- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz MasterMark #61883 üzenetére
Én azt látom a felvételen, hogy a toyota mozgását is minden gond nélkül lehetett volna kontrollálni, csak ott volt a nyerges. Visszahúzza jobbra a combo miatt, viszont akkor meg nekiment volna a nyergesnek, ezért rántotta vissza (gondolom) balra, onnantól pedig már nem volt uralható a folyamat.
-
titán
válasz MasterMark #61916 üzenetére
Ettől mi fog változni?
-
titán
válasz MasterMark #61918 üzenetére
Ezt nem egészen értem. Most sem hibás az, aki arra számított, hogy más betarja a szabályokat.
Mindenkire vonatkoznak szabályok a kreszben, azokat kell betartani.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MasterMark #61920 üzenetére
Nem azért hibás az autós, amit írsz, hanem mert nem tartotta be a kresz 31. § (6) - ot.
-
titán
válasz MasterMark #61922 üzenetére
Ok, nem magyarázom ezt tovább, ha nem érted, hogy semmi összefüggés a bizalmi elv és a rám vonatkozó kresz szabályok betartása között.
-
maajsz
senior tag
válasz MasterMark #61920 üzenetére
A kreszben benne van a bizalmi elv jelentése, de nem az határozza meg szabályok beartásának kötelezettségét, hanem gyakoraltilag a rendelet első mondata.
Egyébként a szitu azért kacifántos, mert a kereszteződés feloldja az előzni tilost és ha jól látom főútvonalként van meg jelölve az út (legalább is feltélezem a korábbi szakasz is), tehát kerszeteződésben előzhetsz, neki így lett volna 2-3 kocsi hossznyi szakasza erre szabályosan, de csak akkor ha az autós nem jelez előre balra és húzódik rá a felezőre. De feltételezem már a záróvonalnál elkezdett jelezni (ha nem jelzett bukta a szitu), illetve a kamera állásból nekem nem teljesen tiszta, hogy megfelelően rá van e húzódva a felezőre, ha ezek mind fennállnak a motoros abszolút szabálytalan.
Viszont a kreszben az is benne van, hogy balra kanyarodáskor meg kell győződnöd arról, hogy más nem e kezdte meg a te kikerülésedet/előzésedet és fontos, hogy itt nincs kikötve, hogy szabályosan. Kvázi hasonló mint a gyalogos és úttestre lépés esete átkelőhelyen.
De ha valamilyen szinten össze kell hasonlítani a két szabálytalanságot a motoros a faszfej méföldekkel hatványozottan. Amennyire kicentizte az egészet, nem csak az oldaltávoltságot de a éppen hogy elhaladó szembejövőt is, bőven látnia kellett a kanyarodási szándékot messziről. Kicsit lassítva jobbról simán megoldotta volna. Abszolút saját faszsága, reméljük egy életre tanult belőle.
-
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #61969 üzenetére
Az 24000 -> 46800 forint, nem milliardok.
De amugy nem is tudtam, hogy ez ilyen olcso. Probabol at kene menni kek villogoval a veda alatt 39ezres bunti kategoriaban, kivancsi vagyok meddig lehet elvinni az ugyet, mert akkor gyorshajtasert nem buntethetnek a kresz szerint.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MasterMark #61971 üzenetére
Bár nem én írtam a cikket, csak kíváncsiságból, szerinted miért összeszedetlen cikk összevissza hülyeségekkel? Én semmi ilyet nem találtam benne.
-
titán
válasz MasterMark #61973 üzenetére
A cikk szemlézte a 2024. évi 74. közlönyt. Ebben található a reklámtáblás rész is. Igen, egy kötőjel kimaradt, mindössze ennyi a hiba a cikkben.
-
titán
válasz MasterMark #61975 üzenetére
Sorry, ez nem a hittan topik. Én nem hittem semmit, pusztán olvasok. A közlönyben ott az a rész, csak ezek szerint azt sem olvasod.
De a semmin nem fogok veled rugózni. Ha nem tudsz értelmezni egy közlönyt sem, az a te bajod.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz MasterMark #61977 üzenetére
Ott van minden a szemed előtt, részemről zártam. Látom ez a topik is oda jut, ahova a legtöbb. Az értelmetlen kötekedés megy.
-
sherlock82
senior tag
válasz MasterMark #62068 üzenetére
Igen, tényleg.
Körül is nézek mindig rendesen.
Bár ebben a Mester utcában talán nagyobb veszély az egész utcán végig menni, szűk utca, annak szélén rakódó járművek miatt.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
mephi666
nagyúr
válasz MasterMark #62110 üzenetére
belső sávban lassít/indexel a balra kanyarodni szándékozó, alapból tilos lenne előzni, plusz ott a záróvonal is... akár bele is nézhet a tükörbe, ha jön mögötte egy elmebeteg, aki akkor vág ki, amikor már elkezdte a manővert, nem lehet sokat tenni... plusz párhuzamos közlekedésről is beszélünk itt, ha nagyon sietős, akkor menjen ki a külsőbe és úgy kerülje ki oda-vissza váltogatni is tilos a sávot előnyszerzés céljából, de ez még mindig kevésbé balesetveszélyes, mint átmenni a szembe sávba (ez csak forgalmi okokból, vagy megkülönböztető jelzést használó járműveknek legális)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #62123 üzenetére
Pontosan. Ezeknek reflexnek kell lenniuk. Asszony szokott is rohogni rajtam, hogy a kertben allok ki a garazsbol es indexelek. De hat megszoktam, hogy odanyulok, ha kell-ha nem.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz MasterMark #62123 üzenetére
Nekem a gyerek szól indulásnál, hogy “Apa, te nem kötöd be magad?” amikor nem azonnal kötöm be magam mert pl ki kell még szállnom a kocsiból a kapuban.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
mephi666
nagyúr
válasz MasterMark #62163 üzenetére
...már valahogy éreztem a besorolásnál, hogy bajok lesznek fejben, azért is tartottam a távolságot... elsőre azt hittem zokon veszi a sikertelen próbálkozást és nekiáll büntetőfékezni azzal a kotlával a furgont (lehet rosszul jár, ha kiszáll egy komplett kőművesbrigád, majd "véletlenül" orra esik párszor... pluszba kap a hatóság is egy felvételt az akciójáról)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest