Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Devas

    őstag

    Üdv!

    Karácsonyra meglepném magam egy komplett géppel, úgyhogy elkezdtem összeszedni a gondolataimat, hogy milyen gépet akarok. Lehetőleg hűvös gépet szeretnék. A gépen tunning nem lesz. Felhasználás játékra és ingame video rögzítésre, filmnézésre, böngészésre, néha egy kis Excell.

    Amim van:
    -1920x1080 monitor
    -billentyűzet, egér, kábelek

    Ami kell:
    -GTX 950 videokártya. Nem tudom melyik gyártótól kéne vegyem. A VGA fix.
    -i3 proci legalja. Haswell, vagy Skylake, még nem sikerült dűlőre jutnom. A Skylake csak azért érdekel, hogy a DDR4 RAM miatt, esetleg elkerülhető-e, hogy a minimum FPS drasztikusan mélyre ugorjon. Gondolom nem. Nem tudom mit adhat még érdemben hozzá a Skylake a mindennapi használathoz. Az i3 proci fix.
    -Picike ház (mATX?). Nem lehet szélesebb mint 260mm és nem lehet magasabb mint 440mm, hogy beférjen a kuckójába. A picike ház fix.
    -Valami méretesebb SSD (aminek még elfogadható az ár/érték aránya, de olyan 500 körüli szerintem elég lesz). HDD nem lesz a gépben. Optikai meghajtó is kell.
    -Tápnak valamilyen moduláris, vagy félmodulárisra gondoltam a kábel-menedzsment miatt. Azért ne legyen nagyon drága (20 körül már kapni minőséget remélem).
    -RAM-hoz nem értek. Játékra elég a 8 GB is. De a videorögzítéshez nem tudom kevés lesz-e. Ezt Kit-ben érdemes venni, és párban használni a dual-channel miatt ugye?
    -Alaplap: jó lenne ha lenne rajta hibakód kijelzés, meg manuális power gomb. Itt felvetődik a kérdés, hogy esetleg érdemes-e olyan lapot választanom, ami kezeli a refresh procikat alapból és olyan procit választani? Igazából a refresh megoldás felé hajlok (házilag nem fogok biost frissíteni).

    Esetleg az összkép miatt gondoltam arra is, hogy ugyanazon gyártó termékeit választom (mondjuk MSI, olyan cuccom még nem volt). De ha nagyon nagy butaság lenne, akkor nem kell ezt figyelembe venni.

    Még annyit hogy légyszi ne próbáljatok meg meggyőzni, hogy i5, vagy radeon kártya, vagy 960 stb... erre a konfigra izgultam rá. :)

    Remélem nem hagytam ki semmit, köszönöm a tippeket!

    [ Szerkesztve ]

    Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

Új hozzászólás Aktív témák