Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Beni97

    őstag

    Sziasztok. Hát gépfejlesztés előtt vagyok és nem tudom hogy csináljam. Már kb egy hónapja keresgélek minden félét de nem igen jutok egyről a kettőre. Nem tudom eldönteni, hogy kompletten vegyek gépet vagy alkatrészenként cserélgessem. Mivel már kb 3-4 éve nem merültem bele a hardverek tudásába, így már igazából el is fejeltettem mi mit jelent, miért jobb ez gyakorlatilag mint a másik elméletileg stb...

    A jelenlegi konfigom:
    -Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 lap
    -i5 2500
    -Gigabyte GeForce GTX 650 1gb
    -2x4Gb 1333Mhz Geil ram
    - 500W-os fsp táp
    -THERMALTAKE VM30001W2Z V4 Black Edition

    Először is a kérdésem az lenne, hogy mennyire lehet jó az az alaplap még? Nem támogatja a win10-et, de még is azt használok. Lehet valami hátránya? Én nem igen veszem észre, de azért megkérdezem. Mert ha már az egy elavult lap és újat kéne vennem akkor az egész gép (táp, hdd és talán házon kívül) le lesz cserélve.

    Játékra szeretném használni, mellette persze alap dolgokra is mint filmezés, netezés stb
    Jó lenne ha a mostanában megjelent/megjelenő játékok high grafikai beállításon mennének. A videokártyát azt biztos le fogom cserélni, rá lenne 50k max. A többi alkatrészhez nem tudom megéri e nyúlni? Én szívesen vennék ddr4-es ramokat, de ahhoz lapot is meg procit is cserélnem kell, de ha ezek még bőven jók akkor felesleges lenne.
    Sokszor nézek komplett gépeket, persze velük az a baj, hogy vagy hitelre venném, vagy még gyűjteni 2-3 hónapig. Meg hát ott nem is írnak pontos típust mindig és hát sz*rt nem veszek. Meg régen olvastam olyat ha megbontanám mondjuk takarítás céljából már buktam a garit. És hát nekem nem tetsző házakban vannak ezek szóval esélyes lenne a megbontása.
    Ha teljes átalakítást átalakítást kéne csinálnom akkor 250 ezerért tervezném csinálni.
    Ha azok mellé a ramok mellé vennék, még +2x4-et, de teljesen más márka lenne meg pl 1,6ghz-ek akkor úgy működne a dolog és felismerné a 16gb ramot?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák