- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Mk250-hez nem kellett semmilyen progi.
Az egérnél egyébként onnan lehet tudni, hogy kezd merülni, hogy az a zöld led, ami van rajta, zöld fény helyett elkezd piros fényben pulzálni. Mondjuk kb másfél hónapot bírt a gyári elemmel, de csakazértsem cserélem ki benne az elemet, csak akkor, ha teljesen megpusztul. -
LGLuke
őstag
Sziasztok!
Munkára keresnék billentyűzetet. Fontos lenne a magyar kiosztás és az USB-s kivitel.
Kényelmes, ergonomikus billentyűzet kell, ami halk működés.
Nem kell semmi csicsa, és ne legyen gamer 20k-s vacak.Logitech-et nézegettem, valamint Microsoftot, de nem valami bő a választék.
Tudtok ajánlani megbízható, minőségi bill-t max 5k értékben.Köszönöm előre is!
-
kázi
csendes tag
Szia
Nekem az MK 520-al az volt, hogy újra kellett indítani és amikor a billentyűzetet is újraindítottam, egyszerre működött minden.
Nekem a capsnek van külön ledje, de utána meg fog jelenni a monitorodon, ha be- illetve kikapcsolod. Sőt, még hanghatást is rendelhetsz hozzá, bár az szerintem idegesítő.
Amellett a sotware szerintem tök király Itt van belőle kép ( és a monitoron, hogyan jelenik, meg pl a hangerő szabályozó. De a többi is ugyanolyan.)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Elvileg minden 2.4GHz-s egeret/billzetet a sajat vevojevel paroztatjak a gyarban, csak annak az egyedi azonositojat figyeli a vevo, igy lehet akarhany eger a kornyeken, nem akadnak ossze.
Ahogy nezem ez a cucc is Unifying vevos, akarcsak a Perf MX, igy keresztbe is osszeparosithatoak, es akkor eleg az egyik vevo.
Illetve kulon el tudod adni az egeret, ha odaadod melle a masik vevot.Regi, 27MHz-s analog radional viszont osszeakadtak, mert mindenki ugyanazt a frekvenciat hasznalta.
Jobb esetben 2 frekit tudott a vevo, aztan ha megnyomtad a connect gombot, aztan az egeren is, akkor atalltak a masikra.
(eger+billzet vevoknel 2+2 freki volt, igy a billzetet nem tudtad csak egeres vevovel hasznalni.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Munkára keresnék billentyűzetet. Fontos lenne a magyar kiosztás és az USB-s kivitel.
Kényelmes, ergonomikus billentyűzet kell, ami halk működés.Eppen a napokban ecseteltuk az USB-s billzet kinalatot, alig kell feljebb gorgetni...
Ma amugy odakeveredtem kollegano L Deluxe 250-ehez, meglepoen kellemesnek tunt.
Mondjuk az en Icon7 Classic-omnal barmi jobbAsszem tenyleg le fogom nyulni a szomszed asztalon arvalkodo Dellt.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Predator2
addikt
hello
Olyan billentyűzetet keresek ami hasonlóan halk mint 1 notebook bill (játékra és némi net/szövegszerkesztésre használnám) magyar kiosztású
Ne legyen csillagászati ára de ne is kopjon halálra 1 év múlva nem fontos h vezeték nélküli legyen, hagyományos elrendezésű
3-4e a max-ráTHX előre is
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
nagyúr
Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy a Logitech MK250, vagy MK320 kommunikáljon a Setpoint nevű programmal?
Valamelyiket a kettő közül megvenném, de hát mindenhol azt írják, hogy nincs setpoint supportja (Szükségem van a hangerő, caps lock, stb. OSD kijelzésére.)
Komolyan mondom a Logitech visszafelé fejleszt???? Az MK300 még ment a setpointtal, de azt meg nem nagyon lehet kapni márUgyan nem ide tartozik, de az alábbi két egér közül sem tudok választani:
- Logitech M510
- Logitech M705Az előre/hátra gombok megléte a fő szempont, de ha a kettő közötti minőség/tudáskülönbség megér 2000,-Ft-ot, akkor az utóbbit választanám. Szerintetek megér?
Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Vezeték nélküli bill+egér kombót vennék mini vagy nano vevővel max. 6-7k-ig. Kettőt néztem ki:
Gigabyte GK-KM7580
Logitech Wireless Desktop MK250A Giga kicsivel olcsóbb, a Logitech meg Logitech, nem tudok dönteni. Ti melyiket ajánlatátok?
A választ előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
vlevi
nagyúr
Ma nézelődtem egy kicsit a MM-ban, igaz nem sok eredménnyel, de van pár apróság.
Korábban úgy emlékeztem, hogy az Mk320 billentyűzet egy zörgős fajta. Hát nem. Nagyon hasonlít a mechanikája az mk250-hez, azaz egy kicsit laposított, és ami a fontos, hogy csendes. Viszont 2 hibája még mindíg van. Az elforgatott 6-os blokkból végképp száműzték az insert billentyűt, valamint a hozzáadott egér az igencsak gyerek méretű.
Az mk520-t viszont semmi esetre sem választanám, hiába minőségibb, meg mittudomén. Mert szerintem nem az. Iszonyat gagyi módon vannak felmatricázva a gombok.
Viszont egy valamin nagyon elcsodálkoztam. Volt a Trust-nak egy drótnélküli billentyűje, kinézetre pont olyan, mint a Dell quietkey. Két dolgon nagyon meglepődtem vele kapcsolatban. Az egyik, hogy tényleg halk! Nem csattog, zörög, hanem teljesen puhán működik. Kérdés, meddig A másik dolgo viszont, hogy a Trust veszi a fáradtságot, és matrica helyett rágravírozza a magyar billentyűzetre a feliratokat!! Viszont semmi multimédia gomb, mint pl. hangerő, vagy böngésző,... -
nagyúr
2 elemmel megy, de nekem ez még nem a nehéz kategória. Viszont nagyon jó ötlet rajta az application switcher gomb.
Ja és ez a görgő megoldás szerintem fenomenális. Főleg itt a PH fórumon, ha sok a hozzászólás, csak megpörgetem szabadonfutóban és már teker is le magától az oldal aljára
[ Szerkesztve ]
-
Dolby
senior tag
Hali
2008 dec 12-én vettem slimstar 100-as billentyűzetet, 2 év garanciával ami ugyebár most járt le dec 12-én. Ma reggel óta nem működik. Kicsit bosszantó hogy pont gari idő után romlott el... Eddig nem volt vele különösebb gond. Másnak is volt ilyen hogy ennyire "kicentizve" megy tönkre, vagy ez véletlen? Biztos én vagyok paranoiás :-D- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
BaLee
addikt
Én hosszas válogatás és mérgelődés (miért nem tudnak a Logitechnél minden billentyűzetet kihozni magyar kiosztással...) után pont egy MK520at vettem egy hónapja.
Viszont az első ami nekem is feltűnt, hogy valóban iszonyat gagyinak tűnik a billentyűzet felmatricázása ha fel van kapcsolva a villany tükröződik erősen. Ugye ez egy MM-ban adott, esetleg otthon este gépelésnél.
Tartóssága persze majd kiderül, arról nem tudok nyilatkozni.Viszont ettől az egytől eltekintve fantasztikus a billentyűzet. Könnyű, ergonomikus, hagyományos kiosztású, a billentyűk homorú kialakításúak, ez a legjobb billentyűzet amin eddig gépeltem és valami iszonyat halk. Az egér semmi extra, pici lézeres 3 gombos.
Ami miatt elsősorban emellett döntöttem az a kis Logitech Unifying vevőegység. Előszeretettel vásárolok Logitech cuccokat és tök jó dolog, hogy akár 6 különböző vezetéknélküli eszközt is le tud majd kezelni, nem lesz mindegyiknek külön vevőegysége és nem foglalnak le 1-1 usb-t...Persze alapesetben nem vettem volna vezetéknélküli bill+egeret csak tv-re szoktam kiküldeni a jelet aztán oda meg kell a vezeték nélküli bill+egér meg controller.
-
törölt tag
Üdv! Milyen gamer bill-t vegyek, ami gépelni szövegbevitelre is megfelelő, nagy kezű felnőttnek ajánlható, nem kopogós nem hangos, strapabíró? Keret 4-5k.
-
vlevi
nagyúr
Na, most kapcsolt ki az egerem. November 28-n vettem a Logitech Mk250 szettet, eddig bírta 1 elemmel az egér. Igaz, ebben benne volt 2 Call of Duty is, ami szerintem extra terhelést jelent egy egérnek...
-
mhorvat
senior tag
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Cégnél bent lettek új billentyűzet-egér kombók (Logitech), meg is néztem a termék számát, de elfelejtettem, most meg van időm utánanézni. Logitech oldalán nincs fenn, ez biztos. Amit mondani tudok:
- fekete, teljesen matt
- rendes magyar kiosztás
- minden gomb teljesen sima (F1-F12 gombok is normál négyzet nagyságúak), hagyományos Insert sziget elrendezés
- a Space sávja magasabb, jobban alulra nyúlik
- magas billentyűk, melyeken nagyon jó gépelni, igen puhák
- az egér teljesen alap, vezetékes, görgősNem gond, ha nem tudtok segíteni, mert hétfőn megnézem és felírom, csak gondoltam hátha.
-
rankesz
veterán
Sziasztok!
Olyan billentyűzetet szeretnék ami kellően halk (minél halkabb!) ahhoz hogy ne zavarja a velem egy szobában alvót ha még éjjel kockulok. (A régi ThinkPad billentyűk pl ilyenek voltak, de az a htpc-re van kötve...)
-
Matamata
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani kényelmes, jó minőségű, vezetékes és lehetőleg nem túl drága(5-6e) billentyűzetet amin van sleep gomb?
Régebben már kinéztem pár billentyűzetet(Logitech, Dell), de most jobban átnézve őket egyiken sincs sleep gomb, pedig elég hasznos szerintem. -
-
vlevi
nagyúr
válasz Matamata #5529 üzenetére
Mintha a Logitech Media Keyboard 200-on lenne ilyen gomb.
Gyorsan rákerestem, olyan 3-4ezer forint körüli áron kaphatónak tűnik magyar kiosztással. Viszont semmi egyebet nem tudok róla, hogy mennyire tartós, vagy kényelmes, vagy egyéb.
De ha van olyan, mint az mk250-es, akkor nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Létezik emberi áron olyan billentyűzet ami macro-t is tartalmaz, mint a G15? Kellene nekem valami olcsó de macrózható bill, aki tud ilyent ne kíméljen!
-
pip
aktív tag
No megvalaszolom magam, mert kozben megvettem az emlitett billentyuzetet. Eddigi tapasztalataim:
- viszonylag csendes, nem teljesen hangtalan, de kellemes hangja van, nem az a fulet irritalo kattogas. A regi Geniusomhoz kepest kifejezetten halk.
- az enyem keken vilagit, kikapcsolhato, ejjel jol lathato, talan picit zavaro a kek, jobb lenne valami kellemesebb szin, pl narancssarga
- gombok finoman, puhan mukodnek
- elegge massziv, a ket veget fogva csak nehezen deformalhato
- tapintasa jo, a ket mutatoujj helye korrekt domborjeles, igy konnyen megtalalhatohogy tartos lesz-e, azt csak az ido fogja megmondani
-
nyunyu
félisten
Gyorsan rákerestem, olyan 3-4ezer forint körüli áron kaphatónak tűnik magyar kiosztással. Viszont semmi egyebet nem tudok róla, hogy mennyire tartós, vagy kényelmes, vagy egyéb.
Egy alig 1 eve (vagy annyi se) gyartott billzetrol nyilvan nem lesz adat a hosszu tavu tartossagarol.
Egyebkent meg ez az 1-2-3e Ft-s billzet gyartotol fuggetlenul az evente cserelendo fogyoeszkoz kategoria.
Ha nem pufolod munkabol kifolyolag napi 8 orat, akkor lehet, hogy kibirnak kettot is.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz rankesz #5525 üzenetére
Olyan billentyűzetet szeretnék ami kellően halk (minél halkabb!) ahhoz hogy ne zavarja a velem egy szobában alvót ha még éjjel kockulok.
Altalaban az eger gombjainak klikk hangja a gyenge lancszem, mert a alkalmazott mikorkapcsolotol fuggoen fixen ugyanolyan hangos, mig a billzet csattogasa nagyban fugg a gepelesi stilustol.
Ha finoman nyomkodod a gombokat, akkor joval halkabb, mig ha mechanikus irogep stilusban tiz ujjal vakon gepelsz rajta annak eleg durva hangja tud lenni meg egy egyebkent halk billzeten is.
Ergo4000-emen a szokoz a gyenge lancszem, foleg az csattog, a tobbi gombnak alig van hangja, ha merolegesen utom le oket.
Ha nem merolegesen utom oket, akkor van valamennyi hangjuk, bar a mostani fel eves billzetem sokkal hasznalhatobb, mint az 5 ev hasznalat utan leselejtezett elodjee.
Hiaba, 10k-s billzet is oregszik...(A régi ThinkPad billentyűk pl ilyenek voltak, de az a htpc-re van kötve...)
Elvileg lehet kapni a tapi nelkuli utodjukat, jo dragan.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Matamata
aktív tag
Mindenképpen jobb lenne dedikált gombbal, mert már hozzászoktam az eddig használt gagyi kis billentyűzetemen és nincs kedvem "trükközni" vele.
A k200 oldala valamiért nem jön be, de az általad is berakott kép alapján csak kikapcsoló gomb van rajta. Amúgy biztos jó lehet . Most ideiglenesen egy k120-ast használok ami szinte teljesen ugyanolyan mint a k200 és igaz, hogy csak keveset használtam, de egész kényelmesnek tűnik. -
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Milyen Wirelesses bill és egeret ajánlanátok?
Ami nekem a lényeg:
-Halk legyen a gépelés rajta (ez nagyon fontos!!!!)
-Minőségibb gyártó legyenNem feltétlenül kellenek rá a média baromságok, de ha vannak rajta az sem baj.
[ Szerkesztve ]
-
nike_
addikt
megrendeltem a K300-at. kíváncsi vagyok milyen. remélem pénteken már itt lesz.
-
őstag
De a 13500 az miért jó egy használt áruért, amikor ugyanannyiért van új is?
(#5542) Mr-Pamacs: nekem is ilyen van, és szerintem nagyon halk a billentyűzet. Az egér nekem egy kicsit kicsi. Ha van rá lehetőséged, érdemes előtte pl MM-ben kipróbálni. Mondjuk én sem próbáltam ki, mielőtt megvettem, de teljesen elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
Matamata
aktív tag
Elmentem megnézni milyen billentyűzetek érhetőek el helyben, kis városunkban.
MM-ben 8e Ft környékén van a k300. Ok akkor itt nem veszünk semmit.
Átmentem a Tesco-ba. MS Wired Keyboard 600, 5290Ft, média gombok, számológépnek dedikált gomb, billentyűparancsok felfestve a gombok szélére, quiet touch, cseppálló kialakítás.(sajnos sleep ezen sincs) Boldogan megveszem, hazahozom.
Kibontásnál ért a meglepetés. A billentyűzet más anyaghasználatú mint a képeken(számológép gombjának még az alakja is más), több helyen látszanak rajt a fröccsöntés közbeni anyagáramlás nyomai, nincsenek felfestve a parancsok és ami a legjobb, hogy kb összevissza vannak felfestve az írásjelek. Van amit átírtak magyar kiosztás szerint, van amit meg találd ki, hogy hol lenne a helye egy magyar billentyűzeten.Ezért érdemes mindent kipróbálni vásárlás előtt ha lehet. (amúgy tényleg halk és kényelmes)
-
adam432
tag
Sziasztok! Ezekről a pár ezer forintos flexibilis billentyüzetekről mi a véleményetek? Takaritás szempontjából jó ötletnek tűnnek...
„Si vis pacem, para bellum.”
-
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy új billentyűzet megvásárlásához.
Feltételek:
- Vezetékes élvez nálam prioritást, de vezeték nélküli is lehet
- Médiavezérlés
- Hagyományos magyar kiosztás ("nagy" enter, backspace, stb.)
- Programozható gyorsgombok (kb. mint pl. a Logitech G szériás billentyűzeteknél /G11, G110/).
- Beépített háttérvilágítás, képernyő, késélező, kávéfőző, és takarítórobot nem szükséges .
- PS/2-es bevitelről álmodom (mivel billentyűzetről szoktam meg indítani a gépet, tudtommal ez USB-n nem működik), de gondolom nem létezik ilyen, úgyhogy az USB-s is tökéletes.
- 20k alatt (ennyi a G110 mostani ára, ami nekem jó lenne de ez az ár számomra sok),
- Amennyiben ilyesmi nincs, egy Logitech G13-hoz hasonló kiegészítőről tudtok olcsó áron? (Leginkább a gyorsgombok lennének szükségesek a billentyűzetnél is, mert mióta az informatikát nem csak hobbi szinten űzöm, hanem dolgozom is benne, jelentősen megkönnyítené a dolgom pár /tucat/ gyorsgomb)
- Több nincs, de ha eszembe jut még, akkor szólok :-) -
BaLee
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs