-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz PredatorZoli #120026 üzenetére
Köszi! Mondjuk a covidos beszakadáskor például érdemes lett volna nekem is tolni egyet, de mivel nem tudtam hol lesz az alja, egyszerűen elengedtem... Majd legközelebb lehet foglalkozok vele...
Szerk.: Vagy nem, elvégre ez egy lusta portfolió...
[ Szerkesztve ]
-=- There's no place like /home -=-
-
Pfiucska
aktív tag
válasz PredatorZoli #120020 üzenetére
Ez erdekes es jo olvasni, kivancsi vagyok, hogy a jovoben ha lesz meg ilyen, akkor is megallja-e ez a helyet, azt gondoltam, hogy az ilyen csiki-csuki az sima minusz.
iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
SpamRulez
újonc
válasz PredatorZoli #120037 üzenetére
2028/L-nek holnap van kamatfordulója, utána kezd ketyegni rajta a 2023-as infláció +0,25% (2025 július 25-ig).
-
les_polish
csendes tag
válasz PredatorZoli #120060 üzenetére
köszi!
-
kovaax
őstag
válasz PredatorZoli #120211 üzenetére
És az igényt se sikerült eltalálni sok helyen, de mivel statisztikák esnek ki a gépből, tudják hangolni a logisztikát, mint írja is a cikk (vagy amelyiket olvastam, az írta).
-
KMT
addikt
válasz PredatorZoli #120246 üzenetére
Te meg megint rebalanszolhatsz, gondolom.
Én meg kb fél éve veszegetnék, mindig pár százalékkal a csúcs alatt, de sose esett le annyira, így növelgettem a célárat hónapokig, majd kb két hete meguntam és vettem piaci ár körül. Kellett volna még egy kis türelem...
#120236 Elemental:
Még jó, hogy az egész értelme a környezetvédelem lenne.[ Szerkesztve ]
-
Wn2tl
aktív tag
válasz PredatorZoli #120253 üzenetére
Nem korai még? Bika piacon no brainer módon lehet rebalanszolni. De az hogy ez micsoda csak a jövőben derül ki.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz PredatorZoli #120260 üzenetére
"Ez a megvárom a csapkodás végét eléggé megmosolyogtató, ugyanis azt nem tudhatod, hogy mikor lesz."
Amikor nem lesz 2-3%-os esés egymást követő napokon. Persze ez nem garancia, hogy ne folytatódjon, ezért fogok dca-zni.
-
axioma
veterán
válasz PredatorZoli #120276 üzenetére
oktobertol van csak a dev.valtasos 0.45%, most csak a 0.3% emelkedett [es maganszemelyre iden nem harithato at]
az uj illetekre kell ido mig megoldjak a bankok, a regi modositasa [bar a nemkotelezo 20e->50e emeles csak] is volt ahol nem sikerult elsore -
axioma
veterán
válasz PredatorZoli #120286 üzenetére
de nem kell fizetniuk az allamnak - vagy kartelleznek, vagy hatranyba kerulnek azzal szemben amelyik nem rakta bele
mas kerdes h fgtl a leendo emelestol nekialltak a koltsegek emelesenek, arra szamitva h a kormany megint az o karukra jofejkedik
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
válasz PredatorZoli #120294 üzenetére
Na, előkerestem a pdf-eket: március 19-én és 22-én adtam el és utaltam ki az IB-től a portfolióm 70%-át, és csak július 18-án vették vissza az ajándék részvényeket "Stock Award Return for Cash Withdrawal" címszóval. Arra számítottam én is hogy rögtön visszaveszik, de úgy tűnik, az IB malmai is lassan őrölnek...
-
ngaba
aktív tag
válasz PredatorZoli #120295 üzenetére
Én a szigorítás előtt felvettem a feleségem számlaszámát (az ő nevével), és azóta is utalok ki rá, működik. Nem tudtam, hogy most már ez nem OK, remélem, nem szegek meg semmit. (Egyébként a szűk család - feleség, gyerek - számlái közötti utalásokat én amúgy is mindenféle tranzakciós adó mentesség alá raknám, még ha technikailag nehéz is az ilyeneket kivitelezni. Legalább elvben. Ha már családbarátak vagyunk.)
-
pictigjis
senior tag
válasz PredatorZoli #120295 üzenetére
ahogy mas is irta, technikailag mindig is rogzitve volt a felesegem szamlaszama, amire rendszeresen megy is utalas
senkit nem biztattam semmire, adtam egy technikai lehetoseget
-
kovaax
őstag
válasz PredatorZoli #120346 üzenetére
Vettem is ma, úgyhogy akkor biztos tovább esik...
-
Peter.70
addikt
válasz PredatorZoli #120350 üzenetére
Nasdaq adta a vételi jelzést, és szvsz az s&p is adni fogja hamarosan
-
Csabroncka
addikt
-
KMT
addikt
Van olyan, amikor te nem vennél?
-
.mf
veterán
Ajh, ne is mondd... Múlt péntek délben utaltam ki a kincstárból múltkori kamatfizetés után ottmaradt eurót, hogy szombati munkanappal hétfőre talán kiér - hát nem. A Wise-on kamatozó száraz puskaporból ma reggel beutaltam eurót Erstéhez, gondolom az se holnap ér be, hanem csak a felpattanás után. Nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan ekkora esés jön. Van még párezer euró, amit legszívesebben szintén beutalnék, de az folyó költségekre kell.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
peetie1
aktív tag
válasz PredatorZoli #120359 üzenetére
Megjött a fizu, reméljük az IB ma kurva gyorsan feldolgozza a beutalást
-
net91
senior tag
válasz PredatorZoli #120375 üzenetére
De a nevemen lévő számlára utalják a pénzt a gyűjtőszámláról.
szerk.: Szerintem meg nem szürkezónás. Magadnak utalod vagy másnak? Magadnak.[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
boti19871125
csendes tag
válasz PredatorZoli #120388 üzenetére
Egy kicsit a VBTC, VETH párosnál de ahhoz már tegnap ott kellett volna lennie
-
Tyson5
tag
válasz PredatorZoli #120392 üzenetére
Köszi. Ez így teljesen korrekt
-
ngaba
aktív tag
válasz PredatorZoli #120399 üzenetére
Apropó, 2+ hónapig ültem valamennyi EUR cashen várva az összeomlást, aztán meguntam, július végén betoltam emerging small cap ETF-be, csak tegnap 6% bukó. Hiába, időzíteni tudni kell...
-
donat_sz
senior tag
válasz PredatorZoli #120416 üzenetére
Nem számítottam ekkor visszapattanásra ilyen hamar. Szerintem még lesz pár kisebb lefordulás, de hamarosan elindul vissza felfelé (de talán egy lassabb tempóban) minden.
-
Ixion77
addikt
Felfelé:
1, szerintem nincs olyan nagy gáz a jennel mint amekkora reakció lett rá
2, augusztus jó hónap szokott lenni
3, az iráni háború sem tört még ki
4, még él a BTFD ösztön
5, a semik, amik eddig vezették a piacot, erősen felfelé tartanakLefelé:
1, Ekkora VIX-ű esések nem szoktak azonnal teljes mértékben visszafordulni
2, Egyelőre csak egy szép gap töltés történt
+1: Buffet. Viszont az időhorizontja messze nem csak néhány nap.Összességében 5:2.5 arányban inkább fel mint le.
De ez tényleg a speka fórumba való.#120418 donat_sz
Én meg pont úgy gondoltam, hogy eddig egyértelmű. Nem fogunk ekkora gap-et hagyni, hacsak nem tör ki új, komoly háború. Innen viszont sok forgatókönyv lehet."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
lemusz
addikt
-
kovaax
őstag
Elköltöttem a pénzem, úgyhogy nekem mindegy...
-
gg07
tag
válasz PredatorZoli #119276 üzenetére
Mivan Zoli, optimistább szoktál te lenni
Szerintem rövid távon benne van egy döccenő. Cash is king..nem árt száraz puskaport tartani. S&P-t erősen felül reprezentálja a M7. A kockázatmentes hozamok csökkenek.. befektetések és kockázatosabb irányba kéne elmozdulni a pénznek..de eközben ha a fogyasztás vagy a gazdasági növekedés nem elég jó..kisebb lesz a motiváció. De elméletileg egy alulteljesítő gazdaságot könnyebb fűteni, mint az inflációt letörni.
Csak hát ez a sok pénznyomtatás se tud a végtelenségig menni..egy nagyobb válság kódolva van. Csak az a kérdés mikor. Nem biztos, hogy most..lehet 5-10-20 év múlva.Ez az én véleményem. Röviden tuti lesz még crash a közel jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
rick70
újonc
S&P 500 - merre tovább?
Próbál visszakapaszkodni a Bull Market Support Band fölé. Ha sikerül, az pozitív lenne a további emelkedés szempontjából:
Az erős támasz zóna (Volume Support) megfogta, a 200-as mozgóátlag és az októberi aljtól indított Anchored VWAP (Volume-Weighted Average Price) felett maradt:
Anchored VWAP leírása:
Komolyabb eséshez az áprilisi alj kivétele szükséges.
-
Simia
kezdő
válasz PredatorZoli #120432 üzenetére
Kivéve ha azért csökkent az értékeltség, mert csökkent a várható hozam.
Ha jól értettem, akkor az USA recessziótól való félelem miatt pontosan ez történt. -
tomazin
veterán
válasz PredatorZoli #120456 üzenetére
Plusz kicsit combosabb a koltsege
-
adam0913
tag
válasz PredatorZoli #120435 üzenetére
Ez biztos?
A NAV válaszát én úgy értelmeztem, hogyha a beolvadással új szerződés kötés történik (nem feltétlenül TBSZ érintettségű) ami meg is történt tudtommal mindenkinél, akkor be kell jelenteni.
"Abban az esetben azonban, ha a beolvadás következtében a külföldi befektetési szolgáltatóval új szerződést köt, a 2. pontban részletezett bejelentést teljesítenie kell."
-
adrian14
tag
válasz PredatorZoli #120476 üzenetére
A vége poén akart lenni. Arra gondoltam, hogy 8 órában melózik az ember, de csak 2-őt dolgozik rendesen, a többi herevere. Amúgy ezt elég sokan csinálják. Asszony munkatársa a cégnél már 2-3 éve nem dolgozik rendesen. Házat újít, gyerekekkel van… multiról van szó és nem igazán akarják kirúgni. Könyvel rendesen, de a feladatokat nem csinálja meg/vagy csak határidő után. Már többször beszéltek vele, de nem igazán érdekli a srácot. De szerintem mindenhol vannak ilyen arcok.
-
félisten
válasz PredatorZoli #120512 üzenetére
1m nettó nem elég 96m hitelhez.
Még papíron se, gyakorlatban meg pláne nem, a bankok mindig óvatosabban számolnak, nem engedik teljesen kifacsarni a JTM-et, ha ketten vagytok, akkor pláne több kell."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz PredatorZoli #120524 üzenetére
"Ez tényszerűen nem igaz, elég 1M annyihoz. "
6.3%-kal 705eFt a legalacsonyabb törlesztő 96mFt esetén. A JTM 600eFt 1mFt nettóra.
705 > 600"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz PredatorZoli #120529 üzenetére
Nem fogsz jobb kamatot kapni egyediben, mert ez 3 tranzakció.
0.1-0.2 ha viszed a bankhoz a számládat és oda érkezik a jövedelem.
30 évre nem mindegyik bank ad, pláne nem, ha pár ezer Ft-ra ki van számolva a JTM.
Szerintem nem is éri meg 25-30 évre felvenni a hitelt.
"Miért akarod ennyire bebizonyítani, hogy nem lehetséges amit írtam? "
Mert én már láttam ingatlant."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz PredatorZoli #120529 üzenetére
Van egy 8.1%-os hitelunk (kb. ez a nagysagrend), vajon jovore ki tudom valtani valami olcsobbal?
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz PredatorZoli #120532 üzenetére
Felveteltol szamitva 2 evig nem lehet, masreszt meg ketyeg a PMAP Koszi. Mi mostanaban a szokas, a hitelt ado bank megoldja, vagy korbe kell jarni? K&H-nal vagyunk.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz PredatorZoli #120534 üzenetére
Pusztán a tények kedvéért, mennyi(tranzakció/érték) ingatlanhitelt vettél fel életedben?
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz PredatorZoli #120537 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy nulla?
-
A Zéé
addikt
válasz PredatorZoli #120537 üzenetére
Nekem pénteki kalkuláció 40m-re, 20 év, 10 éves kamatperiódussal, 850k igazolt jövedelemre babaváró és társai nélkül:
1. és egyben legjobb banki ajánlat 6,29%-os kamattal,
Törlesztőrészlet: 293 305 Ft
A teljes visszafizetendő összeg: 70 393 200 Ft2. legjobb banki ajánlat 6,89%-os kamattal,
Törlesztőrészlet: 307 484 Ft
A teljes visszafizetendő összeg: 73 796 160 Ft3. legjobb banki ajánlat 6,94%-os kamattal,
Törlesztőrészlet: 308 681 Ft
A teljes visszafizetendő összeg: 74 083 440 FtJust a simple Lineman...
-
félisten
válasz PredatorZoli #120539 üzenetére
Az a baj, hogy olyan dologról vitatkozol amit te elolvastál az interneten.
(vagy inkább csak gondolsz)
Nem, nem lehet felvenni 96mFt-ot 3 pancsira 1mFt-os nettó jövedelemmel.
Ez 3 ügylet, mert nem fogsz tudni egyszerre vásárolni.
Nem, nem fogsz kapni ma 6% alatti hitelt rájuk, mert ahhoz valami olyat kell belecsomagolni, amit igaziból nem akarsz, vagy hitelfedezeti bizti, vagy CSOK+, vagy valami egyéb lehúzás.Nem, nem érdemes 30 évre venni befektetési ingatlant, mert úgyis tovább akarsz lépni belőlük és pótfedezetnek használni a lakásokat, arra fogsz hajtani, hogy 10-15 éves időtávban ki legyenek fizetve, és vehessed a következőt.
Nekem volt olyan hitelem, ahol simán átment az előminősítésen, aztán a végén 300eFt-on kezdett erősködni a bank. Az ingatlan értékének ez ~0,3%-a se volt.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz PredatorZoli #120558 üzenetére
De ehhez feltételezni kellene a jövőbeli inflációt.
-
jagermester
csendes tag
válasz PredatorZoli #120534 üzenetére
30 évnél rövidebb távra hitelt felvenni nincs értelme, ez alap ha befektetői szemmel nézi az ember a dolgot.
Erre mi a pontos indoklás? (Régen foglalkoztam hitellel és emlékszem hogy ez volt a megfejtés de az indoklásra már nem) -
ngaba
aktív tag
válasz PredatorZoli #120564 üzenetére
Nem értem, hogy hogyan tehetjük fel, hogy jobb lesz a hozamom, mint a hitel kamata (a magyar anomáliákon kívül). Ha ez így van, akkor miért ad nekem bárki hitelt, ahelyett, hogy befektetné. Gondolom azért van valamekkora esélye, hogy rosszul járok, nem? De ha a törlesztőrészletet jól lövöm be, akkor csődbe menni akkor sem fogok, csak szomorú leszek, hogy elvertem valamennyi pénzt (amit törlesztgethetek szorgalmasan utána).
-
keresk
újonc
válasz PredatorZoli #120435 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor ez alapján senki nem jelenti a NAV-nak, hogy átkerült az írekhez (IBCE-->IBIE)? Nem szeretnék ezen elcsúszni, és elbukni a TBSZ-eket.
Köszönöm a segítségeteket!! (eddig is sokat tanultam tőletek )
-
Moleman
addikt
válasz PredatorZoli #120688 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, működik a hibrid fizetés.
-
curmpli
tag
válasz PredatorZoli #120712 üzenetére
Köszi, megtaláltam, hogy nem lehet. Bonyolult és egyedi az oka, alapból semmi értelme, nem szaporítanám itt a szót.
-
forguet
senior tag
válasz PredatorZoli #120757 üzenetére
Köszi a kommenteket mindenkinek. Valóban nincs sok még ebből az eszközből, pont ezért gondoltam h 20e Ft-ból át tudnám váltani SPYL-re és akkor minden ami S&P500, egy eszközben lenne mostantól, live datával, alacsony TER-rel, jobb lenne az OCD-mnek is. Csak megpróbáltam jusztifikálni (ha van ilyen szó) ezt a kvázi felesleges költést.
Megpróbálom akkor kibírni h abban marad, aztán meglátjukMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest