Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koanla

    aktív tag

    válasz mezis #61118 üzenetére

    Vagy én nem értem, mit szeretnél ezzel mondani, vagy Te nem érted, amit én.

    Nem arról van szó, hogy téved-e az ember. Szerintem pont ez is az, ami miatt eleve nem kéne annyira kakikálni a nagy igyekezettől az utakon, mint ahogy ma csinálják a legtöbben - de ez most nem feltétlen illik ide. Már szerintem.
    Emberből vagyok, én is hibázom. Más is - továbbra is fenntartom: szerintem. (Biztosan vannak persze szupermenek, akik nem. De Őket most talán hagyjuk is)

    De mégis: nekem azzal az életvitelszerű hozzáállással van itt bajom, amit itt olvasni a gyalogátkelőhellyel kapcsolatban. (nem mellesleg nem csak ezzel van a bajom, de most ebbe akadtam bele). És az igazi baj, hogy nem csak itt, hanem a mindennapi közlekedésben is ugyanezt tapasztalom az utakon.
    Tehát nem azzal, ha véletlenül egyszer elnéz az ember valamit, hanem azzal, amikor elve meg sem szeretné adni a járművezető a gyalognak a - szintén és még mindig: szerintem! - járó elsőbbséget. Értem, hogy mindkettőnek lehet nagyon súlyos következménye, de melyiknek nagyobb az esélye? Hogy négymillió majom úgy vezet, hogy _mindegyik_ zebrán túlélőharc megy, vagy ha ez csak véletlenül, nagyon ritkán fordulna elő? Költői volt a kérdésem, nem kell megválaszolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák