- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #42047 üzenetére
gondolom azokkal lehet mindenfele hardveres mappingot allitani.
ctrl es caps lock-ot felcserelni, lekapcsolni a win billentyut, nkro-t be vagy ki kapcsolni stb. Nem olyan dolog amit az ember napjaban kapcsolgat...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
inf3rno
nagyúr
válasz nyunyu #42050 üzenetére
Nem tudom. Arra emlékszem, hogy 2004-2009 között XP-vel toltam talán még PS2-vel, és nem volt ilyen billentyű gondom a játékokkal, pedig ugyanúgy 3-5 gombot használtam egyszerre, mint most. Nekem úgy rémlik, hogy K120 volt már akkor is, nem emlékszem, hogy valaha lett volna más fajta billentyűzetem napi használatra, talán 4 konfiggal ezelőtt, amikor még közös gépen tolta a család a 90-es évek végén.
Buliban hasznos! =]
-
dqdb
nagyúr
válasz inf3rno #42044 üzenetére
Rendszeres takarítás esetében egy ollós billentyűzet a legrosszabb választás. Kettő + kettő mikroszkopikus füllel rögzül általában a kupak az ollóra, amelyek normál használat mellett is képesek eltörni, nemhogy takarításnál, amikor lefeszegeted a kupakot a helyéről. Ha ebből a négyből az egy oldalon kettő eltörik, akkor onnantól kezdve annak a kupaknak annyi, és mivel cseredarabot nem lehet beszerezni, a billentyűzetnek is annyi.
Ráadásul mivel az ollós a leglaposabb kialakítás, itt kell egy morzsának a legkisebb utat megtenni, hogy rossz helyre kerüljön, valamint itt tudja a legnagyobb hatást kifejteni. Egy olló közepére beszorult morzsát például az életben nem rázol ki/fújsz ki oldalról sűrített levegővel, ahhoz le kell szedni a kupakot, aminek könnyen az lehet a vége, hogy egy akadozó billentyűt kupak nélkülire cserélsz.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Mr.Csizmás
titán
Redragon Yama 18k
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #42056 üzenetére
yeezy mi ez a gomb rengeteg x_x
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #42058 üzenetére
Elsőre konkrétan azt hittem, hogy a corsair beszállítóját megtalálták
De amúgy ennyiért tényleg jó vétel ha valaki helyet tud szorítani egy ilyen ebédlőasztalnyi billzetnek, bár horizontálisan annyira nem is nagy ha full sizehoz hasonlítjuk.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz PixAlan #42059 üzenetére
azt nézem, hogy pont oda esik a szélén a semmirekellő kicsi matrica, és középen a logó, mint a melós KG010-esemen, a többiről nem beszélve, a plate hajlítása, és formája is pont olyan. (EagleTec KG010, remek outi blú)
(némi KG010 bónusz [link])
szerk.: sőt a stat led hieroglifák is pont ugyanazok.
szerk2: a keycap set is ugyanaz, font, minden stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ha jól értem, akkor a Cougar 200K-t még rosszabb takarítani, mint egy mechanikusat, mert törik közben. Lehet, hogy veszek egy mechanikusat, de 20k-nál többet nem szívesen adnék érte. Olyan kellene, ami International English, tehát ugyanott vannak rajta a gombok, mint egy 105 gombos magyaron (gondolom a magyar feliratos gombok az olcsók között még mindig álom kategória), legyen flat, legyen puha a nyomása, és a lehetőségekhez képest könnyen morzsa mentesíthető (sűrített levegő nélkül, max porszívóval). Gondolom az n-key rollover ezeknél már alap. Nem kellenek extra gombok, és lehetőleg ilyen giccses háttérvilágítása se legyen, mert szivárványt hányok tőle. Létezik ilyen? Ha igen, akkor hányszor 20k-ért?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Domonkos
Ármester
válasz inf3rno #42061 üzenetére
Egy mecha billnek pont az lenne a lenyege hogy kenyelmes/ergonomikus legyen. Ezert teljesen hulyesegnek is tartom, hogy a "lapos iranyba" kezdenek elmenni. (persze, persze, vasarloi igenyek..)
Nem gondolod, hogy egy kenyelmes billentyuzettel jobban jarnal? Miert jo ha lapos?Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Skullwipe
senior tag
válasz Mr.Csizmás #42056 üzenetére
Hínnye, ennyiért egy ilyen sok makrós cucc, ajándék, alig több mint x2-se egy óccó kínai billencsnek, és rengeteg extra funkciót tud. Gondolom a szoftveres rész ami ennél gond, ha jól rémlik, de szerintem az se nagy gond, ha a boardon működik minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #42066 üzenetére
Ez irónia volt, vagy komoly kérdés? Nem tudom eldönteni, de mentségemre szóljon, hogy nem aludtam az éjjel.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #42068 üzenetére
A CM Trigger Z tetszik (csuklótámasz nélkül). De akár egy ilyennel is ellennék felfestés nélkül, ha nem lenne annyira húzós az ára: [link] Igazából a Trigger Z egyedül a kiosztás miatt nem jön be. Szeretnék 105 gombosat, mert nagyon megszoktam az elmúlt 20 évben.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #42070 üzenetére
Elvileg az international English ugyanaz, mint az ISO. Szóval ja olyan kellene. Nekem tökmindegy, hogy mi van felfestve rá, csak az számít, hogy ugyanott legyenek a billentyűk, mint a magyaron, mert nem akarok újra tanulni gépelni. A világítás ha van, akkor olyan kéne, amin ki tudom kapcsolni, mert szerintem csak zavarna.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz inf3rno #42071 üzenetére
az ultimate nem drága szerintem a 99€-val. 1 éve ~130€ körül vettem a KM780 RGB MX Brown ISO-t.
(ps. nem nehéz átállni, mióta rákaptam a mecha témára, állandóan variálódik, habár az utóbbi időben már több ANSI van nálam, otthon is a 75% és a melós 100%, egyedül az í és ű téma változik, a többi ugyanott van)
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Ha valakit érdekel, ilyen lett a [Cm MK PBT] + [budget kínai Loop PBT doubleshot].
Ilyen volt :
- [link]
- [link]
- [link]
- Ezen jól látszik a csere oka, a gyári MK PBT kopik mint az állat (lásd : F3 - S), ennek az állapotnak az eléréséhez kevesebb, mint 4 hónap használat elég volt.Összehasonlításnak :
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
- Egy kicsit igénytelenebb a kidolgozásuk, mint a CM gyári kupakjaié, de ez igazán csak alulról látszik, a végeredményen nem vehető észre. 1-2 nehezen leszedhető folt volt pár kupakon (először azt hittem, karcolás), de 1 hét használat, és némi komolyabb tisztítás után azok teljesen eltűntek.
- Hangra, tapintásra, érzésre kb semmi különbséget nem érzek a kettő között. Ami jó, mert a gyári CM-en is nagyon kellemes gépelni (csak a feliratozásuk egy hulladék, az anyaguk és vastagságuk jó), és ezeken is.
- Egy kicsit mint ha más lenne a felszín formája, egy hajszálnyit máshogy ível, de minimális az eltérés, érzésre egyformák.Ezeket pedig inkább kihagytam :
- [link]
- Ez a fekete alapon sötétszürke feliratozás nem a legszerencsésebb, gyakorlatilag blank, de a CM gyári feliratozásától nem üt nagyon el, ezért a kettőt vegyítettem.Összességében szerintem a többi (elmebeteg módon beárazott) lehetőséghez képest jó választás. A feliratozás kicsit nonszensz (nem UK, csak US + pár random kupak), és valszeg minőségben sem nehéz jobbat találni, de ár/érték arányban a konkurenciához képest korrekt.
Hogy mennyire strapabíró, az majd idővel kiderül. A felirat eltűnni biztosan nem fog (az anyagában fekete), a háttérszín viszont mártós megoldással festett (eredetileg fehér). Állítólag nem kell félni attól, hogy elveszti a színét, remélem így is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #42073 üzenetére
A feliratozás kicsit nonszensz (nem UK, csak US + pár random kupak).
Ebben semmi extra nincsen, az ilyen kiosztás US ISO, US International, EU néven szokott futni, azaz alapvetően egy US layout, csak nem ANSI-ban, hanem ISO-ban. Én is ilyen kiosztású kupakkészleten gépelek éppen, az előző billentyűzetem is ilyen volt.a háttérszín viszont mártós megoldással festett (eredetileg fehér)
Ne kevered a mártogatós-lézeres megoldást és a dyesubot. Itt az utóbbiról van szó, a kupak nem egy plusz festékréteget kap, mint a mártogatósnak nevezett esetben, hanem magát a fehér műanyagot színezik meg kellő mélységben (valójában a feliratot adó feketét is, de az marad fekete). A használt technológia ugyanaz, mint a dyesub feliratozás esetében, mindössze itt nem a felirat helye kap az anyagból, hanem az egész kupak úgy, ahogyan van. Mivel ilyen módszerrel csak sötétíteni tudnak az eredeti színen, ennek eredménye a feketén fekete rémálom.Nem ártana egy fém kupakleszedőt venni, rettenetesen néznek ki az eredeti kupakokon azok a karcolások, a műanyag kupakleszedők nagy hibája.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ringman
nagyúr
a műanyag leszedő elég rossz, mikor az irodában hagytam a drótosat, kézzel szedtem inkább le az anne proról a kupakokat
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Igen, a kínaihoz adott puller az egy mészáros, kegyetlenül merev és szűk. Párat kiszedtem azzal, aztán előkerestem a CM-ét, az sokkal kíméletesebb.
[Ilyesmi] eljárásról van amúgy szó, nem ? Gondoltam, hogy az egyik felesleges ANSI kupakot (| \, enter) esetleg megnézem belülről, ha jól értem, egészen az anyag közepe felé is elér a festés.
-
nyunyu
félisten
válasz Zsiráfnyál #42073 üzenetére
Deep dye az kb. ugyanaz, mint amit a régi kék, meg a melós smaragd kupakjaimmal követtem el.
Csak a gyárban gondolom professzionálisabb körülmények között, nagyobb tételben csinálják a hímestojás festést.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #42072 üzenetére
Gépeltem már ANSI-s laptopon egy ideig, és nem szerettem a kiosztást. Az ultimate alatt a CM Quickfire Ultimate-et vagy a Tesoro Durandal Ultimate-et érted? Néztem ezt a Tesoro-t most, a Durandal G1N pl elég szimpatikus és belefér a keretbe is. Egyedüli baja, hogy 6-key rollover van csak benne, ami vagy elég vagy nem, ha meg már ennyit fizetek érte, akkor jó lenne, ha meglenne az NKRO. Olvasok majd később róla pár review-t, most jó lenne aludni legalább 3 órát.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nyunyu
félisten
válasz PixAlan #42079 üzenetére
Szerintem a lényeg az, hogy ne nagyon legyen hátrafeszítve a csukló gépelés közben, és akkor nem fog fájni.
Edzésen a fekvőtámasz jellegű gyakorlatoktól sokkal jobban kikészül a csuklóm, mint 8-10-12 óra mecha csépléstől.
-
nyunyu
félisten
válasz inf3rno #42082 üzenetére
Ha a billzet gyárilag tud PS/2-t *, akkor nem, ott elérhető az NKRO a billzethez mellékelt passzív adapterrel PS/2-re kötve.
Ha a billzet elektronikája csak USBt tud, és PS/2-re átalakítás csak aktív elektronikával lehetséges, akkor viszont limitálva vagy 6KROra.*: Ha egy billzet elektronika tud PS/2 és USB módban is működni, az nem jelenti automatikusan, hogy 6KRO/NKRO...
Lásd Cherry G80-1800/3000, ezek szigorúan 2KRO-k, akárhogy kötöd a gépre.
(Talán csak a diódával szerelt nagyonrégi G80-1000-ek tudtak NKROt, de azokhoz mindenféle adapter kell, mert (XT/)AT billzetek voltak )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
inf3rno
nagyúr
Egyébként még agyalok valami ilyesmin is: [link] már egy ideje, de elég durva áruk van ahhoz képest, hogy egy fél vagy harmad billentyűzetről beszélünk. Nekem csak FPS-hez kellene, ahhoz meg egy ilyen tökéletesen megfelel, és megvan az a hatalmas előnye az NKRO mellett, hogy nem ütközik bele az egér nagyobb rántásoknál sem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz nyunyu #42084 üzenetére
Okés, köszi! Kis olvasgatás után ez inkább ilyen ORPG meg hasonló jellegű játékoknál szempont, ahol kb. minden gombra van valami spell bindelve. Olyannal már 10+ éve nem játszom. Elvileg FPS-hez a 6 key is bőven jó, mert 5-nél többet nem nagyon tudsz fél kézzel egyszerre lenyomni, már úgy, hogy értelme is legyen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz inf3rno #42085 üzenetére
én is nagyrészt csak pötyögök otthon, vagy gamelek, arra elég egy xd84 klón is, -> Drevo 84-em van most. tudom, ansi... btw. azért ansi laptop fóliás vacakját nem hasonlítanám natív billhez.
[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
válasz inf3rno #42085 üzenetére
Amúgy nekem is volt anno ilyen egykezes gaming billentyűzetem annyi különbséggel, hogy az enyém ortholinear volt, egy idő után lecseréltem egy 50% orthlinear billentyűzetre inkább(olkb preonic), mert azon tudtam gépelni is így nem kellett folyamatosan pakolni ide oda a rendes billentyűzetet meg a gamepadot. Amúgy meg tényleg nagy előre lépés szerintem egy ilyen kisebb billentyűzet vs egy teljes méretű játéknál. nem kell annyira távol tartani egymástól a kezeim ami hosszú távon sokkal kényelmesebb, de egy 60% vs egy gamepad nem akkora különbség viszont előbbin lehet gépelni is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz PixAlan #42088 üzenetére
Köszi! Pont valami ilyesmit kerestem, aminél hasonló helyen vannak a gombok, mint a normál billentyűn, és nem kell átszokni. Ja nekem is meg szokott fájdulni a jobb vállam régen, amikor sokat játszottam, mert távol kellett tartani a billentyűtől az egeret, aztán az egész jobbra tolódott. Nálam nem lesz útban, egyedi asztalom van rohadt nagy billentyűzet tartóval, aztán azon van az egér is. Csak hátrébb rakom a billentyűzetet és előre veszem a fél billentyűt vagy keypad-et. Nagyjából ez a terv, ha ilyesmit veszek végül. Ezzel, amit linkeltél van valami tapasztalatod? Van egyébként amazonon is: [link], de review nincs róla és nagyon noname-nek tűnik. Nem tudom, hogy merjek e rendelni belőle.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz PixAlan #42088 üzenetére
Közben nézegetem azt, amit linkeltem. Azt írják, hogy 60g a black-nél, ami a billenytű benyomásához kell. Lemértem most mérlegen, olyan 30-40g közötti érték, amikor rajta pihen az ujjam úgy, mint játéknál jellemző. A red-re 45g-ot írnak, a blue-ra 50-et. A red elég határeset lehet, simán el tudom képzelni, hogy véletlenül nyomok meg gombot rajta. Kár, hogy ezeket nem lehet kipróbálni, meg hogy csak az USA-ból tudom hozatni. Így ez is simán lehet 30k áfá-val meg szállítással. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #42090 üzenetére
PS/2 csatis billzettel próbálod?
Vagy valami random USBset próbálsz passzív adapterrel?Ha natív PS/2 (vagy PS/2 adapteres AT) billzet nem megy, akkor az a W10 hibája lesz.
Ja, a PS/2 NEM plug&play, nem szereti, ha menet közben dugdossák.
Már bekapcsoláskor rajta kell lógnia a PS/2 billzetnek a gépen.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #42094 üzenetére
Akkor passzolom, nekem stabil oprendszerem van, ami támogatja a régi szabványokat.
Ehh, de pattognak az ócó1800-am barna rugói, gépelés közben sokszor duplázok miattuk
-
Domonkos
Ármester
válasz inf3rno #42092 üzenetére
Miert nem veszel inkabb egy hasonlo arfekvesu 60%-os billentyuzetet? Az alkalmas lenne normal hasznalatra is, raadasul nem is veszesen szelesebb.
BTW bolti reviewknak es random, nem billentyuzetfanatikusok altal keszitett netes videoknak nem szabad hinni. (ahogy amugy nekunk sem kell feltetlen...). Ezekkel az a baj, hogy akkor mondanak egy velemenyt amikor 1-2 napos a termek es meg nem jottek elo a nyavajai.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Skullwipe
senior tag
válasz nyunyu #42095 üzenetére
Szerintem ez lehet akár alaplap gond is. Egyszerűen működnie kell egy PS/2-nek, simán tudom én is használni bármikor a 90-es évekből bármit, és akkor én még átvariáltam hogy AT helyett PS/2 vezetéke legyen. Bár ez az ASUS már 3 éves is meg van, és még itt külön is vannak az egérhez és billentyűhöz is az aljzatok.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #42098 üzenetére
probald meg bios-ban is!
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest