet, akkor nekem nagyon hamar megfájdulnak az ujjam ízületei. És a legrosszabb az, amikor az egyik billentyű jó, a másik pedig 0 csillapítású.
Ja, és az egerentyű sem nyerte el a tetszésemet, szóval nem bántam meg, hogy nem ruháztam be egy ilyenre látatlanban...
Egy dolog volt, ami jobb, mint a Logitech. Na jó, kettő. A szélén vannak ilyen olyan izé média gombok, hangerőtekerentyű, de ezek nélkül meg lehet lenni. Mellesleg az Mk250-n is van, csak kicsit eldugva. A másik plusz, az a nem matricás feliratozás. Viszont az Enter az pont olyan alakú, mint a képen látható, annak ellenére, hogy magyar billentyűzetről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest