Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • --ka

    senior tag

    Szervusztok!

    A Gigabyte topikba írtam, de ez jobban pörög, hátha valaki lesz, aki segít: szívesen konzultálnék, olyannal, aki már használt vagy jelenleg is használ Gigabyte B460 HD3 alaplapot. ...ha a sajátom lenne, már átdugtam volna rajta a csavarhúzót! Elmúlt két napban teljesen idegállapotba kerültem miatta!

    Gigabyte B460 HD3 alaplap, i3-10100 CPU, Intel HD630 IGP, 2×8GB DDR4 2667, m.2 SATA WD500 Blue 3D. A legfrissebb F3-as BIOS van a lapban.

    (1) a bootolás volt gond optikai meghajtóról (megoldva), elég exotikus BIOS beállításokkal, de nagyon nehezen összejött,
    (2) az alaplapi LED világítás kikapcsolása a rettenetes és pl. minden FAN BIOS beállítást kérdés nélkül felülíró Gigabyte app telepítése nélklül. Ki lehet kapcsolni valahogy?
    (3) a DVI nem megy, csak ha a csillagok is azt akarják. A DVI-n a BIOS akkor megy, ha percekig ki van véve az elem a lapból és ki van szerelve az M.2 SATA drive, de nem tudom akármikor reprodukálni. Összefügg a DVMT és az apertúra mérettel? 16GB RAM van a gépben, gondoltam adok neki maximumot mindenből.
    (4) DVI/D-Sub duál monitort még nem sikerült összehozni sem BIOS-ból sem Windows-ból, papíron 3 monitort is képes kezelni Windows driverrel.
    (5) egyébként hogyan lehet reset-telni a BIOS-t teljesen, mert a dátum sem áll vissza alapállásba 2-3 elem és árammentes perc után sem?
    Az egész azért gond, mert az ismerős nem hozzáértő és nem leszek ott a gép beüzemelésénél. Gyanítom DVI-n akarja használni monitorral és második kijelzőnek HDMI TV-vel. Nálam meg egyelőre csak az analóg D-Sub-bal akar menni. azt gyanítom ha összedugja, akkor csak a nagy fekete sötétség lesz.

    Ma összeraktam egy ASUS H110-es lapot is, ott a dual monitor gond nélkül, BIOS-ból is ment.
    (Biztosan megöregedtem, 1993 óta építek gépeket, de ennyit még lappal nem bajlódtam, már az is felmerült bennem, hogy hibás.)

    "... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

Új hozzászólás Aktív témák