Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsid

    senior tag

    válasz philoxenia #25001 üzenetére

    "Ha minden díj beépül az árakba, nem lesz olcsóbb valami azért pl. Romániában/Bulgáriában/Törökországban és vissza irányt nézve Németországban/Franciaországban /Angliában mert nálunk kvázi ingyen használják az utakat...."

    Nem a külföldi árakon van a hangsúly, hanem az itthoniakon. Én hűtős nyerges szerelvénnyel dolgozom, élelmiszert szállítok javarészt. Havi 10-12 000 kmt gurulok belföldön, ebből kb 8-9000km a fizetős útszakasz( mert nekünk nem csak az autópályáért kell fizetni), a havi matrica 24 000 forint. Ha pl. 43 forint lesz a km díj, 344 000-390 000 forintot kellene ezért fizetni. Ha ezt benyelné a főnököm, akkor lehúzhatná jövö hónapban a rolót. A normálisabb hűtős fuvarért fizetnek kamionra 192 forintot kilóméterenként( nekünk), ebből a 43 forint az a fuvardíj 25%-a. Ha fél rakomány hűtött(vagy mélyhűtött) fél nem hűtött van, akkor 175 forintot fizetnek. Egy ponyvás km díja 150 forint alatt van, ott ez már a fuvardíj harmadát vinné el! Ha ezt ilyen áron bevezetik, akkor vagy mindenki csődbe megy, vagy minden fogyasztási cikk drágább lesz itthon.
    Elhiszem, hogy a tranzit és hatásai mindenkinek b@xxa a csőrét, de ilyen szabályozással magunkkal szúrunk ki. Másrészről szerintem az lenne a normális, ha egy normális szolgáltatásért kellene fizetni, nem pedig a kötelező fizetésből próbálnának valami szolgáltatást összehozni.

    "Tudod fura érzés, mikor a pár éve felújított 4-esen amit a román kamionok /jórészt/ tönkrevágtak és a méteres kátyúk miatt 70-es táblák vannak, megyek a külsőben 70-el, mert engem megbüntet a rendőr, a román kamion meg repeszt mellettem a belsőben százzal...."

    Kicsit nyugatabbra ugyanezek nem teszik tönkre az utat, ez megint magyar sajátosság. "A kamion szétcseszi.." , úgy kell megépíteni azt az utat, hogy jó legyen, főleg annyiból amennyiért mi építjük. Jól írtad, baromi drágán, baromi szarul .. Szerintem nálunk mindegy mennyi lesz az útdíj, akkor is szétlopják az építésre/felújításra szánt pénzt/anyagot..

    Az, hogy a külföldieket ( főleg a román, lengyelt, szlovákot, törököt) nem tudták január 1-ig hatásosan büntetni, az meg a törvényhozás b@lf@szsága, évekkel ezelőtt meghozhatták volna ezt a rendeletet( mint ahogy máshol már megtették).

    [ Szerkesztve ]

    <tRucKdriFteR>

Új hozzászólás Aktív témák