Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ashamp

    csendes tag

    Sziasztok!

    Alaplapos csoportba írtam már a lap miatt, most a teljes konfigban szeretnék segítséget kérni. Fő célom a géppel: zeneírás / szerkesztés Ableton Live programban, más gyártók pluginjeivel kiegészítve. Tudtommal az Ableton nem szereti a HT-t, tehát fontos az egymagos teljesítmény... A kiszemelt áldozat az i5-8600K lenne, de nézegetem az i7-7700K-t és az i7-8700K-t. Nyilván az ár miatt nem mindegy... Fontos, hogy tuningolni, OC-olni nem szeretnék, a szorzózármentesség kizárólag a magasabb órajel miatt lehet érdekes számomra.
    AMD-vel szemezgetek még, viszont nem tudom, az egymagos teljesítmény miatt mennyire lehet hátrányban esetleg előnyben az Intellel szemben.

    Fontos! Videókártyát ne számoljunk az árba, (ez egy 1060 6gb vagy 1050Ti) lesz, de csak a későbbiekben fogom megvásárolni... Ebből következik, hogy az alaplapon lennie kell HDMI csatinak. (Ha esetleg olyan konfigot tudtok javasolni, amibe belefér a VGA is, nem fogok nemet mondani, de abszolút ráér később is megvennem, tehát alapesetben nem kell az árba számolni.) Lehet esetleg még a ramon is spórolni, amit szintén tudok duplázni később, tehát most 1 chanelbe 8gb, majd később még 8gb...

    1. Mire fogod használni a gépet?

    Munka: Ableton Live zeneszerkesztő + harmadik gyártótól származó pluginek.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    Nincs ilyen

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    Ház, táp, CPU, alaplap, RAM, 250gb SSD, 1TB HDD, CPU hűtő, VGA-t már kinéztem, de ezt ne számoljuk az árba!

    4. Mennyi a kereted rá?

    Nehéz kérdés... A munka miatt egyéb dolgokat is kell vennem, de nem akarom, hogy ez a PC rovására menjen. Az ideális az lenne, ha max 350e-be beleférne. Ha szerintetek kevés rá a keret, akkor nagyon indokolt esetben ez mehet felfelé is.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)

    2560 x 1080

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?

    Nincs ilyen, minden fontos dolgot leírtam.

    Köszönöm a válaszokat előre is! :)

Új hozzászólás Aktív témák