Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz degu #28470 üzenetére

    Vegyünk alapul egy buszsofőrt, átmegy a piroson, elüti a családtagodat. Vegyünk egy orvost, úgy félrekezeli a családtagodat, hogy meghal. Akkor is azt mondod, hogy az belefér, ha hibáznak az emberek?
    A törvény lényege, hogy minden munkát, sőt, a vezetést meg lehet úgy csinálni, hogy odafigyelsz. Biztosan vannak emberek akik erre nem képesek, nekik nem kell vezetniük, én abszolút nem érzem azt, hogy bármikor megyek, ne lennék tudatában, hogy most milyen közlekedési szituációban vagyok, milyen tábla volt az előbb, és milyen úton vagyok. Ha eljutnék oda hogy mégse menne, gondolkodás nélkül visszaadnám a jogsimat.
    A büntetések közül sokaknak a sebességtúllépésért kirótt bünti fáj, de gondolkodjunk egy picit, most az ojjektív felelősség azt mondja, 50-es táblánál ha 67-tel mész még nincsen gond (sebességmérőd tutira 70 fölött mutat) de 68-nál bünti, ráadásul 30 ezer. Visszakérdezek: Te nem vagy képes megoldani azt, hogy az 50-es táblánál ha már mindenképp sietsz, és nem tudtál időben elindulni, legalább belül maradj azon a +16km/h-n? Lehet -e ekkora sebességtúllépést "figyelmetlenségből" elkövetni? Normális ember szerintem ilyet nem csinál...
    Amikor közlekedsz, tudod, hogy mennyi a fékútja a kocsinak, átlagban 30 méter alatt van, normálisan fékezve meg legyen 40 méter, ha nem érzed, tesztelgesd, rá fogsz jönni, milyen tempónál mennyi idő alatt állsz meg, még ha megmérni nem is fogod. Amikor átmész egy kereszteződésen 50-nel, akkor meg majd érzed, hogy mikor kell a lámpára nézni, esetleg akkor épp levszed a gázról a lábad, hogy ha pont akkor váltana, fékezni tudj, egy másodperccel később meg már 14 méterrel előrébb leszel, és át is mentél. Nem nehéz ez, sok ész nem kell hozzá. Mindössze kell az a képesség, hogy alkalmazkodunk a megváltozott szabályokhoz. Nekem se tetszik, hogy nem villog a lámpa, az elején még mérges is voltam miatta, de mint látod, Te is hiába vered magad itt a földhöz, attól még nem változik semmi..

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák