Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ABE

    őstag

    válasz Latissimus Dorsi #9732 üzenetére

    A kérdés nem az volt, hogy kötelező-e a jobbratartás, hanem az, hogy ha valaki ezt megszegi, akkor szabályosan el lehet-e haladni mellette jobbról. A válasz pedig nem:

    "Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos."

    Tehát lakott területen szabályos csak a folyamatos haladás a belső sávban, ha éppen nem haladsz el valaki mellett (előzöl), és csak lakott területen belül szabad elhaladni jobbról a belső sávban haladók mellett. Az "ilyen módon haladó" lakott területre van értelmezve, autópályára nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák