- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz kickboxko #71500 üzenetére
Nekem volt anno Z77 Extreme6-os, csak a bajom volt vele...xar UEFI, ocsmany venti vezerles, gyenge es instabil tuning...es meg sorolhatnam.
(#71498) Peti198506: jo fajta az az MSI siman mehet. Inkabb tap csere legyen mint VGA.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
slice14
veterán
Sziasztok. Mit jelent az Asrock 970 extreme3 r1 nél a 3 hosszú sípolás?
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Winchester95 #71503 üzenetére
Az ASRock AM3+-os lapjairól nem túl pozitív a PH!-s közvélemény.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Winchester95 #71503 üzenetére
Asrock AMD (nemcsak) fronton nem ajanlott.
-
Winchester95
őstag
Értem. Valamit hallottam róla de kíváncsi lennék mi is az alapja.
Mindenképpen MSI lesz már eldöntöttem, csak remélem 10.-ig nem megy fel az ára.
Amúgy az a vicc hogy az fx 8300+msi 970 lap árán már tudom venni egy 1150 I5 4440-et + Giga B85M-HD3 lapot is... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz Winchester95 #71506 üzenetére
Hat most erre inkabb nem reagalnek , max privatban.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MiklosSaS #71501 üzenetére
Muszáj odamondanom mert már nem bírom nézni ami itt folyik.
Komolyan mondom az itteni szakik hány fajta új lapot próbálgatnak ki rendszeresen?
ASRock gyártja a legjobb lapokat közel létezése óta,ami a legkevesebb meghibásodást jelenti.
ASUS gyorsasága kb. mint egy éti csiga mostanában,elviselhetetlen,utóbbi 2 évben szó szerint legalább a 8. boltból hozott új Asus lap van nálam,ritka instabil lassú mozdony,meg kell várni míg felébred aztán semmi extra,működik,jobbik esetben nem történnek furcsaságok.Egy ASRock lap merevlemezről kb. annyi idő alatt tölti fel a rendszert mint egy Asus lap ssd-ről ezt komolyan mondom,és nem csak a gyorsaság,hanem az egész lénye az Asus-nak,biztos vagyok benne,hogy legalább vlmi ROG lapot kell tőlük vásárolni,hogy jó legyen minden (gondolom én,nem volt dolgom még rog-al).
Nálam most már mondhatom rekordot döntöttek,8. alaplap 8. csodája hogy foss. Ezek után jön mindig,hogy vissza az ASRock és happy,biztonság,gyorsaság,stabilitás.
Asus-nál a nevet kell megfizetni,jaa és szépen szól az integrált Realtek,kb. ennyi.Giga lapok sem rosszak,vannak bakikk itt -ott,hibás usb,nem érzékelt lan,de jobb az Asus-nál 1000x.
MSI lappal még nem volt dolgom,legalább is mostanival,de visszajelzések alapján nem hallok róla rosszat,mondjuk más véleményére itt adni teljesen megtévesztés.Akik szeretik és meg vannak elégedve az Asus lapokkal,azok nem is próbáltak mást még ezért nem tudják érzékelni a felszabadulás és szárnyalás menetelét,másképp nem tudom megfogalmazni.
Erősen az első helyen áll az ASRock minden téren,azért mert vlmi olcsó vagy könnyebben beszerezhető,esetleg kevesebb a garancia,még nem azt jelenti hogy gagyi,nagyon sokan el vannak tévedve.
Bocsi,hogy ide szemeteltem,de muszáj volt megvédenem a világ egyik legmegbízhatóbb lapka gyártóját.
Sok buta ember a névre megy,közben meg már ott tartunk,hogy a legnépszerűbb gyártók rakják tele a világot a legsz@rabb cuccokkal és csak akkor tudnak vlmit alkotni,ha jó mélyen a szebbe nyulunk. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Winchester95 #71513 üzenetére
Most már mondhatom,egy csomó Asus lapom volt és ASRock is,erről a két márkáról vannak tapasztalataim.
AM3+ fronton mindig is jobban oda kellett figyelni,hogy milyen lapot vesz az ember,mert fontos tényező a jó tápellátás stb....
Én személy szerint biztosan nem vennék már AM3+ platformot,1155 vagy 1150 Intel. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Winchester95 #71516 üzenetére
Jobban jártál volna....
Most már mind1,szakik segítenek neked jó AM3+ lapot választani.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy i5 - 3570 alá milyen lapot ajánlotok? Nem kenyerem a tuning, úgyhogy nem fogom húzni a procit. Egy gtx 960 lenne mellette. Leginkább a chipsetre lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm!
-
Vole
aktív tag
MSI X99 -es alaplapbol varhato valami ujdonsag mostanaban?
X99A SLI Plus -t neztem ki, de meg van kb. egy honapom megvenni, ha varhato valami jobb hasonlo aron, akkor megvarnam.
Legkesobb jovore NVMe -es M.2 -es SSD -t szeretnek bele, ugyhogy az fontos.
OC nem szempont es VGA -bol is csak egy lesz.
-
Vole
aktív tag
válasz Goblin12 #71525 üzenetére
Skylake-E ? Az meg egy ev, en 1 honapot irtam
A Skylake proci miben lesz jobb a mostani Haswell-E -nel?
Amugy az 1151 -es foglalat lesz, a gyartok meg ki se jottek az alaplapokkal, ugyhogy kezdetekben jo draga lesz es nem lesz tul szeles a valasztek.
Mondjuk ha varok a Skylake megjeleneseig, akkor a 2011-ve ara valoszinuleg lejebb megy, ebben latok raciot
Szerintem eleg lesz nekem az 5820K, egy USB3.1 -es alaplappal, ami tud NVMe M.2 -t. Tul sokat varni sem akarok, mert most csak egy regi laptop van.
-
Vole
aktív tag
válasz Goblin12 #71527 üzenetére
"Az Asus és az MSI már kész, megjelenést várják."
Akkor meg nem jottek ki az uj alaplapokkal, nemde?
"Azt hittem valami kemény felhasználásra kell az X99. Lehet jobban jársz ha megvárod a Skylake-t."
Ezt ugy erted, hogy az X99 tul jo nekem, inkabb varjak es vegyek egy szarabbat? Erdekes hozzaallas
"Még egyetlen NVMe-s M.2-es SSD sincs a piacon, ha jól tudom."
Egyreszt mint irtam csak jovore cserelek SSD -t ( mar megvettem az uj gepbe szant Intel 730 -ast ), masreszt:
http://prohardver.hu/hir/samsung_bemutatta_iparag_elso_m_2_nvme_ssd.html?stext=ssd%20nvme%20m.2
Amugy pont azert varok meg az M.2 -es vasarlassal, mert szeretnem ha nagyobb valasztek lenne es tobb tapasztalat ezugyben. Az elso szerias darabokat amugysem szeretem, abban pedig biztos vagyok, hogy az Intel kihoz valamit meg iden ebben a kategoriaban.
-
Goblin12
őstag
Akkor meg nem jottek ki az uj alaplapokkal, nemde?
Nem, de FB-n az oldalukon néha megjelenik pár teaser.
Ezt ugy erted, hogy az X99 tul jo nekem, inkabb varjak es vegyek egy szarabbat? Erdekes hozzaallas
Ne érts félre, de ha tényleg sokat szánsz a gépre, akkor lehet megérné megvárni a Sky-E-t, mivel lehet hoz más újabb dolgot. Gyorsabb M.2-tőt tudom is én.
Egyreszt mint irtam csak jovore cserelek SSD -t ( mar megvettem az uj gepbe szant Intel 730 -ast ), masreszt:
http://prohardver.hu/hir/samsung_bemutatta_iparag_elso_m_2_nvme_ssd.html?stext=ssd%20nvme%20m.2
Amugy pont azert varok meg az M.2 -es vasarlassal, mert szeretnem ha nagyobb valasztek lenne es tobb tapasztalat ezugyben. Az elso szerias darabokat amugysem szeretem, abban pedig biztos vagyok, hogy az Intel kihoz valamit meg iden ebben a kategoriaban.
Első szériás Samu 830-om 20TB ment eddig át rajta semmi hibával.
Köszi a cikket efelett átsiklottam.
Szép ára van ennek az NVMe Samu SSD-nek:
170€ a 256GB-os
327€ az 512GB-os. -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni alaplap választásban. A lentebb felsorolt 5 alaplaphoz tudnék hozzájutni megközelítőleg azonos áron. (+, - , 2-3 ezer)
i7-es haswell, gtx770 alá kellene. Tuning biztosan nem lesz. Felhasználás többnyire fps játék.ASRock Fatal1ty H97 Killer
Gigabyte Z87X-UD7 TH
MSI H97 GAMING 3
ASRock Z97 Pro4
Gigabyte H97M-HD3
Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
-
Vole
aktív tag
válasz Goblin12 #71529 üzenetére
"Akkor meg nem jottek ki az uj alaplapokkal, nemde?
Nem, de FB-n az oldalukon néha megjelenik pár teaser."Azzal kitorolhetem... nincs pontos specifikacio, semmi pontos info a tudasrol es az arakrol. Mellesleg minden uj termek elso generacios lesz, amit mint emlitettem nem szeretek tulzottan.
"Ezt ugy erted, hogy az X99 tul jo nekem, inkabb varjak es vegyek egy szarabbat? Erdekes hozzaallas
Ne érts félre, de ha tényleg sokat szánsz a gépre, akkor lehet megérné megvárni a Sky-E-t, mivel lehet hoz más újabb dolgot. Gyorsabb M.2-tőt tudom is én."Pont ez az amit mar az eleje ota probalok megtudni itt, hogy milyen ujitasok lesznek a Skylake -ben amik miatt esetleg megeri varni ra kicsit, de ugy latom senki nem tud semmit. A gyorsabb M.2 nem erdekel, inkabb tobb 3.1 USB port, esetleg Type C ami fontos lehet a kozeljovoben.
"Első szériás Samu 830-om 20TB ment eddig át rajta semmi hibával."
Mazlid van, az en Samsung 840 Pro -m behalt par ev utan, bar kuldtek egy ujat, de ettol meg behalt szegeny. Meglatjuk hogy vizsgazik majd ez az Intel 730.
"Szép ára van ennek az NVMe Samu SSD-nek:
170€ a 256GB-os
327€ az 512GB-os."Oszinten szolva nem sokkal dragabb mint a 730 -as amit vettem, sot, egy arban vannak, de sajnos meg nincs megbizhato NVMe -s, ezert lett a 730, ami jovore levaltja a HDD -t es jon rendszernek valami M.2 -es.
-
redingitell
senior tag
DR|FTK|NG, miklosss2012 Köszönöm a tanácsot, megfogadom. Valószínű MSI lesz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz redingitell #71534 üzenetére
Jo dontes. Szivesen!
-
TechN7ne
nagyúr
Jobban jársz mint az Asus-al!
(#71530) redingitell
ASRock lappal jársz a legjobban,mind1 melyiket választod ha nem tuningolsz,akár a legolcsóbbat is veheted,1000% megbízhatóság.
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
+1 az MSI H97 Gaming3-ra!
(meg ne kérdezd, hogy akkor nekem miért az ASUS van)Nincs itthon csokid??
-
kickboxko
tag
Sziasztok !
i5 3450 hez melyik lap lenne jobb,gtx 650 ti,8Gb ram ,Sata3 winchester 7200rpm
Gigabyte H77 D3H vagy Gigabyte Z77 D3SHTuning egyátalánnem célom és nem.is lesz mind 2 (ua. Ár) de más az audiovezérlő meg pár dolog. más,legyenek kedvesek az ilyen dolgokhoz jobban értők véleményt nyilvánítani.
H77 re van egy kevés gar ha ez számit.
Köszönettel.
[ Szerkesztve ]
"Life is simple"
-
TechN7ne
nagyúr
Sapphire alaplapok,ezek a nem semmik,tuti jó cuccok.
-
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Keresgettem B75 lapot és korábbi ajánlásotokat szem előtt tartva (B75 lap) találtam az aprón egy Gigabyte B75-D3V ill. Asrock B75M lapot. Melyiket ajánlanátok inkább i5 - i7 alá?[ Szerkesztve ]
FSP HEXA 400W, Asrock FM2A75M-DGS, AMD A8-5500, Kingmax 2x2Gb 1600, Sapphire 7770
-
PreDox
tag
Sziasztok
AMD A8 7600 FM2+ processzorhoz melyik az ajánlott lap 18k alatt ?
Pl innen venném.....
Saját IPG-vel fog üzemelni 2x4Gb Kingston DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue ram társaságában.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest